Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lady.D
    17. Kolovoz 2021. 16:27

anuška

Imam pitanje za cure koje su na posebnoj prehrani zbog šećera. Kako ste si vi raspodijelile obroke tokom dana?
    Ja zajutrak imam između (tako nekako se i budim) 8 i 9,
    doručak između 10 i 11,
    ručak između 13 i 14,
    užina oko 15 ili 16,
    večera oko 18h i
    eventualno kao noćni obrok čaša mlijeka u 9.

e sad, problem je što do večere imam relativno česte obroke, svaka 2-3 sata, a nakon večere mi je koma jer uglavnom ne idem spavati prije 12 sati i tih 6 sati rupe mi baš fali neki "kruti" obrok. Već oko 9 počnem biti gladna, popijem tu mlijeko koje ništa ne obavi i kasnije streljam muža pogledom ako jede nešto. Svaku večer idem spavati jakooo gledna pa bi vjerojatno trebala obroke nekako drugačije posložiti?

Ja kak jos uvijek radim vec prije 7 pojedem jedan sendvic s nekom laganom kuhanom sunkicom i popijem jogurt ili mlijeko. Onda oko 10 pojedem vocku i eventualno taj famozni keksic bez secera. Oko podne, pola 1 gablec na poslu. Pa oko pola 3, 3 orasaste plodove ili neku vocku. Kad dođem s posla dok skuham vec bude pola 6, 6. I onda jos oko pola 9 ak sam gladna nesto sitno pojedem. Uglavnom, imam 6 manjih obroka i to mi je trenutno ok. 

Mila12
    17. Kolovoz 2021. 16:48

Sjecam se da su dva put dvije zene sa carskog stavili privremeno u sobu s nama dok se neoslobodi gore na 4kat gdje inace one idu, sjecam se da su isto spavacice imale, ali normalno za vaginalni svakako, a za carski to ne znam sto je bolje 🤷
    A za pelene grozno ako ima takvih zena koje ce uzet kad ne gledas 🤦 i ja sam drzala u torbi sve svoje stvari naravno, jedino sam stavljala u krevetic ujutro 

Lorre
    17. Kolovoz 2021. 16:59

Evo i nas s pregleda.. Bebač ima oko 1400g, sve je super s njim. Konačno mi je upalio 3d ultrazvuk pa sam ga mogla bolje vidjeti i mislim da dolazi kopija dragog 😊 vidjet ćemo koliko je ta slika u pravu kad mališan dođe. Ja sam zasad +7kg. Nadam se da neću u ova 2 mj dobiti previše. Poslao me ponovno neke pretrage radit, za ogtt kaže da nije strašno (samo mi je druga vrijednost povišena). Rekao je da malo pripazim na šećer, ali ne moram na dijetu. Idući pregled je 7.9.🥰

Baby N 💙

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    17. Kolovoz 2021. 17:38

Anuska ja ti isto tako imam raspored obroka 🤷
    Doruckujem najkasnije do pola 10...pa onda uzina 2 vocke u 11 ili pola 12...rucam oko 1 do pola 2...pa onda pijem kafu uz to opet 2 vocke negdje oko 3 ili 4....a vecera mu je najkasnije do 7...i do 9 popijem solju mlijeka i orasastih plodova saku jednu i to je to...

I ja sam ti non stop gladna...s tim sto ja znam za uzinu ako sam bas bas gladna pojedem tost sa kikiriki puterom pa me malo zasiti 😌

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

anuška
    17. Kolovoz 2021. 18:11

Lady.D - hvala za tvoje iskustvo. Možda i ima nešto u tome kad nisi stalno doma pa ne mislis na hranu toliko :D
    Sanjalica5 - očito se treba pomiriti s tim osjećajem gladi, iako mi je to baš čudno za trudnoću. Jer stvarno ispada da ful malo jedem, a to se vidi i na kilama. Na prošlom pregledu nisam još dobila ni kilogram pa me baš brine da li treba to biti tako. Baš me zanima kako će na sljedećem biti. Pošto ne uzmimam za ručak i večeru ugljikohidrata koliko piše u dijeti jer mi ih je previše s obzirom na količinu mesa, možda bi i ja mogla ubaciti neki međuobrok a jednim integralnim tostom tek toliko da ne umirem od gladi hehe. 

♀️29 ♂️32
    missed ab 11/20, 7tt
    ➕ 24.02.2021. - BRANIMIR

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    17. Kolovoz 2021. 18:15

anuška

Lady.D - hvala za tvoje iskustvo. Možda i ima nešto u tome kad nisi stalno doma pa ne mislis na hranu toliko :D
    Sanjalica5 - očito se treba pomiriti s tim osjećajem gladi, iako mi je to baš čudno za trudnoću. Jer stvarno ispada da ful malo jedem, a to se vidi i na kilama. Na prošlom pregledu nisam još dobila ni kilogram pa me baš brine da li treba to biti tako. Baš me zanima kako će na sljedećem biti. Pošto ne uzmimam za ručak i večeru ugljikohidrata koliko piše u dijeti jer mi ih je previše s obzirom na količinu mesa, možda bi i ja mogla ubaciti neki međuobrok a jednim integralnim tostom tek toliko da ne umirem od gladi hehe.

Ja sam ti od dijagnoze dijabetesa smrsala 6kg....pa etooo ti sada vidi 🤷🤷🤷 kad ne jedem nista kako treba ii po maloo...normalno da moram smrsat.. Ali najvaznije je da bebaa ima dovoljno kilaze i da je sve oke...ja cu nekako izgurati jos par sedmica 🤷

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.

Mateja2602
    17. Kolovoz 2021. 18:23

Mateja31

Mateja2602

Ivona1505 i tu smo jako blizu, ja sam 26.02.Neka smo se mi ribice našle ovdje.
    Plavabosanka nema frke, bit će to sve ok. Samo pozitivan stav, nema mjesta brizi. Bit će onako kako će naše bebe odlučiti, sada su oni glavni.Vidim da ima još curka kojima su bebe na zadak, zbilja nije to tako strašno.

Evo još jedne ribe, 28.2 😅

Mateja31 još jedna ribica na grupi! 🤗🥳🤩🥰 Istog imena koliko vidim. Pa divota. ❤️🐠

👩🏼 29 🧔🏻‍♂️ 33
    👩🏼‍❤️‍👨🏻 2010 | 💍 2021

anuška
    17. Kolovoz 2021. 18:24

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

anuška

Ja sam ti od dijagnoze dijabetesa smrsala 6kg….pa etooo ti sada vidi 🤷🤷🤷 kad ne jedem nista kako treba ii po maloo…normalno da moram smrsat.. Ali najvaznije je da bebaa ima dovoljno kilaze i da je sve oke…ja cu nekako izgurati jos par sedmica 🤷

Da, na kraju je najvažnije da je s bebicama sve dobro. Samo se dobrano namučimo, ok je neko vrijeme jesti prema toj dijeti, ali nakon nekoliko mjeseci već dozlogrdi. Zato ću se vjerojatno nakon poroda počet debljat kad krenem nadoknađivati slatko i sl. 
    Svaka čast, daleko si ti dogurala, još malo 

♀️29 ♂️32
    missed ab 11/20, 7tt
    ➕ 24.02.2021. - BRANIMIR

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    17. Kolovoz 2021. 18:34

anuška

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

anuška

Ja sam ti od dijagnoze dijabetesa smrsala 6kg….pa etooo ti sada vidi 🤷🤷🤷 kad ne jedem nista kako treba ii po maloo…normalno da moram smrsat.. Ali najvaznije je da bebaa ima dovoljno kilaze i da je sve oke…ja cu nekako izgurati jos par sedmica 🤷

Da, na kraju je najvažnije da je s bebicama sve dobro. Samo se dobrano namučimo, ok je neko vrijeme jesti prema toj dijeti, ali nakon nekoliko mjeseci već dozlogrdi. Zato ću se vjerojatno nakon poroda počet debljat kad krenem nadoknađivati slatko i sl.
    Svaka čast, daleko si ti dogurala, još malo

Vjeruj da sam si ja rekla kada udjem u 9.mjesec a to je jos neke 2 sedmice daa cu da jedem sve kao i prije jeer mi treba snageee...ja sa ovom dijetom ne mogu da hodam vec ako mi vjerujes...vec se 2 mejseca pridrzavam 🤦🤷🙍🙎 aali kao sto si i sama rekla daleko sam dogurala, jos malo ako Bog da...

Ali ulaskom u 9.mjesec i ja prestajem sa dijetom..jedeem kao covjek ii trudnica koja je zeljna svega hahah 😂😂

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.

plavabosanka
    17. Kolovoz 2021. 18:39

sunce7

Plavabosanka nisam dobro upratila da li ti bas zelis to vanjsko okretanje bebe ili ti oni samo preporucuju prije nego carski?
    Osobno meni je doktor rekao ukoliko mi ostane na zadak da se onda izvodi carski rez, da okretanje bebe nikako ne preporucuje, pricala sam s babicom rodakinjom ona je isto to preporucila. Citajuci po int.isto sam zakljucila da je bolji carski vec to vanjsko okretanje

Doktorica je rekla da će možda biti potrebno ukoliko se ne okrene. Nije spominjala carski uopće, a meni mozak stao pa se nisam sjetila kak se zove🤦🏻‍♀️ Ali rekla je da nazovem bolnicu pa se konzultiram s njima jer još ima tjedan-dva vremena da se sam okrene.
    Držim fige da se tebi bebica okrenula 🤞🏻💖

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.