Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem
    19. Ožujak 2021. 13:04

Pozdrav  cure. 
    Čestitam na dobrim pregledima ❤❤
    Scarlet drzim fige da bude sve uredu s najboljim mogućim ishodom 🙌
    Ani92 iskreno i ja sam se malo zabrinula jer sam se probudila i "ne osjećam se" trudno😳
    Grudi i dalje bole, mucnina je povremeno, neki pad energije i eto kao taj osjećaj...
    Jel se kojoj slično "javljao osjecaj da nisu  trudne" .
    Nikako da dočekam 29. za pregled 🥴

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Mišić
    19. Ožujak 2021. 13:06

Pozdrav, cure! Evo i mene nakon 100 godina .  Sin mi je nešto bio bolestan pa vas nisam stizala popratiti, a vidim da ima puuuno novih cura.
    plavabosanka vidim da si pitala za folnu. Uglavnom ju cure prestaju piti kad pređu na prenatalne tablete, ali moj ginekolog savjetuje nastaviti s folnom svaki treći dan. Npr., ja sad pijem Novalac i svaki treći dan popijem i Folacin.

Missy88
    19. Ožujak 2021. 13:06

Scarlett

Pozz curke, eto i mene malo.
    Čestitam svima na dobrim pregledima 🤗
    Ja nažalost imam stresove. Jučer lagana sukrvica, otišla na hitnu u Petrovoj. Super doktor, fakat si je dao truda, ugodno me iznenadio. Sve se činilo ok, samo kao i obično izgleda kao manja trudnoća.
    Danas ujutro opet krv, ovaj put žarko crvena. Opet ja na hitnu lijepo. Doktorica fenomenalna. Obavila uzv na hitnoj, nije bila zadovoljna pa me odfurala dolje na bolji aparat. Vratile se gore, izvadila krv o još jednom gledala uzv. Ne vidi odkud je krvarenje, i po njoj je trudnoća tek 5+ nešto. Beta je pokazala 717.87 što po tablicama isto pokazuje oko 5tjedana. Rekla mi da dođem u nedjelju vaditi betu da vidimo jel se dupla. I povećala mi terapiju duphastone na 3x2. Ja se i dalje nadam da će to sve nekako bit ok ali se istodobno spremam i na najgore. Znam barem da sam napravila sve u mojoj moći.
    Sorry na duljem postu ali morala sam to izbaciti iz sebe.
    Moram samo još reć da ste sve ovdje predivne! Toliko pozitivne energije i podrške!
    Nadam se da ćemo sve skupa imati najbolje moguće ishode.

Zelim ti svu srecu da ipak bude sve dobro, drzi se ❤

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Mišić
    19. Ožujak 2021. 13:08

Scarlett baš mi je žao, ali nadam se da će ti na kraju sve dobro ispasti. Čuvaj se sad i odmaraj. 🍀

Haru
    19. Ožujak 2021. 13:09

Cure super za odlične preglede! ❤️
    Nikkas držim fige da nije korona i što prije dobiješ novi termin za pregled. 🙂
    Scarlett javi nam u nedjelju šta kažu, nadam se da će sve biti dobro. ❤️ 

'21. 💙
    '24. 💛

Haru
    19. Ožujak 2021. 13:18

CarpeDiem

Pozdrav cure.
    Čestitam na dobrim pregledima ❤❤
    Scarlet drzim fige da bude sve uredu s najboljim mogućim ishodom 🙌
    Ani92 iskreno i ja sam se malo zabrinula jer sam se probudila i "ne osjećam se" trudno😳
    Grudi i dalje bole, mucnina je povremeno, neki pad energije i eto kao taj osjećaj…
    Jel se kojoj slično "javljao osjecaj da nisu trudne" .
    Nikako da dočekam 29. za pregled 🥴

Nemojte se unaprijed brinuti zbog toga "nisam trudna osjećaja". 🙂 Ja nisam imala ama baš nikakvih simptoma osim što sam primijetila da mi je koža na grudima drugačija. Da nisam otkrila hematom na prvom pregledu i zbog njega morala mirovati ne bih se uopće osjećala kao trudnica, a i tada sam imala dojam da glumim bolesnika. Simptoma nikakvih, a ja ležim. 
    Bit će to sve super! 🤗

'21. 💙
    '24. 💛

Ane_ši
    19. Ožujak 2021. 13:31

Cao cure. Evo da vam se i ja pridružim. Ovo mi je četvrta trudnoća (2 spontana i 1 uredna trudnoća). Ima  curku od 14 godina. I sada sam konačo ostala trudna pomoću femara tableta jer nisam imala ovulacije nikako. Sad sam u 10 tjednu i mučnine koje su krenule u 5 tjednu su lagano u opadanju. Drugih simptoma osim bolnih grudi nisam imala. Prije par dana me počelo probadati u donjem dijelu trbuha kao u području mjehura pa pretpostavljam da se bebica širi i da joj treba mjesta pa je sada došao pritisak i na mjehur jer u noći idem 2 puta u wc. Zanima me pošto dolazi jesenska beba. Da li planirate kupiti koloca 3 u1 ili 2 u 1. Ja se dvoumim između košare i jaja. Kakvo je Vaše mišljenje oko toga. Kćerka je rođena krajem petog i 2 mjeseca sam ju vozila u košari posli toga prešla na jaje. Vidim puno žena iz bolnice izlazi sa bebom u jaju i košare se više niti ne koriste.

Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.

Scarlett
    19. Ožujak 2021. 13:40

Hvala svima od ❤️ 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Tratinčica12
    19. Ožujak 2021. 13:44

Ane_ši

Cao cure. Evo da vam se i ja pridružim. Ovo mi je četvrta trudnoća (2 spontana i 1 uredna trudnoća). Ima curku od 14 godina. I sada sam konačo ostala trudna pomoću femara tableta jer nisam imala ovulacije nikako. Sad sam u 10 tjednu i mučnine koje su krenule u 5 tjednu su lagano u opadanju. Drugih simptoma osim bolnih grudi nisam imala. Prije par dana me počelo probadati u donjem dijelu trbuha kao u području mjehura pa pretpostavljam da se bebica širi i da joj treba mjesta pa je sada došao pritisak i na mjehur jer u noći idem 2 puta u wc. Zanima me pošto dolazi jesenska beba. Da li planirate kupiti koloca 3 u1 ili 2 u 1. Ja se dvoumim između košare i jaja. Kakvo je Vaše mišljenje oko toga. Kćerka je rođena krajem petog i 2 mjeseca sam ju vozila u košari posli toga prešla na jaje. Vidim puno žena iz bolnice izlazi sa bebom u jaju i košare se više niti ne koriste.

Ja sam isto već malo istraživala te teme oko kolica, AS i sl. 🙈
    Koliko čitam autosjedalica jaje je obavezna jer se u njoj dijete vozi do cca godinu dana. Tj. Dok ne ispuni uvjete za prijelaz u sljedeću grupu AS.
    Ne preporučuje se voziti jaje na kolicima osim u hitnim slučajevima ili neka kratka vožnja. Zato što se stvaraju mikrooštećenja na samoj sjedalici, što može biti pogubno ako ne daj Bože dođe do sudara.
    Tako da ja kontam svakako kupiti jaje.
    -----
    Što se tiče kolica gledala sam kolica kojima se košara pretvara u sjedeći tj. sportski dio (npr. Maxi Cosi Zelia). Prvenstveno zbog uštede prostora, jer živimo u stanu i ne znam di bi kasnije odlagala sve te stvari koje dijete preraste.
    -----
    Isto tako sam gledala i kolica koja idu u ležeći položaj skroz. Iako su rijetka ona koja baš idu u položaj 0. 
    Zasad su mi čak zanimljiva Kinderkraft All road. Na njih se može kupiti i Cocoon, kao mekana košara koja se umetne u ta kolica i posluži dok dijete malo ne naraste.
    Cjenovno su super prihvatljiva.
    Iskreno, cijena mi je bitna. Ne želim nešto preskupo i pretjerano. Niti glomazno i teško 😊
    ----
    Znam da je još preranoo razmišljati o tome. Ali evo, prvo dijete pa želim razmisliti o svemu potrebnom i nepotrebnom na vrijeme. Nemamo mogućnosti od nikoga posuditi išta zasad 😊

- neka se jave mame koje imaju više iskustva s ovim stvarima i pomognu nama neiskusnima 🙈🙈

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Leonoah
    19. Ožujak 2021. 13:58

Ja sam planirala kupiti 2u1 kolica (košara i sportski dio), a autosjedalicu posebno jer bi uzela neku koja raste s djetetom i koju necu morati mijenjati neko vrijeme. Također sam gledala košare koje su sklopive zbog kasnije uštede prostora. 

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.