Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    22. Lipanj 2021. 23:06

Dannna

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

Dannna

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

Naredniii termin 21.07. 🤗

Nadam se da sve bude ok u petak, to su stvari koje se dešavaju samo malo više pripazi na slatko i kruh.
    Bitno je da je bebac dobro 💙
    Naredni pregled nam je na isti dan. 😊

Mah ja sam pozitivna i bit ce sve uredu 🤗🙏 da li koja od vas pine Kalcijum? Ja pijem samo Magnezijum iii Folio faza 2 ( Folna kiselina,vitamin D3 i B12 )…. Brine me ovo sa zubom, da li moj bebac prima dovoljno kalcija 🤔🤔🤔

Ja sam to čitala upravo na netu. Procackaj malo, kažu zubari da beba ne može da "uzima kalcij iz zuba" kako to mi vjerujemo. Ako čak i nema dovoljno kalcija crpi ga preko placete i krvotoka iz majčinih kostiju i uzme si ga dovoljno. To žena čak i ne osjeti odmah nego u kasnijim godinama.

Ne uzima beba kalcij iz zuba ali ako ga ni mi nemamo dovoljno u tijelu, odnosno krvi ne ostane dovoljno ni za nas odnosno zube, kosti itd. 
    Primjera radi moja mama do 35 godine dok nije rodila nas sve 3, je završila sa dosta izvadjenih i implantima.
    Kalcijum nije bezazlen kao suplement i ne uzima se samoinicijativno. Neophodno je provjeriti njegove vrijednosti u krvi i na osnovu toga odredjeni oblik vitamina K nadokadjivati.
    Ne pije se sam nego uz odredjene vitamine radi bolje apsorpcije i kontraindikacija. 
    Možete ga provjeriti u privatnoj režiji u svakom boljom laboratoriju, (između 100-200kn mislim da bi bila cijena u Hr)

url=https://lilypie.com]

Leonoah
    23. Lipanj 2021. 08:09

Jutro cure 😊 evo ja na OGTT testu, još malo pa vrijeme za drugo vađenje krvi. Ova tekućina je užasno slatka i došlo mi je malo loše dok sam je pila, ali izdržala sam.. ali zato beba skače po trbuhu kao nikad, cijeli se trbuh miče🤣 do sad mi nikad tako vidljivo nije bilo.  

Dijelite malo više što ste kupile za bebicu, ja zasad imam samo nekoliko bodića i baš bi mi bilo od pomoći da vidim što ste sve vi nabavile😊

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

eemine4
    23. Lipanj 2021. 08:34

Kinderica

Pozdrav trudnice! Čitam vas, samo slabije pišem.

Mislim da sam počela osjećati bebača. 😊 Prije nekoliko dana sam osjećala neke kao lagane balončiće, a nakon toga nešto poput blagih trnaca na tom mjestu gdje se nalazi bebica. I od tad svaki dan osjetim po nekoliko puta. Veseli me to, samo nekako jedva čekam da krenu pravi udarci. 😁

Usput, dogovorila sam 5D u poliklinici Harni kad napunimo 20 tjedana. S obzirom da sam imala onu situaciju da mi na prošlom pregledu ginekolog uopće nije radio ultrazvuk, tako smo odlučili.
    Ako je netko od vas išao na 5D ultrazvuk, cijenila bih iskustva koja podijelite. 🙂

Išla sam ja na 5D prošle sedmice. Čekala sto sam mogla vise vremena da prođe da fino vidim bebicu a i da saznam spol. Moje iskustvo je predivno,apsolutno sve se vidi od organa do krvotoka i lica ☺️ 
    Bas se isplati,moj pregled je trajao oko sat vremena doktor mi se bas posvetio i sve mi detaljno pokazao. Ja sam u Sarajevu pa ti ne mogu dati preporuku ali vjerujem da su sve privatne poliklinike iste i tu negdje 😁 
    Već sam negdje postavljala sliku,a ako te interesuje stavit ću opet 🥰

💝 ♀

bumac95
    23. Lipanj 2021. 09:01

Leonoah evo i ja sjedim na Ogttu. Sad u 9:15 mi je drugo vađenje, i onda u 10:20 treće.
    Vrti mi se u glavi od tolike količine šećera 😂🤦🏼‍♀️

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Kiky 🥰
    23. Lipanj 2021. 09:05

Izdrzite cure na ogttu mene sutra to isto ceka🤪

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

bumac95
    23. Lipanj 2021. 09:05

Ivkica i meni su došle. Oko bradavica i na bedrima iako sam dobila 6 kila sto nije tako “strašno”. Al eto, trbuh se još drži :D možda zato sto samo njega mažem kremama?! 🤷🏼‍♀️
    Sanjarka čestitam 🥰🥰 sad smireno u ostatak 🥰

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    23. Lipanj 2021. 09:07

Hvala Kiky. Sjedim i tipkam po mobitelu i šta ćeš, ide vrijeme 😂
    Imam ružan osjećaj da će mi doc loše nakon ovo drugog vađenja. Nadam se da neće 😂

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Gigi
    23. Lipanj 2021. 09:25

Hvala vam Missy88, Dannna, Mišić, Tommyfame i mala_ive!! <3
    Bas ste me razveselile svojim rijecima i podrskom! Hvala vam od srca! Bas mi se nekako sad sve lijepo poslozilo u glavi i dobro se osjecam, puno pricam s bebacem i full je aktivan pa me to jako veseli. I imam super muza pa je sve laske :)

Neka nam svima ostatak trudnoce prode u veselju! Svi nasi bebaci su hrabri lavici i lavice!

Tonkica111
    23. Lipanj 2021. 11:48

Što se tiče vađenja ogtt-a, vidim da se najčešće vadi od 24. Og do 28.og tjedna.... Pa mi nije baš jasno, ja sam tek 21 tjedan plus par dana, a doktorica mi rekla prošli tjedan da kroz 4 sljedeća tjedna odem vadit to.
    Jel ko od vas bia tako ranije ili je ona falila, ili sam se možda ja kao dosta udebljala pa želi provjerit.... Al nije mi ništa rekla. 🙄

Love2021
    23. Lipanj 2021. 12:27

Sanjarka srčeko je dobro 
    Tonkica mislim da je hitno da bi ti naglasila da odeš prije, ovako imaš fore 4 tjedna i to ti je taman u periodu kada se može raditi ogtt. Meni je rekla da odem u 24.tjednu  tak da idem sutra/prekosutra...
    Bumac jesi preživjela?
    CarpeDiem kako si znala da su pravi trudovi a ne lažni? Bili su pravilni i nisu stali? 
    Ivkica nemam još strije ali zato sam dobila celulit ko nikad u životu 
    ---
    Jeste pripremile sobu za dijete? Ja još ništa nemam spremno. Još kolica moram odabrati, pofarbati stan, iskopati robicu od sina, oprat...Gledam na netu ideje za dječje sobe i svugdje su kinderbet i komoda u dječjoj sobi. Meni je lakše bilo kad je beba bila u kindaču pored mene a komoda sa stvarima u dnevnom boravku jer je dječja soba na katu. Uglavnom mislim da mi je ta dječja soba nepotrebna I sin koji ima 5g spava još uvijek u našoj sobi jer se boji duhova  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.