Probat ću sad uhvatiti vremena da napišem za druge skokove koji će dolazit polako
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
26. Tjedan - 5. Skok
Znakovi: može lošije spavati (teško se uspava,budi se češće, kraće spava)
Može postati stidljivije nego prije
Može tražiti vise pažnje nego inače
Može stalno htjeti biti s/na vama
Može slabije jesti i duže im traje obrok
Može biti mrko/nevoljno
Može protestirati kod mjenjanja pelena
Vise place nego prije
Nakon skoka može naučiti:
Samo se ustaje u sjedeći položaj
Stoji bez pridržavanja
Samo uzima igračku
Počinje puzati
Pravilno hvata predmete
Podiže tepih 😂
Kotrlja loptice po podu
Baca stvari
Skida čarape
Stavlja hranu u usta
Promatra vise kretanja
Ima najdražu igračku
Pažljivo sluša govore odraslih
Puse
Buni se kad mama/tata nestanu iz vidokruga
Pokušavati puzati za mamom/tatom
Plješće rukama
Pleše uz glazbu
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Missy 5 mjeseci. Wow. Kud je to prije došlo 😅
Predivna je curka. Još koji dan/tjedan i spremna za hranu čovječe ☺️
Inače ovo štrajkanje se kod nas nastavlja. Mislim da radim još gore jer jede izdojeno par pita na dan ba bočicu, a ostalo dohranu jer se ne mogu toliko izdojit. Mlijeka imam al ne ide van. Sad me već lagano strah da ću i mastitis dobit jer su mi se kvrge krenule stvarat.
Svakako ne sluti na dobro jer već treći dan jede na bocu, a čula sam da se naviknu i onda neće cicu vise.
Ne znam evo. Možda je tu ipak kraj našeg dojenja koliko god mi teško bilo pomirit se sa tim ☹️
Ako imaš facebook, možeš pogledati na rodinoj stranici kako riješiti upale. Savjetnice pišu za masaže dojki, kombinacije tople/hladne vode, kako masirati prije dojenja…
Ugl. možeš posataviti i pitanje, nazvati dežurni broj, ali čak ćeš u tražilici dosta toga naći, samo upiši tarženi pojam(odnosno ono kaj te muči.
Sljedeći je tek u 37. tjednu pa ću za njega za koji tjedan pisat :D
Ako vas šta tješi, sve su rjeđi 😂
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Natalija hvala ti, znam za njih. Najviše me muci sto ne mogu izdojit a mlijeka unutra ima. Kao da stoji sve i ne mrda 😅
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Natalija hvala ti, znam za njih. Najviše me muci sto ne mogu izdojit a mlijeka unutra ima. Kao da stoji sve i ne mrda 😅
E ima i grupa Mame izdajalice. 😂 😄
Možda tamo pronađes kak lakše izdojiti.
Hvala još jednom. Idem malo citati šta pametnog kažu :D
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
bumac, kako izdajas, rucno ili izdajalicom?
Ručno. Izdajalicom ide još manje 😅
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Aj da i ja konacno nes napisem, dok procitam 5 str zaostatka, najcesce nemam vremena nes jos pisat🙃
Mi za 3 dana punimo 3 mjeseca, stanje je za sada okej, spava po noci u komadu od cc 23 do 6,7 s time da ga budim oko 4,5 za dojenje inace mi se prepune cice i po danu mi se jako smanji kolicina. Na desnu ga dojim, a s lijevom jos imamo problema...imam pukotina koja ne zarasta vec 2 mj, dobila sam Betrion ali ne pomaze...mozda su ipak gljivice, pa cemo vidjet sutra sta dalje jer stavim ga na lijevu bar 1x dnevno, ali taman mi onda sve raspara i bas boli, pa ju vecinom izdajam. Osim cice dobije i 1 bocu Novalac IT za bolju probavu i od njega mu nije tvrda stolica, tak da se i to vise manje normaliziralo. S dojenjem sam isto zadovoljna ovako kako je u odnosu na to kako je bilo u pocetku.
No, da se ne drzimo samo sisa, ostalo nam je ok, zadnje je imao oko 63cm i neki dan ga vagala samnom na kucnoj vagi i bome smo oko 7kg😯
Sake u usta trpa vec mj dana i samo nek se gusta jer znam da time istrazuje. Osim toga, poceo je dohvacat lagano igracke, ali je to sve jos pomalo nespretno. Glavu drzi dobro jos od prije i svaki dan ga stavim malo na trbuh, tek tolko dok mu ne dojadi. Spavanje dnevno...pratimo budne prozore i odspava 4x pola do dva sata. Vesela je beba i voli se smijati, a rekla bih da je ovaj puta to zato sto sam i ja puno smirenija. Jedino se u kolicima vise nikako ne zna uspavati, pa ga moram uzeti u ruke i uspavati i onda stavito u kolica, pa u setnju, a ako se probudi, onda slusamo 'pjesmicu' dok ga ne umolim da zaspi😜
Blagdani su iza nas, danas cemo konacno raskitiit bor i sad nam je jos jedina zelja da ne poberemo koronu, iako bi se ja uskoro isla cijepiti, ali razmisljam pricekati proteinsko cjepivo koje najavljuju jos ovaj mj🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji