Naredniii termin 21.07. 🤗
Nadam se da sve bude ok u petak, to su stvari koje se dešavaju samo malo više pripazi na slatko i kruh.
Bitno je da je bebac dobro 💙
Naredni pregled nam je na isti dan. 😊
Mah ja sam pozitivna i bit ce sve uredu 🤗🙏 da li koja od vas pine Kalcijum? Ja pijem samo Magnezijum iii Folio faza 2 ( Folna kiselina,vitamin D3 i B12 ).... Brine me ovo sa zubom, da li moj bebac prima dovoljno kalcija 🤔🤔🤔
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Pozdrav trudnice! Čitam vas, samo slabije pišem.
Mislim da sam počela osjećati bebača. 😊 Prije nekoliko dana sam osjećala neke kao lagane balončiće, a nakon toga nešto poput blagih trnaca na tom mjestu gdje se nalazi bebica. I od tad svaki dan osjetim po nekoliko puta. Veseli me to, samo nekako jedva čekam da krenu pravi udarci. 😁
Usput, dogovorila sam 5D u poliklinici Harni kad napunimo 20 tjedana. S obzirom da sam imala onu situaciju da mi na prošlom pregledu ginekolog uopće nije radio ultrazvuk, tako smo odlučili.
Ako je netko od vas išao na 5D ultrazvuk, cijenila bih iskustva koja podijelite. 🙂
Zenice nas pregled super prosao..bebac dobar hvala Bogu…imam malo secera u urinu pa idem da radim test u petak…sve u svemu je okeee 🤗🙏
Ali mi je zdrav i prav zub ispao sam od sebe,samo korijen ostao🤔 sutra idem zubaruuu…
Drago mi je za bebaca..... Slicno je kod mene prije 3 tj sam imala +++ glukoza u urinu... Jucer prije ogtt testa imala + glukoza... Rekli su me nazvat ako je rezultat iz krvi los.. ... Al evo nisu zvali pa se nadam da nije nista alarmantno.... Regularna kontrola mi je za tjedan dana........ Sto se tice zubi svi su tu al zubno meso cesto upaljeno... Cak je jedan dan pocelo crnit izmedju zubi... A onda hvala Bogu se smirilo.... Takodjer pravim termin za zubara...... Bila sam dole na odmoru a sad je vrijeme za tisucu priprema za porod.. Od doktora bolnice i svega sto trebam kupit... A najvisese radujem uzv vidjet svoju djevojku dugo nisam
❤️🥳❤️
5d? Sta je 5? 😆 ok, 3d razumijem, 4d ajde mozda zvuk iako mi ni to nema smisla, ali koja je peta dimenzija?
Naredniii termin 21.07. 🤗
Nadam se da sve bude ok u petak, to su stvari koje se dešavaju samo malo više pripazi na slatko i kruh.
Bitno je da je bebac dobro 💙
Naredni pregled nam je na isti dan. 😊
Mah ja sam pozitivna i bit ce sve uredu 🤗🙏 da li koja od vas pine Kalcijum? Ja pijem samo Magnezijum iii Folio faza 2 ( Folna kiselina,vitamin D3 i B12 )…. Brine me ovo sa zubom, da li moj bebac prima dovoljno kalcija 🤔🤔🤔
Ja sam to čitala upravo na netu. Procackaj malo, kažu zubari da beba ne može da "uzima kalcij iz zuba" kako to mi vjerujemo. Ako čak i nema dovoljno kalcija crpi ga preko placete i krvotoka iz majčinih kostiju i uzme si ga dovoljno. To žena čak i ne osjeti odmah nego u kasnijim godinama.
Daaa i ja sam citalaaa tooo...pa ne znam eto ni sama..idem sutra hitno zubaruu pa cu da vidim sta ce da mi kazee...uglavnom ja sam ostala bez jednog zuba 🤔😭 nema mu spasaaa samo je korijen ostao....
Al ja samo kazem da se na tome zavrsi i da je bebac dobroo a ja cu sve izdrzaaat i na kraju zube napraviti hhaha 🤦
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
5d? Sta je 5? 😆 ok, 3d razumijem, 4d ajde mozda zvuk iako mi ni to nema smisla, ali koja je peta dimenzija?
Sve to plus detaljni pregled mozga i udova (rekli su mi da se radi od 20. tjedna nadalje).
Tu sve piše: https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/5d-ultrazvuk
Jutro, meni je prije nekoliko dana bio tvrd trbuh i bas bolio na svaki moj pokret, mislim da je do toga kako se i bebač namjesti.. Eh da, neka je rekla da je naručila preko aliexpress ruksak za mame, i da je brzo stiglo? Naručila sam 31.5 jos ništa nije stiglo, 2.6 piše poslana u inozemstvo
Ej, ja sam naručila 19.5, još nije došlo, vidim na aliju da je tek danas došlo u cro, javim kad mi stigne
Jutro, meni je prije nekoliko dana bio tvrd trbuh i bas bolio na svaki moj pokret, mislim da je do toga kako se i bebač namjesti.. Eh da, neka je rekla da je naručila preko aliexpress ruksak za mame, i da je brzo stiglo? Naručila sam 31.5 jos ništa nije stiglo, 2.6 piše poslana u inozemstvo
Ej, ja sam naručila 19.5, još nije došlo, vidim na aliju da je tek danas došlo u cro, javim kad mi stigne
Može 🥰
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Pozdrav cure. Malo smo aktivni više ovih dana obiteljski pa se slabo javljam. Imala sam pregled danas, sve je uredu sa mnom i bebom. Nemam nikakva ograničenja, sve smijem po osjećaju, plivanje, putovanje, sex itd... S obzirom da je prošla trudnoća bila kaotična zbog kratkog cervixa, konizacije, placente previe, sada je sve po P.S-u Bogu hvala. 🙏 ---Preletila sam ne tako pažljivo (☺) zaostatke i prokomentirati ću što mu je ostalo u sjećanju.... --Čestitam svima na dosadasnjim urednim pregledima, drago mi je da ste vi i vaše bebe uredu. 🙏-- --cure koje imaju komplikacije za cervixom samo strpljenje i odmor, 1 t. sam prelezala više od pola i izgurala do kraja. Bit će sve uredu--- ---Sanjarka88 posebne čestitke za Lukino srculence.❣ Vidjela sam da si pitala za spol, mi ga znamo već par tjedana ali nismo još podjelili sa nikim osim bliže rodbine dok ne dodjem u 25 nedelju. (Praznovjerje ali eto zbog komplikacija iz prošle t., pa zbog malera🙊🙈). Nipt i u.z su potvrdili da je beba zdrava🙏 ---- Pominjale ste vitamine, pijem ih u trudnoći i mimo trudnoće. Osim što jedem raznoliko i zdravo pijem i kvalitetne suplemente. (U skladu sa deficitom, krvnom slikom i doktorom). Nakon prve trudnoce nalazi su mi bili kaotični, od kalcijuma, mg, d3, B12 svega pa sam to korigirala i super su mi nalazi sada . Ako malo dublje zagrebemo i informiramo se vidjet ćemo zašto je vazno piti prenetale u trudnoći, poslije i općenito. Zbog kose, kostiju, zuba, nervi, celulita, elastičnosti koze, mentalog zdravlja itd
url=https://lilypie.com]
II
Nisam pobornik primitivnog uvjerenja "nisu ni naše babe pa im ništa nije falilo" lii "nitko ne koristi u mojoj okolici pa što bih ja" i slično... ----Što se tiče nabavke dosta toga cemo kupiti novoga poput krevetića, kolica As, odjeće... Sve to nakon godišnjeg. Pominjale ste i prematalice. To je jedna od prvih stvari koju bih preporucila mamama, ledja su mi posebno zahvalna i još uvijek je koristim posto je velika i kcerkica stane na nju. Nalazi se u djecijoj sobi i nije mi bilo tesko svaki put otici do tamo, jer bih imala spremno sve za presvlačenje, a i ako se beba ukaki nije baš da vam ne treba podloga predvidjena bas za to i sve pri ruci 🤣. Imate različitih ponuda, od onih što idu na krevetac do samostalnih većih-manjih sa ladicama itd. Od mene preporuka.
---Vasi ulovi, odjeca, kolica, krevetici su vam predivni🙌😍
---Cure koje vode borbu sa naoteknutim nogama imate sprej u DM-u Müleru bas za trudnice na bazi mente fino rashladi noge i prevencija je naoticanju. Za sada nemam tih problema ali mi je u prošloj t. bio spas.
---Što se kilograma tiče , iznenadila sam se danas zbig 60 točno, kao kad sam došla na prvi pregled sa 7 tjedana. Nadam se da ne bude islo puno gore od sada na dalje. Mrsala sam zbog mučnina u međuvremenu pa i zbog toga sigurno. Strija nemam, ni celulita (za sada) ali osim fizicke aktivnosti, i ishrane mislim da tu ima puno uloge ima genetika. Tako da koliko god pazile nije bas sve ni do nas. 🤷♀️ Povremeno imam i ja Braxton H. kontrakcije ali uz mg, odmorim, usporim i to bi bilo to.
U prošloj t sam cak bila i na tokolizi zbog kontrakcija ( pravih) od 16 tjedna do 26 ali sam izgurala. Sada Hvala Bogu samo B.H kontrakcije.
---Dobrodoslica svim novim mama koje su nam se pridružile!🙌
---Pratim vas u narednim danima, ali polako sopingujem za godišnji i more pa se javim kada stignem.
Sortiraj odgovore
Najstariji