Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica12
    19. Ožujak 2021. 14:06

Leonoah

Ja sam planirala kupiti 2u1 kolica (košara i sportski dio), a autosjedalicu posebno jer bi uzela neku koja raste s djetetom i koju necu morati mijenjati neko vrijeme. Također sam gledala košare koje su sklopive zbog kasnije uštede prostora.

Da, i ja sam gledala takve sjedalice koje rastu s djetetom. I baš sam to planirala. Radi uštede i novca i svega.
    Opet sam naravno čitala i čitala, i kao ipak se za tako male bebe ne preporučuju takve sjedalice. Jer nemaju dobar nagib, preduboke su ipak ili tako nešto.
    Tek iznad 6 mjeseci.
    Onda sam i odustala od previše gledanja 😁
    Nadam se da ću za par mjeseci biti pametnija i da ću nešto pročitati i zaključiti iz iskustva drugih mama koje su se već susretale s tim stvarima 🙈😊😊

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Mišić
    19. Ožujak 2021. 14:10

Traveller Dobro sam, hvala ti! Kako si ti? bilo je malo stresa zadnjih tjedana, ali sve je na kraju ok. Daaa!! Samo je iskocio prošli tjedan, doslovno preko noći, hahaha. Sad već jedva zakopčavam regularnu odjeću (npr, traperice)  i sve sam češće u haljinama. Kakva je situacija kod tebe? Je li se nazire?

plavabosanka
    19. Ožujak 2021. 14:10

Scarlett

Pozz curke, eto i mene malo.
    Čestitam svima na dobrim pregledima 🤗
    Ja nažalost imam stresove. Jučer lagana sukrvica, otišla na hitnu u Petrovoj. Super doktor, fakat si je dao truda, ugodno me iznenadio. Sve se činilo ok, samo kao i obično izgleda kao manja trudnoća.
    Danas ujutro opet krv, ovaj put žarko crvena. Opet ja na hitnu lijepo. Doktorica fenomenalna. Obavila uzv na hitnoj, nije bila zadovoljna pa me odfurala dolje na bolji aparat. Vratile se gore, izvadila krv o još jednom gledala uzv. Ne vidi odkud je krvarenje, i po njoj je trudnoća tek 5+ nešto. Beta je pokazala 717.87 što po tablicama isto pokazuje oko 5tjedana. Rekla mi da dođem u nedjelju vaditi betu da vidimo jel se dupla. I povećala mi terapiju duphastone na 3x2. Ja se i dalje nadam da će to sve nekako bit ok ali se istodobno spremam i na najgore. Znam barem da sam napravila sve u mojoj moći.
    Sorry na duljem postu ali morala sam to izbaciti iz sebe.
    Moram samo još reć da ste sve ovdje predivne! Toliko pozitivne energije i podrške!
    Nadam se da ćemo sve skupa imati najbolje moguće ishode.

Držim fige za dobar ishod, samo hrabro ❤️❣️

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

Mišić
    19. Ožujak 2021. 14:14

Kolica - evo ja od sina imam 2 u 1 (košara i sportski dio) i posebno autosjedalicu i iskoristit ću ih i za ovu bebu. Košaru smo koristili doslovno do gotovo 6 mjeseci, a onda smo prešli na sportski dio i kasnije na kišobran kolica.
    Slažem se s  da se bebe ne bi smjele voziti u jaju na kolicima, eventualno na nekim ultra kratkim relacijama. Naša pedijatrica je savjetovala i da dijete ne smije biti u jaju (autosjedalici) duže od 2 sata u komadu (primjerice, ako se ide na neki put) već ga treba povremeno vaditi.

plavabosanka
    19. Ožujak 2021. 14:17

Mišić

Pozdrav, cure! Evo i mene nakon 100 godina . Sin mi je nešto bio bolestan pa vas nisam stizala popratiti, a vidim da ima puuuno novih cura. plavabosanka vidim da si pitala za folnu. Uglavnom ju cure prestaju piti kad pređu na prenatalne tablete, ali moj ginekolog savjetuje nastaviti s folnom svaki treći dan. Npr., ja sad pijem Novalac i svaki treći dan popijem i Folacin.

Moja je meni još kod spontanog rekla da pijem samo Folnu sa dodatkom joda ukoliko imam želju da imamo opet bebu i da to ne može naškoditi. Sad kad sam bila pitala me jel pijem ja sam joj rekla da tu i tu vrstu samo je rekla okej i nije mi preporučila ništa drugo. Pa onda ni sama ne znam. Vidim da je dosta trudnica i u prvom tromjesečju pilo neke dodatne vitamine uz folnu. Moram ću proučiti onaj papirić što sestre daju svim trudnicama možda tamo piše nešto i i o folnoj.

Ja uvijek mislim da je problem u meni zbog jezičnih prepreka a ne u doktorici. 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

ivkica
    19. Ožujak 2021. 14:21

Danas sam dobila nalaz za Anti HCV da je reaktivan i rekla je da je to možda zbog hormona u trudnoći. Jel kome još tako bilo? Evo ne mogu prestati plakati od straha 

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

Mišić
    19. Ožujak 2021. 14:31

Traveller jeeeej, drago mi je sve super! eee daaa, i ja sam tim haljine i tajice do kraja!

ivkica Je li to hepatitis? nadam se da će ti koja cura znati reći, nažalost ni ja ne znam ništa o tome. Drži se!!!!

CarpeDiem
    19. Ožujak 2021. 14:32

plavabosanka

Mišić

Pozdrav, cure! Evo i mene nakon 100 godina . Sin mi je nešto bio bolestan pa vas nisam stizala popratiti, a vidim da ima puuuno novih cura. plavabosanka vidim da si pitala za folnu. Uglavnom ju cure prestaju piti kad pređu na prenatalne tablete, ali moj ginekolog savjetuje nastaviti s folnom svaki treći dan. Npr., ja sad pijem Novalac i svaki treći dan popijem i Folacin.

Moja je meni još kod spontanog rekla da pijem samo Folnu sa dodatkom joda ukoliko imam želju da imamo opet bebu i da to ne može naškoditi. Sad kad sam bila pitala me jel pijem ja sam joj rekla da tu i tu vrstu samo je rekla okej i nije mi preporučila ništa drugo. Pa onda ni sama ne znam. Vidim da je dosta trudnica i u prvom tromjesečju pilo neke dodatne vitamine uz folnu. Moram ću proučiti onaj papirić što sestre daju svim trudnicama možda tamo piše nešto i i o folnoj.

Ja uvijek mislim da je problem u meni zbog jezičnih prepreka a ne u doktorici.

Da se nadovežem na vitmine, a vidim (po tabeli pregleda i termina) da si i ti u De.
    (Ako treba pomoc zbog jezične barijere javi se 😁)
    Nakon prve trudnoce i detoksikacije org. Po preporuci više doktora (zbog još nekih zdr. problema) morala sam suplementirati vitamine u visokim dozama kao i samo zeljezo. (Pogotovo sada)
    Tako da uz folat (ne folnu k), pijem B komplex, visoke doze vit D, K2, magnezijum, jod, omegu, vitamin C (liposolmal), Cink i vitamine A i E, Selen i zeljezo neizostavno. (Anemicna sam bila u prošloj trudnoći i sada sam ga tek uspjela podići i njega i feritin koji je bio katastrofa ispod donje granice).
    Sve isto ovo je ostalo i sada samo će se doze povecavati kako trudnoća bude odmicala i kako po nalazima bude trebalo suplementirati.
    Što se kolica tiče najbolje bi bilo 3u1 ipak, i jaje koristiti isključivo u vožnji i kraćim relacijama kako je već neka mama i napisala. Opet ne znam šta da konkreno preporučim jer će svako odrediti  u skladu sa svojim novčanikom i potrebama  terena. Mi samo na Mars nismo isli sa nasim kolicima 🤣.
    Ali glasam za 3u1. AS kasnije posebno uz uzrast .

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Endzrue
    19. Ožujak 2021. 14:35

Jackie27

Ane_ši

Cao cure. Evo da vam se i ja pridružim. Ovo mi je četvrta trudnoća (2 spontana i 1 uredna trudnoća). Ima curku od 14 godina. I sada sam konačo ostala trudna pomoću femara tableta jer nisam imala ovulacije nikako. Sad sam u 10 tjednu i mučnine koje su krenule u 5 tjednu su lagano u opadanju. Drugih simptoma osim bolnih grudi nisam imala. Prije par dana me počelo probadati u donjem dijelu trbuha kao u području mjehura pa pretpostavljam da se bebica širi i da joj treba mjesta pa je sada došao pritisak i na mjehur jer u noći idem 2 puta u wc. Zanima me pošto dolazi jesenska beba. Da li planirate kupiti koloca 3 u1 ili 2 u 1. Ja se dvoumim između košare i jaja. Kakvo je Vaše mišljenje oko toga. Kćerka je rođena krajem petog i 2 mjeseca sam ju vozila u košari posli toga prešla na jaje. Vidim puno žena iz bolnice izlazi sa bebom u jaju i košare se više niti ne koriste.

Ja sam isto već malo istraživala te teme oko kolica, AS i sl. 🙈
    Koliko čitam autosjedalica jaje je obavezna jer se u njoj dijete vozi do cca godinu dana. Tj. Dok ne ispuni uvjete za prijelaz u sljedeću grupu AS.
    Ne preporučuje se voziti jaje na kolicima osim u hitnim slučajevima ili neka kratka vožnja. Zato što se stvaraju mikrooštećenja na samoj sjedalici, što može biti pogubno ako ne daj Bože dođe do sudara.
    Tako da ja kontam svakako kupiti jaje.
    —–
    Što se tiče kolica gledala sam kolica kojima se košara pretvara u sjedeći tj. sportski dio (npr. Maxi Cosi Zelia). Prvenstveno zbog uštede prostora, jer živimo u stanu i ne znam di bi kasnije odlagala sve te stvari koje dijete preraste.
    —–

Potpisujem sve šta si napisala. Ja sam uzela mutsy nexo za prvu malu i jaje. Koristili jaje jako malo i kratko. Većinu života je provela u tkanim maramama na meni i u nosiljkama.. Od nošenja na prsima do nošenja na leđima. Nisam nikad htjela dat ogromnu lovu za kolica. Svi na kraju kukaju i ne prođe niti godina već mijenjaju u ta sportka koja guraju do 2-3.god. Moja je prohodala 2 tjedna iza prvog rođendana, od tad nije u kolicima. Samo šetnja i nošenje. Imam more marama i jedva čekam opet motat.

Jaje (0+)se preporučuje do 13kg ugl otprilike 86cm bebe. Šti duže to sigurnije.. Iza toga ide sjedalica grupe 0+/1

Mišić
    19. Ožujak 2021. 14:36

Traveller baci oko na Mutsy kolica, mi imamo Nio, bez problema su išla svugdje. I bit će ti jako korisna nosiljka za bebe, gledaj Ergobaby ili Baby Tula jer su ergonomske i jako kvalitetne. Mi smo našu Ergobaby Omni 360 iznosili po izletima i šumama

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.