🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    15. Prosinac 2021. 15:08

buhtlica34

CarpeDiem.

Neke stvari jednostavno ne podrazumjevaju "toleranciju" koja se vrlo lako krivo nazove "razumjevanje" za nakaradna ponašanja.
    Kada god budem imala priliku svako zlostavljanje indirektno ili direktno, zanemarivanje, nebrigu… ću osuditi sa apetitom. 🤷‍♀️

A mene zanima na koga tu se odnosi ovaj dio, jer poprilično nadmeno od tebe (ako se odnosi na bilo koga ovdje), da smatraš da se bilo tko ovdje nakaradna ponaša prema svom djetetu, ili da ga zlostavlja ili ne brine o njemu..
    Uredu je da daš svoje stav i educiraš ako smatraš da možeš pridonijeti razvoju ali ovakve "dijagnoze" su malo previše.

...Ja sam jasno iznijela svoj stav na temu ne presvlačenja djeteta da ne bi steklo naviku budjenja, i ostavljanja djeteta da place do iznemoglosti da bi se prisilno stekla neka navika samouspavljivanja, odvajanje djeteta od majke da se ne bi naviklo na ruke...
    Na to konkrentno mislim kada napisem nakaradno ponašanje. 
    To sam već objasnila podugo u jednoj od prethodnih poruka. 
    Što se tiče ne spavanja djeteta uz roditelja za to konkretno ne mislim da je nakaradno ponašanje,  ali mislim, što je i znanstveno dokazano da je jako važno za atrachment  odnosno odnos majke i djeteta, odnosroditelja i djeteta. I da bi bilo poželjno te da se preporučuje. (Zbog miza posljedica, za koje ti sada trenutno zvuče kao nemoguće, daleke, nevjerojajatne itd )
    Nažalost ja nisam odgovorna za pogrešno razumjevanje
    napisanog i čitanje isključivo iz ličnog
    ugla, slijepo i uz potpuno ličnu interpretaciju.
    Grubo i uvjetno rečeno ne mogu  da snosim odgovornost za nečije limite  (ne) razumjevanja napisanog. 

url=https://lilypie.com]

Angelly
    15. Prosinac 2021. 15:23

CarpeDiem.

buhtlica34

CarpeDiem.

Neke stvari jednostavno ne podrazumjevaju "toleranciju" koja se vrlo lako krivo nazove "razumjevanje" za nakaradna ponašanja.
    Kada god budem imala priliku svako zlostavljanje indirektno ili direktno, zanemarivanje, nebrigu… ću osuditi sa apetitom. 🤷‍♀️

A mene zanima na koga tu se odnosi ovaj dio, jer poprilično nadmeno od tebe (ako se odnosi na bilo koga ovdje), da smatraš da se bilo tko ovdje nakaradna ponaša prema svom djetetu, ili da ga zlostavlja ili ne brine o njemu..
    Uredu je da daš svoje stav i educiraš ako smatraš da možeš pridonijeti razvoju ali ovakve "dijagnoze" su malo previše.

…Ja sam jasno iznijela svoj stav na temu ne presvlačenja djeteta da ne bi steklo naviku budjenja, i ostavljanja djeteta da place do iznemoglosti da bi se prisilno stekla neka navika samouspavljivanja, odvajanje djeteta od majke da se ne bi naviklo na ruke…
    Na to konkrentno mislim kada napisem nakaradno ponašanje.
    To sam već objasnila podugo u jednoj od prethodnih poruka.
    Što se tiče ne spavanja djeteta uz roditelja za to konkretno ne mislim da je nakaradno ponašanje, ali mislim, što je i znanstveno dokazano da je jako važno za atrachment odnosno odnos majke i djeteta, odnosroditelja i djeteta. I da bi bilo poželjno te da se preporučuje. (Zbog miza posljedica, za koje ti sada trenutno zvuče kao nemoguće, daleke, nevjerojajatne itd )
    Nažalost ja nisam odgovorna za pogrešno razumjevanje
    napisanog i čitanje isključivo iz ličnog
    ugla, slijepo i uz potpuno ličnu interpretaciju.
    Grubo i uvjetno rečeno ne mogu da snosim odgovornost za nečije limite (ne) razumjevanja napisanog.

Meni samo smijesno jer te znam s druge teme i jedne wa grupe svojevremeno gdje si isto tako voljela jako osudjivat  i imat jedan dosto crno-bijeli pogled na stvari. A vidim da se ovdje ponavlja uzorak 🤭

Ivona1505
    15. Prosinac 2021. 15:27

Cure smirite se, sve smo mi tu da pomognemo jedna drugoj i posavjetujemo se. Samo ljubav. 💞

I kad smo vec kod savjeta, mame djecaka, jeste blizu da prevucete kozicu na pisi? Koliko cesto prevlacite i jel ako ju prevucem moram vratiti? Mi smo jako blizu da prevucemo pa da se raspitam. Mi prevlacimo par puta na dan po preporuci pedijatrice. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Ivona1505
    15. Prosinac 2021. 15:32

Jackie na prvu je u licu bas na tebe, koliko sam te uspjela upamtit iz TA. 😊 A sto se bora tice, ja bi jos mozda iduce godine kupila sa korijenom pa onda isto plasticni, lakse je tako, moji su imali plasticni bor od mig rodenja i eno ga jos je citav. 😂

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

Ivona1505
    15. Prosinac 2021. 15:41

Dannna

Curke daaajte ovaj forum je bio tako lijepo mjesto i nemojte ga kvariti. Svako od nas odgaja svoju djecu kako misli da je najbolje. I auto svako održava kako on misli da treba a ne dijete. Meni se svašta nešto ne svidja kad vidim pa mislim da nemam pravo miješati se. Ok svako kaže svoje mišljenje i to je to, čemu dalje uvrede…
    …..
    Nego je l’ se vama nekad čini da vam se bebe preko noći promijene ono kao “porastu? 😂

Meni se cini kao da je od Mateja glava narasla dosta u zadnjih par dana, ne bas preko noci, a u ponedjeljak kad u nam bili mama i seka, nekako mi se cinio dosta duzi kad ga je mama moja drzala. Inace 56 odjelce mu je bilo i malo dugacko, sad mi izgleda kao da je na knap duzina. 😂

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

CarpeDiem.
    15. Prosinac 2021. 15:42

Angelly  Naravno da se znamo, samo nisam htjela da se uopće upuštam u kominikaciju. Realno nisam ni imala prilike jer si kao i tada čitavo vrijeme posmatrala iz sjene te se javila  ponekad evo upravo na ovaj način, te si se odjavila iz what's up grupe jer ti je ta aplikacija praznila bateriju...
    To je tvoje mišljenje o meni, potpuno legitimno.
    Crno-bijeli pogled na stvari je poremecaj mišljenja i necemo polemisati o njemu jer smatram da ti nisi netko tko o tome može da polemise jer to nije tvoja ekspertiza. "Jako voljela osudjivat" je inače kritično mišljenje u interpretaciji laika.
    Što se tiče te grupe i cura od tamo, dobra većina se njih  se privatno povremeno čuje sa mnom za praznike, neke važnije datume, dosta puta  razmjenjujemo iskustva i odrzavamo jedan ljep kontakt. To i tebi želim 🙌

Tratinčica12
    15. Prosinac 2021. 15:54

Što se prevlačenja kožice tiče nekako su oprečna mišljenja, t. nama je patronažna rekla jedno dok nam je pedijatrica u ponedjeljak rekla da prevlačimo kod kupanja. A patronažna i sestre kad sam bila u Domu zdravlja na tečaju za trudnice da prvih mjeseci ne treba, nego tek sa 6 mjeseci mislim.
    Ja mu onako s vremena na vrijeme prevučem lagano koliko može i počistim one bijele nakupine. Ništa ne forsiram i ne radim to često, ali evo skoro mu se može prevući do kraja 
    I obavezno vratiti kožicu nakon prevlačenja! 
    -
    Meni se isto nekad učini da naraste preko noći doslovno  ali i stvarno naraste jer skužim da mu robica postaje mala. Evo on prerasta već lagano broj 68 iz Lidla, H&M, a C&A 62 je nosio odmah iza rođenja. U 56 iz C&A sam ga jedva ugurala na izlasku iz rodilišta hahaha nisam očekivala baš tako veliku bebu 

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

CarpeDiem.
    15. Prosinac 2021. 15:54

Dannna

Curke daaajte ovaj forum je bio tako lijepo mjesto i nemojte ga kvariti. Svako od nas odgaja svoju djecu kako misli da je najbolje. I auto svako održava kako on misli da treba a ne dijete. Meni se svašta nešto ne svidja kad vidim pa mislim da nemam pravo miješati se. Ok svako kaže svoje mišljenje i to je to, čemu dalje uvrede…
    …..
    Nego je l’ se vama nekad čini da vam se bebe preko noći promijene ono kao “porastu? 😂

Naravno, slažem se, narodski rečeno " treba gledati svoj posao".
    Nije mi bila namjera da krvarim forum, kao što to nisam uradila niti u jednom momentu do sada. Pokušala sam da pomognem i usmjerim jer to na neki način smatram moralnom i profesionalnom obavezom. Greska, to je ta prirodna selekcija koju spomenih. 
    (Ako treba da naglasim, a vidim da trebam, čast pojedicima te svima koji pokazuju i zrno svijesti). 

CarpeDiem.
    15. Prosinac 2021. 16:00

Dannna

Ivoma ma i to….ali jutro se probudila i cijelo vrijeme nešto priča, kad sam je spustila u gnijezdo da upalim lampice na boru nije plakala ili negodovala već “galami na mene” i smije mi se. Odjednom hoće uzeti igračku i tako to… nekako mi odjednom djeluje starija 😂 Evo i sad dok je jela cijelo vrijeme mlatara nogicama, sva je odjednom aktivna.
    Sto se veličina tiče mi smo na između 62 i 68 jer 62 jeeedva obučemo a 68 su nam malo dugi rukavi…

S obzirom da je i tvoja malena takodjer NICU beba, kako pedijatri savjetuju cjepljenje, odredjene peglede... od datuma rodjenja ili od datuma kada bi bio termin? Mi imamo pregeld sutra koji je dosta kasnio zbog toga hospitalizacije (usljed infekcije virusom)., pa čisto da znam sta da ocekujem sutra... 🙈

CarpeDiem.
    15. Prosinac 2021. 16:14

Dannna

CarpeDiem ja tebe kontam sve i lično se ne pronađoh u tvojim riječima uopste jer savršeno dobro znam kako se ophodom prema svom djetetu i šta sam sve prošla i još prolazim za njeno dobro i njenu sreću. ali “ton” pitanja ti je kao kod moje mame 😂 znaci svaki savjet i dobronamjeran zvuci kod moje mame kao poziv na svađu. 😂 Kao da si i ti škorpija u horoskopu. 😂 Meni je zanemarivanje djeteta npr kad moja drugarica ostavi bebu od četiri mjeseca mami da izadje u grad u provod ali nemam se pravo miješati ili kada rodica da djetetu od 4 godine tablet da ona pije kavu i gleda seriju…Elem, svi smo mi drugačiji i ja svašta vidim i svašta mi se ne svidja kod ljudi ali Bože moj…. Što bi moj tata rekao “niti ih hranim niti oblačim pa nemam pravo ni da ih vaspitavam”….

Ne čujemo se još uvijek na forumu 🤣. (Iako razumijem konstataciju) ali lavica ne skorpija 🙈 (jedan od omiljenih mi znakova, tako je moja Ellie umjesto skorpije stigla kao vaga.) 🙌
    Inače mi je horoskop jedna ljepa razbibriga 😁
    Navedeni primjeri zanemarivanje djeteta apsolutno to jesu , sada uvijek u ovom i paralelnom univerzumu... ali to ne treba ni da objašnjavas niti da pozivas drugarice na red jer to nije tvoja stvar. 
    Poneki primjer i skretanje pažnje ovde takodjer nije moja stvar, ali kontekst foruma je takav kakav jeste i zahtjeva tako nešto. Ali evo neću više s obzirom na pogrešna tumačenja 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.