Jutro cure, nadam se da vam je noć bila bolja nego naša 😅
Meni se cini da Mila ima skok ovaj sa 8 tjedana, užasno je placljiva i stalno bi bila na sisi a nije sad da previše sisa i nosala se. I baš je neka jako nervozna.
A zaspat nikako. Sinoć je po sisala obe sise, i još 110 ml izdojenog mlijeka i nakon svega toga gleda u nas i smije se.. Zaspala tek kad sam je opet stavila na sisu i legla je sa sobom u krevet. Znači oka sklopila nisam noćas, a ona i jutros cendra samo tako. Upravo je zaspala, valjda ce barem po ure da stignem na wc i skuhat kavu..
Kako su kod vas prošli ti 2. Skokovi?
Moram pohvalit T on vec dost dobro tu glavicu drzi na podu kad je al mi smo i vjezbali dosta rekla je nasa pedica od zadnjeg pregleda pol h dnevno, ok nismo bas uvijek tolko da se ne lazemo 😅 al sjecam se s prvim, drame i urlanje je bilo tih prvih mj na trbuhu
Ili ona fora…on spava ko top, a ja se dizem cijelu noc, hranim, nosim i uspavljujem bebu i on ujutro veli kak se nista nije naspavao jer ga je mali cijelo vrijeme budio. Wtf?!?! Jednostavno ne razumijem pozadinu takve neempaticnosti🤨.
Eto, sad kad sam se malo izjadala mogu dalje nastaviti kriznim putem, a mi na ostale teme🙃🙃🙃😜
Moj tako noć jer imam sisu i on tu ne može pomoć. A prvom je identično bilo.. Sad se probudi i pita jel treba pomoć nosit. Al evo s drugim ostaje bez problema dok ja imam šta obavit. Neki dan sam se izdojila i ostavila mu to i išla frizerki.. Imao je 30 kombinacija kak da ga nahrani (to mu je bila prvi put boca :D kad sam došla kaže 45min ga nosim. Ukočio sam se ne mogu ga spustit molim te pomozi. Kasnije mi kaže uživao sam ta 2h. Sad kad gledam koliko puta dnevno ga ti uzmeš… Nosiš… Presvućeš.. Mijenjaš položaje da sisa.. Uz to se s malom igraš, kuhaš.. Opet nosiš 7kg..žao mi je što nisam češće uskakao. Odi di god odeš di god trebaš. Vidio sam da se mogu snaći. Ugl te dane je imao turbo jake izljeve ljubavi. Ja znam da odem na teren da bi držala sve konce u rukama a isto tako znam da mnoge žene prijatelja nebi mogle… Tak da probaj na taj način ostavit i otić nešt obavit nek dođu do te povezanost tata i beba
Ostavila sam ga 2 ili 3 puta po pola sata,sat i scena je svaki puta bila - ulazim u kuci, beba vristi iz petnih zila, on ju nervozno drzi i pizdi, pa nemam zivaca vise za to. Ne mogu se opustiti otici negdje ako znam da ce se derati ko zna koliko. Zadnji put mi i polusatna kava preko puta kuce propala, otisli smo se samo u marami pozdraviti jer je mirisalo na katastrofu🙃🙃🙃. A dobro...sto je tu je...moram smisliti nove nacine...recimo da idu u setnju, jer onda spava jos neko vrijeme kada se vrate.
Večer mamasite
Danas neki ludi dan….
Vidim da se o motorici priča…. Moj isto na trbuhu nikako da glavu dize , zagnjuri je u pod i cmizdri. Doduse nije da bas često vjezbamo , demotivira me to cmizdrenje 😅
U naručju je ne loše drzi 🤷🏻♀️
Jel ima koja beba od cca 2mj da jos uvijek samo lezi na leđima? Znači ne mrda iz te poze osim sta mlatara rukama i nogama 😅 zaboravih kako to treba izgledati u toj dobi 😅
Zara drago mi je da nisi pokupila koronu.. uzivajte 🤗🤗🤗
Littlebaby kakve pretrage ste s malom obavljali zbog jezika? Ja zapravo uopće nisam skuzila na sto točno taj jezik moze upucivati , kuzim jedino da je nesto neuroloski 🤔
Marela imamo li mi istog muza? 🤣
Nisi jedina….i čudim se zapravo koliko smo ovdje u manjini, neka pohvalno je to 😊
Moj se druzi s bebom isključivo dok je dobre volje beba, čim krene plakat odmah ga predaje meni 🙄
Konkretno se bavi više starijom djecom i to je skroz ok , no valjda čeka da i ovoga ja podignem prve 2-3 godine pa će onda on se bavit s njim 🙄 kućanski poslovi ista stvar
Upirat prstom ne želim i neda mi se.
I nije jadan naspavan jer se već danima sam od sebe budi u 5ipo ( zaspe oko 20 već) ….u top bi ga nekad stavila
Njima zaista treba sve govori da bi skuzili. Al sve to praktički rečeno i naređeno traje jako kratko…
Al dobar je on 🤣
Buhtlice 🥰🥰🥰Tienna Mislis na Moorov refleks? Nije vam jos morao proći ne brini.
Nas se poprilično smirio, tu i tamo ga primjetim
Angelly pravi momak 💪
Ah sudbo kleta😜
Nis, ak se vidimo na ljeto, ostavit cemo njih dva nek se druze s bebama, a mi odosmo prvo na neki spa, a onda u provod😜😆😆 Mozda nauce jedan drugoga nes🤣🤣
Meni je inace tako lijepo vidjeti da se muz brine u smislu povremenog kuhanja, uskakanja kad treba ili tako da samoinicijativno uzme bebu jer se zeli s njom malo pomaziti i pozabaviti, odmah ti dan bude ljepsi, ja bi imala poleta napraviti i najteze stvari ko od sale. Tak da cure koje to imate...uzivajte🙂
Marela meni je moj pomagao u apsolutno svemu kad sam tek došla sa carskog. U ničemu nije bio problem.. A onda je vidio da se ja dobro oporavljam i da mogu sama i tu je ta pomoć stala.. Malo je reć da sam podemonila i napravila cirkus da bi mi on rekao da mu jednostavno moram rec šta da napravi jer se on te neke stvari ne sjeti.. Npr svaki put kad izlazi iz kuće ga moram podsjetit da baci smeće. Njemu nije logično pogledat dal je kanta puna prije nego ide.. On može proc pored suhog veša i nece se sjetit složit ga dok mu ne kazem.. I masu takvih sitnica. Ali sad znam da ne očekujem takve stvari da samoinicijativno napravi, već mu ja moram dat zadatke. I meni je to suludo, ali bolje tako nego da sve sama odrađujem
A da...morat cu se i ja prometnuti u vođu kucanstva, iako sam zamisljala ipak neku ravnopravnost tamo nekad prije i da svako sam prepoznaje sto treba napraviti..ali sto se moze...neki prije sazriju, neki kasnije, a neki nikad.
Ja isto bebija ostavljam mami ili sestri
Ista stvar je i kod nas, mali mu vrišti a on ga ne zna smiriti. Onda se iživcira sta ga ne zna smirit pa se zrak nožem reže u kući 🙄
Al to mi je tako bilo i s starijima. ..
Već sad lagano unaprijed kako malac raste bude se i on vise angazirao i mogu ga ostaviti s njim
Bar mi je takvo prijašnje iskustvo
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Jutro cure, nadam se da vam je noć bila bolja nego naša 😅
Meni se cini da Mila ima skok ovaj sa 8 tjedana, užasno je placljiva i stalno bi bila na sisi a nije sad da previše sisa i nosala se. I baš je neka jako nervozna.
A zaspat nikako. Sinoć je po sisala obe sise, i još 110 ml izdojenog mlijeka i nakon svega toga gleda u nas i smije se.. Zaspala tek kad sam je opet stavila na sisu i legla je sa sobom u krevet. Znači oka sklopila nisam noćas, a ona i jutros cendra samo tako. Upravo je zaspala, valjda ce barem po ure da stignem na wc i skuhat kavu..
Kako su kod vas prošli ti 2. Skokovi?
Ja nisam skuzila moram priznati
Mozda prije koji dan kad nije spavao 2 dana ništa preko dana
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
SamoMalo, ma da, i meni su rekli sa ne treba biti neki veliki problem zbog hipertonusa, ali da se treba snimiti mozak da se vidi da je sve ok...
Marela, ne, ne moorov refleks (ima ga izraženo dosta još uvijek) nego ovo što je Sanjarka pitala- leži na leđima i mase rukicama i nogicama bez neke posebne koordinacije pokreta. Nogicama kao pedalira, a rukicama mase okolo tako da se zna sam udariti u glavu 😅 eto Sanjarka odgovor na pitanje- da ima netko oko dva mjeseca da tako leži na leđima 😁
Tracy to ste u Zagrebu negdje išli kod neuropedijatra? Oprosti nisam uspjela popamtiti tko je odakle😄
Joj cure ja sam baš komentirala da bi poludila da nemam svog muža koji sve radi oko bebe, osim dojenja jel😀 divim vam se kako sve hendlate same ja stvarno ne bi mogla. A da ne pričam da drugo nikad dobio ne bi da je takav haha
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Mi smo isto jučer bili privatno u neuropedijatrice i na uktrazvuk mozga. Sve ok ali upućeni smo fizijatru i vjerojatno ćemo tribat vježbice. Nije hipertonus nego neka druga dijagnoza; pareza plexus brachialis. Najvjerojatnije pri porodu su joj istegnuli lijevu rukicu i živce. Spontano bi se popravilo ali bolje vježbama šta prije sanirat. Ja sam primjetila da rukica zaostaje i čudno stoji davno ali sad sa tri mjeseca kad je desna u pogonu i hvatanju igračaka, lijeva se baš vidi da šteka. Moja pedijatrica je prije mjesec dana rekla da ćemo pratit ali ja više nisam mogla čekat i otišla san privatno, i sad čekam red privatno za u fizijatra. A svaki dan je bitan. Grizem se previše šta nisam prije tražila detaljan pregled ili otišla privatno, isto ka kad je bljuckala pa su mi govorili da sam luda i sve bebe bljuckaju, a ono na kraju dijagnosticiran refluks. Ugl nisan luda mater i od sada samo virovat sebi i puhat i na ladno!
Nadam se da cete brzo s vjezbicama popravit rukicu 😊
A a za refluks jel pijete ista ili kako to hendlaš?
Ne pijemo ništa, ja san bila s njenih 20 dana u gastroenterologa i tada je bila još mala za uvest išta. Bljuca i dalje ali je situacija puno puno bolja. Minjamo babarine, 10tak dnevno, nosamo je po rukama i to je to. Pazim šta jedem, skužila sam da joj pogoršava situaciju kad pijem kravlje mlijeko pa sam ga izbacila. Nadam se da će za mjesec dana refluks skroz nestat.
SamoMalo,ma da, i meni su rekli sa ne treba biti neki veliki problem zbog hipertonusa, ali da se treba snimiti mozak da se vidi da je sve ok…
Marela,ne, ne moorov refleks (ima ga izraženo dosta još uvijek) nego ovo što je Sanjarka pitala- leži na leđima i mase rukicama i nogicama bez neke posebne koordinacije pokreta. Nogicama kao pedalira, a rukicama mase okolo tako da se zna sam udariti u glavu 😅 etoSanjarkaodgovor na pitanje- da ima netko oko dva mjeseca da tako leži na leđima 😁
Tracyto ste u Zagrebu negdje išli kod neuropedijatra? Oprosti nisam uspjela popamtiti tko je odakle😄
Joj cure ja sam baš komentirala da bi poludila da nemam svog muža koji sve radi oko bebe, osim dojenja jel😀 divim vam se kako sve hendlate same ja stvarno ne bi mogla. A da ne pričam da drugo nikad dobio ne bi da je takav haha
Ne, ne, ja sam iz Splita, bila sam u Splitu u neuropedijatrice privatno + ultrazvuk. Neka sam ja mirna! Idem privatno i u fizijatrice. Da čekam uputnicu lipo bi se načekala.
-
Slažem se, da je moj muž takav teško bi drugo radila 😂😂 Ali taj moment kad ju ne zna smirit pa mi je uvali nazad kao gladna je, ili kad se probudi ujutro nakon neprekidanog sna kao umoran je - pa zafavila bi gaaaa 🙈 sve su to čari roditeljstva, I guess.
Sortiraj odgovore
Najstariji