Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marija96
    15. Ožujak 2024. 20:10

misko123

Cure,mozda ce vam zvucati smijesno ali mene je nakakav strah uhvatio🙈…
    Hvala Bogu do sada nema nikakvih problema,da nema grceva kad se preforsiram nebi ni osjetila da sam trudna.
    Nekako mi je sve cudno nema muke,povracanja,cak su i bolovi u grudima prestali prosli sedmicu.
    U obje trudnoce sam od pocetka imala probadanje u donjem dijelu,mirisi mi svi smetali,hrana,voda,ma sve zivo….
    A sad nista jedva cekam do pregleda da mi potvrdi trudnocu…Kako je kod vas bilo na pocetku u odnosu na prijasnje trudnoce?

Ma ja ti kazem da je to sve normalno da se osjecamo ponekad tjeskobno, imamo strah, jer kad pogledas nosis u sebi maleno biće a nisi siguran jel sve u redu jel tako. A to će nas pratit stalno. Mislim da je to okej, samo odmah trebamo prebaciti film i jednostavno misliti da će sve ispasti okej jer se ne smijemo previse brinuti. Koliko si trudna? Meni su obadvije trudnoce sto mogu reci do 8tj bile recimo iste dok je ova sada - recimo da sam svjesnija da sam trudna, em mi muka, povracala sam prije, gadi mi se ovo ono, jela bi sve onda u drugom trenutku sve mi se gadi. Grudi bolne, trbuh ponekad cudno 'boli'.... A opet svaka je trudnoca drugacija. Sve će biti dobro. Kada imas pregled? 

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

• Popokatepetl
    15. Ožujak 2024. 20:11

Kejti0000

Popokatepetl

Koja je razlika između komplikacija i dopusta trudne radnice? Nisam iskreno nikad čula za to. Meni su sad odmah komplikacije otvorili, iako mi ovo drugo zvuči smislenije jer nikakvih komplikacija nemam, samo su uvjeti na poslu takvi da definitivno nisu za trudnicu

Za komplikacije se dobije 565 €, a za dopust puna plaća (odnosno, prosjek zadnje tri plaće). Dopust, uz uvjet da je trudnoća uredna, moraju odobriti na medicini rada ako potvrde da na poslu postoje štetni faktori koji bi mogli utjecati na trudnoću.

Hvala na odgovoru 🫶
    Znači zajeb..mislim preživjet ćemo i s ovih 565 ali malo boli kad znam da bi mogla dobivat cijelu plaću 😅😅😅
    Baš ću pitat malo kad budem nosila doznake ali pretpostavljam da ništa od toga jer službeno nisam zaposlena na tom radnom mjestu nego su neke muljaže kako im više paše tako da se iz ugovora ne može opravdati.. 

misko123
    15. Ožujak 2024. 21:15

Marija96

misko123

Hvala Bogu do sada nema nikakvih problema,da nema grceva kad se preforsiram nebi ni osjetila da sam trudna.
    Nekako mi je sve cudno nema muke,povracanja,cak su i bolovi u grudima prestali prosli sedmicu.
    U obje trudnoce sam od pocetka imala probadanje u donjem dijelu,mirisi mi svi smetali,hrana,voda,ma sve zivo….
    A sad nista jedva cekam do pregleda da mi potvrdi trudnocu…Kako je kod vas bilo na pocetku u odnosu na prijasnje trudnoce?

Ma ja ti kazem da je to sve normalno da se osjecamo ponekad tjeskobno, imamo strah, jer kad pogledas nosis u sebi maleno biće a nisi siguran jel sve u redu jel tako. A to će nas pratit stalno. Mislim da je to okej, samo odmah trebamo prebaciti film i jednostavno misliti da će sve ispasti okej jer se ne smijemo previse brinuti. Koliko si trudna? Meni su obadvije trudnoce sto mogu reci do 8tj bile recimo iste dok je ova sada - recimo da sam svjesnija da sam trudna, em mi muka, povracala sam prije, gadi mi se ovo ono, jela bi sve onda u drugom trenutku sve mi se gadi. Grudi bolne, trbuh ponekad cudno 'boli'…. A opet svaka je trudnoca drugacija. Sve će biti dobro. Kada imas pregled?

Hvala na ohabrenju,sad sam 5+6 tjedana.U utorak imam pregled ali nekako sve neobicno sto nema problema od samog pocetka kao sto je bilo sa obje trudnoce.Kao sto kazes moram se opustiti i misliti pozitivno,kad vec sve ide kako treba.Ali nekako mozak sam vrti hiljadu nekakvih scenarija🤯.

2018-Prva trudnoca u 15 tjednu izgubljena beba zbog hematoma
    2020-Druga trudnoca izgurana do kraja sa komplikacijama,ali mali misko je tu😊
    04.2024. Nazalost Blight ovum u 8/9 tjedan
    17.06.2024 zadnja menstruacija i plusic je tu 😊

Marija96
    15. Ožujak 2024. 21:21

misko123

Marija96

misko123

Ma ja ti kazem da je to sve normalno da se osjecamo ponekad tjeskobno, imamo strah, jer kad pogledas nosis u sebi maleno biće a nisi siguran jel sve u redu jel tako. A to će nas pratit stalno. Mislim da je to okej, samo odmah trebamo prebaciti film i jednostavno misliti da će sve ispasti okej jer se ne smijemo previse brinuti. Koliko si trudna? Meni su obadvije trudnoce sto mogu reci do 8tj bile recimo iste dok je ova sada - recimo da sam svjesnija da sam trudna, em mi muka, povracala sam prije, gadi mi se ovo ono, jela bi sve onda u drugom trenutku sve mi se gadi. Grudi bolne, trbuh ponekad cudno 'boli'…. A opet svaka je trudnoca drugacija. Sve će biti dobro. Kada imas pregled?

Hvala na ohabrenju,sad sam 5+6 tjedana.U utorak imam pregled ali nekako sve neobicno sto nema problema od samog pocetka kao sto je bilo sa obje trudnoce.Kao sto kazes moram se opustiti i misliti pozitivno,kad vec sve ide kako treba.Ali nekako mozak sam vrti hiljadu nekakvih scenarija🤯.

I moja sestra isto usporedjuje proslu trudnocu sa ovom, nemam ove nemam one simptome. Ali cemu samo se zbediras bezveze a svaka trudnoca je svoja za sebe, imas jedno dijete i imat ces drugo, razlicito. Budi i sretna da nemas jake mucnine, povracanja da se ne mucis :) sto ne znaci da nece doci s vremenom hehe. Budi dobro i ja jedva cekam utorak s tobom da dr potvrdi trudnoću.

11.01. ➕
    01.02. čuje se srce 💗 (5.60mm)
    22.02. (26.84mm) 😍 👣
    05.03. (49.75mm) 😍
    29.03. (108.9mm) dečkić 🩵
    22.04. 🩵
    20.5 (603g) 🩵
    17.6. (1042g)
    15.7. (2005g)

12.08. (2617g) 💙

Iduci pregled: 26.8.

Melodie
    15. Ožujak 2024. 23:35

misko123

Marija96

misko123

Ja san danas punih 6. Isto mi je sve. Ali posto nisam nikad bila trudna ja se jos uvik nisam ufilmala😂. Ali masu mojih prijateljica nije osjecalo nikakvu trudnocu prvih par mjeseci. Mene su isto bolile samo sise kao tebe, :D , sad vise ni to. Ja jos nisam ni zvala za pregled, to zovem u ponedjeljak ujutro. Provat cu namjestit pregled tek za tjedan jer ne zivim u istom gradu u kojem cu na pregled. Pa tada sta bude bude. Ja san inace panicarka s ludom glavom ali nekako su mene umirile te bete koje su se lipo duplale a i cinjenica da par mojih prijateljica niti jedna nije isla prije osmog tjedna na pregled niti jedna nije imala mucnine ni osjecaj trudnoce a dica danas ziva zdrava i par godina stara:) 

🎼najljepsu ljubavnu pjesmu, najljepsu ljubavnu stvar🎼 👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻 / termin 8.11./ 🎀 little girl on the way🎀

Jeleenaa
    16. Ožujak 2024. 00:14

Lijepo je vidjeti nove plusice i da kod svih trudnoca super napreduje bez komplikacija. Nadam se da nastavljamo u istom ritmu.
    Da li neka od vas nocu ima problem sa nesanicom? A kasnije i sa buđenjem noću? Mene ovo baš izluđuje..

Jelenaa
    🙋‍♀️ 27
    🧔‍♂️29
    5.1.2024 pozitivan test ✅️
    29.2 Nipti double +, nalaz uredan
    Čekamo dječaka 💙
    Termin: 13.9
    28.8. Naredni pregled ❤️

petra11
    16. Ožujak 2024. 07:41

Jeleenaa

Lijepo je vidjeti nove plusice i da kod svih trudnoca super napreduje bez komplikacija. Nadam se da nastavljamo u istom ritmu.
    Da li neka od vas nocu ima problem sa nesanicom? A kasnije i sa buđenjem noću? Mene ovo baš izluđuje..

Ja 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nocima vec ne spavam kako treba, budim se svakih par sati i onda se mucim ponovno zaspati... nikako se namjestit, nervoza u nogama, grozno

👩🏻 29 👨🏻 30
    21.12. ZM
    16.01. ➕
    26.09. TP
    15.02. 13mm, imamo otkucaje ❤
    25.04. 💙
    17.07. iduci pregled

Jeleenaa
    16. Ožujak 2024. 11:16

petra11

Jeleenaa

Ja 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nocima vec ne spavam kako treba, budim se svakih par sati i onda se mucim ponovno zaspati… nikako se namjestit, nervoza u nogama, grozno

Meni neki cudni trnci krenu tako kroz tijelo i bas se unervozim. Mislim.da je vrijeme da se trazi i trudnicki jastuk. I bar toplo mlijeko pred spavanje

Jelenaa
    🙋‍♀️ 27
    🧔‍♂️29
    Čekamo dječaka 💙
    28.8. Naredni pregled ❤️

• Claire123
    16. Ožujak 2024. 12:55

Ja sam trudnički jastuk ubacila u krevet ovaj tjedan jer sam isto počela dosta lošije spavati (muž nije oduševljen🤣) i od tada puno bolje spavam. Još smo zamijenili strane i zadnje dvije noći su napokon donekle dobre da se ne budim zgažena od umora.

32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
    AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
    missed ab.-2023. - 9 + 5
    01/2024 - imamo +
    T: 19.9.2024.
    Clexane 0.4 💉

Jeleenaa
    16. Ožujak 2024. 13:36

Claire123

Ja sam trudnički jastuk ubacila u krevet ovaj tjedan jer sam isto počela dosta lošije spavati (muž nije oduševljen🤣) i od tada puno bolje spavam. Još smo zamijenili strane i zadnje dvije noći su napokon donekle dobre da se ne budim zgažena od umora.

Da li mu je ostalo išta mjesta u krevetu? 🤣 Je li imas onaj skroz sto je oko tebe ili sa jedne strane?

Jelenaa
    🙋‍♀️ 27
    🧔‍♂️29
    Čekamo dječaka 💙
    28.8. Naredni pregled ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.