A jeste ga sad zakomplicirale sa tim dojenjem na zahtjev više od pustih teorija koje se daju naći 😂😂
Dojenje na zahtjev jednostavno znaci da dojiš kad beba traži a ne u nekoj svojoj rutini koju si ti zacrtaš ( brijem da je prije bilo moderno da beba recimo jede svakih 3h i onda htjela nehtjela ti ju šopaš svaka 3h jer tako mora biti) i to (ovo na zahtjev) se meni čini skroz logično i ok. Jedino kažu ako je lijena beba da ju onda nakon cca 3h probudiš i podojiš ali to planiram samo ako će baš uvijek biti lijena i spavati po 5,6 sati a ako mi se jednom u 2 tj dogodi da duže odspava ju ne namjeravam buditi.
Aries sinsay je dobra investicija, ja sam kupila crne i roze kao biciklističke trudničke tajice i stvarno oh nosim isto su preko trbuha ful elastične ☺️
Princess nisi nespretna ako si se dočekala na koljena, bitno da nije na trbuh 😎
Zvonkobonko bila sam i ja na radionici, malo ponovila gradivo 😂 slažem se da je zena bila stvarno oke i nije filozofirala kako inače znaju
Dojenje na zahtijev slažem se s MalomMaglom 👍🏽
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
I mene bole stidne usne ali meni i naticu ti venski putevi isto kao sto imam problema s hemicima, to je sve povezano kaze doktor..
Sorry što ovako upadam. Kakva je situacija s hemićima? Ja sam ih dobila pred kraj trudnoće. Nisam išla kod dr. zbog toga, sve mislim proći će, ali nikako. Sa čime ih liječiš?
Ma da, dobro sam, malo sam koljena natukla ali nista strasno hvala Bogu 🙏🏼
.
Dojenje na zahtjev, meni je samo to pomoglo da uspostavim dojenje s prvim djetetom. Doslovno konstantno sam dojila dok se nismo uhodali i dok tijelo nije pocelo proizvoditi onoliko mlijeka koliko mu je trebalo. Isto planiram i ovaj put.
Cao mamite :-)
Nije me dugo bilo, ali evo nadjoh vremena da malo iscitam
sta se pisalo (ne bas svaki redak ali dovoljno da upratim aktuelne teme). Ja sam danas 32+2, bila na kontroli i procijenjena tezina bebe je 2kg. U prosloj T djecak je na 32+1 imao 1880g, a rodio se na 40+4 sa 4.5kg. Vidjet cemo hoce li se dobijanje na tezini usporiti ili ce biti veselo na porodu 😂
Od aktuelnih tema:
Oprema
- od starijeg djeteta mi je ostalo skoro sve sto se opreme tice. Kupili smo Chipolino Mommy & Me krevetac za uz krevet, trebao bi posluziti prvih 5-6 mjeseci, a onda selidba u susjednu sobu gdje imamo veci krevetic koji je djecak koristio. U medjuvremenu i njega smo preselili u tu susjednu sobu u veliki krevet, dodali plakar za njihovu odjecu i stvari, prostor za igracke i igranje, i komodicu sa opremom za presvlacenje u ‘baby kutku’ sobe.
3u1 kolica sa korpom imamo, uz njih smo dobili i jaje koje cemo koristiti dok bude odgovaralo bebi (djecaku je zbog tezine odgovaralo do 7-8 mjeseci kad je presao u 0+/1/2 autosjedalicu. Tako da je prognoza da na proljece trazimo novu AS za njega a beba iz jajeta da predje u njegovu trenutnu.
Imamo i laksa kolica za poslije, ova 3u1 mi nisu bila bas najprakticnija.
Odjecu smo vecinom spremili, torba za porodiliste je skoro spremna, pomalo dodajem jos stvari, po pamcenju od prosli put sta je trebalo i bilo korisno. Iz rubrike ‘pelene’ uzeli smo Pampers Premium 1 (2-5 kg), jedno pakovanje, pa cemo vidjeti na osnovu tezine bebe hocemo li uzeti jos jedno ili preci na 2 (4-6 kg cini mi se).
Dojenje
Djecaka sam dojila ‘na zahtjev’, nesto malo preko njegovih 19 mjeseci je to trajalo. Na pocetku je malo teze jer dosta vremena provedu ‘konektovani’ dok se ne uspostave ponuda i potraznja, ali kroz mjesec-dva vec sve dodje na svoje. Nemam iskustva sa formulom, ali dojenju na zahtjev dajem prednost u odnosu na dojenje ‘po rasporedu’ na 2-3 sata kao sa formulom jer se majcino mlijeko brze i lakse probavlja (60-90 minuta otprilike) nego formula i ima smisla da iskljucivo dojena beba brze ogladni i trazi ponovo. Uostalom, bebe putem dojenja ne traze/trebaju samo hranu nego i blizinu majke, utjehu i slicno, shvatam da ima i drugih nacina da se to postigne, tako da neka svaka izabere sta joj pase i ima vise smisla. S prvim djetetom sam imala skoro pa neograniceno vremena za te aktivnosti 😅 a sad kad imam skoro pa 4-godisnjaka vidjet cemo kakve ce beba srece biti 😁
34, 32
- 10/18 H 💙
- 9/22 E ❤️
Slažem se sa Brontosauricom što se tiče dojenja.
Ninameni se znaju pojaviti, ali ne bude jako neugodno. Općenito se nakon velike nužde brišem Violetinim Hemo-care vlažnim maramicama, navodno da su za hemoroide. Ne znam reći da li mi pomažu ili ne, jer nikad nisam imala baš jake hemoroide, ali dosta brzo prođu. Isto tako kad se tuširam, otusiram taj dio toplom vodom, malo dulje. I to je to.
Tarry, da, ja isto mislim da je do tog zatezanja, rasta, pritiska i toga svega. Vene ne vidim, kao ni neke druge promjene dolje. Samo eto, ta neka bol
Meni ovo sad već dugo traje, tj. 2 tjedna. Imam dva, od kojih je jedan pukao i krvario, ali po nekoliko kapi dnevno, a drugi me samo bolio. Mazala sam sa svime i svačim, a najduže sam koristila nevenovu mast. Nešto grozno, osjećala sam se kao nakon poroda, nisam mogla sjedit kako treba. Sad mi je bolje, ali strah me kako će to izgledati nakon poroda budući da se nisu povukli.
Čula sam da je ulje kantariona dobro mazati i da baš pomogne kod hemica. Ne znam samo smije li se u trudnoći, ali ako smije probajte. Baš mi je žao da vas tako muči. Mogu misliti da je to velika bol. 😭
Probala sam i to ulje. Bolje je sad, bar me ne boli dok sjedim, ali nije se skroz povuklo. Mislim da sam ih ja dobila jer moram piti dvije tablete Heferola (željeza) dnevno, a možda i od pritiska. Ne znam da sam ikad imala hemiće, kud me baš to snašlo pred sami porod.
Ja koristim isto hemopropin, nevenovu mast i kantarionovo ulje. Nakon nuzde tusiranje obavezno, kako je amelie rekla. Nekad oblozi ledeni, kad je jako kriticno. Ja sam imala prije mj dana bas upalu i krvarenje, mislila sam da cu na hitnoj zavrsit ali nekako se smirilo za 5 dana. I ja sam skuzila da cak nema veze s prehranom trenutno, prije mi je to bilo povezano. Sad kakva god stolica bila, oni su tu.. cak mislim da imam i unutarnje uz vanjske sto je uzas, bojim se isto kak ce proci porod ali nekako mi je to uz sve sporedni problem.
Jao dojenje😅 ja necem nista komentirat😅
Ugl! Ovo sa disanjem kaze dr je od bebe, znaci beba je kriva😄
Znaci suti i trpi u kratko...
Ako koga zanima rodiliste petrova kao treba na jesen pocet sa radovima al im nije jasno kako jer rodiliste mora radit. Trebali su selit u dubravu al se merkur utrpao u dubravu prije njih.
Tecaj za pratnje ne treba.
Ne traze vise ni covid potvrde.
Moj akrobat ima 1500g. Mjere po tjednima tocne. Htjela me na guk profilnu bolnicu al sam rekla da si doma sama mjerim pa je odustala😄 i dalje dijeta...a da vidite kako je ulovila na uzv malu sa noznim prstima na celu🙈
I dalje zadak..da imam vremena do 37 tj da se okrene i kaze ne moram u TA, mogu do kraja kod nje🥳🥳🥳🥳🥳 odma mi je lakse😄
Jao dojenje😅 ja necem nista komentirat😅
Ugl! Ovo sa disanjem kaze dr je od bebe, znaci beba je kriva😄
Znaci suti i trpi u kratko…
Ako koga zanima rodiliste petrova kao treba na jesen pocet sa radovima al im nije jasno kako jer rodiliste mora radit. Trebali su selit u dubravu al se merkur utrpao u dubravu prije njih.
Tecaj za pratnje ne treba.
Ne traze vise ni covid potvrde.
Moj akrobat ima 1500g. Mjere po tjednima tocne. Htjela me na guk profilnu bolnicu al sam rekla da si doma sama mjerim pa je odustala😄 i dalje dijeta…a da vidite kako je ulovila na uzv malu sa noznim prstima na celu🙈
I dalje zadak..da imam vremena do 37 tj da se okrene i kaze ne moram u TA, mogu do kraja kod nje🥳🥳🥳🥳🥳 odma mi je lakse😄
Bravo za super pregleeed 🥰
Ajme, nisi me utjesila sa disanjem, nadala sam se da ces doc sa nekim savjetom, nesto bilo sta 🤣
Cekaj, koji si ti sad tjedan?
Sortiraj odgovore
Najstariji