Plava bosanka Mislim da nema smisla da samo nazoveš i da pitaš, niti to tako funkcionira ako je tako nešto u pitanju. Radije nazovi i napravi termin pa otidji na kontrolu, ako misliš da nešto nije ok. Ni ja se ne bih zezala ili odugovlacila. Jesi li imala preglede prije otpusta iz bolnice, i nakon koliko ti se to pojavilo od o.p? Da li znaš ko te porodio? Dr Seeborg? Dr. Werner? (Ober dr. su obojica) Oni većinom samo operiraju, ostali dr. poradjaju porode bez komplikacija, ili većinom samo zasiju rez... tako da ako budes pitala za termin pitaj sa nekim od njih dvojice u TA. Javi nam šta su ti rekli. bit će sve uredu 🙌
url=https://lilypie.com]
Orhideja13 čestitam, želim sve najljepše malenoj čupavici, a tebi što brži oporavak. 🎊💖🙏
plavabosanka
Bravo za bebana, bas dobro dobiva na kilazi.😍 i nakon boce ti normalno prihvati dojku? Koje bicice koristis?
Čak nekad nakon bočice odmah traži sisu valjda kao utjehu neku makar nije ni gladan, već ju samo zaslini malo i tako zaspe🤣🤣 trudim se ne davat mu bočicu prečesto, al ga nekad jednostavno ne mogu držati više jer me boli ta kvrga iznad carskog,pa mi je lakse se izdojit i dat mu jer bas zna cmoljit i zezat nekad 😅
Nukove bočice koristimo.
Jel ti imaš problem s prihvacanjem sise nakon bocice?
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Plava bosankaMislim da nema smisla da samo nazoveš i da pitaš, niti to tako funkcionira ako je tako nešto u pitanju. Radije nazovi i napravi termin pa otidji na kontrolu, ako misliš da nešto nije ok. Ni ja se ne bih zezala ili odugovlacila. Jesi li imala preglede prije otpusta iz bolnice, i nakon koliko ti se to pojavilo od o.p? Da li znaš ko te porodio? Dr Seeborg? Dr. Werner? (Ober dr. su obojica) Oni većinom samo operiraju, ostali dr. poradjaju porode bez komplikacija, ili većinom samo zasiju rez… tako da ako budes pitala za termin pitaj sa nekim od njih dvojice u TA. Javi nam šta su ti rekli. bit će sve uredu 🙌
Imala sam pregled prije otpusta da, tad nije bilo te kvrge. Pojavilo se prije možda 4-5dana. (https://ibb.co/0BLGxwF) evo i slike kak to izgleda kad sam u gacama ko da k. imam🤣🤣 i kad se to dira osjeti se puno malih kvržica🙄
U otpusnom pismu pise Dr Seeborg, morala sam gledat jer pola njihovih imena nisam popamtila jer kad sam vidjela toliko doktora oko sebe sve me strah uhvatio a oni me samo salijetali osjecala sam se ko u filmu😅 Jel mogu onda trazit termin s doktorom koji me porodio?
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
Orhideja13 čestitam ti na cupavici🥰🥰❣❣ Brz oporavak zelim
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Plava bosankaMislim da nema smisla da samo nazoveš i da pitaš, niti to tako funkcionira ako je tako nešto u pitanju. Radije nazovi i napravi termin pa otidji na kontrolu, ako misliš da nešto nije ok. Ni ja se ne bih zezala ili odugovlacila. Jesi li imala preglede prije otpusta iz bolnice, i nakon koliko ti se to pojavilo od o.p? Da li znaš ko te porodio? Dr Seeborg? Dr. Werner? (Ober dr. su obojica) Oni većinom samo operiraju, ostali dr. poradjaju porode bez komplikacija, ili većinom samo zasiju rez… tako da ako budes pitala za termin pitaj sa nekim od njih dvojice u TA. Javi nam šta su ti rekli. bit će sve uredu 🙌
Imala sam pregled prije otpusta da, tad nije bilo te kvrge. Pojavilo se prije možda 4-5dana. (https://ibb.co/0BLGxwF) evo i slike kak to izgleda kad sam u gacama ko da k. imam🤣🤣 i kad se to dira osjeti se puno malih kvržica🙄
https://ibb.co/0BLGxwF
E sad valja link za sliku...
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Uključujem se što se dojenja tiče cure.🙌
Prvi put nažalost samo 4 mjeseca Iskljucivog dojenja.
—-Prva greška mi je bila koristenje boce (bez obzira što je pila izdojeno). Beba sa 4 mjeseca već vrlo dobro osjeti da je iz boce lakše, da se manje muči i odbija cicu…
—–Druga greška mi je bila nestrpljenje.
Užasno nestrpljenje tijekom dojenja (dugo se nacickavala što je meni bilo nešto u smislu- ona se samo mazi ne bi trebala toliko da jede itd. Što naravno nije bilo tacno.
—-Takodjer svako sat i pol -dva je tražila da cicka što je meni bio signal: -moje joj nije dovoljno trebala bi joj dohrana da se više zasiti…opet greška…
—–šeširići odlična stvar, ali postepeno kroz prvih 14 dana bi ih trebalo izbaciti čim beba izvuče bradavice. Kasnije nam bude tlaka dezinfekcija nakon svakog podoja, pa i zbog toga gubimo volju.
—–Naredna greška opet nestrpljenje kombinirano sa umorom za dojenje nocu.
Mame pogotovo prvototke nemaju strpljenja za dojenje nocu najviše zbog umora, nisu navikle na nov namernuti tempo.
(isto mi je bilo) , i opet sam napravila grešku izbacujući nocno dojenje.
Da sam samo malo duze izdrzala koji tjedan naviknula bih se na taj tempo budjenja i dojila bih i noću sasvim normalno…
P.s ne spavam već skoro 2 godine u komadu 8 sati. Starije dijete mi se budi 4 x nocu i to mi je postalo normalno iako nije zdravo, te odlično funkcioniram bez popdnevne dremke.
——Bolovi strganih bradavica. Boli na početku ali kasnije uz adekvatnu njegu bradavice ocvrsnu, naviknu se i nestanu i bolovi.
—–nedovoljna edukacija o dojenju o kojoj sam se trebala informirati prije poroda. (Imala sam samo želju).
I tako iz greske u grešku i mom dojenju je bio kraj, prelaskom bebe na bocu i potpunim odbacivanjem cice.
——-Vrlo sam svjesna benefita dojenja i za menene postoji strašna strana dojenja (bez obzira na tegobe prethodnog iskustva) .
Pa kad sve edukacije samo prikazuju idealne situacije, a manje se spominju one problematicne.
Carpe, sve si super nabrojala, cure kojima je prvi porod - svakako procitajte i ako zelite dulje dojiti, informirajte se, zovite savjetovaliste od Roda kada zagusti i nemojte odmah odustati.
Mi smo isto tako muku mucili neka 3mj, od toga da nije povlacio skoro nikako u prvo vrijeme, do sesirica, izdajanja rucno po cijele dane, dohrane, ragada.. ali onda onda je samo krenulo, dojila sam ga jos iducih godinu dana i to bez pol frke.
Zdravo cure… Pokusala Sam da procitam zaostatke pa Onda da pisem, Ali tesko, uspjela Sam nekih 15ak stanica, ostalo nekad, kad stignem.. Petog se rodila moja princezica, carski je super prosao Sa spinalnom, bez Ikakvih problema, Bogu hvala. Teska 3700,duga 56 velika beba, I Sa punoooo crne kose 😀.
Samo imamo problem Sa dojenjem, nitko u bolnici me nije uputio u to, niti pokazalo, samo Mi Dali sesiric I to je to,.. Moje grudi pune mlijeka, otecene I sto je najgore bolne I tvrde, mlijeko ne ide.. Sve zacepljeno, unutra I vani bradavice.. Babica Mi dolazi kuci masira, bol je nevjerojatna 🙈😬 ako imate kakav prijedlog sta da radim, molim vas pisite. Malenoj dajem flasicu, stavljam I na sisu Ali ne ide, Iz jedne izvuce po nesto iz Dr nista.. Imam pumpu koja ne pomaze.. Elektricna je.. Uh…
PS cestitam svim mamicama Koje su u medju vremenu rodile.. Brz oporavak vam zelim ❤️❤️💋💋🍀🍀🍀
Joj ista stvar...sam kaj sam se ja skoro rasplakala na izlazu iz bolnice, pa mi je jedna sestra pomogla i ispregnjecila sve i izvukla kolostrum sa izdajalicom - sama se nikada nebi mogla tako 'prebit' jer bi mislila da ne smijem, a cice vec ko lubenice bile.
Uglavnom, kao sto je bumac napisala, pod topli tus odmah!! dok malo ne omekane, onda malo jaca masaža(jace kruzno stiskati) i mozda ce ti ipak trebat rucna izdajalica, ne znam koliko elektricne povlace...i stavljat bebu na cicu sa sesiricem 100x za redom ako treba, nema veze ako nejde, prvo joj ponudis, pa onda izdajanje dok ne popusti pritisak. Kad vidis da se pune, nemoj cekat da sve puca, opet ponudi, pa izdajanje ako nije bas povukla. Prvo sa sesiricima ako treba, a onda kad se malo to sve uspostavi, onda probas bez sesirica, malo po malo.
Kaj da ti velim, zivce na hozn tregere...ali sredi se to. Drzim fige! I zovi Rodin telefon ak je frka i nek ti pomognu ;)
Ja dns prijavljujem lagani ulazak u baby blues. Vec 2.dan sam nekako strgana, sve me boli, mali se koprca ko lud, sad su i mene poceli s porukama svaka 2 dana🤣🤣🤣jel je, bude kaj, jel rađaš, vani vrijeme blje, ja jos uvijek ne znam dal bi pristala opet na indukciju, a u utorak ce me pitat, rado nebi, ali korona je i u tom slucaju ako cekam spontane trudove idem sama rodit i ko zna kome cu dopast u ruke, a zapravo sam danas osvjestila da najrađe uopce nebi isla nikam i ponavljala masakr i nemoc od proslog puta i onak...sam mi se odjednom smucilo sve skupa, rasplakala sam se ko kisna godina da mi je sin isao crtat 2 crteza da me oraspolozi. I pocelo me prati dal ce se ponoviti sve od proslog puta (imala sam bas grozno razdoblje poslije poroda) i kako cu ja to. Onakk...do jucer sam bila skroz okej, al malo flash bekovi..😜😜. Evo, nije me nijednom opralo u ovih 9mj, pa zakaj ne 3 dana prije🙃
Sad sam okej, razmislit cu jos malo o svemu i vidjet sto mogu i nema cmoljenja. Ne zelim ici rađat ko bespomocnica jer ni jedna od nas to nije.
Jutro zenice moje drage 🤗
Svako jutro buđenje između 4:30-5, ocito se pripremam za hranjenje bebice 😆😆
Sto se tice nekih bolova, nemam sta za prijavit osim sta mi bude bas tesko hodat vec nakon 5min, pocne me pec nekako odma ispod stomaka, a iznad pubicne kosti 😕..ima jos koja problem s tim?
A dojenje, prvu sam dojila svako sat ipo po danu i po noci, uzasno iscrpljujuce, al bez ikakvih problema, rana, icega. Dobivala je samo 400-500g mj., al bila je iskljucivo dojena jer je doktorica smatrala da joj ne treba dohrana, da je jednostavno tako sitnija (na kraju je takva i ostala ☺️).
Druga mi je vec u bolnici napravila uzasne rane, regade (imala je krivi hvat) i iskustvo je bilo katastrofalno, bolilo je grozno, prvih dana sam plakala svaki put kad sam joj davala jest, al nekako je i to proslo i uspjesno sam nastavila dojit. Nadam se da ovaj put necu imat nikakvih problema 🤞🏼
Nekad se uhvatim u razmisljanju da sam ja to sve zaboravila, da je proslo previse godina, al onda sama sebi kazem ako si mogla prvi put bez ikakvih problema, s 21god bez da si ista znala, pa valjda mozes i sada s 34 kad imas bar neko iskustvo iza sebe.
Lakse mi je kad znam da imam sve vas kao potporu i zelim od ♥️ svima vama sve ono sto zelim i sebi 🥰😘
Sortiraj odgovore
Najstariji