Uglavnom, da skratim. Tiskanje je jako dugo trajalo, beba je zapela i glava nikako nije mogla izaći. Naslanjali su mi se na trbuh, ali nikakvog pomaka nije bilo. Ti bolovi su bilo neizdrzivi, neopisivi. Ja sam se u jednom trenu pocela gubit, nisam cula glasove oko sebe, oci su mi se zatvarale. U jednom trenu su mi rekli da je beba poplavila i ostaje bez kisika i da mora izać u dva tiskanja. Nismo više čekali trud već sam tiskala u prazno, opet su mi nalijegali na stomak, ali beba se ne miče. Ja sam tad već bila bez snage i nisam imala snage tiskati kako treba. Kroz sljedećih 5 tiskanja glavica je malo izašla i naglo su povukli cijelu bebu iz mene. Sljedeće što se sjećam je bilo da su ga odma odveli u drugu prostoriju, nisu mi ga stavili na prsa.. a za mene su komentirali da sam jako puno iskrvarila. Rezali su me i šivali 40 minuta, a bebu nisam vidjela cijeli dan jer je bio na promatranju. Rekli su mi da je cijeli modar, da ima edeme i hematome po licu i da mu je glavica deformirana jer je zapeo. Okice nije mogao otvarat do danas jer je lice otečeno. I da je doživio šok i da je na promatranju. Tijekom dana su ga pregledali doktori i doveli su mi ga navečer.
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Ja sam ok, psihički malo manje jer sebe krivim što nisam u trenucima znala dobro tiskat i što je ostao bez kisika. Boli me jako rana od epiziotomije, guza isto i grčevi vraćanja maternice su baš jaki. Razvila sam i nekakav osip po cijelom tijelu koji užasno svrbi. Mlijeko mi još nije došlo i beba ne zna uhvatit bradavicu, ali trudimo se. Jutros mi kažu da ima žuticu🙈 ali sve će to sve. Presretna sam što me baš on izabrao za svoju mamu i svaki trenutak s njim mi je poseban. Predivna je beba s puno tamne kosice (ja sam prirodna plavuša) i jedva čekam da idemo doma.
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Cure, jel koja koristila Gastal, Rennie ili slično protiv žgaravice, ali dulji vremenski period (svaki dan, zadnjih par mjeseci)?
Uh nije ga zdravo uzimati ni kada nismo trudne svaki dan, a ne u trudnoci. Jedan od problema koji izaziva je da recimo crpi B12 iz tijela baš rapidno. A ako ga ne suplemenitras vjerovatno je na rezervi ili ispod norme.
Ne bih se ja zezala sa njima puno. Uzmi neki gel na prirodnoj bazi poput riopana, on je na bazi badema. Ili grickaj svaki dan dosta badema ne ovisno imaš li zgaravicu ili nemas.
Razumijem te skroz ako te muči, jer imam isti problemCarpeDiem ali Riopan nije na prirodnoj bazi. Sad sam gledala u bazi, slican je sastav kao u Gastalu, samo je u tekucem obliku i nije bas za preporucit, ima hrpu kontraindikacija, jesi li mislila mozda na neki drugi gel?
Cure, jel koja koristila Gastal, Rennie ili slično protiv žgaravice, ali dulji vremenski period (svaki dan, zadnjih par mjeseci)?
Uh nije ga zdravo uzimati ni kada nismo trudne svaki dan, a ne u trudnoci. Jedan od problema koji izaziva je da recimo crpi B12 iz tijela baš rapidno. A ako ga ne suplemenitras vjerovatno je na rezervi ili ispod norme.
Ne bih se ja zezala sa njima puno. Uzmi neki gel na prirodnoj bazi poput riopana, on je na bazi badema. Ili grickaj svaki dan dosta badema ne ovisno imaš li zgaravicu ili nemas.
Razumijem te skroz ako te muči, jer imam isti problemCarpeDiem ali Riopan nije na prirodnoj bazi. Sad sam gledala u bazi, slican je sastav kao u Gastalu, samo je u tekucem obliku i nije bas za preporucit, ima hrpu kontraindikacija, jesi li mislila mozda na neki drugi gel?
Mislila sam riopan magen gel žuto pakiranje, na orirodnoj bazi badema. To sam neki dan kupila po preporuci dokotra. On se može kupiti i bez recepta bas zato. Samo ne moze po par komada kao neki drugi golovi nego cijelo pakiranje oko 35 € košta i ima 50x. Što je meni i previše, jer uzmem samo po potrebi baš kad me zaboli od žarenja
url=https://lilypie.com]
Ja sam ok, psihički malo manje jer sebe krivim što nisam u trenucima znala dobro tiskat i što je ostao bez kisika. Boli me jako rana od epiziotomije, guza isto i grčevi vraćanja maternice su baš jaki. Razvila sam i nekakav osip po cijelom tijelu koji užasno svrbi. Mlijeko mi još nije došlo i beba ne zna uhvatit bradavicu, ali trudimo se. Jutros mi kažu da ima žuticu🙈 ali sve će to sve. Presretna sam što me baš on izabrao za svoju mamu i svaki trenutak s njim mi je poseban. Predivna je beba s puno tamne kosice (ja sam prirodna plavuša) i jedva čekam da idemo doma.
Uh, baš tesko iskustvo poroda. Žao mi je.
Samo bih voljela da ti kažem da ti nisi kriva, što nisi tiskala, disala ili sta god.
U tvom slucaju doktori i babica su trebali prepoznati da se beba ne spusta kako treba i pristupiti drugačije. Ne znam uopće kako su očekivali da ti kao prvorotka osjetis, znaš ili prepoznas nešto.
Pošto ti je sve svježe ne bih se bazirala na sada to sta su trebali, a nisu. To ima svoje ime ali drugi put o tome...
Važno je da ste dobro ti i beba, traume i tuge ćemo rješavati usput. 🙏♥️
Bože me sacuvaj, pa ja ne mogu vjerovati sta su oni tebi napravili. Jako mi je žao sto si to prosla, srce me boli samo dok citam ovo. Ti koji su te porađali stvarno nisu na cisto sami sa sobom. Po meni mesari, a ne doktori. Naslanjati se na stomak, naglo povlaciti bebu iz tebe, ne dati ti nesto za bolove dok ti vristis. Moju baku prije 60 godina porodila je babica i cistacica u bolnici i mislim da je imala bolju njegu od tebe. Hrabra ženo! Zao mi je jako radi svega. Saljem ti najveci zagrljaj koji je moguc. I zelim ti da ti i tvoja hrabra beba sto prije odete kuci u svoj mir.
Cuvajte se. Mazite se. Volite se. Svaka cast za hrabrost koju imas i snagu ❤
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Bas mi je zao kaj si to dozivjela! Nisi ti kriva. Nitko od nas ne zna kako ce biti, kako cemo reagirati na bol i ostalo. Hrabro si to sve podnijela i gledaj sad samo naprijed. Nemoj sebe kriviti ni slucajno. ❤️
Samo neka ste vas dvoje sada dobro ❤ nemoj sebe kriviti, nisi ti sigurno kriva ❤❤
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Zeno draga, svaka ti cast, ovo nije bilo lako za citati, a kamoli za prozivjeti. Na kraju svega, bitno da ste bebica i ti dobro. Nadam se da cete brzo doma u svoj mir 🥰
🙋🏼♀️29
🙋🏻♂️32
16.02. ➕
12.03. Prvi pregled ❤ kuca
09.06. Stize nam curica 🥰
27.10. Love is born ❤ baby E.
Cure ne stignem čitat zadnjih par strana ali budem 🤗
Nego, pitanje. Kad sam ustala iscurila je iz mene kao neke gusta duga mlječna sluz i još nešto tekućeg kao malo vode. Skroz dolje po nozi. Problem je da smo se poseksali prije pa nez jel to moja sluz sa spermom, čep ili vodenjak 🤔🤣 savjet?
Meni zvuči ko spermica 🤣 al neznam moguce je i ovo drugo
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Leonah prvo cestitke na bebaci i hrabroj mami.❤️ ja sam isto plavusa a bebaca je tamne puti i crne kose na tatu. 🥰
Kao i ti isto imala problem sa sporim otvaranjem, a trudovi na max. Beba visoko, rodena pomocu vakuuma, rezanjem i pritiskanjem po stomaku.
Ono sto ti zelim reci da nemas pravo da se imalo osjecas kriva, dala si sve od sebe i beba je sigurno ponosna na svoju mamu!🥰
Meni je isto prolazilo sto stvari kroz glavu prvih dana, a sada samo zelim da prihvati sisu😂😂
Drz se❤️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji