Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lola1212
    20. Lipanj 2023. 12:59

Cure koje su negativna krvna grupa (ja sam -0), guglajte indirektni Coombstov test, ja sam ga evo vec dvaput radila do sad, sljedeci put u 36. tjednu. 

It’s a girl 💞

• Djajip
    20. Lipanj 2023. 13:00

Sto se tice kila, od suprugovog rođaka žena je dobila samo 3 kg, a bebica 4350,60 cm. :D
    Ja sam na +3,4.
    I dalje povremeno povratim. 
    u bolnici sam smrsala kilu, dr rekao sve dok beba napreduje, sve ok. Ali mi je apetiti bas skocio sad par dana.
    Pa tako da , mini tenk cu biti :D

💙17.8.2020.👦
    👩‍❤️‍💋‍👨 27 i 31 god.
    22.1. +
    24.2. ❤️ kuca

• Djajip
    20. Lipanj 2023. 13:03

Eh da, a bebe, vjerujte sto su sitnije bolje (2.7-3kg) lakse ih roditi.
    Svi misle wow, super, beba preko 4.5 kg, a zapravo to zna vuci niz pretraga za bebu onda, lakse upadaju u hipoglikemije,...
    Naravno nije nuzno pravilo, ali zna povuci probleme.
    Svaka bebica na kraju napreduje svojim tempom, povuce genetiku sa neke strane.
    Cim se rode, sve one nadoknade.
    Moja seka je rodjena sa 2.5, pa presisala drugare na kontroli sa 6 mj.
    Ne treba vam i taj stres❤️

💙17.8.2020.👦
    👩‍❤️‍💋‍👨 27 i 31 god.
    22.1. +
    24.2. ❤️ kuca

• Djajip
    20. Lipanj 2023. 13:34

Kod mene u sobi bila prvorotka, i kao fascinirana, jer su rekli beba preko 4 kg. Ona sva euforicna, rodice pravu momcinu.
    Ja sam kontam gdje momcina treba izaci, reko neka😅😅😅

💙17.8.2020.👦
    👩‍❤️‍💋‍👨 27 i 31 god.
    22.1. +
    24.2. ❤️ kuca

Lily123
    20. Lipanj 2023. 13:38

Meni moja ginekologica nijednom nije rekla koliko je mali težak, a bome niti doktorica u vinogradskoj na anomalyju. Pa nemam pojma koliki je, samo mi kažu da je sve ok po mjerama i to je to… 
    Vezano za kile, ja se nisam jako dugo vagala jer mi se vaga pokvarila  pa nemam pojma kolika sam. Iako, kao da mogu manje jest, uopće nemam želje za hranom jer kao da mi ostane u grlu nakon što se najedem. Za slatkim nemam želju jer mi bude mučno ako pojedem tipa sladoled. Dok god mališa dobiva sve šta treba, ja se stvarno ne bih voljela udebljat više od 8,9 kg. I s ovih par kila više se nekako osjećam tromo…  

• Marulek
    20. Lipanj 2023. 13:41

Flowerson 🌸

KalaLala, nemoj na bazene, stvarno…pitala sam danas svoju ginekologicu jel ok što idem na more, rekla da je nema problema, al da izbjegavam plaže s milijun ljudi. Svakako birajte divlje plaže ili plaže gdje se ne može smjestit puno ljudi jer ste tako sigurnije. Ja sam s barkom pa nemamo tih problema, plaža nam je gdje spustimo sidro, a to su mjesta gdje nema puno ljudi i gdje je more čisto. Al bazeni baš nikako…
    Hvala vam cure, smirile ste me. Inače se debljam kako bi se reklo kad pogledam u hranu pa sam očekivala da ću dobit 20 kila u trudnoći, al evo totalno iznenađenje.
    MalaG, samo ti papaj, to može i pomoć u rastu bebe

Znači planiraš ove godine na barku? Ja isto to nisam dovodila u pitanje do sad, ali su nas prijatelji prvo isprepadali da vožnja po valovima može uzrokovati trudove (da se razumijemo, ne radi se o nikakvom glisiranju, već laganoj vožnjici 20ak min dalje u uvalu s motorom od 5konja)
    I sad sam upravo s pregleda, doktor poludio kad sam spomenula da bismo isplovljavali ovo ljeto i pitala ga za mišljenje, kaže što vam to treba, zašto biste vi baš dok ste trudni udaljavali se od kopna, ne možete više raditi stvari koje ste prije radili... Tak da sam se samo snuždila i promrmljala da sam zato njega i pitala za mišljenje i da bih htjela znati na koje opasnosti misli kad ne preporučuje to. Na kraju je rekao da se moramo pobrinuti da smo na max pola sata od najbliže zdravstvene ustanove i da ako baš moramo idemo samo po mirnom moru.

Inače, pregled prošao ok, bebač već 860grama, malo je veći, cerviks preko 40mm, zatvorena.
    Jedino feritin, željezo i d-dimeri u banani, ali tu sam ja zeznula vjerojatno, jer nisam pila nikakve suplemente osim folne kiseline prva 3 mjeseca. U 3.mjesecu je željezo i feritin bio ok, doktor rekao što manje uzimati suplemenata i tako da nisam ništa drugo uzimala. I moram opet primati injekcije vitamina b12, to sam već uzimala, jer je u početku bio jako nizak (ginić preko hzzo naravno to niti ne kontrolira nikad)
    Spomenula sam grčeve u listovima i pitala jel magnezij za to, pa je rekao da mu se kosa diže na glavi jer sve trudnice forsiraju magnezij, a da uopće nije stvar u magneziju, nego u kalciju i da njega treba pojačavati u trudnoći.
    Ima koja od vas iskustva, što ste konzumirale od željeza i kalcija?

👩37
    🧔33
    👶 10/2023
    24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
    27.5. QUALIFIED 360 ⏳️

Flowerson 🌸
    20. Lipanj 2023. 13:46

Lily123

Meni moja ginekologica nijednom nije rekla koliko je mali težak, a bome niti doktorica u vinogradskoj na anomalyju. Pa nemam pojma koliki je, samo mi kažu da je sve ok po mjerama i to je to…
    Vezano za kile, ja se nisam jako dugo vagala jer mi se vaga pokvarilapa nemam pojma kolika sam. Iako, kao da mogu manje jest, uopće nemam želje za hranom jer kao da mi ostane u grlu nakon što se najedem. Za slatkim nemam želju jer mi bude mučno ako pojedem tipa sladoled. Dok god mališa dobiva sve šta treba, ja se stvarno ne bih voljela udebljat više od 8,9 kg. I s ovih par kila više se nekako osjećam tromo…

Pa tako i kod mene...nemam nešto apetita za prejedanjem, mogu pojest slatko i pojedem tu i tamo, al ništa dramatčno...malo me šokiralo da sam pala kilu jer nije da gladujem. Ja bih bila prezadovoljna da na kraju dobijem ukupno oko 10 kila.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Flowerson 🌸
    20. Lipanj 2023. 13:51

Marulek, imamo barku i bila sam na valovima već puno puta i nije se ništa dogodilo. Mi isto ne glisiramo, nego laganini vožnjica....obavezno stavimo tendu, mijenjam kupaći nakon svakog kupanja i pazim da ne zakuham od vrućine. Jedino što mi ne idemo s barkom na više dana, nego idemo jednodnevno. Volim se nakon kupanja doma otuširat jer mislim da je bitno održavat dobro intimnu higijenu.
    Zanimljivo da tvoj gin kaže da treba kalcij uzimat za grčeve, a ne magnezij, a meni je magnezij stvarno pomogao. Pa sad eto ne znam što reć na to. Skroz sam zaboravila pitat svoju gin danas.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Marulek
    20. Lipanj 2023. 14:00

Flowerson 🌸

Marulek, imamo barku i bila sam na valovima već puno puta i nije se ništa dogodilo. Mi isto ne glisiramo, nego laganini vožnjica….obavezno stavimo tendu, mijenjam kupaći nakon svakog kupanja i pazim da ne zakuham od vrućine. Jedino što mi ne idemo s barkom na više dana, nego idemo jednodnevno. Volim se nakon kupanja doma otuširat jer mislim da je bitno održavat dobro intimnu higijenu.
    Zanimljivo da tvoj gin kaže da treba kalcij uzimat za grčeve, a ne magnezij, a meni je magnezij stvarno pomogao. Pa sad eto ne znam što reć na to. Skroz sam zaboravila pitat svoju gin danas.

Tako sam i ja razmišljala kad sam planirala ići na barku, mi isto idemo samo na poludnevne izlete, a ne na više dana. Sad je upitno hoće li me muž htjeti povesti sa sobom na barku kad su ga svi isprepadali, ja isto ne vidim da je to nešto više rizično od npr vožnje automobilom na more 
    Ma ja ću kupiti i magnezij i kalcij, ne bude škodilo. 😀

👩37
    🧔33
    👶 10/2023
    24.4.2025. 7+3 💚 kasna ovulacija, zadnja m. 22.2.
    27.5. QUALIFIED 360 ⏳️

Mačkor
    20. Lipanj 2023. 14:01

Flowerson ne brini radi kila, ja još nisam dobila ni kilu, čak štoviše u minusu sam. Nitko od toga ne pravi problem jer beba dobro napreduje, sve mjere su super, njena težina isto. Dobro ja i imam koju kilu viška, pa možda nisam mjerodavna po tom pitanju. 
    Nadam se da ti je maca dobro i da će ozdraviti. 

Inače cure, prijavljujem prvu neprospavanu noć radi vrućine. Vrtila  sam se, okretala, puhala, palila klimu, probala u dnevnom spavati, ali mi je kauč jako neudoban, išla na balkon, sjela. Zaboravila da nesmijem sjedit. H Tuširala se. Pa me sve boli od ležanja, pa reko ajde malo ću se razgibati, pa sam malo hodala. Onda se još ona probudila pa me izlupals. Sve u svemu, ako mi bude ovako cijelo ljeto, ne znam kako ću izdržati 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.