SamoMalo, ma da, i meni su rekli sa ne treba biti neki veliki problem zbog hipertonusa, ali da se treba snimiti mozak da se vidi da je sve ok...
Marela, ne, ne moorov refleks (ima ga izraženo dosta još uvijek) nego ovo što je Sanjarka pitala- leži na leđima i mase rukicama i nogicama bez neke posebne koordinacije pokreta. Nogicama kao pedalira, a rukicama mase okolo tako da se zna sam udariti u glavu 😅 eto Sanjarka odgovor na pitanje- da ima netko oko dva mjeseca da tako leži na leđima 😁
Tracy to ste u Zagrebu negdje išli kod neuropedijatra? Oprosti nisam uspjela popamtiti tko je odakle😄
Joj cure ja sam baš komentirala da bi poludila da nemam svog muža koji sve radi oko bebe, osim dojenja jel😀 divim vam se kako sve hendlate same ja stvarno ne bi mogla. A da ne pričam da drugo nikad dobio ne bi da je takav haha
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Mi smo isto jučer bili privatno u neuropedijatrice i na uktrazvuk mozga. Sve ok ali upućeni smo fizijatru i vjerojatno ćemo tribat vježbice. Nije hipertonus nego neka druga dijagnoza; pareza plexus brachialis. Najvjerojatnije pri porodu su joj istegnuli lijevu rukicu i živce. Spontano bi se popravilo ali bolje vježbama šta prije sanirat. Ja sam primjetila da rukica zaostaje i čudno stoji davno ali sad sa tri mjeseca kad je desna u pogonu i hvatanju igračaka, lijeva se baš vidi da šteka. Moja pedijatrica je prije mjesec dana rekla da ćemo pratit ali ja više nisam mogla čekat i otišla san privatno, i sad čekam red privatno za u fizijatra. A svaki dan je bitan. Grizem se previše šta nisam prije tražila detaljan pregled ili otišla privatno, isto ka kad je bljuckala pa su mi govorili da sam luda i sve bebe bljuckaju, a ono na kraju dijagnosticiran refluks. Ugl nisan luda mater i od sada samo virovat sebi i puhat i na ladno!
Nadam se da cete brzo s vjezbicama popravit rukicu 😊
A a za refluks jel pijete ista ili kako to hendlaš?
Ne pijemo ništa, ja san bila s njenih 20 dana u gastroenterologa i tada je bila još mala za uvest išta. Bljuca i dalje ali je situacija puno puno bolja. Minjamo babarine, 10tak dnevno, nosamo je po rukama i to je to. Pazim šta jedem, skužila sam da joj pogoršava situaciju kad pijem kravlje mlijeko pa sam ga izbacila. Nadam se da će za mjesec dana refluks skroz nestat.
SamoMalo,ma da, i meni su rekli sa ne treba biti neki veliki problem zbog hipertonusa, ali da se treba snimiti mozak da se vidi da je sve ok…
Marela,ne, ne moorov refleks (ima ga izraženo dosta još uvijek) nego ovo što je Sanjarka pitala- leži na leđima i mase rukicama i nogicama bez neke posebne koordinacije pokreta. Nogicama kao pedalira, a rukicama mase okolo tako da se zna sam udariti u glavu 😅 etoSanjarkaodgovor na pitanje- da ima netko oko dva mjeseca da tako leži na leđima 😁
Tracyto ste u Zagrebu negdje išli kod neuropedijatra? Oprosti nisam uspjela popamtiti tko je odakle😄
Joj cure ja sam baš komentirala da bi poludila da nemam svog muža koji sve radi oko bebe, osim dojenja jel😀 divim vam se kako sve hendlate same ja stvarno ne bi mogla. A da ne pričam da drugo nikad dobio ne bi da je takav haha
Ne, ne, ja sam iz Splita, bila sam u Splitu u neuropedijatrice privatno + ultrazvuk. Neka sam ja mirna! Idem privatno i u fizijatrice. Da čekam uputnicu lipo bi se načekala.
-
Slažem se, da je moj muž takav teško bi drugo radila 😂😂 Ali taj moment kad ju ne zna smirit pa mi je uvali nazad kao gladna je, ili kad se probudi ujutro nakon neprekidanog sna kao umoran je - pa zafavila bi gaaaa 🙈 sve su to čari roditeljstva, I guess.
Mi smo isto jučer bili privatno u neuropedijatrice i na uktrazvuk mozga. Sve ok ali upućeni smo fizijatru i vjerojatno ćemo tribat vježbice. Nije hipertonus nego neka druga dijagnoza; pareza plexus brachialis. Najvjerojatnije pri porodu su joj istegnuli lijevu rukicu i živce. Spontano bi se popravilo ali bolje vježbama šta prije sanirat. Ja sam primjetila da rukica zaostaje i čudno stoji davno ali sad sa tri mjeseca kad je desna u pogonu i hvatanju igračaka, lijeva se baš vidi da šteka. Moja pedijatrica je prije mjesec dana rekla da ćemo pratit ali ja više nisam mogla čekat i otišla san privatno, i sad čekam red privatno za u fizijatra. A svaki dan je bitan. Grizem se previše šta nisam prije tražila detaljan pregled ili otišla privatno, isto ka kad je bljuckala pa su mi govorili da sam luda i sve bebe bljuckaju, a ono na kraju dijagnosticiran refluks. Ugl nisan luda mater i od sada samo virovat sebi i puhat i na ladno!
Nadam se da cete brzo s vjezbicama popravit rukicu 😊
A a za refluks jel pijete ista ili kako to hendlaš?
Ne pijemo ništa, ja san bila s njenih 20 dana u gastroenterologa i tada je bila još mala za uvest išta. Bljuca i dalje ali je situacija puno puno bolja. Minjamo babarine, 10tak dnevno, nosamo je po rukama i to je to. Pazim šta jedem, skužila sam da joj pogoršava situaciju kad pijem kravlje mlijeko pa sam ga izbacila. Nadam se da će za mjesec dana refluks skroz nestat
A tako i ja isto, 100 puta dnevno se presvlačimo obe, onda u jednom trenutku nas više i prestanem presvlačit. Nas je pedijatrica rekla da neće slati na pretrege za sad, osim ako ne pocme gubit na težini.
Samo cu reci da Mila noćas konačno spava, budila se samo jednom. Znači tako lipo spava da sam se ja morala sad ić izdojiti jer mi je liva sisa skoro eksplodirala. Izdojila sve skupa 150 ml. A ja sad ne mogu zaspat 🤡
Jutroooo
A gdje ste žene? 😊
Tienna po tvom opisu zvuči normalno. Super je što pedalira jer tako vjezba nogice i jača mišiće.
A nekontrolirano mahanje rukama bi isto trebalo biti ok. Tamo negdje s 3mj krenu lagano otkrivat ruke i usmjeravati ih u željenom smjeru tj kontrolirati ih i tu treba opet dugo vremena da ti pokreti postanu mirni i koridinirani 😊
Mila Bravo, sad tako nastavi spavati ♥️
Nego da vam pokazem jucerasnji uloc u h&m za 20kn 😅
https://ibb.co/WDmwdCj
Mia i Sanja sretan drugi minić dečkima 💙💙 😍
I Viti 💜 ako nas naša Mateja čita 🤗
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
jutro curke, saljem vam pozdrav dok pijem kavu i cekam da se malac probudi.
Nama je danas 2 mjeseca (hvala Sanjarka sto si upratila 😍) ne mogu vjerovati da je vec toliko proslo.
Mi smo vam dobro, obavili i ultrazvuk mozga i ultrazvuk kukova sve je uredu. Mucimo se sa dizanjem glavice. Ucimo se, malo ide, malo gura glavu u podlogu i na kraju nađe ruku pa ju zgura u usta i onda bude sretan pa se smije 🤦😂
krenula nam je tjemeica nesto malo, kupila sam odmah mustelu, ali imamo kontrolu i cjepimo se 😭 za koji dan pa cu viditi sa pedijatricom sta je najbolje.
vidim da ste i za muzeve pisali ja svog necu puno hvaliti da se ne pokvari 😂, ali moram mu dati priznanje da se stvarno puno trudi i puno sudjeluje. na godisnjem je trenutno pa je cak i kuhanje preuzeo, a oko malog je stalno. 😍 saljem pusu svima
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Pozdrav mamasite! 🤩
Ja svake prijestupne uspijem doći do foruma i vidjeti zaostatke. Čak nisam sve ni uspjela pročitati, baš kaskam za vama. 🙈
Svaka vama čast šta sve stignete, ja evo nekad ne znam di bi prije sama sa sobom, a onda i sa Vitom. 😂
Hvala Sanjarka88, na čestitkama za Vitina 2. mjeseca. 🥳🥳 Zbilja je sve to nekako proletilo. 🥰 Divna si šta tako misliš, baš si nam brižna. ❤️
I ostalim curkama čije bebice pune neki okrugli mjesec čestitam njihove miniće. 🥰❤️😍
Pišete o muževima, pa sam se baš nekako pronašla u svakom postu kojeg ste pisale. Moj je kako koji dan, nekad se baš lijepo bavi s njom i ništa mu nije teško. A opet ima i onih dana gdje ju stalno gura k meni i viče da je gladna i da ju dojim. 😅
Mi smo imali problema oko dojenja tj. nije nam dobivala na težini kako treba. Pa ne znam dal koja mama ima iskustva s time ? Sad je pedijatrica rekla da uključimo dohranu i meni se zbog toga (bar pretpostavljam) količina mlijeka smanjila. Više sam luda od dojenja, izdajanja i dohrane. Znači ne snalazim se u tome nikako i baš mi je teško balansirati sve troje. Tako da sam u teškim mukama. Sad stalno dižem paniku da je gladna i strah me da opet neće dobiti na kilaži koliko je trebala dobiti. A o njezinom bljuckanju ni ne želim. 😏 To je postalo toliko strašno da sam već luda i zbog toga. Non stop ju presvlačim, a i sebe skupa s njom. Mašina nam non stop pere. I tak, veselo je. Nadam se da ste vi sve ostale puno bolje. 😃 Oprostite na istresanju i ovom dužem postu, ali ko zna kad ću opet pisati pa da znate da imamo borbe i muke po Viti. 🤭
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Jutroo zeneee 🥰
Samo da se ubacim na temu BLJUCANJA…
Ja sam,ja mislim,x puta pisala ovdje za bljucanje...pa citala na netu pa istrazivala i vec dala mom bebcu dijagnozu REFLUX 🤦♀️
Medjutim jedna od nasih zenica sa foruma ( SANJA0508) mi je predlozila da zamijenim flasicu...
Ja sam zamijenila i flasicu i dohranu...zene dragee ja i dijete ko noviii...niti on bljuca...niti se mi vise presvlacimo 10 puta na dan...
Moj bebac je jeo HIPP1 iz Aventove flasice 0m+...
Pojede 120ml za 5min...nisam nikako mogla da mu produzim sisanje...dok nisam uzela MAM flasicu i sada je top...
Tako da mamite koje vode bitku sa bljucanjem probajte sa drugom dohranom i sisacima...
Pozdraaav svimaaa ❤
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
I meni ona dobija minimum ali mislin da nije gladna, to je bila borba prvi mjesec u mojoj glavi. Neću unosit dohranu, i da bi tila - ona neće bočicu niti želi ikakvu dudu, baš odbija, iako se trudin uvalit joj.
Minjan sebe, minjan nju, u ova tri miseca oprala san priko 250 mašina robe, babarini su joj na svakoj slici i uništavaju svaki pomno odabran outfit ali šta je tu je 😭
Jutroo zeneee 🥰
Samo da se ubacim na temu BLJUCANJA…
Ja sam,ja mislim,x puta pisala ovdje za bljucanje…pa citala na netu pa istrazivala i vec dala mom bebcu dijagnozu REFLUX 🤦♀️
Medjutim jedna od nasih zenica sa foruma ( SANJA0508) mi je predlozila da zamijenim flasicu…
Ja sam zamijenila i flasicu i dohranu…zene dragee ja i dijete ko noviii…niti on bljuca…niti se mi vise presvlacimo 10 puta na dan…
Moj bebac je jeo HIPP1 iz Aventove flasice 0m+…
Pojede 120ml za 5min…nisam nikako mogla da mu produzim sisanje…dok nisam uzela MAM flasicu i sada je top…
Tako da mamite koje vode bitku sa bljucanjem probajte sa drugom dohranom i sisacima…
Pozdraaav svimaaa ❤
pusu saljemoo d bebe L za bebu S 🤣❤❤
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji