E da, sto se tice ginekologa, ja vam savjetujem da sve samoinicijativno trazite jer jako puno ginekologa uopce ne traze ni briseve ni urinokulturu ni TORCH… Ja vodim trudnocu privatno, pa me i on samo slao na TORCH, briseve i urinokulturu sam sama inzistirala.
It’s a girl 💞
Flowerson nikakve simptome nemam, zato me i malo šokiralo. Ne trebaš se brinuti, ako si odradila briseve prije trudnoće, svakako samo napomeni da ti se naprave barem do 35. tjedna jer je puno bolje da znaš unaprijed, nego da se dogodi prijevremeni porod pa i ne znaš imaš li streptokok b. U slučaju da jednom i dobiješ pozitivan nalaz, a poslije negativan, oni ti svejedno daju injekciju penicilina ili nekog drugog antibiotika kad započne porod (nekad i intravenozno žene dobiju kuru). U principu kako je Lola rekla, ne treba se brinuti jer to nije ništa strašno (jest ako guglate, onda je sve drama i borba za život). Mene su umirili doktorica i iskustva žena s foruma, jako rijetko se to prenese na bebu. I bitno je samo reći kad se dođe na porod da ste imale streptokok. Meni je doktorica odmah dala antibiotik pa ću probat s tim, čisto da se probam toga riješit do poroda, ali rekli su da je to dosta tvrdokorna bakterija i morat će se primati penicilin neovisno bio nalaz pozitivan ili negativan… ali oh well, sve u rok službe, samo da beba bude dobro
Kiki da, ja sam isto čula da se ti brisevi odrade i u poodmakloj trudnoći, baš zbog tih bakterija. A zanimljivo da neki doktori uopće ne liječe streptokok tijekom trudnoće, nego samo naprave zabilježbu da je žena imala streptokok i onda se samo da injekcija ili infuzija s antibiotikom prije porođaja… bit će na kakvog doktora naletiš
Meni su briseve na streptokok radili kraj 8mj trudnoce,kod nas je uobicajeno da trudnica mora imat taj nalaz kad uđe u 9mj da se zna kako da se ponasaju ako trudnica bude pozitivna (daju antibiotik) a zna se bakterija u porodu i prenjet na djete pa da sprijece na vrijeme.. Tako je meni moja gin objasnila
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Cao drage moje,da se i ja javim i pozdravim vas, 😊😊 kod mene je stomak pa kao 8 mjesec,sto li se to toliko napuse,ne jedem pretjerano nista,gledam da zvacem dobro hranu zbog zraka u crijevima ali bas me nekad bude stid,ono pitaju hoces li uskoro 😅😅
Cao drage moje,da se i ja javim i pozdravim vas, 😊😊 kod mene je stomak pa kao 8 mjesec,sto li se to toliko napuse,ne jedem pretjerano nista,gledam da zvacem dobro hranu zbog zraka u crijevima ali bas me nekad bude stid,ono pitaju hoces li uskoro 😅😅
Ista situacija i kod mene, 11+6 i toliko se napirim poslije svega doslovno..isto izgledam kao da sam barem 6mj😆
Ujutro stomak ravan, a do večeri ajme
23y👫
5.8.2022. 7tt 👼🤍
23.2.2023.➕️❤️🌈
Baby girl 💗
https://ibb.co/Hz4MfDw neki dan poslije voćne salate 🤣
Imam inače 65 kg i visoka 170 i baš se ističe stomak. Pitam se kakva ću biti kad stvarno bude trudnički
23y👫
5.8.2022. 7tt 👼🤍
23.2.2023.➕️❤️🌈
Baby girl 💗
Jutroo cure. Kolko sam skuzila danas vas dosta ima preglede, pa sretno svimaa i javljajte se s dobrim vijestima. 🥰
Mi smo u radovima pa se rijede javim, al iduci tjedan bi trebalo bit gotovo, pa cu bit malo aktivnija. 🙂
🙋♀️ 29
🙋♂️30
14.06.2016 💙👶
Someone i love was never born. 💓😇
22.02.2022 💔 21.tt
27.12 ➕
Baby girl 💗
Lana preslatko krenuo je rastii 😍😍
Sretno na pregledima ovaj tjedan svima pa i meni u četvrtak 💗💗
Sto se tiče stomaka ja sam sebi uvijek ista 🤷🏻🤷🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji