Je li i vi spustite bebe da spavaju ako nisu podrignule? Mooj se zna drzati na ramenu bas dugoo ali zaspii i od podrrigivanja nista🤦♀️🤷♀️ ja ga spustim na stranu…sta da radim drugo….dijete soava ne mogu ga u 3h ujutru nosatii do 6h 🤷♀️🤣 jel pravim gresku?
Nop, ne praviš…barem mislim kako ne praviš jer i ja to tak radim Pa baš to što si napisala, ne mogu je nosati do jutra. Valjda nismo loše mame.😅😂😂
Moja je jutros počela štrajkat s hranom, baš sam se prepala jer nije mi to karakteristično za nju. Ali sam onda pročitala…netko je ovdje jučer stavio kako s 12 tjedana mogu štrajkati. Valjda je onda to taj skok u razvoju s 3 mjeseca. 🤷🏼♀️
Ni ja ga ne forsiram da podrigne ako bas nece. Podrigne nakon prve sise i onda nekad se zna dogodit da kad zavrsimo nece podrignit, isto tako zaspe i spava na ramenu, pa baca glavu spavajuci, onda bolje da ga ostavim nego da ga razbudim. Niti ima grceve niti mu smeta sto nije na kraju podrignio. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Moj obično podrigne u roku odmah. Rijetko se desi da bas potraje i onda ga spustim.
Eventualno ga moze zrak tada više patiti , nista drugo se nece posebno desit
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ajmo malo o motoričkom i psihomotoričnom razvoju.
Moj se smije, "priča" aaaaa i khhhhh 🤣
Glavu na leđima vrti lijevo desno, dize noge visoko u zrak kad je raspoložen i "trči", prati pozorno sta mu pričamo gledajući nas direktno u oči, i pozorno prati igračke koje mu pokazujemo.
Jos se recimo ne prebacuje s leđa na bok. Kad su vaši to krenuli?
Matej se nedavno poceo smijati, pricati tako isto aa khh je poceo prije smijanja, nas prati takoder i sta pricamo i pokrete, prati igracke kad mu pokazujemo, a najvise voli lampice pratiti, okitili smo i prozor i regal iznad tva, obozava kad ga drzimo pa on gleda kako svjetlucaju lampice. Podizanje vjezbamo od prve kontrole po preporuci pedijatrice, svaki dan bar jednom, nekad i vise i tu je super stvarno, sam se podigne visoko, i glavicu i nogice, izgleda kao mali brodic kad se podigne. 😂
A sto se okretanja sa boka na leda tice, to je poceo prije nekih mjesec dana, jako rano i bas smo morali paziti preko noci, stavimo mi njemu i deku ili tvrdi mali jastuk i opet se uspije okrenit. Preko dana ga drzim na ledima posto sam svakako uz njega vecinu dana. 😁
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
I glavu mi slabo dize na trbuhu dok je, to ćemo morati češće vejzbat
Moj istoo svee to radii,samo sto ja svog uopste ne stavljam na stomak jer mi sve ispovraca odma…to moram da kazem doktoru…
I moj konstantno mice rukams i nogama nikada nije miram….samo dok spava,naravno 🤣
Matej zna i u snu onako rasiriti ruke ko Mišo Kovač, mi onda umiremo od smijeha. 😂
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Jel greska ako bebu ne stavljam na stomacic? Jer ja kad god da ga stavim on povrati...bilo to 2 sata poslije jela on opet povrati...ili da ga stavim pa neka izbacii to sto ga mucii...sta vi mislite?? Bojim se ako ne radimo te vjezbice sta moze da bude....on glavicu fino drzi...dok je na ramenu bas se odgurne finoo...pa sad ne znam 🤷♀️🤷♀️
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Mi bili na uzv kukova, sve uredu hb 😊
Naravno da se Mila izbljuckala sekundu prije polaska, i po sebi i po meni, mi kasnimo, samo sam obrisala I nisam je presvlačila jbga. Ja joj navikla medo odijelo, nema šanse xa je tako zakopčamo u sjedalice, pa je odna vadi, skida to, pa stavipa umotaj u deku, ma show teški. A ona zaspala dok smo došli do auta 🤣
Spavala do tamo i nazad, sve prošlo dobro, osim sto je bljucnula po ležaju kod doktora hahaha
Što se tiče novih vještina, ona se počela smijati, doduše ne često jer ipak je ona veeeeeliki mrgud, pedalira nogicama I diže ih u zrak, ruke isto, I dira se po licu, guguće na veliko! Glavu diže ko kornjača kad je izvlači iz kućice, i dosta je dugo drži dignuti tako.
Ja je stavim 3 puta na trbuh, ali koliko sam čitala i ako držite bebu na prsima da da je na trbuhu to se isto računa kao tummy time, pa eto možda vam je tako lakše i beba ce biti mirnija.
Nakon koliko su vama ljudi počeli dolaziti u babine? Iskreno ja jedva cekam da mi malo dodju frendice, fali mi društvo..
Buhtlica hahha show 😅 s tim bebama polazak iz kuće stvarno zna biti vesel.
Sta se babina tiče. Nigđe nikoga 😳 sa starijima s točno Mjesec dana krenuli na veliko. Mislim da je korona kriva i da se ljudi ustručavaju.. dođe mi da stavim natpis na društvenu mrežu : Prebolili smo koronu molim vas dodite. Očajnamamaželjnaljudi 🤣🤣🤣🤣
A sta se trbuha tiče
A kao trebalo bi da vjezbaju vratne mišiće
Ali moja djeca generalno mrze biti na trbuhu, osim kad treba spavati tako...
Samo njurga i cmizdri i ne dize ništa osim tona 😅
Ali isto lipo drzi glavu u naručju dok ga nosimo ili kad lezi prsa o prsa na nama. Pa trebalo bi isto vrijediti
Kupila sam Nubelino podlogu ali nekako mi je jos rano da je vadim. Ionako stan mali, nas 5 a njegovih stvari milijun...padamo jedni preko drugih i preko stvari 😏
Mi bili na uzv kukova, sve uredu hb 😊
Naravno da se Mila izbljuckala sekundu prije polaska, i po sebi i po meni, mi kasnimo, samo sam obrisala I nisam je presvlačila jbga. Ja joj navikla medo odijelo, nema šanse xa je tako zakopčamo u sjedalice, pa je odna vadi, skida to, pa stavipa umotaj u deku, ma show teški. A ona zaspala dok smo došli do auta 🤣
Spavala do tamo i nazad, sve prošlo dobro, osim sto je bljucnula po ležaju kod doktora hahaha
Što se tiče novih vještina, ona se počela smijati, doduše ne često jer ipak je ona veeeeeliki mrgud, pedalira nogicama I diže ih u zrak, ruke isto, I dira se po licu, guguće na veliko! Glavu diže ko kornjača kad je izvlači iz kućice, i dosta je dugo drži dignuti tako.
Ja je stavim 3 puta na trbuh, ali koliko sam čitala i ako držite bebu na prsima da da je na trbuhu to se isto računa kao tummy time, pa eto možda vam je tako lakše i beba ce biti mirnija.
Nakon koliko su vama ljudi počeli dolaziti u babine? Iskreno ja jedva cekam da mi malo dodju frendice, fali mi društvo..
Nama su dosad vec bili svi koji su mislili doci. Neki malo orije prvih mjesec dana, neki par dana poslihe, jedino au bratic i zena bili prosli vikend i to na jako kratko posto su tek ozdravili(mala ide u vrtic pa su svako malo bolesni). 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Meni su prijatelji svako drugi dan na kavi kod mene, ionako mi je muz na terenu, da nema drustva poludila bi sama s njih tri 🤦🏻♀️
Lara se pocela smijat i pricat, al sve bez tona, samo otvara usta 😄😄
Okrece glavu s jedne na drugu stranu i lipo je drzi kad je drzim uspravno. Na stomak je bas ne stavljam, ne voli to.
Nosic joj je malo zacepljen pa stavljamo fiziolosku, a i narucila sam nosiboo, treba bi sutra doc. Ima ga mozda neka od vas? Nadam se da vridi tu lovu 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji