Curke koje su rodile - čestitam svima i brz oporavak vam želim,a bebicama sretno djetinjstvo i sve šta ide uz to 😀👶🥳🎊
Meni na pregledu kažu da su bez primjedbe,ne znam mjere napamet,al kad sam gledala po uzv,sve je po mjerama na 32+ par dana,tocno kako i je...i cca 2kg,iduci pregled 22.9.
I napokon dobila doznake i od 8.9.na porodiljnom,mislim da je bilo dovoljno radit 😋
Također,poharala malo žutu sridu i sad u horizontali jer se više ne nogu maknit 🤣
Cure,znam da je već bilo pitanja,al ja cu ponovit-di su najbolje tetra pelene? Gledala sad u baby ducanima,meni ono katastrofa sve djeluje,onako pod ruku,sad ne znam jesam ja luda il se to s godinama promijenilo i pogrezija se materijal 😵
❤ 8.10.2021. Nina ❤
Cure jeste vi osjetile kad vam se beba okrenila? Meni je vec tri dana bas cudan osjecaj, nekako me puno jace tuce nego prije cak zna bit nelagodno i nisu vise udarci samo nisko nego i u rebra, u zeludac, sa strane, nekako svugdi 🤔 ..mislim da je to to, a pregled mi je tek 13.09. pa cemo vidit..
E da, OGTT opet nije dobar tako da sutra idem u bolnicu na GUK 24h 🙄
Pitanje za mame koje ste već rađale.. Koliko dana prije ste imale ugovoreni carski? I kako se pripremiti na njega uopće? 🤷🏼♀️
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Pitanje za mame koje ste već rađale.. Koliko dana prije ste imale ugovoreni carski? I kako se pripremiti na njega uopće? 🤷🏼♀️
Dogovoren carski bude na 10-14 dana prije tvog predvidjenog datuma za porod. Preferiraju da beba bude što duže u stomaku i baš minimalno
je sa termin za op. Prije samog termina za carski dobijes i termin za preoperativnu pripremu, odnosno opći razgovor sa anesteziologom, detaljne nalaze, pregled i ctg. Nakon toga dolazis u bolnicu eventualno noć prije da prespavas i naredni dan je operacija, a nekada dodjes samo na sam datum carskog 2 sata prije.
----Psihicki sam se vrlo lako pripremila tako što sam relano sagledala cinjenice, prijedlog za carski, educirala se o samom zahvatu sa stucnim licima...
Znala sam šta da ocekujem, a s obzirom na to da sam znala da izuzev muža neću imati niciju pomoć nisam puno dramila i 4. dan od carskog sam radila uobičajene kucne poslove lagano te brinula o bebi.
----Fizički sam pazila da se ne prehladim, jela zdravo i raznovrsno te suplementirala vitamine.
----Imala sam sreću da prije carskog dozivim pucanje vodenjaka, totalnu otvorenost i trudove na svakih par minuta, te da sam zahvat izvrse u zadnjem momentu prije nego se beba spustila u porođajni kanal. Perfektan tajming. 🙌
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Madamel čestitam 🤗
🙎29 god., 👦muž 33 god.
02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)
Madamel, čestitam i dobrodošao Nikola 💙💙 puno se mazite i ljubite 💗😍
Lucija 16.12.2021.💗
Keto,Bubica čekamo vase izvjestaje 😊🍀
Muffin, Tracy kako su vasi pregledi prosli jučer? 😊
Nikako da napišem 🙈
Evo detaljno 1.pregled u TA Sv. Duh.
Prijaviš se i odmah ostaneš na mjerenje tlaka, vaganju i dobiješ trakicu za urin. Nju samo dođeš pokazati kad obaviš.
Meni standardno tlak bio visok pa mi rekli da dođem za 15 minuta na ponovno mjerenje, tu je bio malo niži.
Nakon toga čekaš pregled. Ja sam imala sad prvi pregled u 37.tjednu i ne rade CTG niti je bilo vaginalnog pregleda, samo kratki razgovor sa doktorom i uzv.
To je trajalo 5 minuta sve zajedno. Čekala sam cca 3 sata na pregled i izgubila volju i za pitanjima i za pregledom 😅😅
Zatvorena, beba je 3200 i sljedeći pregled imam 7.9.
Sve me strah tog tlaka jer sam zadnji put zbog istog takvog ostala u bolnici.
Danas sam počela osjećati nekakve bolove u donjem dijelu trbuha pa sam se ponadala da je nešto počelo, ali ništa od toga.
Madamel, Jambica, Haru čestitke na bebicama!
Želim vam brz oporavak i uživajte u najljepšim trenucima 🙌😘
Ajme čestitam cure!!! 💙💙
Preuzbudljivo je na forumu! 😁🎉
.
Ja danas poharala DM i ljekarnu i GO-TO-VO! Dok ne stigne, ništa više ne kupujem! Doduše, ja stvarno nisam pretjerala sa robicom, čak mislim da je imam premalo. Imam samo veličinu 52 i 56. I iz Nexta imam piđamice up to 3 months, to je valjda ok i naviše 56? Bodija kako zafali tako ću poslat muža da kupi..
.
Jučer pregled u moje privatnice ❤️, i ona u šoku šta su me poslali na bezvezni stres u rađaonu otvorenu 1 prst. Trudovi jesu bili vidljivi na CTG ali nije bila tolika drama. Mogli su me odma poslat doma i reć da je sve ok i da dodjem kad počnu bit u razmaku ili nešto. Jer ja sam na hitnu došla radi bolova i da provjerim jel s bebom sve ok a ne zato jer sam mislila da su trudovi.
Svakako, imam CTG u nje u petak opet i u utorak novi pregled + CTG. Moglo bi brzo ali i ne mora po njoj. Mene i dalje BH kontrakcije peru nenormalno (lažne i ovaj put nisu bolne jer sam usporila tempo još od četvrtka od kad san ležala u bolnici) ali ne moram mirovat jer sam u terminu. Svaki put kad sjednem jest, trbuh mi je kamen i krene grčenje. Ali čak dok hodam mi je ok. I naravno, kad ležim. Kaže za sluzni čep da je vjerojatno inicirano pregledom i da ne mora značit da ću rodit sutra, mogu i za dva tjedna na termin. Ali da budem spremna na sve!
.
Ubacila bi se samo na temu da imamo i mi psa i ne pada mi napamet minjat išta. Jedino šta smo odlučili kad smo useljavali (jer je nov prostor pa smo mogli) je da smo mu zabranili skakanje na krevet i na kauč. I tu nam se srce slama ali mislimo na bebu pa smo jaki. Bar dok mala ne dobije dovoljno imuniteta za jest njegove dlake 😁
Keto,Bubica čekamo vase izvjestaje 😊🍀
Muffin, Tracy kako su vasi pregledi prosli jučer? 😊
Nikako da napišem 🙈
Evo detaljno 1.pregled u TA Sv. Duh.
Prijaviš se i odmah ostaneš na mjerenje tlaka, vaganju i dobiješ trakicu za urin. Nju samo dođeš pokazati kad obaviš.
Meni standardno tlak bio visok pa mi rekli da dođem za 15 minuta na ponovno mjerenje, tu je bio malo niži.
Nakon toga čekaš pregled. Ja sam imala sad prvi pregled u 37.tjednu i ne rade CTG niti je bilo vaginalnog pregleda, samo kratki razgovor sa doktorom i uzv.
To je trajalo 5 minuta sve zajedno. Čekala sam cca 3 sata na pregled i izgubila volju i za pitanjima i za pregledom 😅😅
Zatvorena, beba je 3200 i sljedeći pregled imam 7.9.
Sve me strah tog tlaka jer sam zadnji put zbog istog takvog ostala u bolnici.
Danas sam počela osjećati nekakve bolove u donjem dijelu trbuha pa sam se ponadala da je nešto počelo, ali ništa od toga.
Muffin, totalno razumijem ovo za tlak. Meni je na pregledu uvijek visok, a doma kada mjerim prosjek 120/80. Ujutro bude oko 110/70 cca, a popodne 125/80. I doktor to vec zna, napisao mi je na nalazu "sindrom bijele kute, mjeriti tlak kod kuce". 🤭
E sad, kako to objasniti kada dođem u bolnicu. Uvijek se uznemirim kad idem na pregled, 100 misli u glavi...i ne mogu to promijeniti. Mislim da mi ni tih 15 minuta ne bi puno pomoglo. 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji