Plavabosanka nisam imala slicnih problema nakon carskog sa ožiljkom i općenito sa oziljicima (bila sam "mirna" kao cura i dijete 🤣).
Ožiljak od carskog mi je zarastao baš brzo, i jako je tanak, kratak i skoro nevidljiv ispod ruba gacica. Ne znam da li babica misli na takozvane keloide (ali to je do toga kako tvoje tijelo podnosi oziljke i zarasta). Drugo mi ništa ne pada na pamet ovako bez slike na slijepo. Ako želiš posalji nam sliku možda budemo pametnije.
Imaš dosta dobrih melema kod nas, a ja mogu preporučiti šta je meni pomoglo. Mikron krema (čudo krema-melem). Može se poručiti u BiH i ovde u De pošalju iz Austrije. Koristim je za sve od Ožiljaka, opekotina, rana, bebine guze svega… baš je čudo kako je i zovu a apsolutno prirodna, (doslovno je možeš i pojesti ništa se ne bi desilo).
A za sami rez je rekla da joj super izgleda, čini joj se da će mi ostati samo mala crtica kasnije. Al ovo je ispod ruba gaća a iznad crte od reza ta kvrga neka tak da praktički dole se i dalje ne vidim 😂😂🙉 i šta god obukla gledam da to prekrijem da se ne vidi. 😒
Nemam iskustva sa tim stvarno, ti bi uskoro trebala imati pregled kod ginekologa pa ga pitaj da ti objasni, ako si zabrinuta i ako babica nije najbolje objasnila. A javi i nama da nam pomogne iskustvo ako koja bude imala slično. Iako ja vjerujem da nije ništa alarmantno i opasno ako nemaš bolova , izrazite promjene stolice (konstantna zatvorenost ili dijareja, ili promjene krvarenja-menstruacije). To su mi zadnji put objasnjavali da pripazim iza carskog I da pratim bolove, ne samo reza nego općenito stomaka prve mjesece.
Isto da ne dišem ništa teže od bebe i izbjegavam sex minimum 2 mj. iza CR-a
Čitam starije postove na tu temu na drugim forumima, a vidim da je dosta žena imalo slično, ali ne nalazim da su imale komplikacija radi toga...
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Jutro ženice 🌧️
Ja se naspavala 💪😊 nadam se da je i kod vas dobra situacija po tom pitanju.
Johnny ma sigurna sam da ce te izgurati 2 tjedna, a ako ne u lipim ste tjednima i bit ce svakako sve u redu 🤗
Cordisoo ista nam je situacija u glavi 😅 🤷🏻♀️
SweetDream15 bome se lipo spustia 💪 moj kao i Marelin nista, prosli put sam usla u boks s visokim trbuhom 😂
Uzivajte u nedjelji! 🍂
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Jutro ženice, konačno se naspavala i malo mi je bolje. Sutra mi je termin😳😳😳 Proletilo je ovo vrijeme nenormalno. Mislim da ću pristati na indukciju u utorak ali do zadnjeg trena ću se premišljati. Vaga sam po horoskopu i još nosim vagu🤣
Di nam je Kiki?
Buba bublica mislim dr.Alujevic i Odak,ako sam dobro zapamtila... al bilo ih je jos,ovi su bili meni na kraju... tako da pohvatat sve nisam uspila 😊
❤ 8.10.2021. Nina ❤
Zdravo cure... Pokusala Sam da procitam zaostatke pa Onda da pisem, Ali tesko, uspjela Sam nekih 15ak stanica, ostalo nekad, kad stignem.. Petog se rodila moja princezica, carski je super prosao Sa spinalnom, bez Ikakvih problema, Bogu hvala. Teska 3700,duga 56 velika beba, I Sa punoooo crne kose 😀.
Samo imamo problem Sa dojenjem, nitko u bolnici me nije uputio u to, niti pokazalo, samo Mi Dali sesiric I to je to,.. Moje grudi pune mlijeka, otecene I sto je najgore bolne I tvrde, mlijeko ne ide.. Sve zacepljeno, unutra I vani bradavice.. Babica Mi dolazi kuci masira, bol je nevjerojatna 🙈😬 ako imate kakav prijedlog sta da radim, molim vas pisite. Malenoj dajem flasicu, stavljam I na sisu Ali ne ide, Iz jedne izvuce po nesto iz Dr nista.. Imam pumpu koja ne pomaze.. Elektricna je.. Uh...
PS cestitam svim mamicama Koje su u medju vremenu rodile.. Brz oporavak vam zelim ❤️❤️💋💋🍀🍀🍀
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Draga Orhideja, dojenje je teško i svi smo se u nekom trenu susreli s time. Vjerujem da ćete na kraju uspjeti samo treba volje. Prvo Odi pod topli tuš i drži ga na cicama da se kanalići otvore (mogu i topli oblozi - toplo koliko možeš izdržat bez da peče). Onda masiranje i razbijanje tih gruda da se pritisak popusti i nakon toga ga stavit na cicu. Poslije podoja hladne obloge. Ja sam dva tjedna tako i uspjeli smo na kraju uspostavit ponudu-potražnju :D
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Draga Orhideja, dojenje je teško i svi smo se u nekom trenu susreli s time. Vjerujem da ćete na kraju uspjeti samo treba volje. Prvo Odi pod topli tuš i drži ga na cicama da se kanalići otvore (mogu i topli oblozi - toplo koliko možeš izdržat bez da peče). Onda masiranje i razbijanje tih gruda da se pritisak popusti i nakon toga ga stavit na cicu. Poslije podoja hladne obloge. Ja sam dva tjedna tako i uspjeli smo na kraju uspostavit ponudu-potražnju :D
Hvala na savjetu.. Znaci ipak duze traje. Jesi li davala flasicu dok niste uspostavili dojenje, I koliko cesto? Radim sve to, Ali nikako da prokine, da krene.. Od masiranja sise su MI pozelenile (zlatne ruke babice 😬😁)
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Nisam davala jer sam mlijeka imala i previše. Zato se i jesu upalile cice i teško mu je bilo za dojit jer su bile tvrde pa nije mogao bradavicu ulovit. Još je i to mlijeko doslovno prštalo u usta mu koliki je pritisak bio.
Prije podoja sam to sve napravila i onda bi ipak uspješno pojeo. Bitno mi je bilo izdojit se prije da može jest inače bi bio nervozan i ta bradavica bi mu ispadala iz usta i tako, cirkus je bio ukratko 😂
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Nisam davala jer sam mlijeka imala i previše. Zato se i jesu upalile cice i teško mu je bilo za dojit jer su bile tvrde pa nije mogao bradavicu ulovit. Još je i to mlijeko doslovno prštalo u usta mu koliki je pritisak bio.
Prije podoja sam to sve napravila i onda bi ipak uspješno pojeo. Bitno mi je bilo izdojit se prije da može jest inače bi bio nervozan i ta bradavica bi mu ispadala iz usta i tako, cirkus je bio ukratko 😂
E PA Problem kod mene je sto su I kanalici I bradavice zacepljene, a puna Sam mlijeka.. A ne moze izaci skoro pa nista. Mala ne moze izvuci, pumpa isto tako, Malo Sam samo uspjela razbiti tvrdocu u grudima.. Obloge stavljam, pa ju pokusam zavarati Malo flasicom, Malo sisom da ju vuce,..
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Orhideja meni su pomogli jedino listovi kupusa koje sam stavila na cice i držala malo gore. Onda mi se ta upala smanjila i mogla sam se izdojiti...
https://www.roda.hr/portal/dojenje/problemi-i-poteskoce-u-dojenju/kupus-kao-pomoc-kod-nekih-problema-u-dojenju.html
Sortiraj odgovore
Najstariji