Imate li preporuke za auto sjedalice. Ja iskreno o nicemu nemam pojma, ali to ce mi bit najbitnija stvar jer ja sam stalno na dvi lokacije doslovno stalno se vozimo. Citala sam iskustva da nema smisla uzet odma onu nula plus do zauvik haha, nego da je bolje uzet za do godinu ipo dvi pa poslije kupit drugu. Uglavnon, pomozite mi s izborom autosjedalice 🙏🏻🙏🏻 To cu doslovno prvo kupit. Sad mi je jos rano za sve ali autosjedalica mi ide prva.Mi imamo nuna prym 360, i zadovoljni smo. Zapravo autosjedalice ti idu prema kilazi, a ne po godinama. Jer nekad neko djete preraste sjedalicu prije, a neko poslje. Također nemora kilažom prerasti sjedalicu već sa visinom. Nikad djetetu ne smije glava viriti iznad sjedalice, ako je tako onda ju je preraslo 😁
Ova naša se može koristiti 0-18kg i ima mogućnost podizanja naslona kako djete raste u visinu. Mislim da će nam ona služiti dok mali ne napuni nekih 4-5 godina.
Ja bi ti svakako preporučila neku koja je kao naša tj okreće se po bazi za 360 jer lakše je djete utrpati u auto a da ne bubneš glavom ti ili djete 😊 čak mislim da sam vidla da ima neka nova mali cosi koja osim kaj se okreće po bazi, mislim da čak i klize tj možeš ju primaknuti van tak da ne roniš u auto uopće 😊
Hvala ti bas cu bacit oko. Ja , koliko me gugl posluzia, sam naletila da su najbolja jaja sjedalice neke od cybexa i neka babysafe 5 Britax Romer (ako san dobro upantila) Ali svakako cu sad pogledat i ovo tvoje hvalaa:) meni ce od svih beba stvari zapravo to jaje sjedalica bit najbitnije a kasnije i druge vece sjedalice jer se stvarno puno vozikamo zivimo na dvi lokacije jer imamo dosta slobodnog vrimena, a cula sam da i o tome koliko se vozis ovisi koja sjedalica vise odgovara sad neznam jeli to mit 🤷🏼♀️
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Ja sam citala na netu da je za novorođenče kao autosjedalica najbolje jaje i to bez baze jer se s njim najbolje postize kut od 45 stupnjeva nagiba koji je za njih bitan.
Naravno da se onda to jaje brze preraste.
Ja sam mislila tako napravit i uzeti jaje i to ili novo ili od ful pouzdanih prijateljica, da znam otkad je i da nije sudjelovalo u sudaru.A citala sam tako iz vise izvora, i u grupama na fejsu, i u nekoj knjizi nedavno i clancima ma netu.
It's a boy 💙
Ja sam citala na netu da je za novorođenče kao autosjedalica najbolje jaje i to bez baze jer se s njim najbolje postize kut od 45 stupnjeva nagiba koji je za njih bitan.
Ja sam mislila tako napravit i uzeti jaje i to ili novo ili od ful pouzdanih prijateljica, da znam otkad je i da nije sudjelovalo u sudaru.A citala sam tako iz vise izvora, i u grupama na fejsu, i u nekoj knjizi nedavno i clancima ma netu.
Ja se moran sramotit i pitat sta je baza:D jeli to onaj kao isofix ili je to nesto drugo? Vidila sam da neki stave samo jaje na sjedalo i vezu pojasom a vidila sam da ima i taj isofix kao neka postava i na to se samo doslovno u par sekundi natakne jaje . Jeli baza nesto trece xD jao ja san skroz neupucena. Moje prije imaju vec sve veliku dicu pa mi nie ni palo napamet pitat od njih ni jaje ni savjet:) Meni nie bitno sta cu prvo morat kupit jaje pa za godinu novu sidalicu, jer je koliko sam i ja zakljucila najbolje imat prvo jaje pa prijec na sjedalice. A kako ce mo se mi vozat vamo tamo od prvog dana , bas mi je bitno da prvo bude jaje. Ima ljudi sta im auto uopce nije ni potrebno nesto dok je dijete jos beba pa vjerujem da je njima lakse i isplativije kupiti odma nesto sta se moze koristiti od starta pa na duze vrime.
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Ja sam mislila tako napravit i uzeti jaje i to ili novo ili od ful pouzdanih prijateljica, da znam otkad je i da nije sudjelovalo u sudaru.A citala sam tako iz vise izvora, i u grupama na fejsu, i u nekoj knjizi nedavno i clancima ma netu.Ja se moran sramotit i pitat sta je baza:D jeli to onaj kao isofix ili je to nesto drugo? Vidila sam da neki stave samo jaje na sjedalo i vezu pojasom a vidila sam da ima i taj isofix kao neka postava i na to se samo doslovno u par sekundi natakne jaje . Jeli baza nesto trece xD jao ja san skroz neupucena. Moje prije imaju vec sve veliku dicu pa mi nie ni palo napamet pitat od njih ni jaje ni savjet:) Meni nie bitno sta cu prvo morat kupit jaje pa za godinu novu sidalicu, jer je koliko sam i ja zakljucila najbolje imat prvo jaje pa prijec na sjedalice. A kako ce mo se mi vozat vamo tamo od prvog dana , bas mi je bitno da prvo bude jaje. Ima ljudi sta im auto uopce nije ni potrebno nesto dok je dijete jos beba pa vjerujem da je njima lakse i isplativije kupiti odma nesto sta se moze koristiti od starta pa na duze vrime.
Ta baza to ti je taj isofix, ma najbolje pogledaj si na YouTubeu kak izgleda instalacija takve sjedalice pa će ti biti jasnije 😁
Kaj se tiče jaja, mi smo ga koristili dok mali nije napunio 10 mjeseci i onda prešli na autosjedalicu.
Jaje koje sam ja imala se vezalo pojasom, nema baze. To kad gledaš kolica možeš birati hoćeš li da uz njih ide košara, sportski dio i jaje ili samo nešto od toga 😊 mi smo koristili jaje koje je došlo s kolicima I fkt je zgodno jer kad ideš na pregled i voziš djete lakše ga nosiš okolo, ako čekate na pregled ono može biti u jajetu neko vrijeme i slicno😁 čak su na sv.duhu tražili da se kad se dolazi po djete u rodilište donese jaje 😊 e i da, i imaš mislim neka čak kolica čija kosara može ići na neku bazu, ali iskreno meni se ta opcija ne sviđa. Ja ću i za drugo djete koristiti jaje koje sam koristila s prvim 😁
Jedino kod jaja, nemoj ga koristiti za šetnje jer nije prirodan položaj djeteta, to će ti sigurno i pedijatrica reći. Također nije za korištenje umjesto neke njihaljke/ležaljke za djete 😁😘
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Upast cu kao padobranac, danas 9+2 i upravo na babywatcheru pronasla otkucaje, 178, bez obzira koja je trudnoca po redu, uvijek je tako divno cuti maleno srce kako kuca🥰 Znam da pise da se mozs naci od 14tj, al evo ja i u ovoj trudnoci kao i u prethodne dvije, nasla s tocno 9+2, pa koja od vas ima (znam da je bilo prije tema) evo ne treba bas 14tj cekati da se moze pronaci🥰
10/2020.💖
11/2022.💖
11/2024.💙
02/2024. Biokem💔
Moram sebi olaksati malo misli, a da ne ispadnem sebična
Od početka trudnoće se svakodnevno mazem protiv strija i koza mi je stvarno mekana. I sad veceras vidim prve strije na grudima, na guzi i ispod guze. Stvarno je nezgodno gledati sta se desava sa tijelom. Znam da sve mi imamo najljepsi zadatak i privelegiju na svijetu da donesemo svoje anđelčiće na svijet, ali morala sam se pozaliti.
Da li je neka od vas dobila strije?
Jelenaa
🙋♀️ 27
🧔♂️29
5.1.2024 pozitivan test ✅️
29.2 Nipti double +, nalaz uredan
Čekamo dječaka 💙
Termin: 13.9
28.8. Naredni pregled ❤️
Od početka trudnoće se svakodnevno mazem protiv strija i koza mi je stvarno mekana. I sad veceras vidim prve strije na grudima, na guzi i ispod guze. Stvarno je nezgodno gledati sta se desava sa tijelom. Znam da sve mi imamo najljepsi zadatak i privelegiju na svijetu da donesemo svoje anđelčiće na svijet, ali morala sam se pozaliti.
Da li je neka od vas dobila strije?
Ja sam dobila par strija malo iznad guze, nista strasno, ali vise mi smeta celulit 😂 kako sam naglo morala prestati ici u teretanu, naravno puno manje se krecem od uobicajenog, i to je pun pogodak za celulit 🤭
Sve se mislim poceti malo nesto vjezbati, naci neke trudnicke vjezbe, mislim da cu se osjecati puno bolje.
Znam da je puno lakse to reci, sama sa sobom se nekada svadjam, ali moramo prihvatiti odredjene promjene koje ce se dogoditi ili se vec dogadjaju🫢
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Ja sam mislila tako napravit i uzeti jaje i to ili novo ili od ful pouzdanih prijateljica, da znam otkad je i da nije sudjelovalo u sudaru.A citala sam tako iz vise izvora, i u grupama na fejsu, i u nekoj knjizi nedavno i clancima ma netu.Ja se moran sramotit i pitat sta je baza:D jeli to onaj kao isofix ili je to nesto drugo? Vidila sam da neki stave samo jaje na sjedalo i vezu pojasom a vidila sam da ima i taj isofix kao neka postava i na to se samo doslovno u par sekundi natakne jaje . Jeli baza nesto trece xD jao ja san skroz neupucena. Moje prije imaju vec sve veliku dicu pa mi nie ni palo napamet pitat od njih ni jaje ni savjet:) Meni nie bitno sta cu prvo morat kupit jaje pa za godinu novu sidalicu, jer je koliko sam i ja zakljucila najbolje imat prvo jaje pa prijec na sjedalice. A kako ce mo se mi vozat vamo tamo od prvog dana , bas mi je bitno da prvo bude jaje. Ima ljudi sta im auto uopce nije ni potrebno nesto dok je dijete jos beba pa vjerujem da je njima lakse i isplativije kupiti odma nesto sta se moze koristiti od starta pa na duze vrime.
Ja bebu nikada ne bih stavila u drugu sjedalicu osim jajeta. Mi smo imali Maxi-Cosi (ne znam koji model) i nismo imali isofix.
Sto se tice sjedalica, ja vjerujem Maxi-Cosi i uvijek bih njih odabrala.
Moj savjet je da obavezno kupis jaje na pocetku pa tek onda kada dijete bude motoricki spremno i dovoljno veliko prebacis ga u autosjedalicu.
Baby IM 👶 🤱
➕️ 24.02
Mama94, iskreno ovo prvi put čujem sa 20tt prerano i da se nešto ne vidi od sala. Meni je tu više upitno jel taj doktor stručan kad tak nes veli. Iskreno možda je beba bila u nekom položaju da se bubrezi nisu vidjeli, ili ih doktor nije skužio na uvz, mislim da to nema veze sa salom, ali ok. Ja bi na tvom mjestu ako si možeš priuštiti otišla privatno, naravno ni to ti ne garantira da će se sve vidjeti na uvz jer ovisi dosta i o položaju bebe, ali kroz koji drugi uvz već se se sve to pokazati kad tad 😘
Inače kaj se tiče anomaly scana to zapravo rijetko koji dr zove tak nego je svima to uvz samo kaj oni po tt znaju kaj sve točno moraju pogledati i kaj se tada sve najbolje vidi. Tak da možda netko ni ne zna da je obavio taj pregled jer dr nije nis službeno rekao 😊
Moj savjet je svima da ako mogu da na taj pregled povedu partnere jer tad se baš već neke stvari ljepo vide pa i njima to bude zanimljivo 😘
Željka1209, žao mi je radi pape ali vrlo vjerojatno budeš dobila antibiotik i bude sve ok. Ak ti tvoja ginekologica neda, odi privatno s nalazom na konzultacije pa nek ti ispišu bijeli recept za lijek. Sretno 🥰
Mini1234,žao mi je zbog situacije u kojoj ste se našli da vam je neizvjesno šta nosi budućnost, ali vjerujem da će se sve posložiti i da ćete uspjeti naći način za dogovoriti koje vam je dugoročno riješenje što se tiče stambenog pitanja, a za druge šta pričaju za vjenčanje, pusti vi samo po svom to je najbitnije, a ne kad se drugi petljaju
U svakom slučaju sretno svima——-
E da, bila sam jučer u dm i podigla taj trudnički paket i fkt je malo bezveze, a i ta bibs duda mi je nikakva 🤣🙈
Bas tako, ja sam ostala u čudu. Moj ginekolog je jako opreza, i sam priznaje da njegov ultrazvuk nije toliko dobar ,a budući sam ja prošla dva rana spontana pobačaja, salje me uvijek na sve preglede ,pa tako me je poslao i na taj u bolnicu jer kaže da on ne može vidjeti sve organe bebice jer je njegov ultrazvuk stariji. U ponedjeljak sam naručena privatno pa budemo vidjeli . Čudno mi je i sto mi je rekla ta doktorica da dođem tek za mjesec dana ponovo u bolnicu na ultrazvuk kao tad će se sve auper vidjet ,a tad ću već bit 24 tjedna ako Bog da, i mislima tad već možda ae neće toliko dobro ni vidjeti,ali nema veze. Vise bih to sve provjerila ukoliko nešto i nije ok da se mogu raspitati i pripremiti da se uvijek izvuče ono najbolje iz situacije. Nemam puno viska kg, zato sam ostala zatečena.🙈
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20769;32/st/20240906/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/43fa/preg.png03/2022.-blight ovum,kiretaza u 9.tj.
08/2023.-spontani pobačaj 6.tjedan12/2023.-nova trudnoća🌈
01.03.2024.-nifty uredan,curica
Da li je neka od vas dobila strije?Ja sam dobila par strija malo iznad guze, nista strasno, ali vise mi smeta celulit 😂 kako sam naglo morala prestati ici u teretanu, naravno puno manje se krecem od uobicajenog, i to je pun pogodak za celulit 🤭
Sve se mislim poceti malo nesto vjezbati, naci neke trudnicke vjezbe, mislim da cu se osjecati puno bolje.
Znam da je puno lakse to reci, sama sa sobom se nekada svadjam, ali moramo prihvatiti odredjene promjene koje ce se dogoditi ili se vec dogadjaju🫢
Jeste i celulit 😪
Uvijek sam bila fit i sada je odjednom sve podivljalo, a sto kazes slabo se krecem i to sve utice..Da se hoce zadrzati na ovome sto smo vec dobile. Svjesna sam ja da ni jednoj zeni nije tijelo isto nakon poroda, ali stvarno treba vremena da se naviknes da posmatras sve to
Jelenaa
🙋♀️ 27
🧔♂️29
5.1.2024 pozitivan test ✅️
29.2 Nipti double +, nalaz uredan
Čekamo dječaka 💙
Termin: 13.9
28.8. Naredni pregled ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji