Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Popokatepetl
    27. Ožujak 2024. 16:46

Bila je tema jastuka, nikako da se uključim.. ja sam dobila ovaj pred 5 godina i još uvijek je kao nov, a aktivno se koristio pune 2god i još ga je poslije mala imala kad se prebacila u veliki krevet. Sad sam ga opet aktivirala i top top top, kao prvog dana..

Što se tiče simptoma ja sam i dalje emotivna i prerazdražljiva, najmanje imam živaca za malu, baš mi bude krivo, točno vidim kako pucam u situacijama koje me prije nisu dirale..  jako puno hodam, šećem i odlazim na vježbe za trudnice ali pojedinih dana sam umorna od jutra do sutra, također se užasno brzo zapušem i puls mi se ubrza strašno, sve gore navedene aktivnosti moram proračunato pomalo radit..ako me ponese čišćenje ili nešto nakon toga moram malo leć jer me zna ulovit osjećaj slabosti. Još uvijek jako puno jedem, stalno sam gladna..
    Sutra imam pregled, bojim se jedino vage 🙈

• Arianne
    27. Ožujak 2024. 18:19

Meni su prosle mucnine i kad je pocelo 2 tromjesecje, osjecala sam vise energije. No onda s tim proljetnim danima me pocela hvatat fjaka i umor popodne, a sad je kisa pa sam bezvoljna. Nemam neke druge simptome, zatvor je bolje otkad svaki dan pijem i Donat i uzimam i suhe sljive i sjemenke. Ginekolog je pohvalio da pijem Donat
    Ja sam vec preko mjesec na komplikacijama, imam jako stresan posao s 2 sata putovanja svaki dan. Na pocetku mi je bilo ok, sad su mi malo dani svi isti. Nađem sto radit. Nitko mi ni ginekolog ni moji ne preporucuju povratak na posao, ali malo se bojim kako cu izdrzat do kraja.
    Uzela sam jastuk, jer ne pitalo prvo za naslonit ruku, sad i nogu. Uzela sam ovaj:
    https://jukki.hr/shop/za-mamu/jastuci-u-obliku-slova-v/very-morning-grey-velvet-v-shaped-pillow/

Malo mi je pretvrd za glavu, pa koristim obican jastuk i njega stavim dolje. Jako je sladak i fora, stigao je za oko tjedan dana. Moze se na vise nacina namjestit. Ja sam htjela i navlaku radi lakseg pranja, pa sam uzela jednu za jedan od njihovih  bumerang jastuka i vidi se da nije rađen za V jastuk, ali stane bez problema, malo je sirok.

It's a boy 💙

• Claire123
    27. Ožujak 2024. 20:08

Nastavno na Marijinu objavu, cure, je li koja od vas koristi magnezij, i ako da, koji? Nikako da se posavjetujem s doktorom, a i meni je počeo kao neki teški zamor u mišićima (vjerojatno od neaktivnosti/mirovanja) i općenito simptomi kao ga ga imam manjak - počeli su lagani grčevi pa me zanimaju vaša iskustva prije nego li se posavjetujem oko toga je li mi potreban, čini mi se da pomalo i to dolazi na red. Znam da trudnice to uzimaju pa ako ima koja nekakvu info, javite please.

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

• Arianne
    27. Ožujak 2024. 20:11

Ja sam pocela piti Donat zbog probave, i ginekolog je rekao da je dobro da to pijem, da magnezij opusta i misice.
    Drugo ne uzimam tj tablete magnezija, ali nemam ni grceve. Ja bi da iman problema pitala ginekologa, vjv mu mozes i mail poslat ako nije pregled brzo.

It's a boy 💙

• Claire123
    27. Ožujak 2024. 20:21

Mislila sam do pregleda i ja krenuti s Donatom jer mi je nekako najprirodniji za početak, neće biti štete od njega, a na mail mi inače ne odgovara ni doktorica ni sestra jer su prezauzeti, to im je sad pravilo zadnjih godinu dana.
    Inače, super su vam trudnički jastuci 🤩

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

Željka1209
    28. Ožujak 2024. 09:41

Uplate s pregleda 😀
    Sve super, 12+3, beba aktivna, 5.5cm, nuhalni i nosna kost kako treba biti, nisam otišla na vađenje krvi jer ionako ne mislim ništa dalje poduzimati ako pokaže loše, a šanse kod kombiniranog su 50:50 tako da si nisam htjela raditi dodatni stres. 
    Moja gin je izgleda malo pretjerala u reakcijama jer je sad doktor rekao da ustvari niti nisam za visokorizicnu ambulantu, ali iskreno meni je drago da sam otišla od nje, pitanje šta bi me još poplašila u sljedećim mjesecima...
    Na sljedećoj kontroli 24.4. se nadam vidjet spol i dalje napokon uživati u trudnoći 😊
    Mogu reći da mi nakon ovog uzv sve postaje stvarnije i ne skidam osmijeh s lica, što želim svima 😀😀😀

ZM 30.12.23
    ➕️ 29.01.24🥰🥳
    Prvi pregled 09.02.24 🤞
    Drugi pregled 05.03.24 ✅️ ❤️ kuca
    Treći pregled TA visokorizicna 27.03.
    Termin 05.10. 🥰

• Claire123
    28. Ožujak 2024. 10:13

Željka, čestitam! Točno znam kako se osjećaš, meni je taj pregled za sada bio daleko najljepši u trudnoći (ja sam odlučila isto kao i ti da neću ići na kombinirani i dr.), sve se na tom pregledu vidi i prekrasno je znati da sve napreduje kako spada. Sad odahni i uživaj u trudnoći ❤️

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

• Arianne
    28. Ožujak 2024. 11:56

Claire123

Mislila sam do pregleda i ja krenuti s Donatom jer mi je nekako najprirodniji za početak, neće biti štete od njega, a na mail mi inače ne odgovara ni doktorica ni sestra jer su prezauzeti, to im je sad pravilo zadnjih godinu dana.
    Inače, super su vam trudnički jastuci 🤩

I ja bi tako napravila, najbolje možda Donat do sljedećih konzultacija s doktorom.
    Mene je mojih teško dobit na telefon, ali reagiraju na mail, a za lijekove imaju ono telefonsko naručivanje.
    Hvala :) Hoćeš i ti uzet koji?

Željka 1209, čestitke na pregledu. :)

It's a boy 💙

• Claire123
    28. Ožujak 2024. 12:38

Ja sam uzela odmah na početku trudnoće neki veliki ravni u Lidla, dala sam šiti jastučnicu. Mislila sam da mi neće biti dovoljan jer nije obostran, no više ne mogu zaspati bez njega. Moj jastuk je ispod glave i to mi je najbitnije, a ovaj je dovoljno mekan da se sve namjesti oko nogu i trbuha, ali opet nije premekan. Po noći ga premjestim u polusnu s jedne na drugu stranu.

missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    Clexane 0.4 💉

SammyLu
    28. Ožujak 2024. 14:06

Pozdrav, nama je termin 13.10. 
    Od 6. tjedna su krenule mučnine sa svakodnevnim povraćanjem i još nisu prestale ( 11 tjedana + 3 dana), pa držim fige da se možda stanje popravi do 16. tjedna. 
    Imam i dvije curke pa je malo teže odmarati se kad je to potrebno, pa ako tko ima koji savjet na tu temu, thanks! 🌻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.