Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mišić
    26. Ožujak 2021. 10:12

Rita37🤰

Juhu citam vas poslje.. Samo da javim u srijedu kontrola je bila super… Zavorena sam maternica se digla gdje treba uzv super moja ribica pliva uziva… I napravila sam nipt… To je kao vas nifty koliko se kuzim… E sad idem danas svojima dole.. A rezultati su slj tjedan… Valda ce na emal poslat… Nezz…. Uglavnom trudim se ne mislit o tome… Razlog zasto sam pravila je godine….. Pusa svima drzite.. 😘

Jeeeej! Samo neka pliva!

Hera✨
    26. Ožujak 2021. 10:18

Dobro jutro curke, lijepo ste se raspisale 😄
    Nadam se da ste dobro, vidim puno lijepih vijesti s pregleda bas mi je drago 🥰
    Sretno danas ako netko ide 🍀
    Meni se na portalu zdravlja do sad sve pojavilo i dode nalaz dan nakon sto je gotova analiza. Za pretrage koje bi radila u domu zdravlja bude pod laboratorijske pretrage, a ono sto u bolnici radim pod specijalisticki nalazi ili kako vec. Za ove stvari koje nabrajate jos nisam vadila pa nez kolko traje da oni uopce to analiziraju.

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

• ponosna.mama
    26. Ožujak 2021. 10:27

Sanjarka88 🌸

ponosna.mama

Tracy

Ja apsolutno svaku stranicu pročitam ali kako sam se vratila radit od doma a i u dosadnom sam razdoblju: ne javljam se. Ali upućena sam u sve! 😁
    Netko je pitao za baby watcher:
    https://a.aliexpress.com/_m0oX4zp
    Tu sam ga naručila.
    Za Split: može li se OGTT obavit privatno, imam problem sa vađenjem krvi pa bi mi bilo draže ili iz prsta ili barem dva puta a ne tri kao negdje.. a i ne stoji mi se u čekaoni bolnice 2h. Imam još do toga ali ne znam postoji li u Splitu neko ugodnije mjesto za to sve obaviti?

Ne znan kakvo je sada stanje, ja sam OGTT oba puta radila u starom rodilistu, dođes ujutro u 7 izvade ti krv, popijes pola litre one tekucine sa secerom i limunom i kaze ti da ides prosetat ili popit kavu dva sata pa da se vratis. Nakon toga ponovo vađenje krvi i gotovo. Ja sam teska panicarka sta se tice vađenja krvi tako da viruj mi nije prestrasno 🥰 ..kuma mi je sad u 28tt i nije je sla dr.ni u prvoj trudnoci ni sada, a imamo istog dr.tako da moguce da on procjeni koga triba poslat 🤷🏻‍♀️

Pola litre? 😲
    Koliko vremena imas za to popit haha

Nista mi ne govori, imas 10ak min za to popit, a ja toliko tekucine jedva popijem cili dan 🤦🏻‍♀️

Sanjarka88
    26. Ožujak 2021. 10:37

ponosna.mama

Sanjarka88 🌸

ponosna.mama

Tracy

Ja apsolutno svaku stranicu pročitam ali kako sam se vratila radit od doma a i u dosadnom sam razdoblju: ne javljam se. Ali upućena sam u sve! 😁
    Netko je pitao za baby watcher:
    https://a.aliexpress.com/_m0oX4zp
    Tu sam ga naručila.
    Za Split: može li se OGTT obavit privatno, imam problem sa vađenjem krvi pa bi mi bilo draže ili iz prsta ili barem dva puta a ne tri kao negdje.. a i ne stoji mi se u čekaoni bolnice 2h. Imam još do toga ali ne znam postoji li u Splitu neko ugodnije mjesto za to sve obaviti?

Ne znan kakvo je sada stanje, ja sam OGTT oba puta radila u starom rodilistu, dođes ujutro u 7 izvade ti krv, popijes pola litre one tekucine sa secerom i limunom i kaze ti da ides prosetat ili popit kavu dva sata pa da se vratis. Nakon toga ponovo vađenje krvi i gotovo. Ja sam teska panicarka sta se tice vađenja krvi tako da viruj mi nije prestrasno 🥰 ..kuma mi je sad u 28tt i nije je sla dr.ni u prvoj trudnoci ni sada, a imamo istog dr.tako da moguce da on procjeni koga triba poslat 🤷🏻‍♀️

Pola litre? 😲
    Koliko vremena imas za to popit haha

Nista mi ne govori, imas 10ak min za to popit, a ja toliko tekucine jedva popijem cili dan 🤦🏻‍♀️

Ta sam 😅

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Leonoah
    26. Ožujak 2021. 10:56

Jutro cure, pratim pomno i sve čitam, ali kako kod mene nema ništa posebno novo ne javljam se. Jutros sam napokon došla na red za vađenje krvi i transfuziju i željno iščekujem nalaze jer dugo već nisam vadila hormone štitnjače (inače imam hipertireozu koja ja u mirovanju već neko vrijeme). 
    Danas sam naručena i privatno na anomaly scan i jedva čekam pregled, javim sve kad završim. 
    Povraćanje se skroz smanjilo, mučnine su još tu (nekad jače, nekad slabije), ali vidim da ide na bolje😊 

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

Ani92
    26. Ožujak 2021. 11:02

Pozdrav mamice, pratim vas svakodnevno, iako kod mene nema nista novo pa se i ne javljam 🙈
    Predivne su vam busice i bebice, nadam se da cu i ja docekati svoju 🤞
    Odbrojavam do pregleda, i dalje se ne osjecam trudno, nema nikakvih simptoma osim nadutosti i zatvora. Nadam se da ce biti sve u najboljem redu 😁

🙋🏼‍♀️29
    🙋🏻‍♂️32
    16.02. ➕
    12.03. Prvi pregled ❤ kuca
    09.06. Stize nam curica 🥰
    27.10. Love is born ❤ baby E.

Zara7
    26. Ožujak 2021. 11:28

Pingo jako mi je krivo što vidim u potpisu da se dogodilo, nisam to uopće znala i očekivala, označila sam te za pitanje jer se još odavno sjećam da si isto iz Zd! Nemam riječi utjehe, samo se nadam da si bolje i psihički i fizički i da će ti vrijeme donijeti smirenost, nadu i snagu. Vjerujem u tebe i sreću koja te čeka, drži se ♥️
    Mišić ma i ti si Zadrankaaa 🐀 to mi je skroz promaklo 😍 javila sam se Veselom oblačiću i u ponedjeljak startam 🧘‍♀️ jedva čekam! Iako ću bit malo suzdržanija zbog ovog što je Pingo napisala, vidjet ću par termina kako ide i po tome odlučiti! Ako ne bude išlo, skidam aplikaciju pa me možda ta pasivna agresija brojanja ulaska u aplikaciju motivira 😂 
    Matejjja hvala na savjetu, ne možeš vjerovat da je tolika razlika bila u 2 dana. Ja baš nisam pametna jer htjela bi vidjet pravo stanje stvari, ionako ne jedem gluposti i pazim što jedem pa mi ne bi trebao bit povišen šećer po toj logici 🤷🏼‍♀️ baš ću ić sama ponovno izvadit da budem malo pametnija!
    _______
    Sretno s pregledima danas curke 🤗🤗

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

bubi001
    26. Ožujak 2021. 11:54

ponosna.mama

Hera✨

ponosna.mama

Hera✨

ponosna.mama

Cure stiga mi je nalaz secera, pise hemoglobin A1C 5.2 😏 e sad, na nalazu pise ref.interval <6 , al sam procitala da bi trudnicama trebalo bit do 5.1
    Imate li kakvu info sta mi je dalje cinit odnosno je li to toliko strasno da bi trebala na neku djetu ili nesto 😥😔 ..zvat cu sutra dr.i pitat, al eto ne mogu cekat do sutra 🙄

Meni je bio 5.1 i endokrinolog i gin su mi rekli istu stvar. Idealno je da se odrzava ispod 5. Preporucili su prehranu prema glikemijskom indexu i da konzumiram namirnice do glik ind 50. Popis hrane prema indexu imas na internetu. Ja sam se 10 dana drzala toga i secer mi je pao na 4.8. Uz to bilo bi idealno svaki dan bar 30 min aerobne vjezbe po izboru ako trudnoca dopusta. Ja se pokusavam sto vise pridrzavat te prehrane s tim da kad mi se bas nes jede priustim si.

Hvala ti puno, bas cu procitat malo o tome 🥰

Ma nista 😊 nije nista strasno sve dok se drzi pod kontrolom. Isto dosta ovisi kolko znam i o tome sta si dan prije jela i ne jesti iza 18,19h dan prije vadenja krvi.

Ne, bas obrnuto, ovo sta sam ja uspila procitat, pise da se za test na HbA1c ne treba posebno pripremat jer ne utjece na rezultat sta si jela dan-dva prije nego pokazuje prosjecan nivo secera zadnja 3 mjeseca i puno je precizniji od obicnog vađenja secera di mozes pripazit dan prije vađenja. E sad jedino sta mene muci, s obzirom da vec 3 mjeseca uzimam duphalac svaku vecer za probavu, a on je cista laktuloza, mozda to ima utjecaj na secer 🤷🏻‍♀️

E taj HbA1c idem i ja raditi. Jer mi je secer 5.3, povišen za trudnoću jel.  to je kao presjek secera kroz 3 mjeseca, tako da nije toliko bitno što se jede par dana prije vađenja. 
    Jedino ti tada izvade i trenutni secer pa se tu treba pripaziti par dana. Ja cu sad malo smanjit sokove slatko i voce par dana pa idem izvadiiti. 😔

Hera✨
    26. Ožujak 2021. 11:58

bubi001

ponosna.mama

Hera✨

ponosna.mama

Hera✨

ponosna.mama

Cure stiga mi je nalaz secera, pise hemoglobin A1C 5.2 😏 e sad, na nalazu pise ref.interval <6 , al sam procitala da bi trudnicama trebalo bit do 5.1
    Imate li kakvu info sta mi je dalje cinit odnosno je li to toliko strasno da bi trebala na neku djetu ili nesto 😥😔 ..zvat cu sutra dr.i pitat, al eto ne mogu cekat do sutra 🙄

Meni je bio 5.1 i endokrinolog i gin su mi rekli istu stvar. Idealno je da se odrzava ispod 5. Preporucili su prehranu prema glikemijskom indexu i da konzumiram namirnice do glik ind 50. Popis hrane prema indexu imas na internetu. Ja sam se 10 dana drzala toga i secer mi je pao na 4.8. Uz to bilo bi idealno svaki dan bar 30 min aerobne vjezbe po izboru ako trudnoca dopusta. Ja se pokusavam sto vise pridrzavat te prehrane s tim da kad mi se bas nes jede priustim si.

Hvala ti puno, bas cu procitat malo o tome 🥰

Ma nista 😊 nije nista strasno sve dok se drzi pod kontrolom. Isto dosta ovisi kolko znam i o tome sta si dan prije jela i ne jesti iza 18,19h dan prije vadenja krvi.

Ne, bas obrnuto, ovo sta sam ja uspila procitat, pise da se za test na HbA1c ne treba posebno pripremat jer ne utjece na rezultat sta si jela dan-dva prije nego pokazuje prosjecan nivo secera zadnja 3 mjeseca i puno je precizniji od obicnog vađenja secera di mozes pripazit dan prije vađenja. E sad jedino sta mene muci, s obzirom da vec 3 mjeseca uzimam duphalac svaku vecer za probavu, a on je cista laktuloza, mozda to ima utjecaj na secer 🤷🏻‍♀️

E taj HbA1c idem i ja raditi. Jer mi je secer 5.3, povišen za trudnoću jel. to je kao presjek secera kroz 3 mjeseca, tako da nije toliko bitno što se jede par dana prije vađenja.
    Jedino ti tada izvade i trenutni secer pa se tu treba pripaziti par dana. Ja cu sad malo smanjit sokove slatko i voce par dana pa idem izvadiiti. 😔

E ja sam propustila ovaj dio s HbA1. Ovo sam pisala za vadenje obicne glukoze ( upute koje mi je sestra dala). 

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Tonkica111
    26. Ožujak 2021. 12:04

Evo zabave... Ramzijeva teorija otkrivanja spola prema posteljicu.... Navodno na ove ranije ultrazvuk se vidi bolje izraženo gdje je posteljica, bude više bijelo zadebljano. E sada ako je na desnu stranu, odnosno na slici ultrazvuka lijevo onda je muško i obrnuto za curicu... Navodno 97 posto točno... Ja sebi ne mogu uopće služiti na slici gdje mi je posteljica... Vi možda možete hahahah... Eto ako tko hoće probati 🤣🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.