Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    01. Srpanj 2023. 09:11

Lena, bolje otic pa bit na miru ☺️
    Ja što sam veća, a svaki dan mi je trbuh veći, počinje me hvatat nekakva panika 😳 osjećam da mi sve postaje teško, valjda postajem svjesna i veličine bebe, obuzima me nekakav strah. Imam i tu preponsku kilu pa me i to boli dok hodam, ne znam kako ce to bit kad beba još naraste.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Laura108
    01. Srpanj 2023. 10:14

Pokusavam nac temu o ovucenim bradavicama tu, znam da je bila 🤣, samo sam preletila tad kad sam citala poruke, i kao kasnije cu i ne mogu nac. Oprostite sta ponavljam tu temi 😂
    Mame s uvucenim bradavicama, jeste uspijele dojiti?
    Ja se bojim toga da necu moci, posto citam da je to problem, i kao da se trebaju nosit neki prsni sesirici?

Flowerson 🌸
    01. Srpanj 2023. 10:14

kiki13

Flowerson 🌸

Lena, bolje otic pa bit na miru ☺️
    Ja što sam veća, a svaki dan mi je trbuh veći, počinje me hvatat nekakva panika 😳 osjećam da mi sve postaje teško, valjda postajem svjesna i veličine bebe, obuzima me nekakav strah. Imam i tu preponsku kilu pa me i to boli dok hodam, ne znam kako ce to bit kad beba još naraste.

Uhhh ja ju bome sad vec lagano osjetim ko 'teret' 🙈 odjednom postalo teze. A di je jos dva miseca 🥴

Pa i ja ju osjetim kao teret, al ja tek ulazim u 26.tjedan, ti si već 31. pa je nekako i za očekivati da ćeš jače osjetit... baš me neki strah obuzima kako ću isfurat do kraja i još kako beba raste ta glupa kila će me još više bolit 😓 

01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    01. Srpanj 2023. 10:20

Laura108

Pokusavam nac temu o ovucenim bradavicama tu, znam da je bila 🤣, samo sam preletila tad kad sam citala poruke, i kao kasnije cu i ne mogu nac. Oprostite sta ponavljam tu temi 😂
    Mame s uvucenim bradavicama, jeste uspijele dojiti?
    Ja se bojim toga da necu moci, posto citam da je to problem, i kao da se trebaju nosit neki prsni sesirici?

Ja imam ravne bradavice, al sam skužila da tu i tamo postanu normalne 😅 pa ni sama ne znam dal to stvarno može bit toliki problem jer bi beba trebala obuhvatit areolu i bradavicu, ne samo bradavicu...al dobro bi bilo čut iskustvo nekog s ravnim/uvucenim bradavicama.

Lena1897
    01. Srpanj 2023. 12:12

Ma mene uopste nije strah ni prirodnog rađanja ni carskog, boli , sta ces, ne mislis na bol nego na bebu.  Međutim, sad kad sam u 23. (hajde da sam bar dogurala do 30.) e, tu me hvata panika hoce li biti bebe dobro. Ako budu dobro, sad mislim da ce to biti najrazmazenija djeca ikada :D Neka budu.
    Maca osjeti kad sam zabrinuta i samo se sklupča pored mene ❤️
    Ne boj se Flowerson, ja isprva uopste nisam ni pomisljala biti trudna jer sam mislila da necu moci izdrzati jer imam neki ozbiljniji problem s cirkulacijom. Neurolog me nagovorio i evo do danas nemam glavobolju. Izdrzaces i ti tu kilu! 
    .
     A sad za letece bradavice :) Moje su kao dva leteca tanjira od hormona. Promijenile se skroz 🤭 Ni za to nema brige, cula sam da imaju neke silikonske i rijesen problem. 

Konzumeristicka tema - provela sam 3 sata na Amazonu i potrosila cijelu platu i još više :D Veze nemam hoce li im moci ili nece, jer ima velicina premie/newborn/0-3 (uzimala sam od svake ponesto) pa valjda bude OK.

Flowerson 🌸
    01. Srpanj 2023. 12:19

Baustelka, hvala ti na info ☺️ 
    Lena, hvala ti, nevjerojatno je što se zbiva s našim tijelima, što su naša tijela sposobna napraviti pa mi je to sve, kako bi se reklo, overwhelming. Isto stalno nešto kupujem, muž mi već prigovara da stalno kupujem, al kad kupujem sve korisno po dobrim cijenama 😁

MalaG
    01. Srpanj 2023. 13:45

Lily oni ovdje nemaju praksu slati na OGTT osim ako trudnica nema "ozbiljnih" indikacija za razvijanje dijabetesa.🤦‍♀️ Pitali me jesu prilikom zadnjeg posjeta imam li dijabetičara u obitelji, a obzirom da nemam, onda nisu ništa dalje spominjali. Baš ću u ponedjeljak vidjeti kakva će biti situacija pa ih pitati da ipak napravim. Čisto da smo i s te strane sigurni.
    Lalaland hvala ti.🤗🥰 Nadam se da neće jer mi je već puna kapa otkrivanja novih problema prilikom svakog posjeta bolnici.🤯 Krenuo malac jače udarati.🙊
    Flowerson i Jagoda dosta sam čitala da se ženama zna dogoditi da jedna dojka bude dosta veća od druge. A vidim da nas ima više sa istim simptomom pa bi rekla da nije ništa zabrinjavajuće. Valjda.🙈
    .
    Što se tiče uvućenih/ravnih bradavica - ima na Instagramu profil "Hendlanje beba" pa je curka baš neki dan pričala o tome i pisala kako je preporuka u početku dojiti sa šeširićima pa na taj način beba "izvuče" bradavice i onda kasnije nisu potrebni. Ili da se može sa kockom leda prije dojenja mazati bradavica pa isto iskoči pa bude lakše.

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Lily123
    01. Srpanj 2023. 16:21

MalaG stvarno jako čudno da ne šalju, pogotovo jer ja zbilja ne vjerujem u to da se gest. dijabetes samo “nasljeđuje”. Svaki organizam je drugačiji i tako bi mu trebalo i pristupit. Moja mama možda bolje podnosi šećer nego ja, ali mene neće testirat jer eto, mi smo si u rodu pa pretpostavljaju kako ona, tako i ja… bezveze. Probaj se raspitati vezano za to, čak i da odeš privatno na taj ogtt, nisu loše uloženi novci Ja sam otišla samoinicijativno jer me jako kopkao blago povišeni šećer u trudnoći i htjela sam znati zbog sebe trebam li poduzet neke veće korake da snizim šećer, ali je sve ispao uredno. Jedna briga manje  
    Inače, ako ima netko iz područja bližeg granici sa SLO, znate li ikoga tko je išao roditi u Brežice ili drugdje u slo? Negdje sam pročitala da oni imaju odlično rodilište, postoji i nešto privatno, kakti duplo jeftinije nego Podobnik, pa sad gledam i tu opciju… meni su Brežice na 20 min, duplo bliže nego sve bolnice u zg pa razmatram i tu opciju. Mislim, kad pročitam o tim gužvama po bolnicama u zg-u, stvarno mi dođe da odem nekud drugdje ili rodim doma, u krajnjoj liniji. 

• MomN.93
    01. Srpanj 2023. 16:21

Ovo s kockom leda je ko predigra za sex 😂😂😂 

Ja se nadam da neću imati problema sa dojenjem jer fakat imam velike i izražene bradavice koje strše prema van. Ali opet, nema pravila i nikad ne znaš.. 

Moram prijaviti križobolju i išijas kad pretjeram u nekim poslovima. I onda mi preostaje samo odležati i to je to. I oticanje nogu ako dugo sjedim

🧒 28
    🧑29
    05.01. ➕
    Baby boy 💙T💙

Flowerson 🌸
    01. Srpanj 2023. 16:27

Nama je patronazna čak rekla da možemo počet sa šeširićima čak 2 mjeseca prije poroda da pripremimo bradavice pa ću vjerojatno tako i napravit.
    MalaG, slažem se s Lily, taj ogtt je zaista bitna stavka za eliminirat.
    Lily, pa ako imaš opciju u Slo, mislim da ti je to iskreno bolje...vjerujem da bi tamo dobila bolju skrb.
    MomN93, blago tebi za cice 😁 vjerujem da će ti bit ok za dojenje.
    .
    Maloprije sam prošla kroz pepco, vidjela na brutalnim akcijama neke bodije za bebe, al kad sam vidjela taj "pamuk" i da na etiketi piše da se pere na 30°, sve mi je bilo jasno...ne mislim više tamo ulazit.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.