Malenabeba, bez brige, to nista ne znaci!
Iako razumijem da je svaki dan kao godina :(
Bok cure, ja imam jedno polu-nutricionisticko pitanje.
Ima li koja stalnih problema s nadutosti i mucninama nakon jela a da je prosla prvi trimestar? Ja se vec stvarno brinem. 18.nam je tjedan i 90% dana od pocetka trudnoce sam naduta, nije skupljanje vode vec bas nadutost trbuha, i vecinom izgledam kao pred porod i vrlo brzo se debljam (5kg do sada). Također, cesto puta mi se javlja mucnina poslije jela, skoro bilo cega, nema nekih pravila. Ginekologu sam rekla, kaze da je to normalno i da moram paziti kaj jedem. Međutim, ja uz to sto pazim ne mogu odrzati dulje od 2 dana da bude bez nadutosti. U prvoj trudnoci mi ni priblizno nije bilo tako i ne znam sto da radim, jer imam osjecaj da je nesto drugo u pitanju, a ne normalno stanje :/
Jesi li primjetila prije trudnoce takve simptome? Ja imam inace problem sa zeludcem i tako mi je vec godinama. Mjesec prije nego sam zatrudnila sam radila kontrolu na helicobacter i bilo mi je pozitivno tako da sam prosla trojnu terapiju antibiotikom i uz to uzimala stalno emaneru dok nisam ostala trudna i u dogovoru s dr.prestala s terapijom. Trbuh mi od prvog dana trudnoce izgleda kao da sam u 6.mj. i imam sve simptome kao i ti tako da je meni definitivno od zeludca 🤷🏻♀️
Pa cini mi se da je tako nesto u pitanju, imala sam smetnje i prije, da, ali puno manje, nisam bas obracala paznju, a sada je bas nenormalno.
ponosna.mama - a da li slijedis neku posebnu prehranu ili neke mjere?
Ne pazim bas sta jedem jer ni inace nisam nesto disciplinirana oko hrane. Izbjegavam koliko mogu bas ono za sta znam da mi grozno smeta i izaziva jaku zgaravicu (mlijecni proizvodi, kupusnjace, tikvice, krastavci, paprike, pome, kapula, przena hrana i cokolada -kojoj najcesce ne mogu odolit), al tu i tamo pojedem nesto od toga i onda umirem od zgaravice 😏
Meni žgaravicu izaziva, sve sto je s rajcicom, i crvenom paprikom. Znači to je uzas koliko pece
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Evo i mene s pregleda❤️ Stize jos jedan djecacic🥰🥰🥰 Sve je ok, samo neka tako i ostane. Sljedeci pregled je 8.6.💪🏻
Bravo cure za uredne preglede☺️
Cure koje boravite u Njemackoj, da li ste radile ovdje tecajeve pripreme za porod? Nesto mislim da mi je bolje to obaviti na Hrv jeziku😂 tecaj nije obavezan? Ako nije onda cu definitivno na Hrv.😂
Evo i mene s pregleda❤️ Stize jos jedan djecacic🥰🥰🥰 Sve je ok, samo neka tako i ostane. Sljedeci pregled je 8.6.💪🏻
Čestitam 😍
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Bravo cure za uredne preglede☺️
Cure koje boravite u Njemackoj, da li ste radile ovdje tecajeve pripreme za porod? Nesto mislim da mi je bolje to obaviti na Hrv jeziku😂 tecaj nije obavezan? Ako nije onda cu definitivno na Hrv.😂
Ja koliko znam nije obavezan 🤷♀️
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Bok cure, ja imam jedno polu-nutricionisticko pitanje.
Ima li koja stalnih problema s nadutosti i mucninama nakon jela a da je prosla prvi trimestar? Ja se vec stvarno brinem. 18.nam je tjedan i 90% dana od pocetka trudnoce sam naduta, nije skupljanje vode vec bas nadutost trbuha, i vecinom izgledam kao pred porod i vrlo brzo se debljam (5kg do sada). Također, cesto puta mi se javlja mucnina poslije jela, skoro bilo cega, nema nekih pravila. Ginekologu sam rekla, kaze da je to normalno i da moram paziti kaj jedem. Međutim, ja uz to sto pazim ne mogu odrzati dulje od 2 dana da bude bez nadutosti. U prvoj trudnoci mi ni priblizno nije bilo tako i ne znam sto da radim, jer imam osjecaj da je nesto drugo u pitanju, a ne normalno stanje :/
E pogledaj si dijetu 1800 kalorija. Ja sam na toj prehrani i odlicna mi je.Pase mi sve zlicu i kuhamo. Isto sam znala biti napuhana a sad nista, cak sam jos uvijek u -3kg a bebica dobiva sve potrebno.
Naravno izbaci si namirnice koje ti ne odgovaraju. Pij puno vode, ubaci si malo đumbira u vodu, mente.. malo da se detoxiras..eeee i znam si kad se tusiram pred kraj pustit malo hladniju vodu.
Ai Donat Mg je dobar frend ☺️
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
3.11.2021 došao momak 💪🏻🩵
06/25 počeli raditi na no.2 💫
*A goal without a plan is just a wish
Wooohooo 🥳🥳🥳 cestitam ❤️
Bomeee nam deckici debelo vode ☺️☺️
ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
10/2020 biokemijska
02/2021 biokemijska
8.3. ➕🌈🌞
1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤
3.11.2021 došao momak 💪🏻🩵
06/25 počeli raditi na no.2 💫
*A goal without a plan is just a wish
Vecer drage trudnice.... Sorry sto tek sada pisem... Kontrola od jucer je hvala Bogu bila sa super rezultatima... Sve je gledano detaljno svi organi i srce i mozak sa najvise paznje echokardiographie ( u biti nez sto je to kod nas dole) .... Uglavnom samo mi je specijalista rekla da je apsulutno sve u redu jedino je bebica nest sitnija al to ne predstavlja nikakvu opasnost samo je takva.... Ja sam pitala jel to zbog mene jer jos nisam pocela dobivat na kilazi..... Rekala je ne nego jednostavno sitnija beba sto se takodjer moze promjenit........ Pa evo...... Drago mi je za vase uspjesne preglede.... Veliki poz od nas dvije 😘❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji