Evoo i mene s pregleda🥳
Pišonja je težak 2100, odgovara tjednima po svim mjerama, ja sam zatvorena, ctg je super vrlo aktivna beba kaže doktorica. ALIII. Nije se još okrenuo i sad mene hvata panika 😭😭 moram se od idućeg tjedna javit u bolnicu za svaki slučaj jer doktorica ide na godišnji pa je rekla radi sigurnosti, a i zato da oni pregled naprave dok nje nema i možda će ga morati okretati. Ja ću popiz….. Ne želim pomisliti kolka je to bol i meni i njemu da ga netko pritiska jadnog😔 moram naći one vježbe za okretanje bebice, znam da je netko već tu ostavljao link al sam ja to pogubila. Pa ćemo probat s time. Sad sam surfala malo u vezi tog okretanja pa mi se sve smučilo suze su mi krenule 😭 znam da je mama imala težak porod sa mnom al ona nema pojma zašto točno, ali nešto se sjeća da nisam bila dobro okrenuta valjda, a već ju krenuli porađati pa je bilo prekrasno za carski i onda su morali vakuumom. Baš se grozno sad osjećam 😭
Mislim da nema razloga za paniku niti da ga okreću već u ovim tjednima 🤷🏻♀️
Uostalom. Ja bi da bebi ostane na zadak inzistirala na carskom rezu, kakvo Bozje ručno okretanje u 21.st…
Stvarno svega jos ima
A ne znam jesam već napisala da vidim da se ručno okretanje ni ne preporučuje ukoliko je posteljica sprijeda. Ja nez jel to ona tolike mjesece nije vidjela il ona taj podatak smatra ne bitnim pa mi ga nikad nike spomenula, već sam to u Hrvatskoj saznala🤦🏻♀️ Ludnica s njima danas. Ni venu mi nisu mogle naći jedva su mi uspjele krv izvadit, a danas sam ponovno imala ono veliko vađenje krvi kad sve živo uzimaju 😫😫
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Ivona1505 i tu smo jako blizu, ja sam 26.02.Neka smo se mi ribice našle ovdje.
Plavabosanka nema frke, bit će to sve ok. Samo pozitivan stav, nema mjesta brizi. Bit će onako kako će naše bebe odlučiti, sada su oni glavni.Vidim da ima još curka kojima su bebe na zadak, zbilja nije to tako strašno.
Da vidim i ja ima dosta curka kojima su bebe svojeglave već od sad, kao i moj malac😂 on bi prvo muški ponos izbacio van😂😂
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Lady.D - hvala za tvoje iskustvo. Možda i ima nešto u tome kad nisi stalno doma pa ne mislis na hranu toliko :D
Sanjalica5 - očito se treba pomiriti s tim osjećajem gladi, iako mi je to baš čudno za trudnoću. Jer stvarno ispada da ful malo jedem, a to se vidi i na kilama. Na prošlom pregledu nisam još dobila ni kilogram pa me baš brine da li treba to biti tako. Baš me zanima kako će na sljedećem biti. Pošto ne uzmimam za ručak i večeru ugljikohidrata koliko piše u dijeti jer mi ih je previše s obzirom na količinu mesa, možda bi i ja mogla ubaciti neki međuobrok a jednim integralnim tostom tek toliko da ne umirem od gladi hehe.
Ja sam ti od dijagnoze dijabetesa smrsala 6kg….pa etooo ti sada vidi 🤷🤷🤷 kad ne jedem nista kako treba ii po maloo…normalno da moram smrsat.. Ali najvaznije je da bebaa ima dovoljno kilaze i da je sve oke…ja cu nekako izgurati jos par sedmica 🤷
Da, na kraju je najvažnije da je s bebicama sve dobro. Samo se dobrano namučimo, ok je neko vrijeme jesti prema toj dijeti, ali nakon nekoliko mjeseci već dozlogrdi. Zato ću se vjerojatno nakon poroda počet debljat kad krenem nadoknađivati slatko i sl.
Svaka čast, daleko si ti dogurala, još malo
Vjeruj da sam si ja rekla kada udjem u 9.mjesec a to je jos neke 2 sedmice daa cu da jedem sve kao i prije jeer mi treba snageee…ja sa ovom dijetom ne mogu da hodam vec ako mi vjerujes…vec se 2 mejseca pridrzavam 🤦🤷🙍🙎 aali kao sto si i sama rekla daleko sam dogurala, jos malo ako Bog da…
Ali ulaskom u 9.mjesec i ja prestajem sa dijetom..jedeem kao covjek ii trudnica koja je zeljna svega hahah 😂😂
A koliko dugo tj do kojeg tjedna trudnoće naručuju na guk profile i kontroliraju šećer? Baš sam gledala kako bi se prije poroda i trebalo povečati unos ugljikohidrata da imaš snage za porod, a ovako stalno malaksalo sve...
♀️29 ♂️32
missed ab 11/20, 7tt
➕ 24.02.2021. - BRANIMIR
Lady.D - hvala za tvoje iskustvo. Možda i ima nešto u tome kad nisi stalno doma pa ne mislis na hranu toliko :D
Sanjalica5 - očito se treba pomiriti s tim osjećajem gladi, iako mi je to baš čudno za trudnoću. Jer stvarno ispada da ful malo jedem, a to se vidi i na kilama. Na prošlom pregledu nisam još dobila ni kilogram pa me baš brine da li treba to biti tako. Baš me zanima kako će na sljedećem biti. Pošto ne uzmimam za ručak i večeru ugljikohidrata koliko piše u dijeti jer mi ih je previše s obzirom na količinu mesa, možda bi i ja mogla ubaciti neki međuobrok a jednim integralnim tostom tek toliko da ne umirem od gladi hehe.
Ja sam ti od dijagnoze dijabetesa smrsala 6kg….pa etooo ti sada vidi 🤷🤷🤷 kad ne jedem nista kako treba ii po maloo…normalno da moram smrsat.. Ali najvaznije je da bebaa ima dovoljno kilaze i da je sve oke…ja cu nekako izgurati jos par sedmica 🤷
Da, na kraju je najvažnije da je s bebicama sve dobro. Samo se dobrano namučimo, ok je neko vrijeme jesti prema toj dijeti, ali nakon nekoliko mjeseci već dozlogrdi. Zato ću se vjerojatno nakon poroda počet debljat kad krenem nadoknađivati slatko i sl.
Svaka čast, daleko si ti dogurala, još malo
Vjeruj da sam si ja rekla kada udjem u 9.mjesec a to je jos neke 2 sedmice daa cu da jedem sve kao i prije jeer mi treba snageee…ja sa ovom dijetom ne mogu da hodam vec ako mi vjerujes…vec se 2 mejseca pridrzavam 🤦🤷🙍🙎 aali kao sto si i sama rekla daleko sam dogurala, jos malo ako Bog da…
Ali ulaskom u 9.mjesec i ja prestajem sa dijetom..jedeem kao covjek ii trudnica koja je zeljna svega hahah 😂😂
A koliko dugo tj do kojeg tjedna trudnoće naručuju na guk profile i kontroliraju šećer? Baš sam gledala kako bi se prije poroda i trebalo povečati unos ugljikohidrata da imaš snage za porod, a ovako stalno malaksalo sve…
Ja ne znam kada se radi GUK profil jer nama to ovdje u DE ne rade 🤷🤷
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Evo da se pridruzim pricom o komplikacijama. Ja imam vecu placu od 4257. Na komplikacijama sam od 12.7 to je 15 radnih dana i oni su to podijelili sa 4257 i dobila sam 2900kn 🙈. Srecom za 7 dana godisnjeg i opet sam dobila manje od pune place. Ja sam zaposlena za stalno ima 5 godina. . Otkucaji mi opet luduju gledala sam seriju i odjednom mi bilo lose kcer donjela tlakomjer i 124 a tlak niski 90 /60. Poslije se sami spustili na 92. Ako se sutra tako nastavi penjati jer najvisi su jutros bili 113 jucer 107 morat cu posjetiti internistu 🙈. Danas sam isla sa seficom kupiti kolica ona je obecala da ce kupiti a kako i nju muce zdravstveni razlozi isli smo danas dok se nije nesto zakompliciralo. U magic baby smo kupile maxi cosi zelia 2 predivna i lagana kolica moja preporuka od srca toliko lagana i jednostavna. I k tome sportski dio postaje kosara sto mi se svida jer kosara samo zauzima mjesto u kuci kasnije. Evo i slike https://ibb.co/DbB8xJ8 svi su odusevljeni kolicima kuci i svi cekaju ivana da dode da ga vozaju 😁
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Ivona1505 i tu smo jako blizu, ja sam 26.02.Neka smo se mi ribice našle ovdje.
Plavabosanka nema frke, bit će to sve ok. Samo pozitivan stav, nema mjesta brizi. Bit će onako kako će naše bebe odlučiti, sada su oni glavni.Vidim da ima još curka kojima su bebe na zadak, zbilja nije to tako strašno.
Evo jos jedna ribica i ja sam 26.2 🤣🤣
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Sto se tice komplikacija. Sjele su mi normalno. 4.257. Tako nesto. Pogledajte si koji datum sta imale na doznakama za otvaranje komplikacija (jeste ih otvarale krajem mjeseca ili tako nesto??) i obavezno nazovite hzzo da vam objasne, mojoj prijateljici jedan mjesec nisu ni uplatili da nije zvala ostalo bi na tome. Ja sve telefonom i emailom rjesavam nikada nisam nogom usla tamo.
No iskreno jedva cekam da dodem 45 dana pred porod i da se vratim na svoju placu. Brojim dane do tada. 🤣
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Sto se tice komplikacija. Sjele su mi normalno. 4.257. Tako nesto. Pogledajte si koji datum sta imale na doznakama za otvaranje komplikacija (jeste ih otvarale krajem mjeseca ili tako nesto??) i obavezno nazovite hzzo da vam objasne, mojoj prijateljici jedan mjesec nisu ni uplatili da nije zvala ostalo bi na tome. Ja sve telefonom i emailom rjesavam nikada nisam nogom usla tamo.
No iskreno jedva cekam da dodem 45 dana pred porod i da se vratim na svoju placu. Brojim dane do tada. 🤣
I ja isto 😁. U 9 mjesecu imam dobiti jos komplikacije od 8 mjeseca onda od 1.9 idem na porodiljni i u 10 mjesecu sjeda normalniji iznos iako sve ovisi koliko ima radnih dana pa toliko dobijes jer meni je placa uvijek ista bilo 20 radnih dana ili 22 radna dana a na porodiljnom gledaju radne dane i tako racunaju.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Sanjalica5 - Kužim, ti si sama provjeravaš kod kuće šećer. To je super ako te više neće tlačiti s tim. Pitam to sve jer ja još nisam bila na guk profilima nego mi je na ogtt povišena druga vrijednost i doktor me stavio na dijetu (na kojoj ja jesam već od prije zbog straha od gestacijskog) pa ćemo opet ponoviti ogtt. Nakon toga pojma nemam što će biti, ali pretpostavljam da će me na guk profile ako ne bude bolje. Jesu tebi ikad spominjali mogućnost ranijeg induciranog poroda zbog gestacijskog? Čitala sam na netu o tome pa zato pitam.
♀️29 ♂️32
missed ab 11/20, 7tt
➕ 24.02.2021. - BRANIMIR
I ja isto 😁. U 9 mjesecu imam dobiti jos komplikacije od 8 mjeseca onda od 1.9 idem na porodiljni i u 10 mjesecu sjeda normalniji iznos iako sve ovisi koliko ima radnih dana pa toliko dobijes jer meni je placa uvijek ista bilo 20 radnih dana ili 22 radna dana a na porodiljnom gledaju radne dane i tako racunaju.
Da da ide broj radnih dana puta satnica. Ali opet ce biti recimo slicno kao placa. Fali mi ta razlika.
Meni jedno sredinom 9 mjeseca krece porodiljni. Moram jos viditi tocno.
To je jedini razlog zbog zato jedva cekam da se porod priblizi, zbog svakog drugog razloga bi da vrijeme ipak malo uspori 🤣🤣🤣
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
Sortiraj odgovore
Najstariji