Mi smo isto jučer bili privatno u neuropedijatrice i na uktrazvuk mozga. Sve ok ali upućeni smo fizijatru i vjerojatno ćemo tribat vježbice. Nije hipertonus nego neka druga dijagnoza; pareza plexus brachialis. Najvjerojatnije pri porodu su joj istegnuli lijevu rukicu i živce. Spontano bi se popravilo ali bolje vježbama šta prije sanirat. Ja sam primjetila da rukica zaostaje i čudno stoji davno ali sad sa tri mjeseca kad je desna u pogonu i hvatanju igračaka, lijeva se baš vidi da šteka. Moja pedijatrica je prije mjesec dana rekla da ćemo pratit ali ja više nisam mogla čekat i otišla san privatno, i sad čekam red privatno za u fizijatra. A svaki dan je bitan. Grizem se previše šta nisam prije tražila detaljan pregled ili otišla privatno, isto ka kad je bljuckala pa su mi govorili da sam luda i sve bebe bljuckaju, a ono na kraju dijagnosticiran refluks. Ugl nisan luda mater i od sada samo virovat sebi i puhat i na ladno!
Nadam se da cete brzo s vjezbicama popravit rukicu 😊
A a za refluks jel pijete ista ili kako to hendlaš?
Ne pijemo ništa, ja san bila s njenih 20 dana u gastroenterologa i tada je bila još mala za uvest išta. Bljuca i dalje ali je situacija puno puno bolja. Minjamo babarine, 10tak dnevno, nosamo je po rukama i to je to. Pazim šta jedem, skužila sam da joj pogoršava situaciju kad pijem kravlje mlijeko pa sam ga izbacila. Nadam se da će za mjesec dana refluks skroz nestat
A tako i ja isto, 100 puta dnevno se presvlačimo obe, onda u jednom trenutku nas više i prestanem presvlačit. Nas je pedijatrica rekla da neće slati na pretrege za sad, osim ako ne pocme gubit na težini.
Samo cu reci da Mila noćas konačno spava, budila se samo jednom. Znači tako lipo spava da sam se ja morala sad ić izdojiti jer mi je liva sisa skoro eksplodirala. Izdojila sve skupa 150 ml. A ja sad ne mogu zaspat 🤡
Jutroooo
A gdje ste žene? 😊
Tienna po tvom opisu zvuči normalno. Super je što pedalira jer tako vjezba nogice i jača mišiće.
A nekontrolirano mahanje rukama bi isto trebalo biti ok. Tamo negdje s 3mj krenu lagano otkrivat ruke i usmjeravati ih u željenom smjeru tj kontrolirati ih i tu treba opet dugo vremena da ti pokreti postanu mirni i koridinirani 😊
Mila Bravo, sad tako nastavi spavati ♥️
Nego da vam pokazem jucerasnji uloc u h&m za 20kn 😅
https://ibb.co/WDmwdCj
Mia i Sanja sretan drugi minić dečkima 💙💙 😍
I Viti 💜 ako nas naša Mateja čita 🤗
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
jutro curke, saljem vam pozdrav dok pijem kavu i cekam da se malac probudi.
Nama je danas 2 mjeseca (hvala Sanjarka sto si upratila 😍) ne mogu vjerovati da je vec toliko proslo.
Mi smo vam dobro, obavili i ultrazvuk mozga i ultrazvuk kukova sve je uredu. Mucimo se sa dizanjem glavice. Ucimo se, malo ide, malo gura glavu u podlogu i na kraju nađe ruku pa ju zgura u usta i onda bude sretan pa se smije 🤦😂
krenula nam je tjemeica nesto malo, kupila sam odmah mustelu, ali imamo kontrolu i cjepimo se 😭 za koji dan pa cu viditi sa pedijatricom sta je najbolje.
vidim da ste i za muzeve pisali ja svog necu puno hvaliti da se ne pokvari 😂, ali moram mu dati priznanje da se stvarno puno trudi i puno sudjeluje. na godisnjem je trenutno pa je cak i kuhanje preuzeo, a oko malog je stalno. 😍 saljem pusu svima
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Pozdrav mamasite! 🤩
Ja svake prijestupne uspijem doći do foruma i vidjeti zaostatke. Čak nisam sve ni uspjela pročitati, baš kaskam za vama. 🙈
Svaka vama čast šta sve stignete, ja evo nekad ne znam di bi prije sama sa sobom, a onda i sa Vitom. 😂
Hvala Sanjarka88, na čestitkama za Vitina 2. mjeseca. 🥳🥳 Zbilja je sve to nekako proletilo. 🥰 Divna si šta tako misliš, baš si nam brižna. ❤️
I ostalim curkama čije bebice pune neki okrugli mjesec čestitam njihove miniće. 🥰❤️😍
Pišete o muževima, pa sam se baš nekako pronašla u svakom postu kojeg ste pisale. Moj je kako koji dan, nekad se baš lijepo bavi s njom i ništa mu nije teško. A opet ima i onih dana gdje ju stalno gura k meni i viče da je gladna i da ju dojim. 😅
Mi smo imali problema oko dojenja tj. nije nam dobivala na težini kako treba. Pa ne znam dal koja mama ima iskustva s time ? Sad je pedijatrica rekla da uključimo dohranu i meni se zbog toga (bar pretpostavljam) količina mlijeka smanjila. Više sam luda od dojenja, izdajanja i dohrane. Znači ne snalazim se u tome nikako i baš mi je teško balansirati sve troje. Tako da sam u teškim mukama. Sad stalno dižem paniku da je gladna i strah me da opet neće dobiti na kilaži koliko je trebala dobiti. A o njezinom bljuckanju ni ne želim. 😏 To je postalo toliko strašno da sam već luda i zbog toga. Non stop ju presvlačim, a i sebe skupa s njom. Mašina nam non stop pere. I tak, veselo je. Nadam se da ste vi sve ostale puno bolje. 😃 Oprostite na istresanju i ovom dužem postu, ali ko zna kad ću opet pisati pa da znate da imamo borbe i muke po Viti. 🤭
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Jutroo zeneee 🥰
Samo da se ubacim na temu BLJUCANJA…
Ja sam,ja mislim,x puta pisala ovdje za bljucanje...pa citala na netu pa istrazivala i vec dala mom bebcu dijagnozu REFLUX 🤦♀️
Medjutim jedna od nasih zenica sa foruma ( SANJA0508) mi je predlozila da zamijenim flasicu...
Ja sam zamijenila i flasicu i dohranu...zene dragee ja i dijete ko noviii...niti on bljuca...niti se mi vise presvlacimo 10 puta na dan...
Moj bebac je jeo HIPP1 iz Aventove flasice 0m+...
Pojede 120ml za 5min...nisam nikako mogla da mu produzim sisanje...dok nisam uzela MAM flasicu i sada je top...
Tako da mamite koje vode bitku sa bljucanjem probajte sa drugom dohranom i sisacima...
Pozdraaav svimaaa ❤
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
I meni ona dobija minimum ali mislin da nije gladna, to je bila borba prvi mjesec u mojoj glavi. Neću unosit dohranu, i da bi tila - ona neće bočicu niti želi ikakvu dudu, baš odbija, iako se trudin uvalit joj.
Minjan sebe, minjan nju, u ova tri miseca oprala san priko 250 mašina robe, babarini su joj na svakoj slici i uništavaju svaki pomno odabran outfit ali šta je tu je 😭
Jutroo zeneee 🥰
Ja sam,ja mislim,x puta pisala ovdje za bljucanje…pa citala na netu pa istrazivala i vec dala mom bebcu dijagnozu REFLUX 🤦♀️
Medjutim jedna od nasih zenica sa foruma ( SANJA0508) mi je predlozila da zamijenim flasicu…
Ja sam zamijenila i flasicu i dohranu…zene dragee ja i dijete ko noviii…niti on bljuca…niti se mi vise presvlacimo 10 puta na dan…
Moj bebac je jeo HIPP1 iz Aventove flasice 0m+…
Pojede 120ml za 5min…nisam nikako mogla da mu produzim sisanje…dok nisam uzela MAM flasicu i sada je top…
Tako da mamite koje vode bitku sa bljucanjem probajte sa drugom dohranom i sisacima…
Pozdraaav svimaaa ❤
pusu saljemoo d bebe L za bebu S 🤣❤❤
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Mateja2602 kod mene bio isto problem sa dojenjem. gubio na kilazi radi zutice, sisati nije imao snage, kakao previse puta i sama sebe sam uvjerila da ne radim nesto dobro. uvela ad po potrebi po preporuci patronazne i izdajala, izdajala, izdajala, stavljala na sisu. mucila sam se pravo. vristao, plakao na sisi na kraju izdojim, preko noci dam ad. i dosli smo do faze da sam bila krepana psihicki i fizicki. na kraju sam se mucila jos i dalje jer su me ubijale poruka nekih xy žena koje su glasile "bok, kako ste, jel dojis?" pa sam se onda mucila i dalje, jer kakva sam ja to majka 🤦, stavljala ga na sisu on se mazio i onda kada mu dosadi krene opet plac.
prije nekih 15 dana nestalo je mlijeka skroz. i shvatila da sam dobra majka, pokusala sam, trudila sam se, nije islo. mozda moje neiskustvo, mozda te poruke, mozda sto smo predugo bili u bolnici pa sam imala strah da nece dobivati na kilazi, mozda jer mi se zgadilo sto su me u bolnici vukle za sise, prucavale bradavice i drzale govore da moram i moram.... mozda 100 razloga....dala sam sve od sebe, ponekad pomislim mozda sam mogla jos i vise, ali uredu...sve u svemu sada imam sretnu bebu, sretnu majku....mozda drugi put budem pametnija, jaca i pod manjim stresom. svakako bi volila da sam uspjela izdrzati duze, ali tako je kako je. pomirila sam se sa tim.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Jutroo zeneee 🥰
Ja sam,ja mislim,x puta pisala ovdje za bljucanje…pa citala na netu pa istrazivala i vec dala mom bebcu dijagnozu REFLUX 🤦♀️
Medjutim jedna od nasih zenica sa foruma ( SANJA0508) mi je predlozila da zamijenim flasicu…
Ja sam zamijenila i flasicu i dohranu…zene dragee ja i dijete ko noviii…niti on bljuca…niti se mi vise presvlacimo 10 puta na dan…
Pojede 120ml za 5min…nisam nikako mogla da mu produzim sisanje…dok nisam uzela MAM flasicu i sada je top…
Tako da mamite koje vode bitku sa bljucanjem probajte sa drugom dohranom i sisacima…
Pozdraaav svimaaa ❤
Sanjalica a na koju dohranu si presla?
Mi koristimo Aventove i Dr Brown flasice i Apatamil 1.
Poceli smo bljucati onako konkretnije prije nekih 2 tjedna. Do tada je bilo pomalo i povremeno. Moram to u pon pedijatrici spomenut.
Sanjarka hvala na cestitci za 2 minic. Staviv poslije napokon sliku (eto prvi put!).
Pitanje sa curke koje doje... da li prije svakog dojenja perete dojke i da li samo vodom ili kako???
Jutroo zeneee 🥰
Pozdraaav svimaaa ❤
Sanjalica a na koju dohranu si presla?
Mi koristimo Aventove i Dr Brown flasice i Apatamil 1.
Poceli smo bljucati onako konkretnije prije nekih 2 tjedna. Do tada je bilo pomalo i povremeno. Moram to u pon pedijatrici spomenut.
Sanjarka hvala na cestitci za 2 minic. Staviv poslije napokon sliku (eto prvi put!).
Pitanje sa curke koje doje… da li prije svakog dojenja perete dojke i da li samo vodom ili kako???
Ja najčešće ne perem uopće prije dojenja. Otuširam se ujutro i nakon toga dajem normalno bez posebnog pranja. Prije kad smo bili na početku dojenja mazala sam stalno Purelan ili nešto drugo pa sam to uvik ispirala, sad ne mažem ništa pa ni ne ispirem ništa. Ako vidim da su mi se skupile neke mucice od robe ili nešto operem samo vodom ili prebrišem mokrim pa suhim ručnikom. Al zato pazim da redovito mijenjam i perem i povremeno prokuham potkošulje i grudnjake koji dolaze u kontakt s dojkama 😊
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Sortiraj odgovore
Najstariji