Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leah
    20. Travanj 2021. 12:26

Lejla🍀

Hej pitanje da li se neka od vas cjepila protiv korone, i da li znate jer se smiju trudnice cjepitt trazim po internetu ali nista konkretno ne nalazimm

Meni je ginekolog dao zeleno svijetlo za cjepljenje, kaze da je imao par slucajeva gdje su se trudnice cjepile i da je sve bilo okej, makar sam ja jako sumnjicava i vise sam za ne nego za da, smatram da to jos nije dovoljno istrazeno, a opet strah me zaraze pred kraj trudnoce

Ane_ši
    20. Travanj 2021. 12:26

Kada gledam tablicu za težinu ja sam već odavno sve prešla . Ja sam dobila 5 do 6kg i sada sam na 60 kg piše normalno 65 maksimum 70 . U prvoj trudnoći sam isto sa 55 kg došla na 70kg kada sam izašla iz bolnice bila sam na 62 kg. Ma ne brinem se uopće imam cijelu zimu i proljeće da skinem kilograme. Jedem Kada sam gladna a gladna sam stalno jer ako budem gladna uhvati me mučnina i onda je još gore. Pokušavam birati namirnice bogate proteinima i priuštim si koji slatkiš dnevno i to je sve. Večera bude nažalost sendvič jer me jedino on drži da se ponoći ne dižem jesti jer umirem od gladi inače.

Zadnjih par dana me glava boli pa mi je u apoteci žena rekla da pitam doktoricu jel smijem piti toliko lekadola jer bi ja dnevno popila 2 lekadola da mi popusti glava.

Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.

Missy88
    20. Travanj 2021. 12:53

Za cjepljenje je bilo receno da se ne preporuca trudnicama pa kasnije ipak moze. Ja necu jer ne zelim riskirati bilo kakve nuspojave, sumnjam da su testirali cjepivo na trudnicama toliko da bi mogli znati kako se ponasa ili uopce. Ovi zadnji mjeseci ce mi biti ljetni pa se nadam da se tad necu zaraziti.
    Ane meni je ginekologica rekla 3 Lupoceta/Lekadola dnevno (od 500 mg). A sad sigurno ih ne bi trebalo uzimati na dnevnoj bazi, ali mene isto znaju uhvatiti glavobolje po nekoliko dana.

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Endzrue
    20. Travanj 2021. 12:58

Ni ja se ne planiram cijepit nit trudna nit ne trudna. Apsolutno me nije strah te bolesti. Dragi je imao,mala i ja nismo a bili smo skupa. Nisam ni nju cijepila ničim osim k vitaminom. Nek istraže pa ćemo lako. Ne želim se igrat ruskog ruleta 

Endzrue
    20. Travanj 2021. 12:59

I koliko sam upratila da bolje izbjegavati cijepit u trudnoći (premalo i ništa istraženo). Plus dokazano trudnice prebole s blažim simptomima

andjelina23
    20. Travanj 2021. 13:51

Jucer sam bila na kontroli, 12 tjedana, ginekolog kaze sve super, beba je 5,5 cm.. Je li to malo? Citam i svugdje pise 7-8 cm 🙄🙄🙄

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

andjelina23
    20. Travanj 2021. 13:53

Endzrue

Ni ja se ne planiram cijepit nit trudna nit ne trudna. Apsolutno me nije strah te bolesti. Dragi je imao,mala i ja nismo a bili smo skupa. Nisam ni nju cijepila ničim osim k vitaminom. Nek istraže pa ćemo lako. Ne želim se igrat ruskog ruleta

Kako si izbjegla cijepljenje bcg u rodilistu? Moja je nazalost cijepljena protiv moje volje i imala je nuspojave.. Sad me Ceka opet porod pa da se pripremim.. Inace nije nicim vise cjepljena.. 

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

SamoMalo
    20. Travanj 2021. 13:58

Endzrue

I koliko sam upratila da bolje izbjegavati cijepit u trudnoći (premalo i ništa istraženo). Plus dokazano trudnice prebole s blažim simptomima

Hej, imas neki link za to? Posto sam u izolaciji sve citam da trudnice imaju vecu sansu komplikacija u odnosu na istu dob ne-trudnica, pogotovo u zadnjem tromjesecju kad je kapacitet pluca smanjen pa su upale pluca cesce. Nazalost imam i jedno iskustvo u okolini. Svako obrnuto istrazivanje bi me utjesilo 🙏

Endzrue
    20. Travanj 2021. 14:03

andjelina23

Endzrue

Kako si izbjegla cijepljenje bcg u rodilistu? Moja je nazalost cijepljena protiv moje volje i imala je nuspojave.. Sad me Ceka opet porod pa da se pripremim.. Inace nije nicim vise cjepljena..

Pisala sam ti dopis koji sam ovjerila kod javnog bilježnika. Poslala mjesec dana pred porod u bolnicu i te iste ovjerene papire nosila. U njima se pozivala na zakone i da odgađam do konzultacija sa pedijatrom kada napravimo detaljnije pretrage. I to je bilo to. K vitamin sam htjela oralno(isto je pisalo) oni su joj ga dali u petu.. I kad je skužila doktorica da su napravili sranje i da imam sad materijala za tužit ih pustili su me.. Nisam ništa poduzela po to  pitanju. Jer evo opet ću u to rodilište rodit

Mokosh
    20. Travanj 2021. 14:21

Ja se isto nebi cjepila, pogotovo ne u trudnoci. Zasto riskirati? Nista to jos nije dovoljno istrazeno, niti je garancija da se nece ponoviti. Imala sam tezi slucaj u obitelji gdje je osoba zavrsila na kisiku i svjesna sam koliko covid moze biti opasan. Nisam od onih sto negiraju postojanje virusa. Ali isto tako imam i osobu iz obitelji s rakom pluca koja je bez vecih posljedica preboljela covid. Nema tu pravila. Ono cega je mene strah je to da se nebi zarazila pred sam porod. E, to bi bilo gadno. 

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.