Evo me, ziva sam.. i hvala sto ste mislile na mene i za svu podrsku! 😊 Rodila sam ujutro u 08:08 h, malog deckica od 2540 g. Mali moj lavic. 🥰
Dobro je namucio mamu na 15 sati jakih trudova, no vaginalni porod je bio i mislim da imam jedan unutarnji i jedan vanjski sav, nista posebno. Primila 2 epiduralne, drip, ali mi se na kraju sve produzilo, jer me drzala epiduralna i nisam mogla stiskat, tako da sam morala trpit silne trudove dok me nije pustila do kraja. Trudovi su mi bili na 15-20 min kad sam dosla na hitnu i premisljali su se da li me ostavit ili ne, ali je dr vidio da sam ja dosta nesigurna i ostavio me.. i dobro da me ostavio, jer eto. 😊 Kroz sat vremena su mi trudovi bili na 5 min. Sve se okrenulo u sat vremena i skroz me iznenadilo, jer u pocetku nisam ni znala da su to pravi trudovi, makar sam pretpostavljala. Lopta mi recimo opce nije pasala, vec na ledima, boku i cetveronoske. Babica se stvarno potrudila, sama je stavila hrpu gela i ulja, sirila mi otvor prstima, masirala i navodila.. prezadovoljna sam. Dr je malo pomogla da se bebica spusti i izade pritiskom na trbuh i to je stvarno pomoglo, jer se nije spusto u zdjelicu.. nije to nista jako bilo, vrlo malo. Dok su me premjestili na babinjace, sestra se fakat potrudila i mali je odmah cicao, isao mi kolostrum. Sad spavamo i mazimo se. 🥰
Ako zelite nesto pitat, slobodno. 😉
Cessstiiitammm🥳🥰❤️ bitno da se sad mazite napokon inda je sve proslo relativno dobro. Pusa hrabroj mami i bebi😘😘😘
Evo me, ziva sam.. i hvala sto ste mislile na mene i za svu podrsku! 😊 Rodila sam ujutro u 08:08 h, malog deckica od 2540 g. Mali moj lavic. 🥰
Dobro je namucio mamu na 15 sati jakih trudova, no vaginalni porod je bio i mislim da imam jedan unutarnji i jedan vanjski sav, nista posebno. Primila 2 epiduralne, drip, ali mi se na kraju sve produzilo, jer me drzala epiduralna i nisam mogla stiskat, tako da sam morala trpit silne trudove dok me nije pustila do kraja. Trudovi su mi bili na 15-20 min kad sam dosla na hitnu i premisljali su se da li me ostavit ili ne, ali je dr vidio da sam ja dosta nesigurna i ostavio me.. i dobro da me ostavio, jer eto. 😊 Kroz sat vremena su mi trudovi bili na 5 min. Sve se okrenulo u sat vremena i skroz me iznenadilo, jer u pocetku nisam ni znala da su to pravi trudovi, makar sam pretpostavljala. Lopta mi recimo opce nije pasala, vec na ledima, boku i cetveronoske. Babica se stvarno potrudila, sama je stavila hrpu gela i ulja, sirila mi otvor prstima, masirala i navodila.. prezadovoljna sam. Dr je malo pomogla da se bebica spusti i izade pritiskom na trbuh i to je stvarno pomoglo, jer se nije spusto u zdjelicu.. nije to nista jako bilo, vrlo malo. Dok su me premjestili na babinjace, sestra se fakat potrudila i mali je odmah cicao, isao mi kolostrum. Sad spavamo i mazimo se. 🥰
Ako zelite nesto pitat, slobodno. 😉
Ajmee cestitke tebi i muzu na malenom 💙💙💙 brz oporavak i da ste brzo doma 🤗🤗
Puuuno mazenja vam zelim 🥰🥰🥰
Mene zanima na koliko su ga procjenili na zadnjem pregledu tj jesu puno pogrijesili za tezinu? 🙈🙈
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Ima, čestitke 💙 samo odmarajte i uživajte! Znamo li i ime sada?
Dok svi iščekujemo da se javi Ima…
Pitanjce… Ima li netko iskustva s jednom od ovih ljuljački? Dobili smo rabljenu jednu skuplju na baterije, al je dosta velika i teška. Stavit ću ju na jedno mjesto i ne micati.
Htjela bi uzeti neku lakšu, koju ću moći prenositi iz sobe u sobu i koristiti dok sam sama doma s bebom. Da se mogu otuširati, napraviti nešto po kući, a da mi bude na oku (naravno, kad bude potrebno).
Malo sam istraživala i suzila izbor na ove dvije. Ako imate i neku treću isprobanu opciju, može prijedlog. One skupe varijante poput Baby Bjorn mi u startu otpadaju.
https://babyland.hr/proizvod/kinderkraft-njihaljka-felio-roza-2020/
https://www.hepikids.hr/proizvod/lezaljka-bababing-float-ellie-elephant/
Ja bi ti od te dvije vise preporucila ovu sa slonicima samo zato jer vidim da ima ovaj pojas maleni sto na rozoj nisam vidjela, jer jaako brzo se oni pocnu migoljiti i okretati. I pazi kad kupujes da nisu prelagane jer se te jako lagane lagano i prevrnu
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Čestitam Ima 🥳 uživajte🥰🥰
Jesu ti pustili muža na porod? Imam osjećaj da nije bio...
I to sa epi me zanima, nisi mogla tiskat? I drugu su ti dali kad je prva popustila ili te jako bolilo? Čisto ako imaš neki savjet oko toga...
Pusa bebaču, miš mali❤️
Čestitke ima 🥳🥳 uživajte, mazite se i pazite!
Uzrok ne znaju. Ja možda sumnjam na nekakav pritisak jer sam taj dan povraćala i napinjala se, ali ne mora značiti. Onda bi svim ženama koje povraćaju bilo tako, a opet...ne znamo, ali bitno da je stalo. Još malo, iako mi je i ovo sada, u usporedbi s 25 tt, napredak ogroman.
Stiže nam curica 💓
Jej Ima čestitam na uspješnom porodu. Jest da te namučio, ali činiš mi se skroz pozitivna pa me to ohrabruje. Super i za podoj, nek i to krene super. Uživajte i mazite se.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Sad razmisljam ni ja nisam.mogla tiskat, tiskala bi al bi pustila i mali se vracao nazad i onda je doktor morao stisnut bebu. Mali je na kraju izgledao ko čunjoglavac. A to od epi ? Ja sam mislila da nisam znala tiskat🤔
Čestitam Ima 🥳 uživajte🥰🥰
Jesu ti pustili muža na porod? Imam osjećaj da nije bio…
I to sa epi me zanima, nisi mogla tiskat? I drugu su ti dali kad je prva popustila ili te jako bolilo? Čisto ako imaš neki savjet oko toga…
Pusa bebaču, miš mali❤️
Epiduralna ti se dodaje po potrebi. Kad prva doza izgubi djelovanje ako još porod nije blizu onda dodaju dalje. Ne znam točno koliko jedna doza drži.
Meni je frendica rodila skroz pod epiduralnom jer su joj dali tipa na 7 cm a izgon se desio kroz 20 min na šta nisu računali pa kaže da je imala najbolji porod ikad. Jer kad dodje vrijeme izgona epiduralna mora prestati djelovati da bi žena mogla tiskati inače ne osjetiš doljnje ekstremitete i to od nje… Pa ne možeš ni tiska kad ne osjetiš trud
Pa kako onda rodis? Ceka se da prestane djelovat?
Sortiraj odgovore
Najstariji