Cure koliko bi lekadola mogla popit dnevno za glavu... Inače ne pijem tablete i to ću učinit baš ako me usred večeri uhvati pa ne mogu spavat.... Mučnina mi je danas manja al zato glava počela bolit aime majko... Očajno... Jedno ode drugo dođe 🤦🏻♀️
Cure cestitam svima na pregledima uspjesnim 🥰🥳
Mene od jucer hvata neka slabost i mucnina, vrti mi se povremeno… ne bi rekla da je to od viroze vise mi na trudnocu vuce, ali cudno mi je da mi je s 9 i pol tjedana to pocelo tek (mucnine npr.) Sutra cu mjerit tlak da vidim jel mozda do toga. Jel koja imala vrtoglavice?
Jesam ja u prošloj t. vrlo često jer mi je bio manjak željeza. Ako si u mogućnosti provjeri zeljezo I feritin.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Ja sutra imam.pregled u 13.40 i bas me strah hvata. U zadnjoj trudnoci mi srce stalo sa 9+5. Nemogu od panike. Jedino od simptoma ima jos uvijek bolne grudi mucnine su prestale i stalno sam gladna. Nemogu od straha. Znam da je to normalno ali panika me bas hvata 😔
Uz tebe smo. Žao mi je jako za prošlu t.
Ali ako je tada iz nekog razloga krenulo po zlu, ne mora značiti da će i sada biti tako. Čak šta više vjerujem da će biti sve ok. 🙏 na najjače i čekamo s tobom pregled. 😘❣💪
Hera ja imam isti problem vrtoglavica..Meni je manjak zeljeza na nalazima tako da dokt kaze vjerovatno od toga.
Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤
Garava javi nam sutra rezultat bete. 🙏😘
Ani sretno sutra bit ce sve ok!
Lockica i Carpediem jel znate jel se vidi manjak zeljeza na nalazu KKS? Tamo mi je sve bilo nirmalno, hemoglobin itd. Vidim da nema tog feritina. Jel se zeljezo onda posebno jos vadi?
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Jel se koja od vas farba? Meni je ginekologica rekla kao ako baš ne moram da ne sad nego pred kraj trudnoće
Ja se nisam bojala otkad sam test pravila, tj. I prije jedno 4 mj nisam, ali bih sad htjela jer imam sjedih.
Kažu da je poželjno izbjeci prvo tromjesečje dok se ne završi organogeneza...
Ja sam tako planirala, od drugog t, I zamolit ću frizera da koristi boju bez amonijaka 🤷♀️
Ani sretno sutra bit ce sve ok!
Lockica i Carpediemjel znate jel se vidi manjak zeljeza na nalazu KKS? Tamo mi je sve bilo nirmalno, hemoglobin itd. Vidim da nema tog feritina. Jel se zeljezo onda posebno jos vadi?
Ako možeš odradi privatno zeljezo I feritin.
Feritin je zaliha zeljeza. On se testira da se vidi stvarno stanje željeza.
Tako na primjer ako testiras samo zeljezo I on bude visoko, ne mora znaciti da je tako.
Ako je niska zaliha željeza (feritin), a samo zeljezo visoko (lazno visoko), trebalo bi provjeriti i jetrene enzime i ustanoviti zasto zeljezo "pluta" po krvi I ne apsorbuje se i ne ide gdje treba.
Zato se testira i zeljezo I feritin skupa kao relani pokazatelj stanja.
Moja preporuka je da kupis bioaktivno zeljezo I vitamin C u Liposolmalnom obliku. (On ekstremno pospjesuje apsorpciju željeza).
Sve dok nisam uradila tako i pila neko zeljezo iz ljekarne (tardyferon) ili tako nešto zeljezo se za čitavih 9 mjeseci diglo sa 9 na 11... feritin 20.
Na ovaj drugi nacin je sada 32 od mogucih 36.
Feritin mi je 120(200 i nesto gornja granica).
S tim da se dobar feritin smatra bar od 70 pa na gore. 🤷♀️
Hera moguce da ti je to od niskog secera ili tlaka. Jmala sam vrtoglavice u prvoj trudnoci i bile su od tlaka. Bas si probaj izmjeriti
Ivkica mozes se slobodno farbati kad udjes u drugo tromjesecje. Danasnje boje za kosu nisu stetne, ali ako ces biti mirnija mozes traziti frizera da koristi boju bez amonijaka
Ane_si sretno sutra!!! 🍀🍀🍀 i samo smireno, sve ce biti dobro! 🌸
Cure stiga mi je nalaz secera, pise hemoglobin A1C 5.2 😏 e sad, na nalazu pise ref.interval <6 , al sam procitala da bi trudnicama trebalo bit do 5.1
Imate li kakvu info sta mi je dalje cinit odnosno je li to toliko strasno da bi trebala na neku djetu ili nesto 😥😔 ..zvat cu sutra dr.i pitat, al eto ne mogu cekat do sutra 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji