Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Johnny
    19. Listopad 2021. 10:13

Nyssa Točno tako je i meni! Sad mi je lakše. Ja sam čula za rodilište Vžu da je to do smjene na koju naletiš, ali uvijek se nade neka dobra i draga sestra 😁 
    Iako, čula sam za to i doživjela neka neugodna iskustva što se tiče dobivene težine u trudnoći. Osobno, nemam problema s tim (ja sam +10 sad, a bila sam mršava), ali u TA dok se dolazi na CTG po 3 cure su u toj sobi i tamo je vaganje mjerenje tlaka i sve ostalo. Sestra je takvim osuđujućim tonom ženu koja je dobila puno kg, nisam sad zapamtila točne brojke “oprala” pred svima. Žena pocrvenila, stavili ju na CTG onda, bas se vidjelo da joj je bilo neugodno. Ne znam zašto si uzimaju za pravo komentirati takve stvari. Osim toga jedna cura koju znam koja je rodila prošle godine i isto je dobila određene kile u trudnoći, dok su ju zaprimili došla je nakon večere, neke komplikacije i komentar od sestre je bio “s obzirom na dobivenu kilažu, vi ne bi trebali više uopće jesti” 😡

13.11. 🥰👶🏼💙

preggo_life
    19. Listopad 2021. 10:32

Meni se ful spustio trbuh, i stalno imam BH kontrakcije. Barem ja mislim da su to BH kontrakcije. Stisne mi se uglavnom gornji dio trbuha, onak, ko u neke velike kvrge (desna i lijeva kvrga). Zdjelica me fest boli i često mi se dogodi ova oštra bol u mjehuru koju je jedna od vas spominjala. Kad me ta kombinacija uhvati odjednom samo cvilim i jedva se krecem.
    Beba je sinoć bila toliko aktivna da sam bila sigurna da će razbiti vodenjak koliko je nabijala glavom i gurala se nogama. Mislim da imam modrice iznutra 😀 
    U četvrtak imam pregled i jedva čekam jer ne znam ni sama više kaj je normalno, a kaj nije. Najviše me brine to luđacko grčenje trbuha u kombinaciji s bebinim guranjem zbog čega mi se neka čudna bol ponekad širi u stražnju stranu bedara. 
    Bas sam nekako na iglama... Joj neizvjesnost 😀

• LeaM
    19. Listopad 2021. 10:39

Johnny

NyssaTočno tako je i meni! Sad mi je lakše. Ja sam čula za rodilište Vžu da je to do smjene na koju naletiš, ali uvijek se nade neka dobra i draga sestra 😁
    Iako, čula sam za to i doživjela neka neugodna iskustva što se tiče dobivene težine u trudnoći. Osobno, nemam problema s tim (ja sam +10 sad, a bila sam mršava), ali u TA dok se dolazi na CTG po 3 cure su u toj sobi i tamo je vaganje mjerenje tlaka i sve ostalo. Sestra je takvim osuđujućim tonom ženu koja je dobila puno kg, nisam sad zapamtila točne brojke “oprala” pred svima. Žena pocrvenila, stavili ju na CTG onda, bas se vidjelo da joj je bilo neugodno. Ne znam zašto si uzimaju za pravo komentirati takve stvari. Osim toga jedna cura koju znam koja je rodila prošle godine i isto je dobila određene kile u trudnoći, dok su ju zaprimili došla je nakon večere, neke komplikacije i komentar od sestre je bio “s obzirom na dobivenu kilažu, vi ne bi trebali više uopće jesti” 😡

Meni su ovo za težinu prestrašni komentari. Baš sam neki dan o tome pričala sa mamom.... Ona je u trudnoćama dobivala po preko 20 kg na početnu normalnu kilažu i nitko tada ništa nije komentirao. A ovo što rade danas stvarno nije normalno, ako su svi nalazi uredni. Nije da me se osobno tiče, jer ja sam na +12, a bila mršavica, ali svejedno ne razumijem. 

Lollypop
    19. Listopad 2021. 11:00

Evo za sad sam na nekih 5cm,epiduralna radi, milina.. Rekla je dr da sve dobro izgleda i da bi čak mogo prirodno ☺️☺️☺️☺️ jos kad cujes bebice nove malo dalje bude jos ljepse 

sanja0508
    19. Listopad 2021. 11:01

Ej cure. Obavila ctg. Kazu sve ok, samo beba je mirna (Sanjarka-imas mozda sliku svog ctg-a bas me zanima da usporedimo, jer vidim da i tebi kazu isto) 
    Ukratko tlak mi ne valja (130/90) moram mjeriti cijeli dan tj svaka 4 sata. Upisati na papir i sutra u 7 i 30 im donesti.
    Dosta mi vice secera, tlaka, ovog onog jedva cekam roditi i da ta trudnoca zavrsi vise.

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

Lady.D
    19. Listopad 2021. 11:22

mala_ive

Cure, evo me, da ne brinetejakov je dosao vaginalnim putem u 13:30 danas, 4500g pa se vi mislite.

U 10 ujutro su me zaprimili za indukciju i na pregledu ustanovili da je vodenjak napet ko puska a ja otvorena ni manje ni vise 9cm! Bez itijednog truda na ctgu! Odmah u boks, u lezeci polozaj da ne bi slucajno prsnuo jer kad si toliko otvoren to nije za zezat se (voda moze odnijeti van nogicu, rukicu, pupkovinu…9cm je dosta). Rekli su mi da me samo Bog sacuvao od prsnuca doma i od poroda u autu. Ugl u boksu me pripremaju, dolazi muz, odlucuju se ne prokidati vodenjak jer je prerizicno nego mi daju drip na 2h da vide oce se beba spustit do kraja jer je zbog vode nekako floatala. Htjeli su skuzit ide li do kraja ili ne, ako ne i prevelika je trebamo na carski. I tako 2h na dripu, prvo 5 kapi, pa 9, pa 15, nista. Na jednom od pregleda je pod pritiskom ruke prsnuo vodenjak dijelom, al trudovi nisu krenuli. Onda su mi negdje u 13h pojačali brutalno drip (na 20 kapi ja msm) i dali neki spasmex i kad je to krenulo sorat. Znaci iz stanja 0 trudova sam instant presla u stanje najgorih trudova ikad kojih je sva sreca bilo 10 do izgona i koje sam prezivjela i ne zelim ponoviti. Rodila sam u roku pola sata od prvog truda, ili cak krace? Reznuli me, 6 vanjskih savova stavili. Sve to je bilo ok, onda se ponovio dio iz prvog poroda - nisam mogla poroditi posteljicu nikako. Pa su me uspavali i rucno je oljustili. Taj dio mi je najgori bio i u prvoj jer ne znas za sebe taj dan i noc od te anestezije, ne daju ti na wc, mantra ti se itd. Puno sam krvarila pa sam i snemicna sto doprinosi tom slabom stanju. Inace trenutno nista bolnije no prvi put, lezim i strpljivo cekam da bude lakse i da uspostavimo dojenje.

Zelim srecu svima koje iscekuju! Poljubac iz Vinogradske

Mala_ive, cestitam ti od srca! Dobrodošao mali/veliki Jakov. Zelim ti brzi oporavak i puno maženja s malenim smotuljkom. 💙👶🥳🤱

Mateja2602
    19. Listopad 2021. 11:33

Lollypop

Evo za sad sam na nekih 5cm,epiduralna radi, milina.. Rekla je dr da sve dobro izgleda i da bi čak mogo prirodno ☺️☺️☺️☺️ jos kad cujes bebice nove malo dalje bude jos ljepse

Lollypop, bravo ženska!  🤩💪🏻 Bome si se fino otvorila, još toliko i stiže beba. 🤱🏼 Ovaj drugi dio će sigurno ići još brže. Ti si se baš krasno opustila i uživaš čini mi se. Još sitno brojiš. 🤗

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

• Johnny
    19. Listopad 2021. 11:41

LeaM

Johnny

NyssaTočno tako je i meni! Sad mi je lakše. Ja sam čula za rodilište Vžu da je to do smjene na koju naletiš, ali uvijek se nade neka dobra i draga sestra 😁

Meni su ovo za težinu prestrašni komentari. Baš sam neki dan o tome pričala sa mamom…. Ona je u trudnoćama dobivala po preko 20 kg na početnu normalnu kilažu i nitko tada ništa nije komentirao. A ovo što rade danas stvarno nije normalno, ako su svi nalazi uredni. Nije da me se osobno tiče, jer ja sam na +12, a bila mršavica, ali svejedno ne razumijem.

Ne tiče se ni mene, ali stvarno je to bilo najnormalnije da netko dobije kakvih 20-25 kg. Od frendice mama kaže da si ona u 5.mjesecu trudnoće više trbuh nije mogla obgrliti i nitko nije rekao ništa na njezinih +30. Na kraju sad s 50 izgleda bolje nego ikad nakon troje savršeno zdrave djece. Sve je meni jasno, opasnost od ovog onog, zdrav način života, zdravija beba i slično… ali to onda govori doktor, nasamo u ordinaciji a ne neka tamo sestra koja ide to tak malo komentirati. 🙄 Svako tijelo je različito i svaka od nas ima drugačiju genetiku, hormone, metabolizam i ne znam kaj sve ne. Razljuti me taj glup stav gdje se nekoga ponižava zbog nečeg na što je teško utjecati.

13.11. 🥰👶🏼💙

Zara7
    19. Listopad 2021. 11:48

Drage cure 🤗
    Da se kratko javim, ovih 10 dana mi je prošlo ko u nekom bunilu 😬 mentalnom i fizičkom 😁 sad napokon malo dolazimo sebi pa da vam mahnem i prije svega čestitke!!! svim curama koje su rodile u međuvremenu 💜 drago mi je da je sve prošlo super s bebicama i da nam je lista tako narasla 🥰 još bi volila da nam se Kiky javi, mislimo na tebe 💙 
    Carpe Diem, hvala ti na savjetima za dojenje, uspjeli smo sve izregulirati 🤗 čestitke tebi na Ellie 💜
    Leah od stvari koje ne trebaš nosit svakako je wc papir 😁 toga je uvik bilo. Ostalo sve dobro dođe! Spiza je na kraju bila skroz ok iako nije krenulo obećavajuće, prvu večer sam dobila dvi fete kruha i lažni zdenka sir 😂 savjet je da poneseš i nešto za poticanje probave jer im je jako bitno da imaš stolicu dok si tamo, meni je muž donio sok od šljive i donat mg. Muž ti može donosit stvari u svako doba dana ☺️ i savjet da poneseš knjigu ili nešto, mene je spasilo! 
    ___
    Sretno svima drage cure, sve ste ušle u finiš i sve ćete se uskoro maziti s bebicama, samo hrabro 💪💪💪
    Puse od mene i Jakova😘😘

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Lady.D
    19. Listopad 2021. 11:53

Cure, dobro jutro. Evo mene s pregleda. Ja sam skroz zatvorena, plodne vode ima taman, malac je oko 2700 g. Doktor je zadovoljan sa svime...ALi postoji ociti problem s tlakom. Tamo mi je po obicaju bio visok, ali je ovaj put bilo i nesto malo proteina u urinu. Bila sam sada do Breyera izvaditi krv i urin. Ukoliko bude proteina, tlak bude vise sati iznad 140/90 ili osjetim neke druge simptome trebam se javiti na Sv. Duh na pracenje. Je li koja imala proteine u urinu, a da su krvna slika i urin bili ok? 
    Buba Bublica, cestitam! Bravo za malog Šimuna, dobrodošao! Brz oporavak ti zelim i puno maženja. 
    Nyssa, meni se isto najcesce preko noci javalju ti bolovi kad se okrecem s jednog boka na drugi ili kad se moram ustati piškit. 
    Preggo_life, ista stvar kod BH kontrakcija. Stvrdne se stomak i tocno osjetim dvije desnu i lijevu kvrgicu.
    Lollypop, sretno i drzim fige da sve prođe super. Zelim ti brz i sto manje bolan porod. 🍀🤞
    Sanja0508, znam kako ti je ja se osjecam ko neka bakica sa tim tlakovima i secerima. Bas me sve to zivcira. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.