Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PeggyCarter
    18. Kolovoz 2021. 13:38

buhtlica34

PeggyCarter

Vidim da ste se raspisale o naknadi za porodiljni i komplikacije. Mislila sam da se za komplikacije dobije 100% iznos od prosjeka zadnjih 6 mjeseci plaće ili sam u krivu, jer čitam da ste vi dobile puno manje? I za porodiljni isto tako. Može mi netko malo to pojasniti

Ne ne, za komplikacije je maksimalni iznos koji se može dobiti 4257 kn, a porodiljni naknada, koja krene ili 45 ili 28 dana prije termina poroda je 100 posto iznos od prosjeka zadnjih 6 plaća.

Inače ja zadnjih par dana mjerim šećer jutri kad se probudim i bude mi 4.3, 4.2, 4.5, a jedem sve normalno. Tako da se neću više zabrinjavati sa tim, I tako mi je samo prva vrijednost bila granična 5.1,ostale su bile dobre. Mislim da su malo pretjerali sa stavljanje na dijetu odmah.

Hvala ❤

30.11. 👶💙
    👨‍💻 1996. (25), 👩‍💻 1997. (24)
    Luck is what happens when preparation meets oportunity.

Lady.D
    18. Kolovoz 2021. 13:58

Traveller

Rita,
    Da, on je moj doktor, najbolji je. Super mi je i kako je profesionalan i opusten i uvijek za zezanciju, sve istovremeno! Hahaha malac legenda, a tko zna, možda mu se i ostvari želja. 😂 Ma mi se uvijek tako dobro nasmijemo s njim, još priča kako mu žena čita komentare po internetu pa ga napadne doma tipa evo jadna žena je napisala da ste je mrcvarili 12 h i onda tek na carski.. Šta je niste odmah.. Kaže on e dok nije ona rodila prvo prirodno pa onda carski, molila treći put samo me nemojte na carski opet… Hahahhaa. Ma kralj i gotovo, obožavam tog čovjeka

Meni je tak zao sto je otisao sa Svetog Duha. Tko zna mozda se moglo potrefiti da rodim u njegovoj smjeni.  Mislim da bi bila nekak mirnija. 😂

Love2021
    18. Kolovoz 2021. 14:16

Sanja u kojoj bolnici radiš pretrage? Baš mi djeluju strogo ako je s bebicom sve ok i ako mjere odgovaraju i količina plodne je dobra..  A koliko treba iznositi taj afi?

Love2021
    18. Kolovoz 2021. 14:18

Mateja31

Love2021

Mateja31 vidim da imamo isti krevetić. Gdje si uzela posteljinu za njega? I misliš možda neki dodatan madrac stavljat gore, meni se čini tvrda ta podloga 😑

Ja sam uzela u Mali anđeo butik, preko fb narućila s njihove stranice, s tim da je posteljina za kinderbet. Kasnije samo prebacim u njega kad je krevetić do 6 mj starosti ili cim se počme dizati. A sta se tiče madraca neću drugi uzeti, nego samo sam kupila jastuk /dekicu onu kao kornet sto se složi. I fina je mekana, kad bebač ne bude u njoj raširim nju u krevetić

Tnx, mislim da ću i ja tako. Ne naručuje mi sr posebno manja posteljina za tih par mjeseci. Al sam sad vidjela da ima freon tak male posteljine

• ponosna.mama
    18. Kolovoz 2021. 14:33

Evo da vam se javim da sam ziva ☺️ ..citam ja vas stalno, al nemam bas nesto snage piskarat, pluca me bas zezaju dosta. 
    Nego sitila sam se necega iz bolnice nekidan kad sam bila 🙈 ..cekala sam ispred zaraznog uru vrimena i niko mi se nije ni obratia, samo mi je sestra uzela papire i rekla da ce me prozvat kad budem na redu. I tako je dosla smjena u 19h, a ja ni blizu za doc na red. Odjednom izlazi neki mladi doktor i govori di mi je trudnica, ja se javljam, a on kaze dođite sa mnom da ne stojite tu na suncu. Ovi svi okolo poceli negodovat da oni stoje na nogama vec satima da ne mogu ja preko reda bla bla, a on nista, briga njega. I uvea on mene tako u jedan kontenjer, legla ja na krevet, klima radi, kaze on sad lipo odmorite tu sat-dva, doc cu vas ja opet pogledat. Vraca se on nakon sat vremena, izvadio mi krv, spojio braumilu da mi pusti intravenozno lijek za temperaturu i kaze morate se skinit da vam napravim ekg. Nista, skinem se ja i on se izvinjava 5 puta sta je gel hladan pa na kraju govori al vi ste navikli na to, to je onaj s kojom vam ginekolog radi uzv. I tako se mi nesto zezamo kad se ja sitim da nisam depilirala noge 😆😆 ..mislim malo su bockale, nisu sad dlake od metra 🙈 ..i kazem ja njemu nemojte mi gledat noge nisam se depilirala, nije sta ne stignem nego se ne mogu vise sagnit. A kaze on meni imam i ja zenu doma, ona se moze sagnit pa nije depilirana 😆😆😆
    Puno lakse prođu sve muke u bolnici kad imas bilo koga ko je nasmijan i prijateljski raspolozen, iako sam cekala sve skupa 5h proslo je dosta brzo.
    E sad, sutra bi trebala bit zadnji dan u izolaciji. Preksutra OGTT u 7 i pregled u gin.u 13:15. 
    Tako sam se veselila sta napokon izlazim iz kuce nakon 20 dana i sanjam cilo vrime kako cu se okupat i kako necu danima izlazit iz mora i sad skuzim da se sigurno necu moc kupat jer imam upalu pluca 🤦🏻‍♀️

Mišić
    18. Kolovoz 2021. 16:16

ponosna.mama nadam se da ce ti antibiotici sto prije poceti djelovati. 
    Hahha, doktor je show! 🤣 i samo ti pisi 😆😆

• ponosna.mama
    18. Kolovoz 2021. 16:31

Mišić

ponosna.mama nadam se da ce ti antibiotici sto prije poceti djelovati.
    Hahha, doktor je show! 🤣 i samo ti pisi 😆😆

A nadam se i ja, evo 10.dan fibre, dosadilo mi je vise 🙄

• MARELA
    18. Kolovoz 2021. 17:50

Traveller

Marela, sjetila sam se još nečega šta inače imamo smrznuto. Pohanu piletinu. Obične snicle a i punjene rolice sa sunkom i sirom. Ja to ne przim u ulju već godinama nego pečem u pećnici, jednostavnije je, nema nikakve zezancije oko toga već staviš u pećnicu s malo ulja ili svinjske masti i za cca 20 ak minuta imaš ručak. Isto radim s cevapima već neko vrijeme, kad ne pecemo roštilj nego imamo samo njih.

Jao super, hvala ti na prijedlozima, sve sam screenala i po malo cu si to pripremati i na led😄 Ovo za u pecnici je isto super ideja, nedavno sam bas citala clanak o tome, ali nisam isprobala jos, sad je pravi cas😃. 
    Nista ovaj put ne prepustam slucaju😆 muz mi ne kuha, pa ak nebi mogla ja, bilo bi gadno😜 jeli bi svaki dan dostavu🙃

• MARELA
    18. Kolovoz 2021. 17:56

ponosna.mama

Evo da vam se javim da sam ziva ☺️ ..citam ja vas stalno, al nemam bas nesto snage piskarat, pluca me bas zezaju dosta.
    Nego sitila sam se necega iz bolnice nekidan kad sam bila 🙈 ..cekala sam ispred zaraznog uru vrimena i niko mi se nije ni obratia, samo mi je sestra uzela papire i rekla da ce me prozvat kad budem na redu. I tako je dosla smjena u 19h, a ja ni blizu za doc na red. Odjednom izlazi neki mladi doktor i govori di mi je trudnica, ja se javljam, a on kaze dođite sa mnom da ne stojite tu na suncu. Ovi svi okolo poceli negodovat da oni stoje na nogama vec satima da ne mogu ja preko reda bla bla, a on nista, briga njega. I uvea on mene tako u jedan kontenjer, legla ja na krevet, klima radi, kaze on sad lipo odmorite tu sat-dva, doc cu vas ja opet pogledat. Vraca se on nakon sat vremena, izvadio mi krv, spojio braumilu da mi pusti intravenozno lijek za temperaturu i kaze morate se skinit da vam napravim ekg. Nista, skinem se ja i on se izvinjava 5 puta sta je gel hladan pa na kraju govori al vi ste navikli na to, to je onaj s kojom vam ginekolog radi uzv. I tako se mi nesto zezamo kad se ja sitim da nisam depilirala noge 😆😆 ..mislim malo su bockale, nisu sad dlake od metra 🙈 ..i kazem ja njemu nemojte mi gledat noge nisam se depilirala, nije sta ne stignem nego se ne mogu vise sagnit. A kaze on meni imam i ja zenu doma, ona se moze sagnit pa nije depilirana 😆😆😆
    Puno lakse prođu sve muke u bolnici kad imas bilo koga ko je nasmijan i prijateljski raspolozen, iako sam cekala sve skupa 5h proslo je dosta brzo.
    E sad, sutra bi trebala bit zadnji dan u izolaciji. Preksutra OGTT u 7 i pregled u gin.u 13:15.
    Tako sam se veselila sta napokon izlazim iz kuce nakon 20 dana i sanjam cilo vrime kako cu se okupat i kako necu danima izlazit iz mora i sad skuzim da se sigurno necu moc kupat jer imam upalu pluca 🤦🏻‍♀️

Hahah, pre smijesno, sta je i 5h kad te doceka s druge strane netko vedar i za salit ce😄. 
    A ovi kaj gunđaju sto trudnica ima prednost, mislim stvarno, kao da nije opce poznato da trudnice imaju prednost, druga stvar kaj se svi vole pravit malo blesavi. Mene bas rijetko negdje propuste, iako izgledam koda cu svaki cas roditi :/

Ane_ši
    18. Kolovoz 2021. 18:42

Evo da vam se javim dok cekam red kod interniste. Ovi otkucaji opet danas podivljali na 122 i odlucila sam ici u bolnicu. Bila na ginekoloskom sve je ok s bebom kod njih 2160g i tjedan dana veca ( u 29+6 bio 1525g). Sada koliko je to tocno 🤷‍♀️. On aktivan stalno lupa. Napravili mi ekg i nije bas dobar i poslali me vaditi krv i kod interniste i sad na hitnom prijemu cekam pregled. Javim sta je 

Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.