A za kolica: živimo na petom katu bez lifta trenutno (u planu je lift ali neće bit spreman kad se beba rodi) tako da mi je bitno da je košara lagana a konstrukciju i poslije cijela kišobran kolica mogu ostaviti dole u drvarnici ili čak u autu ispred kuće. Pa san odustala od fleksibilnih laganih kolica (igrali su mi Ergobaby, Babyzen i Leclerc) jer san svatila da im je teža košara koju kupiš nego kolicima Easywalker ili Bebetto Flavio. Čak i onaj trio Cybexa mi je ok za cijenu ali mislim da će biti Bebetto Flavio jer košara je samo 2ipo kila a ne pati mi ostatak stvari koje bi tila a nebi imala da uzmen lakša i fleksibilnija kišobran kolica ali sa teškim košarama (tipa nosivost torbe na dnu ili mala kola i loša po terenima). Mislim da se sve vodi na način života kakav ko ima za odabrat sebi savršen spoj. 😁
Hvala drage cure 💓💓
Sretno Sanja0508 danas i ako još neka cura ima pregled, čekamo sličice 🤗 Missy vjerujem da si već oguglala na stresne preglede haha, bit će sve super sutra 😊
Love2021 aa baš me zanima jel osjećaj opet u pravu, možda te baš iznenadi pa sin ipak dobije sekicu🙊 držim fige da se vidi 🤞
FlipFlop daa, čekaju se pravi udarci, a ne možda je, možda nije 😄 meni je rekla gin tek oko 20.tjedna da računam, al vjerujem da će prije! 🥊 čitala sam čak da više žena ima posteljicu sprijeda nego straga tako da se nadam da to neće previše utjecat na to kad ćemo osjetit udarce 😊 kad ti je sljedeći pregled terminušo?
Leah, FlipFlop što se literature tiče, baš pogledam na poslu malo za knjige pa javim. Ja sam inače sad skroz prešla na youtube i cijeli history mi je samo o cakama u trudnoći, dojenju, sprječavanju strija, sprječavanja pucanja na porodu, vježbe ove i one, prestrašno 🙈 inače svakako preporučujem link s babyhandlingom koji pokriva na koji način je optimalno bebu držati i dizati i presvlačiti da se najbolje potakne motorika i spriječe neki nepoželjni motorički obrasci (super korisno za hiper/hipotoničnu djecu, neurorizičnu djecu itd, al i za svu urednu djecu i prvorotkinje pogotovo), pokriva sva razdoblja, od 0-3, 3-6 mj i tako do prve godine. Sad je možda prerano, al spremite si nekad za kasnije, jednostavno je napravljen i koristan
https://youtu.be/vABl3cQp_Gw
Isto mi nekad bude previše ili me uznemiri pa se maknem par dana od svega!
_____
Što se težine tiče, ja sam unazad mjesec dana dobila 2 kg, al s tim sam se zapravo vratila na svoju normalnu kilažu pa to ne računam 😂 nezamislivo mi je da ću dobit 10 plus kila, imam istu kilažu od osnovne škole pa mi je baš čudno zamislit se u drugačijem obliku 😅
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Pozdrav curke,
Cestitam svima na dobrim pregledima i da se danas i sutra nastavi u istom tonu. Evo vam link za tezinu.
https://trudnoca.net/prirast-tezine-u-trudnoci/
Ja sam već ogromna, stomak mi je ko da sam 5 mjeseci trudna, a sa 65 kg sa došla na 68. Što je najgore, uopće se ne prejedam, jer me mučnine ubijaju (tek zadnjih par dana popijem reflustat i on mi pomogne), ali ne krećem se nigdje jer sam umorna i hladno mi je i ne da mi se. Ali sve mislim sad ću se skulirati kad mučnine prestanu...ha ha ha
Nego, jel neka od vas koristila ovo pravo na slobodan dan za pregled? Ja u zadnje vrijeme imam problema sa šeficom, nije mi dala da koristim tjedan dana godišnjeg, jer ona tumači zakon da moram koristiti 2 u komadu. Drugi ne moraju ali eto ja moram... pa sad mi je problem jer ko zna šta će izmisliti za taj pregled, iako po zakonu imamo pravo na to (ako niste znale: https://obracunplaca.dashofer.hr/33/pravo-trudnice-na-slobodni-dan-za-prenatalni-pregled-i-pravo-na-stanku-za-dojenje-djeteta-uniqueidRCViWTptZHJrD63HGNzcj4LQnW5pph43DDulZX7UDBY/ )
Uglavnom mislim da ću na sljedećem pregledu razgovarati sa doktoricom za komplikacije, jer me ova toliko stresirra da svaki dan dođem uplakana doma i ne mogu to podnijeti više
Evo vam cure jedan super link blog jedne mame koji i sama citam i koji mi je preporucila sogorica.
http://www.dnevnikbuducemame.com.hr/category/moja-trudnoca/
Poucan je i svasta se tu nadje...
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
Zara sutra mi je pregled ☺️ nisam dugo mogla dobiti termin i danas su mi javili da dođem sutra. Zapravo mi je ovo i bolje jer se nisam stresirala danima unaprijed, sad samo osjećam uzbuđenje da ću sutra moći vidjeti bebicu opet. Zadnji put su mi rekli da može i muž sa mnom pa se oboje veselimo jako. Super je ovaj link koji si stavila, dodala sam si ga odmah na listu za gledanje.
Lješnjak hvala na linku za težinu, malo sam se smirila jer vidim da sam u prosjeku, dakle za sad sve ok. Jedino mi strašno zvuči ona krajnja težina pred porod koju mi predviđaju 😫 Bojim se i ljeta i oticanja 💦💦
Zara sutra mi je pregled ☺️ nisam dugo mogla dobiti termin i danas su mi javili da dođem sutra. Zapravo mi je ovo i bolje jer se nisam stresirala danima unaprijed, sad samo osjećam uzbuđenje da ću sutra moći vidjeti bebicu opet. Zadnji put su mi rekli da može i muž sa mnom pa se oboje veselimo jako. Super je ovaj link koji si stavila, dodala sam si ga odmah na listu za gledanje.
Lješnjak hvala na linku za težinu, malo sam se smirila jer vidim da sam u prosjeku, dakle za sad sve ok. Jedino mi strašno zvuči ona krajnja težina pred porod koju mi predviđaju 😫 Bojim se i ljeta i oticanja 💦💦
Joj ja sam si slikala tu tablicu. Trebala bi ic rodit sa 70-kg 🤯
Ka sam jos uvijek u ovom minimalnom dobitku. Ali brate, previse 🤣
Bit ce to sve okej 🤗😊
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Hej pitanje da li se neka od vas cjepila protiv korone, i da li znate jer se smiju trudnice cjepitt trazim po internetu ali nista konkretno ne nalazimm
🤰🍀 👶 🌸
Hehe, vidim pricate o kg. Ja sam se pomirila s cinjenicim da bi i treci put mogla dogurati do +22kg. 😅 Iako, ova trudnoca je skroz drugacija po svemu. Slabije jedem, malo sam nesto izgubila, pa sam vratila. Nisam se sad vagala jer moram promijeniti bateriju. 😆 A jako me zanima jesam li dobila i koliko. Pocela sam vec sad dosta oticat. Bojim se i pomisliti sta ce biti kad krenu vrucine. U cetvrtak imam pregled i bas se veselim. Za vikend me uhvatila neka prehlada i vec sam mislila da cu morat otkazat pregled. Ali vec sam puno bolje. 😊
Od bolova znam osjetiti kao da me ukljesti s desne strane nisko i to bude bas koma. Svaki pokret boli dok ne nadem pravi polozaj i to popusti. Isto mi se dogadalo u prve dvije trudnoce, pa i nakon poroda neko vrijeme. Zna me zaboliti i donji dio leda kad se na duzi period saginjem tipa kupam cure, presvlacim ih i mladoj mjenjam pelenu. Kod mene su i dalje prisutne zgaravice, ali bome pojedem koji komadic cokolade, sto prije nisam mogla ni pomislit. Bude mi lose, ali ne mogu si pomoci. 😅 I dalje ne znam sta bi jela. Najradije bi da mi muz samo donosi gotovi junk food. Mrsko mi je vise i kuhat, smisljat jela... Ako koja mama ovdje ima neke prijedloge za klopu, a da im djeca to vole papat, molim pucajte... imam osjecaj da se vrtim u krug.
Sretno svima curama koje imaju pregled ovih dana.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Meni je ginekolog preporucio da ne. Teorijski ne bi trebali biti kontraindikacija ali su u stvarnosti dosta oprezni.
Sortiraj odgovore
Najstariji