https://ibb.co/8s56Qqd
Evo i nas. Beba veća za 2 tjedna (ovulacija odmah iza menge). Imam za 2 tjedna ogtt pa da joj javim rezultat. Cista u posteljici je i dalje tu. Duphastone ne moram više pit. Polip opet nije gledala. Zatvorena sam. Sve je super
Dobro jutro 🤗 kako ste?
Cestitam svima na uspjesnim pregledima! Bebice su preslatke 😊
Sretno svima danas na pregledima 🍀
Cure koje ste prosle 12 tj. Kako se osjecate? Ja uopce vise nemam osjecaj da sam trudna. Malo sam jos umornija i imam osjetljive bradavice, al nista vise. I ne osjecam se trudno vise uopce. 🤷🏽♀️
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Dobro jutro 🤗 kako ste?
Cestitam svima na uspjesnim pregledima! Bebice su preslatke 😊
Sretno svima danas na pregledima 🍀
Cure koje ste prosle 12 tj. Kako se osjecate? Ja uopce vise nemam osjecaj da sam trudna. Malo sam jos umornija i imam osjetljive bradavice, al nista vise. I ne osjecam se trudno vise uopce. 🤷🏽♀️
Budi sretna hahah..Ja sam tako u prvoj trudnoći ma milina,sad posteljica preuzima ulogu da luci progesteron i odrzava trudnocu pa beta opada i simptomi se smanjuju..
Ja sam koma stalno me nesto boli,te stomak te kosti haha ali mimo toga smirile se mucnine i sve ostalo.Jos navece ustajem bar 2 x u wc jedva cekam da i to stane.
Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤
Cure ja sutra u bolnicu na kombinirani probit bit cu 11+3 vidim da neki idu tek sa 12 tjedana na taj probir al moja doktorica me poslala do 12 tjedna da ga napravit tako da cu sutraa jedva cekam i samo da sve bude ureduu s bebacem da napokon mozemo svima rec sretne vjesti🥰 ide li jos netko sutra na pregledd
🤰🍀 👶 🌸
Ajme preslatke su vam bebice, cure moje eto dosli smo od slikica gdje su bili male tockice do obrisa pravih beba i dalje mi je sve to nestvarno 😍
Haru bome pravi pisonja😊
Hera i ja sam bas komentirala da ne idem na wc svako malo i da me cicke ne bole ne bih rekla da sam trudna, cak sam se bila zabrinula je li sve uredu, ali nakon jucerasnjeg pregleda sam dosta smirenija.
Lejla zelim ti dobre rezultate kombiniranog
Cure pitanje, posto mi je ovo prva beba i dosta toga jos ne znam, imate za preporuciti neku knjigu koju bi bilo dobro procitati u vezi bebica?
Bokić curke, nisam se dugo javljala. Evo mi ušli u 10.tjedan i sutra je pregled jedva čekam!
Imam pitanjce oko niftya i kombiniranog probira. Dakle, taj kombinirani probir je nifty u malom ? Nifty je pouzdaniji i obuhvaća puno više parametara ?
Ili sam ja to krivo skužila. Vidjela sam da je kombinirani probir nešto skuplji od 300kn, cak ide preko socijalnog ak se ne varam ? A nifty možeš obaviti samo privatno za cca 4000kn.
Što se vi obavile i što preporučate?
Zara čestitam na dobrom pregledu, baš me veseli čuti da sve super napreduje 😁❤️ i ja stalno čekam te prve pokrete i često pomislim "to bi moglo biti to" ali nisam sigurna jer traje djelić sekunde. Jedva čekam da to osjetimo i da nema sumnje ☺️
Hera točno to se meni dogodilo s ulaskom u 12. tjedan, čak i koji dan prije, svi simptomi nestali. Ali ne brini, dođu ubrzo novi simptomi i s rastom trbuha ćeš se opet početi osjećati trudno.
Mišić, Kiky, držite se cure, nadam se da će vas zaobići neki teži simptomi i da će sve proći brzo i bez posljedica.
Bubi001 to su dva različita tipa pregleda. Kombinirani gleda rizik majke za razvoj nekih češćih kromosomskih poremećaja, na temelju godina, nekih vrijednosti iz krvi itd, a nifty analizira bebinu dnk koju ekstrahira iz mamine krvi. Ja sam radila nifty zbog obiteljskog rizika i zato što zbog mojih godina bi kombinirani bio loš. Dobili smo odličan nalaz, zdravog dečkića i sretna sam što smo napravili tu pretragu.
Pridružujem se pitanju Leah, i mene zanimaju dobre knjige o trudnoći, porodu.. gledam neke na book depository. Nekako me takva literatura smiruje a forum i grupe na fejsu me često uznemire.
Cure divne su vam bebice!
Bubioo tako nekako. Kombinirani se radi kolko znam u omjerima koliki je rizik od najcescih kromosomatskih pogresaka plus s obzirom na godine.
Nifty imas 3 paketa i placa se ovisi koji uzmes al oko 3,4000 kn. Ja sam ga odabrala jer sam htjela vidjet za cijeli spektar i imat 99 posto siguran rezultat jer sam htjela znat tocno sta me ceka. Nisam pozalila i saznala sam spol.
Izbor ovisi o tebi. Mozes uvijek pricat s gin sta preporuca. U svakom slucaju odaberi sta je tebi najprihvatljivije. 😊
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Leah, Zara, Endzrue cestitam na super pregledima, slikice su super, neka samo dalje napreduju bebice 🥰
Kiky drzi se, bitno da si ti ok, proci ce brzo i ta izolacija pa onda na pregled da budes mirna napokon 😊
Kombinirani je besplatan s uputnicom, sastoji se od uzv detaljnog pregleda i nalaza krvi u kojem se vidi ima li rizika za Down i jos nesto bude, ali prikazuje zapravo samo neki omjer rizika tipa 1:1000 pa sam odustala od toga jer da i postoji neki rizik ne znas da ce se to dogoditi pa bih se samo ubijala razmisljanjem 😅 Nifty je puno detaljniji, vise toga obuhvaca, a saznas i spol. Samo kosta poprilicno.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Super cure, hvala puno.
Dakle, oba se ne rade vec samo jedan u dogovoru sa gin. A opet je bolji nifty, vise toga pokaze? Ja imam 28 godina, jel to neš znači? :)
Sortiraj odgovore
Najstariji