Jana jeeej super što se sve smirilo, prepala si nas bila 😁 jel planiraš opet radit Amy kad dođeš u skroz sigurne tjedne? Baš me zanima što će ti reći na pregledu!
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Vidim da ste se raspisale o naknadi za porodiljni i komplikacije. Mislila sam da se za komplikacije dobije 100% iznos od prosjeka zadnjih 6 mjeseci plaće ili sam u krivu, jer čitam da ste vi dobile puno manje? I za porodiljni isto tako. Može mi netko malo to pojasniti
Ne ne, za komplikacije je maksimalni iznos koji se može dobiti 4257 kn, a porodiljni naknada, koja krene ili 45 ili 28 dana prije termina poroda je 100 posto iznos od prosjeka zadnjih 6 plaća.
Inače ja zadnjih par dana mjerim šećer jutri kad se probudim i bude mi 4.3, 4.2, 4.5, a jedem sve normalno. Tako da se neću više zabrinjavati sa tim, I tako mi je samo prva vrijednost bila granična 5.1,ostale su bile dobre. Mislim da su malo pretjerali sa stavljanje na dijetu odmah.
Jel u taj prosjek zadnjih 6 placa spada samo ovo prije komplikacija ili su bezobrazni pa racunaju ovo sa komplikacija?
Racuna ti se zadnjih 6 tvojih placa prije komplikacija. Sjecas se kada si vadila onaj r1 obrazac tamo ti je pisala tvoja satnica. I nju pomnozi sa radnim danima u tom mjesecu. Prvih 6 mj ti je 100% placa (bez stimulacija, putnog troska) drugih 6 mj ako ti je placa veca od 5.600 ti je toliko, ako nije onda ti je iznos tvoje place i dalje.
Sanjarka-i gdje je sada cudoviste otislo, jeste ga otjerali? 🤣🤣🤣
Napisem vam sada kako je i pregled prosao dok jedem.
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Pozz cure 🤗
Sanjarka bit će i tebi sve super, sigurna sam u to 💜 hahaha mali galeb! Ajme, pokušavam skupit sve informacije koje su mi dosad rekli i zamislit bebu 😂Trenutno se čini da će doć čupava ogromna beba nogalo koja se često mršti 😂 Mamin ljepotan 😂
Ponosnamama nadam se da si brzo ko nova!
Danna javljaj kako nam je Kate iz dana u dan, čekamo slikicu izlaska i odbrojavamo 🥰
Missy nadam se da ste doma već, puse maloj Lanici 💜
Plavabosanka pridružujem se savjetima cura da ne radite okretanje bebe, vjerujem da se još stigne sam okrenuti, probaj s vježbicama prvo!
Traveller jesi počela s Amy? 💪
Jana kako si tiii?
Čestitke svim curkama na dobrim pregledima 🥳🥳
Cure sa šećerom, svaka čast kako se pridržavate dijete. Pogotovo za večeru, ja sam suprotno onom zdravom večeraj kao siromah i baš mi je večera uvijek najbitnija i kad vidim da popijete samo čašu mlijeka baš mi vas je milo! Dršte se još samo malo 💙
Nego, sve neke 🐟🐟 tu! Moji strijelci, di ste mi? 🙋🏼♀️
Evo javlja se jos jedan strelec😄😄
Prvi dani nakon poroda i ono lezanje…ne znam kak cu to. Elasticna marama za nosenje je uglavnom spremna za salabajz kada sve dojadi 😄😄
Juhuu kad si ti rođena? 🥰
4.12.😃
Ti malo prije mene. Ja 13.12. Baš me zanima kakvi ste vi ostali strijelci po pitanju spremanja stvari za rodilište?
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Hvala… Ma za vaginalno mi je jasno.. Al ono tamo po guzi da mi cacka bi bilo nest novo . 🤨.. Al ok ocito samo predje preko….. 😁…. I ja imam vaginalni prstima na bas svakom pregledu a povremeno i sa uzv…..
Ma neće, samo prođe po onom prelazu prema guzi. Ne po njoj.
Meni je noć bila vesela. Kao da se spustila još nakon pregleda jer sam išla dosta puta piskit i doslovno morala trbuh pridržavat koliki mi je pritisak bio, jedva sam hodala. I sav je bio tvrd kao kamen. Ona od jutra turbo aktivna, na sve strane je ima. Amy čekaj me, družimo se u subotu. 😂
Hvala 😊... Ja imam vazne svatove 4.9. u drugom gradu (3sata voznje ) ako ne budem natecena ili nesto idem se isplesat to ce bit uvodni dio za amy... Jer bas tad sam 37+0.... Tak da.... To bi ni bila ogromna zelja otic udat prijateljicu pa ubrzo rodit.... Sta mislite? Il da si izbjem iz glave putovanje tada? Relano to je za tjedan i pol a ja sam skroz fit.... Ok malo sporija neg inace.. Al nemam nikakve tegobe.
Mateja31 jooj baš je sladak kompletić. Ovakva sklopiva kadica se i meni čini ko super riješenje, pogotovo za nas s malim prostorima😄
Traveller kad si rekla da si počela s tim zamrzavanjem? Jučer baš pričam s mamom kaže ona prerano mi je🤷🏼♀️ a taman mi ostalo bolonjeza od jučer reko da ga zamrznem😂 hahahah a jesi me nasmijala s ovim u vezi doktora 😂
Zara ti taman ko raniji božićni poklon stigla😄 ja sam 13.12. Zezaju me da se samo zločesti ljudi rađaju 13tog. Dobro pa nije petak bio 😂
----
Što se tiče spavanja evo i danas sam uspjela donekle dobro odspavati, buđenje oko 7 i wc je postao ritual. Samo što sam jako ružno sanjala. Kao da sam išla u wc i brišem se i ugledam krv na papiru, pa sam spremala brže torbu za bolnicu, i vidjela sam na kraju samo more krvi. I probudim sva u šoku i malac se odmah javio da me utješi pa mi je bilo bolje 💕 vjerojatno posljedica jer sam se jučer uplašila, a takve snove sam znala imati kad se uplašim
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
Evo u par crta. Secer recimo ok (5.4 na tašte, zato kazem recimo)
Stavili me na ctg. Usred ctg-a on poceo tuliti meni srce stalo. Na kraju sve ok, zaglavio se papir. 🤦♀️ (po meni prerano nas stavljaju na ctg, ali ok, tko sam ja da ista kazem)
Dobila inekciju u guzicu za razvoj bebinih pluca jer misle da bi moglo radi dijabetesa i radi viska plodne vode doci do ranijeg poroda. Pa da bude sve uredu sa plucima. 4 inekcije sve skupa se dobiva, po jednu svakih 12 sati. Prvu dobila jutros, drugu navecer i sutra isto tako.
Obavili ultrazvuk. Bebica je super, 1.600 grama.
Plodna voda dosla u normalu -rekli afi 17. (Po meni onda su davali inekcije bez potrebe ali ok, nisam doktor) mjere odgovaraju tjednima. Detaljno je pogledao sve. Srijedu PONOVO kontrola da vidimo dali plodna voda i dalje stoji u normali.
Iskreno preveliki stres i mucenje, a beba i ja savrseno. Ako ikada pomislite da idete premalo na pregled budite sretne.
Evo slikica. Kada ga vidim bar shvatim za koga sve to radim pa mi nije tesko. Ljubav moja mala ❤❤
https://ibb.co/Prn36PX
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Jutro cure 🌞
Traveller daaa točno to! Meni kolegica treba rodit svaki tren i kaže da je počela radit vježbe od Amy, ali da je dobila prejaku upalu mišića od čučnjeva jer je morala mirovati kroz trudnoću pa je odustala 😂 Čekamo subotu i izvještaj 💪
Plavabosanka, Marela ima naaas 🎯🥳 Plavabosanka terminušo, kad si ti rođena? Ja sam 21.12. 🥳
Sanjarka hahaua Luka se očito od početka uživio u svoju ulogu razmaženog najmlađeg djeteta 😂😂
Japanka kako prošao pregled? Na koliko kila je bebač terminac? 🙈🐷
Sretno svima na pregledima 🍀🍀
Ma nije ni čudo, vidim npr po sobnoj bicikli. Prije dva tjedna sam bez problema mogla napravit 20 minuta i onda bih odmorila da se ne preforsiram. Sad 5 minuta i dahcem ko pseto. 😂
A polako ću prvi dan, ne treba mi još i upala. Bilo bi skroz fajn rodit u 38.tjednu 😂
E tako i ja nekako računam, kroz tjedan dana doziranih vježbi doć do prvih trudova 😂 samo me baš strah kako ću se kretati, a pogotovo vježbati kad skinem gips 😏 neku modificiranu kauč verziju ću radit!
Ma polako samo, ići će to svaki dan na bolje. Mislim da imalo efekta ili ne, opet je bolje za psihu da nešto pokušavam a i brže će mi vrijeme proći.
Pitala sam doktora jučer šta on najviše preporuča, kaže seks, seks, seks. 😂😂 On ima četvoro djece pa sam ga pitala jel djelovao kod njega, a kaže on ajme pa bas i nije, već sam ja imao glavobolju i jedva sam čekao pobjeći u dežurstvo. Krepavali smo od smijeha, legenda! 😂
Traveller, davno je to bilo, ali nesto mi zvoni da si pisala kako si i ti u Medifemu kod Vasilja jel? Dragi i ja idemo uvijek skupa i bas je pristupacan, opusten i sve nam lijepo objasni. Jos se potrudi napraviti dobre fotkice i videa, pa nam stavi na USB. Na zadnjem pregledu kad sam bila, bas je rekao kako ima cetvero djece. I mali sin ga je cekao u cekaoni, kaze sestra: sad je rekao da hoce jos jednog bracu ili seku. 😂
Stavili me na ctg. Usred ctg-a on poceo tuliti meni srce stalo. Na kraju sve ok, zaglavio se papir. 🤦♀️ (po meni prerano nas stavljaju na ctg, ali ok, tko sam ja da ista kazem)
Dobila inekciju u guzicu za razvoj bebinih pluca jer misle da bi moglo radi dijabetesa i radi viska plodne vode doci do ranijeg poroda. Pa da bude sve uredu sa plucima. 4 inekcije sve skupa se dobiva, po jednu svakih 12 sati. Prvu dobila jutros, drugu navecer i sutra isto tako.
Plodna voda dosla u normalu -rekli afi 17. (Po meni onda su davali inekcije bez potrebe ali ok, nisam doktor) mjere odgovaraju tjednima. Detaljno je pogledao sve. Srijedu PONOVO kontrola da vidimo dali plodna voda i dalje stoji u normali.
Iskreno preveliki stres i mucenje, a beba i ja savrseno. Ako ikada pomislite da idete premalo na pregled budite sretne.
Evo slikica. Kada ga vidim bar shvatim za koga sve to radim pa mi nije tesko. Ljubav moja mala ❤❤
Miš mali💕💖🥰
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Dobro si rekla, nakon svega kad se pogleda ovaj smotuljak, sve se isplati.... Nisam doktor pa nebi komentirala... Drzi se i najbitnije je da ste vas dvoje dobro.. Pusa
Jos mi otkucaji srca skocili na 103, pitaju sta vam je. Reko evo nista mi nije, totalno sam opustena. 🤦♀️
Toliko stresa, da bi na kraju pohvalio i moje kile i bebu i sve. I znate sta....pojesti cu cokolade malo danas!
Ja mislim da sam zasluzila 🤣
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Sortiraj odgovore
Najstariji