Dobro jutro, potres nisam osjetila ali čula sam grmljavinu u 4 i bila budna negdje do 7 pa nastavila do iza 10. 💪 Tako je lijepo sad vani. 😊
Što se tiče pomoći, muž uzima dva tjedna kad dođem iz rodilišta, on može tempirati kad rodim, nismo vezani nikakvih datumom. Imala sam opciju da mi dođe mama, međutim draže mi je da budemo nas dvoje s našom curicom prva dva tjedna, u miru. A onda kad se on vrati na posao, doći ce mi mama još neko vrijeme. Svekrva je u istoj kući kao i mi, kao i sogor i šogorica ali znamo da od njih nema neke velike pomoći i više bi nas nervirali pa smo se ovako organizirali. Ja sam nakuhavala hranu dok sam još bila mobilnija, dosta skuhanog i smrznutog mi je poslala mama tako da imam pun zamrzivac i ne moramo voditi brigu ni oko toga. Sve smo pojednostavnili i olakšali smo si šta smo mogli.
Što se posjeta tice, poprilicno sam sigurna da neću htjeti nikoga oko sebe prva dva tjedna. A onda ćemo vidjeti za dalje. Ne ustručavam se ljudima reci da dođu kad smo mi za to spremni, nisam fan mrcvarenja sebe da bi drugom udovoljila. Niti znam kakav me porod čeka, niti kakva beba tako da mi je suvišno raditi sad neke planove.
Nije si lose ostaviti vremena da vidis kako ce sve to ici i dal se osjecas ok za posjete ili ne. Mi smo imali docek prvog malca doma, moji, njegovi, nase bake, tete i par susjeda...sve super, ali ja dosla doma iz bolnice sa upalom cica i panikom jer mali nije znao sisat nikako, tak da sam jedva cekala da svi odu da ucinim nesto po tom pitanju😛.
A ak ti poslije neko i dolazi pomoc, dobro procijenite jel se ta osoba moze nositi s time, moja mama djevica je skoro psa delozirala radi dlaka, o ostalom i o komentarima da ne govorim😆 mislim da bi nam bilo bolje da nije dolazila🙃.
Traveller, kaj si zamrzavala od hrane? Ja isto planiram napraviti zalihe, sad sad sam bolonjez umak, satarad i citala sam da se kuhana riza isto moze dobro zamrznut. Kaj jos?🤔
Pozz cure 🤗
Sanjarka bit će i tebi sve super, sigurna sam u to 💜 hahaha mali galeb! Ajme, pokušavam skupit sve informacije koje su mi dosad rekli i zamislit bebu 😂Trenutno se čini da će doć čupava ogromna beba nogalo koja se često mršti 😂 Mamin ljepotan 😂
Ponosnamama nadam se da si brzo ko nova!
Danna javljaj kako nam je Kate iz dana u dan, čekamo slikicu izlaska i odbrojavamo 🥰
Missy nadam se da ste doma već, puse maloj Lanici 💜
Plavabosanka pridružujem se savjetima cura da ne radite okretanje bebe, vjerujem da se još stigne sam okrenuti, probaj s vježbicama prvo!
Traveller jesi počela s Amy? 💪
Jana kako si tiii?
Čestitke svim curkama na dobrim pregledima 🥳🥳
Cure sa šećerom, svaka čast kako se pridržavate dijete. Pogotovo za večeru, ja sam suprotno onom zdravom večeraj kao siromah i baš mi je večera uvijek najbitnija i kad vidim da popijete samo čašu mlijeka baš mi vas je milo! Dršte se još samo malo 💙
Nego, sve neke 🐟🐟 tu! Moji strijelci, di ste mi? 🙋🏼♀️
Evo javlja se jos jedan strelec😄😄
Prvi dani nakon poroda i ono lezanje…ne znam kak cu to. Elasticna marama za nosenje je uglavnom spremna za salabajz kada sve dojadi 😄😄
Juhuu kad si ti rođena? 🥰
4.12.😃
Vidim da ste se raspisale o naknadi za porodiljni i komplikacije. Mislila sam da se za komplikacije dobije 100% iznos od prosjeka zadnjih 6 mjeseci plaće ili sam u krivu, jer čitam da ste vi dobile puno manje? I za porodiljni isto tako. Može mi netko malo to pojasniti
Ne ne, za komplikacije je maksimalni iznos koji se može dobiti 4257 kn, a porodiljni naknada, koja krene ili 45 ili 28 dana prije termina poroda je 100 posto iznos od prosjeka zadnjih 6 plaća.
Inače ja zadnjih par dana mjerim šećer jutri kad se probudim i bude mi 4.3, 4.2, 4.5, a jedem sve normalno. Tako da se neću više zabrinjavati sa tim, I tako mi je samo prva vrijednost bila granična 5.1,ostale su bile dobre. Mislim da su malo pretjerali sa stavljanje na dijetu odmah.
Ovdje sve djevice, ribe i strijelci. 😄 Ima li koji jarac? 🙈
Ja danas brojim točno 36 tjedana.
Naspavala se nisam, sanjala sam cijelu noć da me netko hvata, a ja bježim... Valjda radi mozak zbog serije koju gledamo trenutno, a i najela sam se lubenice prije spavanja pa sam pohodila wc cijelu noć. 😂
Izašla sam iz kuće nakon nekoliko dana obaviti što treba u dmu i kupila još grudnjake u h&m-u i to malo hodanja što sam obavila mi je prisjelo. Stomak mi je težak, sve me nešto probada, beban se migolji. 😬😄
Ručka imamo od jučer, a kolača smo kupili pošto nam dolaze gosti kasnije.
Nadam se da ste sve dobro! ❤️
'21. 💙
'24. 💛
Evo nama stigao paket iz bubamare, nadam se da je to sve da više necu ništa naručivati do poslje poroda. Uzela sam sklopivu kadicu jer imamo malo kupatilo, pa mi se ovo čini praktičnije, a kompletić je bio na 50% i divan mi je
https://ibb.co/7XrN4Jj
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Mateja31 vidim da imamo isti krevetić. Gdje si uzela posteljinu za njega? I misliš možda neki dodatan madrac stavljat gore, meni se čini tvrda ta podloga 😑
Jutro cure 🌞
Traveller daaa točno to! Meni kolegica treba rodit svaki tren i kaže da je počela radit vježbe od Amy, ali da je dobila prejaku upalu mišića od čučnjeva jer je morala mirovati kroz trudnoću pa je odustala 😂 Čekamo subotu i izvještaj 💪
Plavabosanka, Marela ima naaas 🎯🥳 Plavabosanka terminušo, kad si ti rođena? Ja sam 21.12. 🥳
Sanjarka hahaua Luka se očito od početka uživio u svoju ulogu razmaženog najmlađeg djeteta 😂😂
Japanka kako prošao pregled? Na koliko kila je bebač terminac? 🙈🐷
Sretno svima na pregledima 🍀🍀
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Vidim da ste se raspisale o naknadi za porodiljni i komplikacije. Mislila sam da se za komplikacije dobije 100% iznos od prosjeka zadnjih 6 mjeseci plaće ili sam u krivu, jer čitam da ste vi dobile puno manje? I za porodiljni isto tako. Može mi netko malo to pojasniti
Ne ne, za komplikacije je maksimalni iznos koji se može dobiti 4257 kn, a porodiljni naknada, koja krene ili 45 ili 28 dana prije termina poroda je 100 posto iznos od prosjeka zadnjih 6 plaća.
Inače ja zadnjih par dana mjerim šećer jutri kad se probudim i bude mi 4.3, 4.2, 4.5, a jedem sve normalno. Tako da se neću više zabrinjavati sa tim, I tako mi je samo prva vrijednost bila granična 5.1,ostale su bile dobre. Mislim da su malo pretjerali sa stavljanje na dijetu odmah.
Jel u taj prosjek zadnjih 6 placa spada samo ovo prije komplikacija ili su bezobrazni pa racunaju ovo sa komplikacija?
Mateja31 vidim da imamo isti krevetić. Gdje si uzela posteljinu za njega? I misliš možda neki dodatan madrac stavljat gore, meni se čini tvrda ta podloga 😑
Ja sam uzela u Mali anđeo butik, preko fb narućila s njihove stranice, s tim da je posteljina za kinderbet. Kasnije samo prebacim u njega kad je krevetić do 6 mj starosti ili cim se počme dizati. A sta se tiče madraca neću drugi uzeti, nego samo sam kupila jastuk /dekicu onu kao kornet sto se složi. I fina je mekana, kad bebač ne bude u njoj raširim nju u krevetić
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Jutro cure 🌞
Traveller daaa točno to! Meni kolegica treba rodit svaki tren i kaže da je počela radit vježbe od Amy, ali da je dobila prejaku upalu mišića od čučnjeva jer je morala mirovati kroz trudnoću pa je odustala 😂 Čekamo subotu i izvještaj 💪
Plavabosanka, Marela ima naaas 🎯🥳 Plavabosanka terminušo, kad si ti rođena? Ja sam 21.12. 🥳
Sanjarka hahaua Luka se očito od početka uživio u svoju ulogu razmaženog najmlađeg djeteta 😂😂
Japanka kako prošao pregled? Na koliko kila je bebač terminac? 🙈🐷
Sretno svima na pregledima 🍀🍀
Ma nije ni čudo, vidim npr po sobnoj bicikli. Prije dva tjedna sam bez problema mogla napravit 20 minuta i onda bih odmorila da se ne preforsiram. Sad 5 minuta i dahcem ko pseto. 😂
A polako ću prvi dan, ne treba mi još i upala. Bilo bi skroz fajn rodit u 38.tjednu 😂
E tako i ja nekako računam, kroz tjedan dana doziranih vježbi doć do prvih trudova 😂 samo me baš strah kako ću se kretati, a pogotovo vježbati kad skinem gips 😏 neku modificiranu kauč verziju ću radit!
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Sortiraj odgovore
Najstariji