Hvala cure 🤗
E da LadyD - iduci pregled je 16.5. 😉
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Ja san u ponediljak bila na pregledu i sve je bilo super, i 13 5 na sljedecm pregledu se radi mini anomaly scan. Vi koje ste to radile, koliko dugo to traje? Jeli neugodno? To je vaginalno jeli tako? Svakako san dosad sve vaginalno pregledavana. Koja je svrha mini anomaly scana? Nemojte zamirit ja se u to nista nerazumin i iako je net pun informacija meni je lakse da iz prve ruke dobijen objasnjenje. Grasias unaprid:) p.s. ima li ode koja mamasita s podrucja neretve? ili san jedina :D
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Ajme da jos me zanima sta sam citala da se to radi do negdje 13 og tjedna a ja cu tada bit 14 +3, mislite da to nece predstavljat problem? Jer mogla me narucit i za tri tjedna ali narucila me za 4 (privatnik)
🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼❤️💋👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀
Ja san u ponediljak bila na pregledu i sve je bilo super, i 13 5 na sljedecm pregledu se radi mini anomaly scan. Vi koje ste to radile, koliko dugo to traje? Jeli neugodno? To je vaginalno jeli tako? Svakako san dosad sve vaginalno pregledavana. Koja je svrha mini anomaly scana? Nemojte zamirit ja se u to nista nerazumin i iako je net pun informacija meni je lakse da iz prve ruke dobijen objasnjenje. Grasias unaprid:) p.s. ima li ode koja mamasita s podrucja neretve? ili san jedina :D
Ja sam iz Neretve, ali zivim u Splitu ☺️☺️☺️
A sta se mazanja tice, 1-2 puta tjedno (zasad) mazem trbuh i cicke melem mama kremom za tijelo, i na bradavice poprskam bademovo ulje isto od melema, pa razmazem i malo na trbuh...
7.2. + 💙
Termin 13.10.2024.
I ja sam iz Neretve, a zivim u Splitu 😃
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Ja san u ponediljak bila na pregledu i sve je bilo super, i 13 5 na sljedecm pregledu se radi mini anomaly scan. Vi koje ste to radile, koliko dugo to traje? Jeli neugodno? To je vaginalno jeli tako? Svakako san dosad sve vaginalno pregledavana. Koja je svrha mini anomaly scana? Nemojte zamirit ja se u to nista nerazumin i iako je net pun informacija meni je lakse da iz prve ruke dobijen objasnjenje. Grasias unaprid:) p.s. ima li ode koja mamasita s podrucja neretve? ili san jedina :DJa sam iz Neretve, ali zivim u Splitu ☺️☺️☺️
A sta se mazanja tice, 1-2 puta tjedno (zasad) mazem trbuh i cicke melem mama kremom za tijelo, i na bradavice poprskam bademovo ulje isto od melema, pa razmazem i malo na trbuh…
Ja obrnuto. Iz Splita se udala u dolinu:) haha al srica pa neradim pa sam cesto vamo tamo inace bi dole poludila sama dole :D Ja se nisam jos pocela mazat jer nekako zadnje vrime sta god stavin na sebe koza mi reagira a to mi apsolutno nikad nie bilo tako 🤷🏼♀️
Ako sam ja dobro shvatila (a nek me isprave iskusnije) taj anomaly scan je samo bolje gledanje ultrazvukom. Kad mi je na prethodnom pregledu dr brojala prste, uši, nuhalni, i sve to sta se tada moglo vidit, prijateljica mi je samo prokomentirala (koja je trudna sad 24t) ahaa radila ti je mini anomaly scan. E sad...meni moja dr nije specificirala da se to tako zove, al eto iz ovoga sta citam to bi valjda trebalo bit to. A za anomaly scan ako sam dobro shvatila koji se radi 18-22 tt, je malo vise mjerenja svih organa i amo reci 'je li beba po mjerilima odgovara tjednima i je li postoje neka (i ako da) koja odstupanja'.
Mislim da se u ovom clanku nalaze odgovori na neka tvoja pitanja: https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/anomaly-scan
7.2. + 💙
Termin 13.10.2024.
Ajme da jos me zanima sta sam citala da se to radi do negdje 13 og tjedna a ja cu tada bit 14 +3, mislite da to nece predstavljat problem? Jer mogla me narucit i za tri tjedna ali narucila me za 4 (privatnik)
Anomaly se radi od 18 do 22 tjedna a do 13 je probir.
Anomaly se mjeri sve i kontroliraju se organi.Velicina bedrene kosti,glave,svega.
Poslije se radi ja mislim jos koji taj anomaly.
Meni su rekli privatno da traje sat vremena a od bolnice jos cekam termin.
👩🏻34🧔🏻♂️31
🗓️ 1 godinu se trudili👩🏻❤️👨🏻
🏥prvi pregled 31.1.24.
Drugi pregled 15.2.24. imamo❤️
🩸25.12.2023.
➕18.01.2024.
💊Teranova prednatal vitamini,othomol,novalac
🩷🩷it’s a girl🩷🩷
🩷Nora 3250g,50 cm,16:49🩷
url=https://www.tickerfactory.com]
A neznan zbunjena san sad, sljedeci put mi je 14 tjedana plus 3 dana, inace sve radim privatno i vodim trudnocu i nalaze vadim privatno.Zato sam se i zbunila jer sam vidila po internetu da je anomaly od 18 a mini anomaly do 13og. A ja cu bit u petnaestom tada 🤷🏼♀️ Testove prijebira sam odbila i onda je rekla: sljedeci put radimo anomaly scan ali mislin da je rekla mini .anomaly ali nisam sigurna. Ali eto pricekat cu pa cemo vidit :) svakako curke i Lol2008 hvala na info i linku :)
Mini anomaly scan se radi oko 12 tt, može se raditi i koji tjedan kasnije. Zapravo je poanta da se dobro izmjeri beba, bedrena kost, nuhalni nabor i sl. Tada se dobro već vide neke stvari koje se nisu prije možda vidjele tako da onda na tom uvz se gledaju rukice, nogice i slično. Prvi put čujem da traje 1h pregled, ja sam u obje trudnoće radila isti privatno i traje kojih 5-7min max. A u bolnici sigurno i kraće 😊 služi zapravo da bi se utvrdilo da nema nekih anomalija tj da razvoj ide po planu. U 20tt su sve već svi organi razvili tj. naravno ne do kraja ali taj pregled traje malo duže jer se radi preko trbuha uvz i puno je teže sve vidjeti jer sve ovisi o položaju bebe. Npr. Kod mog prvog sina nisam do 33.tj uspijela vidjeti lice jer je bio od 20tj već naopako, glavicom prema dolje i stalno je imao ruku ispred lica tako da uopće nisu mogli vidjeti usta. Zato je malo ovaj pregled oko 20tt malo duži, ali oni sve to pogledaju u 15min i ono što ne mogu vidjeti neće čekati da se beba odluči pomaknuti 😁 zato služe ostali pregledi (uvz) kroz trudnoću da se stvari pogledaju kad beba se postavi u dobar položaj 😁😘
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Sortiraj odgovore
Najstariji