🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bumac95
    15. Prosinac 2021. 00:22

Ajme cure evo i mene nakon par dana. KAOS!!!! Ovaj skok me psihički dotukao. Već razmišljam kako se sutra moram probudit i nadam se da me čeka bolji dan. Evo toliko je loše da smo se danas spremili i išli vozit okolo samo da se smiri malo. To je toliko nervoze i deranja u tom malom biću da ne mogu vjerovat. Nije gladan, presvučen je, nije toplo/hladno i on se i dalje dere. Danas sam muzu rekla šta nam je ovo trebalo pa mi je kasnije zao bilo 😅🙄
    Nemam pojma šta sam sve pročitala u ovih 5 dana pa ću ovako iz glave.
    Povijanje - rekli su tek ako se na pregledu ispostavi da nešto nije ok
    Bljuckanje - jaaaako rijetko (možda jednom u par dana), ali ako ga stavim na trbuh brzo nakon sto pojede, gotovo svaki put
    Tummy time - probavam kad je dobre volje. Ne sviđa mu se bas i traje po 2,3 min prije nego počne plakat
    Aktivnosti - u zadnjih pet dana samo place ahhah
    Inače se lijepo smije, guguce, trpa ruke u usta i slini puno, može sa boka na trbuh, ali mu dosta puta ruka ostane ispod pa zaglavi. Mazi me po licu i čula kosu, diže nogice visoko u zrak i tako.. 
    kakanje - kažu do 10 dana normalno kod dojenig beba. On zna nekad imat i dvije u danu, a zna proc i 4,5 da ne kaka. Ped naglasila da ne guramo toplomjer/štapiće u guzu
    Spolovilo - i nama ped rekla da kod kupanja lagano presvlačimo kožicu. Radim to, ali vrlo blago

Nemam pojma vise šta sam preskočila 😂😅

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    15. Prosinac 2021. 00:23

Sanjalica evo i ja danas dobila. I to u dan točno od zadnji put. Trudnoća se računala od 14.12.2020. 😅 bas zanimljivo ahhahah

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    15. Prosinac 2021. 00:26

Tienna meni moj mali spava skoro od prvog dana samnom. Muž i stariji u jednoj sobi, ja i malac u drugoj. On spava u gnijezdu na krevetu i pokriven je svojom dekicom. Stavim ga i malo iznad sebe (moja glava kod njegovog trbuščića) pa se ne brinem da ću ga pokrit preko noći. Super nam je tako i ne znam kad planiramo muza Vratit Nazad 😂😂😂

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

CarpeDiem.
    15. Prosinac 2021. 00:36

Joj cure meni je ovo "nemoj mijenjati pelene bebi" da se ne navikne jer će se buditi noću- užasno. Dakle ništa manje nego zapostavljanje djeteta, pustiti bebu koja jede par puta ili bar jednom noću da bude full upisana da se ne bi navikla buditi... Kakav apsurd.
    Zatim "pusti bebu neka se uspavljuje sama", kao i onaj dio metode koje nam zapravo već duže vremena indoktrinira gdje bebe treba pustiti da plaču do iznemoglosti  (danas ga popularno nazivaju trening spavanja) - zlostavljanje djeteta i trebalo bi biti kaznjivo zakonom, a u doba nasih baba se zvalo "pusti ga da place, manje će pisat' i naučit će se samo uspavati. "Nemoj ga navikavati na ruke, neka se uči lezati sam"... 
    Dijete od mjesec,  dva,  tri... je BEBA prirodno je da želi blizinu majke, zeli da se nosi, svijet bolje upoznaje iz perspektive naručja i to im je "posao-" da se nose, maze i budu voljeni i paženi.
    Ovakva i slična uvjerenja i savjeti su samo jedna u nizu koja implikuju da se dijete samo "odgaja".
    Roditeljske greške koje u prvim mjesecima i godinama po dijete mogu da ostave najveće posljedice su upravo nemanje strpljenja i dosljednosti, prepuštanje zadavanja ritma djetetu, nepoznavanje faza razvoja djeteta i neadekvatne reakcije shodno tome, nerealna očekivanja od djeteta (bebe)... lista je poduga. 
    Molim vas nemojte dozvoliti da nedovoljno educirani ljudi takvim savjetima "dobronamjerno" provlače kroz usta i prste vas i vaše bebe.

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Natalija91
    15. Prosinac 2021. 02:54

CarpeDiem.

Joj cure meni je ovo "nemoj mijenjati pelene bebi" da se ne navikne jer će se buditi noću- užasno. Dakle ništa manje nego zapostavljanje djeteta, pustiti bebu koja jede par puta ili bar jednom noću da bude full upisana da se ne bi navikla buditi… Kakav apsurd.
    Zatim "pusti bebu neka se uspavljuje sama", kao i onaj dio metode koje nam zapravo već duže vremena indoktrinira gdje bebe treba pustiti da plaču do iznemoglosti (danas ga popularno nazivaju trening spavanja) - zlostavljanje djeteta i trebalo bi biti kaznjivo zakonom, a u doba nasih baba se zvalo "pusti ga da place, manje će pisat' i naučit će se samo uspavati. "Nemoj ga navikavati na ruke, neka se uči lezati sam"…
    Dijete od mjesec, dva, tri… je BEBA prirodno je da želi blizinu majke, zeli da se nosi, svijet bolje upoznaje iz perspektive naručja i to im je "posao-" da se nose, maze i budu voljeni i paženi.
    Ovakva i slična uvjerenja i savjeti su samo jedna u nizu koja implikuju da se dijete samo "odgaja".
    Roditeljske greške koje u prvim mjesecima i godinama po dijete mogu da ostave najveće posljedice su upravo nemanje strpljenja i dosljednosti, prepuštanje zadavanja ritma djetetu, nepoznavanje faza razvoja djeteta i neadekvatne reakcije shodno tome, nerealna očekivanja od djeteta (bebe)… lista je poduga.
    Molim vas nemojte dozvoliti da nedovoljno educirani ljudi takvim savjetima "dobronamjerno" provlače kroz usta i prste vas i vaše bebe.

Slažem se u potpunosti. Eto svaki dan slušam kako sam Liviu naučila “na ruke”. Ali jednostavno kada joj dosadi igra u baby gymu, igra zvečkama, čitanje slikovnica ili hvatanje rukama životinja s vrtuljka želi da bude “ na rukama”. Fascinatno je kako tada sve okolo promatra i upija. Samo potvrdno odgovorim…stvarno užas… baš sam je naučila “na ruke”. Uopće ne želim ulaziti u raspravu. Isto što se tiče pelena, mijenjam ih noću. Ne želim da bude mokra, a ne želi ni ona. Bude nervozna i manje spava.
    Ali naravno, svatko ima svoje odgojne metode. Imam mišljenje o svemu, ali poštujem tuđi način odgoja i izabrane metode.
    Dapače…svatko zna za sebe najbolje. Ili mislimo kako znamo. 😅🤣

• buhtlica34
    15. Prosinac 2021. 04:13

Ja mjenjam pelenu obavezno, ona kaki svaki put. I da nije, isto bi ju premotala, neka nje na suhom, odma lipše spava.
    Sto se tiče Co sleeping, to definitivno nije za mene.. Ja nju lipo ununam, uspavam i u šuškam u njen krevetić. 2 - 3 puta sto je spavala kraj mene su mi bila grozna, ja sutradan uopće nisam funkcionirala, jer sam samo u polusnu bila cijelu noć iz straha da ju ne poklopimo. A i iskreno, krevet je mjesto za muža i mene samo i to ne zelim mijenjati. Kako god sebično nekom zvučalo, ali fali mi moj muž i da budemo malo sami nas dvoje ponekad, sad kad je sve podređeno bebi. Tako da čuvam to mjesto samo za nas i ne mislim da Mila zbog toga nešto propušta. Ja sam prije nego sam rodila bila sigurna i da ce od početka spavati sama u svojoj sobi, ali evo s njom smo oboje, imamo bračni krevet u njenoj sobi isto, a prebaciti cemo se u našu sobu za cim ona neki raspored bude imala. 
    A ovo naučit ces je na ruke i pusti je nek malo plaće su mi najiritantniji babski savjeti ikada. Ja sam rekla da ce sigurno u životu plakati zbog raznih gluposti a tad joj neće bit do mog zagrljaja i neće je to utješiti pa zato sad ne dopuštam da plače a da je ja ne zagrlim.

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    15. Prosinac 2021. 06:15

I ja se jezim na to naucit ces na rukeee i pusti neka placee tako ce i zaspat...oni plakanjem nas zovu jer im nesto treba,drugacije ne znaju...
    Base zadnje 2 noci nisu bas prosle sjajno...mali se stalno nesto vrti,kenjka🤷‍♀️ sinoc nam je u pola 1 zaspao pa do pola 4...i nastavio je od 4 do 6 ii evo vrti see i bii i ne bi spavao....

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

SamoMalo
    15. Prosinac 2021. 07:58

Moj vec koji tjedan spava cijelu noc, budi se u 12 za jest i to te to do 7. Sve skokove cu prezivjet samo da se spavanje ne pokvari 

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    15. Prosinac 2021. 08:13

SAMO MALO moj je samo dvije noci prespava od 22h do 7 🤣🤣 alii je spavaoo od 23 do 4 i lijepo mirno spavaoo...ne znam sta se sad desava hehe...u danii mi spava 3puta po sat vremena i nekada ii 2sata...mozda zato slabo spava nocu 🤔🤷‍♀️

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

daniella2207
    15. Prosinac 2021. 08:30

Borovi su stvarno prekrasni🌲😍 mi cemo za vikend okititi
    Što se tiče mjenjanja pelena nocu,ja ih promjenim svaki put prije hranjenja,pa bilo to u 3 ujutro ili 3 popodne nebitno mi je,stvarno mi nije tesko jer ona se razbudi pojede i opet dok se nosimo da podrigne zaspe,brzo to ide kod nje.
    Sto se tice motorike,guguce malo,najvise se smije ujutro onda je bas vesela,nogama mlatara bas puno, prati pogledom sve sta se radi,okrece se s leda na bok i to je to.Na stomaku kada je malo dize glavu ali u stranu uvijek nikada ravno,i nakon malo zaspe🤣 sve u svemu,vise je nekako mirna beba koja lezi i promatra,niti ne place samo kada je gladna.
    Mi sutra idemo na pregled i cijepljenje😬 danas cu uzeti te frescopad flastere i preventivno cepice za temperaturu,jeste li uzimale lupocet ili one eferalgan ?
    Sanjarka,i mi smo uzeli tu Nubelino podlogu,i stvarno je super meni se isto cini jos mala za to,patronazna mi je rekla da kao tek s 6 mjeseci na to,ali mislim da cu je ja prije, to mi se cini bas previse za cekati.

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.