Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    06. Kolovoz 2022. 08:37

Ma da, te procjene su tako tako. Možda mpgunreć malo će bit manje ili bit će malo veće, ali sve ostalo nije točno. Pa i Brontosaurica je već par puta napisala kako su njoj fulali za kilu. Meni je isto prije tri tjedna procjena bila 1900 g s mjerama za tjedan veće, a ovaj put je ispalo 2300 g s mjerama točno za tjedan. Ovisi kako oni to obuhvate i kako padne sjena. 
    Ali čovječe, 5 kila...dobro da ženu nisu išli mučiti, ja ni ne znam jel takvo dijete može van osim carskim. 🤦
    Ja se isto sve nadam da neću čekat skroz termin već da krene nešto prije...izgleda da se sve tome nadamo. 🙂

👸37 (trombofilija)
    🤴37
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Aries5
    06. Kolovoz 2022. 08:54

bellaru

Aries a ja sam niska i meni samo trbuh sve vise buja, sa malim sam imala pol metra trbuha ispred sebe😮‍💨 sad ne očekujem nista manje pogotovo jer jos imam 2 mj do termina a vec sad imam osjecaj da je ogroman. A valjda ste vec sve shvatile da te procjene nista ne znaci, da je to samo procjena. Fulaju i po kilu🤷‍♀️

Moja taktika je pripremiti se na sve najgore pa ce mi biti lakse 😂 dakle u mojoj glavi roditi cu malog sumo borca od 5 kila tako da sve sto bude manje od toga bude dobitak 😂😂😂

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Zabicamala
    06. Kolovoz 2022. 09:20

Jutro cure, nisam baš stigla pisati, ali vas redovito pratim.
    Ima čestitam na malom Tinu Želim ti brz oporavak i izlazak iz bolnice da se što prije odmarate i mazite u miru. Javi kako napreduje oporavak? 
    Ako ti nije problem samo napisati za pratnju i koronu, to znači ako nemaju više valjanu potvrdu o cijepljenu da je dovoljno da ih one tamo testiraju brzim testom? Jer na stranici od Merkura piše svašta nešto. I koliko pelena si ponijela za malog? Ne nosi mi se baš cijeli paket pelena. I ako imaš ikakav dodatan savjet za odjel babinjača na Merkuru, samo piši
    Kilaža vam je jako zeznuta, ne znam ni jednu bebu koja se rodila s onoliko kila kolko su procjenili tako da mislim da se ne morate brinuti. Moj je bio par pregleda dva tjedna veći, pa je sad odjednom opet u svojim mjerama. Navodno ima 2600g, al ja mislim da je manji od toga. Sad kad čitam kolko su i Imi fulali procjenu, mislim da nećemo do poroda znati koliki su.
    Osip i svrbež po šakama i stopalima mi je tenutno najgori simptom koji imamVidim da nitko od vas nema taj problem. Nalazi su mi super i nije kolestaza tako da su mi u TA rekli da je ili reakcija na hormone ili zaostao simptom korone. Valjda će proći porodom, a do tada stišćem zube da se ne svrbim stalno. 

Aries5
    06. Kolovoz 2022. 09:24

MalaMagla

Jutro, cure!
    Ima kako si? Kako maleni lavić?
    .
    Jel koja od vas išla na masažu tijekom trudnoće? Jel bi bilo pametnije da pitam prvo ginekologa, ili nije bitno, samo da je prenatalna masaža? Mene leđa toliko bole, odnosno rebra gore kod lopatica, da ne mogu disati kako treba, jedva sam se umila, živa je borba promijeniti položaj.. imam osjećaj da su mi slomljena rebra. muž hoće da si nađem nešto za danas, ali čak i ako rade mislim da su svima zauzeti termini

Ja sam bila 2x 
    Ali je jako tesko naci salon koji masira trudnice + neki od salona traze napismeno potvrdu od dr da je trudnoca uredna. 
    U ovom kojem sam ja bila ne masiraju stopala trudnicama jer neke tocke u stopalima mogu pokrenut porod (i nee to ne znaci da vam muz doma ne smije nikad stisnuti stopala jer nije isto kad masira laik i kad masira maser ili fizioterapeut tako su barem rekli meni u salonu) 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Zabicamala
    06. Kolovoz 2022. 09:25

MalaMagla

Jutro, cure!
    Ima kako si? Kako maleni lavić?
    .
    Jel koja od vas išla na masažu tijekom trudnoće? Jel bi bilo pametnije da pitam prvo ginekologa, ili nije bitno, samo da je prenatalna masaža? Mene leđa toliko bole, odnosno rebra gore kod lopatica, da ne mogu disati kako treba, jedva sam se umila, živa je borba promijeniti položaj.. imam osjećaj da su mi slomljena rebra. muž hoće da si nađem nešto za danas, ali čak i ako rade mislim da su svima zauzeti termini

Ja sam bila na običnoj i shiatsu masaži za trudnice. Ova shiatsu je bila odlična i baš sam si bila poletna poslije nje. Još mi je dala neke dobre savjete. Prije masaže me pitala neka pitanja da procjeni što smije i to je bilo to. Ne znam gdje živiš, ja sam iz Zagreba, makar ova moja je trenutno na godišnjem. 

Mallla
    06. Kolovoz 2022. 09:37

Bellaru 🙈🤣🤣 toliko si ulja nabavila da i stol mažeš 🙃🙈🤣🔝

Kilaža, ma naravno da se to uzima s rezervom, jer zove se procjena. Samo do sad je moja ginekologica u bobu pogodila kilažu mojih cura! Za prvu je rekla ovo je beba iznad 3.5kg do 4kg al kao 3700 vjerujem da je (3650 se rodila). Za drugu je rekla ovo je beba do 3.5kg neće bit veća (3450 se rodila). A rekla je i brz će ti bit porod na prvu trka u rodilište i tako bi 🤷‍♀️ može sad sve fulat naravno al vodim se s oprezom prema procjeni. I da se nadovežem na Brontosauricu, zapravo je obujam glave za "istisnuti" kad prođe glava tijelo samo učini blooop koliko god kila u njem bilo. Al ukupno ne treba o tome suviše razmišljati.
    Ima nadam se da oporavak ide po školski, da si dobro i da se lijepo povezujete. Navijam da vas puštaju doma jer doma je najljepše.

url=https://lilypie.com]

tenaa
    06. Kolovoz 2022. 09:46

Nocas opet ludi snovi tj, nisu ni snovi nego razmisljanja. Budila sam se cesto piti vode i piskiti i onda mi je samo odjednom palo na pamet da mozda imam dijabetes i da je zato procjenjen veliki (iako za punih 36tt 3200g nije toliko ni enormno) i onda googlanje 2 sata o dijabetesu, strasno.
    Danas mi dolazi decko u Brod, imao je neku virozu pa nije mogao u cetvrtak pa cu valjda prestati razmisljati o glupostima. A od ponedjeljka najavljuju zahlađenje pa se vracam setnjama i izmisljenim aktivnostima, ovako prepustena sama sebi i glupostima pocet cu mislit da ce se s 2 glave roditi 🤦‍♀️🤦‍♀️ Fali mi moj stan u Zagrebu, ali najavljuju kraj radova taman kad mi je termin 🤷‍♀️ 

tenaa
    06. Kolovoz 2022. 09:59

Amelie sjetila sam te se sinoc. Bila sam s frendicom na kavi i ona je morala probati one kozice iz Mc pa sam isla kao pratnja i uzela kitkat sladoled 🥰. Imas njezinu preporuku za kozice haha ja inace nisam 2 puta u zivotu jela u Mc ali sladoled ne odbijam nikada.
    .
    I jos da se nadovezem na moj pregled zbog kojeg ne spavam 2 dana vec. Doktor je rekao da sam premalo dobila (7kg) i da pazim kad budem dojila da ne zavrsim anoreksicna jer ocito beba sve uzme sebi i da cu vjerojatno roditi s manjom kilazom od pocetne. I onda mi je krenuo za prehranu jel jedem dovoljno (oduvijek jedem vise od svih svojih frendica, ali sam hiperaktivna pa to i potrosim) i da pojacam malo unos hrane. Pa ako beba uzme sve sebi, a sad je velika sta da jos vise naraste 🤯
    Sve u svemu ubio me u 2 minute razgovora hahah inace jako dobar doktor i pristupacan, dugotrajno iskustvo, nemam zamjerke, ali jel morao spominjati te neke teme i to sad tako pred kraj kad vise nista ne mogu ni promijeniti

tenaa
    06. Kolovoz 2022. 10:02

Brontosaurica

Imate u dmu 30xvide bodova ana avent proizvode. Ja planiram uzeti izdajalica ručnu jer sam zadnji put posudila kad sam izašla iz rodilišta i već imala upaljene cice i temp od navale mlijeka pa ovaj put planiram nositi sa sobom. Ako naručite on line i stavite opciju skupiti u dućanu ili dostavu na adresu imate na 400 kn 10x više bodova na 60 15x i na 800 20x što je još bolja opcija. Pa evo ako koga zanima. A za kupnju u dućanu vam trenutno vrijedi 5x više bodova na ukupnu kupnju
    Idem si uzeti i jedne mrežaste gaćice. Imam već jednu kutiju pa kontam uzet još jednu.

Koje uzimas mrezaste one to.to? I koji broj otprilike treba uzeti, pisale ste da su manji brojevi. Ja imam tu izdajalicu rucnu, znaci trebala bih ju ponijeti sa sobom?

Mallla
    06. Kolovoz 2022. 10:07

Čari trećeg tromjesečja, luda razmišljanja, ludilo zaključci i brige bez premca. Da idem rodit 10 puta kpet bi našla nešto o čemu brinuti...
    Ja npr. nisam nikako vidila bebino lice na pregledu jer uvijek negdje roni....zamislite moje dubioze vezane uz to...kao da ću zombija rodit a ne bebu 🙄

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.