Moja mala je isto vrlo aktivna, ne kužim kaj radi unutra da toliko lupa cijeli dan i noć 😀
Ponekad toliko jako iznenada lupi da se scimam i stresem. Ne boli me, ali nije baš najugodnije... 😂
Jutro okruglice 😊
Mene je probudio grč u 7.30h 😩 nadam se da ste vi imale lipše buđenje 😅
Ugodnu nedjelju želim 🥰
Imala sam isto budjenje al oko pola 9...
😂😂 Rijetko imam grceve nezz dal da pijem magnezij sada... Jer pila sam ga dosta na pocetku trudnoce zbog nesanice pa prestala. A sad ne znam jel vec kasno poceti....
Jutro svima, a našoj mami Missy i njenoj Lani želim sve najbolje, brz.oporavak što više mazenja. 💖💖💖💖💞💞
Cure, kad vas uhvati grc, odmah stopalo staviti na pod. Meni jedino tako doslovno odmah prođe. Ništa drugo nije pomagalo.
I meni tako odmah prodje. Tako je bilo i prije trudnoce... Neg sad sporije ustajem pa uhvati vec jako i onda onak ipak sporije popusti... Al da slazem se samo uspjet se ko bure otkotrljat do ruba kreveta i stat ispravno nogom.....
🙃 Btw. I meni je u desnom jutros
Kako si lijepo opisala… I stavrno djeluje mi da da si tako mirna i tako lijepo i rodila.. Zvuci fino skroz. Vjerujem da boli al super je da nije trajalo dugo. I super sto je islo bez lijekova indukcije i epi….. Sve najbolje zelim… I samo nam pisi ako se sjetis jos cega. Svaka info zlata vrijedi citam po dva put
🙃..
Kad sam dosla ubog bubrega, smjestili me u predradaonu i tamo sam provela dan i pol. Prvi dan s dvije curke, obje toliko razlicito bile u svemu tome, jedna chill do trena kad su krenuli jaci bolovi, tad se raspala, vikala, zapomahala, plakala, grcila se, nije disala, bas se mucila, pomagale smo joj koliko smo mogle. Nitko ju nije pregledao, sestra je vikala na nju jer je izguzvala sve s kreveta i pale joj maramice po podu jel se tako u doma ponasa, katastrofa i slicne izjave. Mi smo bile u soku pa zena rađa, boli ju. Ona je od kad je dosla ponavljala da zeli epiduralnu ali je cijeli dan bila otvorena 1 cm i onda ju dugo nitko nije pregledao, ni dok je umirala tamo, samo su ju u jednom trenu podigli, poslali u radaonu na klistir i ispalo da se otvorila skroz u međuvremenu i nisu joj stigli dati epiduralnu. Meni nisu jer je anesteziologinja bila.na rucku tad. Cimerici sad nisu jer je anesteziolog bio na carskom...
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
A druga cura uz nju je bila toliko opustena da kad gledas nju izgleda da porod nije nista. Prodisala svaki trud i to je to. Doduse ona je isto tamo bila cijeli dan samo 1 cm otvorena i vec joj je bilo tesko i disati kad su krenuli jaki trudovi, ali nekako se drzala ok cijelo vrijeme i trudila se opustiti, ne grciti, disati. Nakon gledanja njihovih muka ja sam rekla da ipak ne bih rodila 😂 E da sam znala.da me isto ceka dva dana kasnije hahah. Ali evo, trudila sam se biti ova druga, opustati misice, ne grciti ruke i noge tijekom truda, prodisari svaki. Trudila se do kraja, ali kraj jedva jer je tesko, ali ajde ponosna sam na sebe jer sam mislila da cu umrijeti i raspasti se nakon prvih trudova, moj prag tolerancije boli je nikakav 😂
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Kako si lijepo opisala… I stavrno djeluje mi da da si tako mirna i tako lijepo i rodila.. Zvuci fino skroz. Vjerujem da boli al super je da nije trajalo dugo. I super sto je islo bez lijekova indukcije i epi….. Sve najbolje zelim… I samo nam pisi ako se sjetis jos cega. Svaka info zlata vrijedi citam po dva put
🙃..
Kad sam dosla ubog bubrega, smjestili me u predradaonu i tamo sam provela dan i pol. Prvi dan s dvije curke, obje toliko razlicito bile u svemu tome, jedna chill do trena kad su krenuli jaci bolovi, tad se raspala, vikala, zapomahala, plakala, grcila se, nije disala, bas se mucila, pomagale smo joj koliko smo mogle. Nitko ju nije pregledao, sestra je vikala na nju jer je izguzvala sve s kreveta i pale joj maramice po podu jel se tako u doma ponasa, katastrofa i slicne izjave. Mi smo bile u soku pa zena rađa, boli ju. Ona je od kad je dosla ponavljala da zeli epiduralnu ali je cijeli dan bila otvorena 1 cm i onda ju dugo nitko nije pregledao, ni dok je umirala tamo, samo su ju u jednom trenu podigli, poslali u radaonu na klistir i ispalo da se otvorila skroz u međuvremenu i nisu joj stigli dati epiduralnu. Meni nisu jer je anesteziologinja bila.na rucku tad. Cimerici sad nisu jer je anesteziolog bio na carskom…
Kao da izbejgavaju dat epi....
I da odmah odgovorim za sv.Duh, ne znam, malo sam razocarana, ali mozda je do guzve jer sve zene tamo rađaju. U predrađaoni si sam, sestre jedva dođu, za sve, cak i za pregled moras pitati 5 puta. Najbolje odraditi doma koliko god mozete jer s 4 cm idete u rađaonu i tamo ide pratnja s vama. Ali ste opet dobar dio vremena sami. Inzistiraju na krevetu i ctg jer im je beba primarna, a meni cim bih ustala krenulo sve jace i brze, u krevetu sporije, bar na pocetku, duze se mucite.
Definitivno ponesite hranu sa sobom ili neka vam donose jer su obroci slabi, dorucak je nikakav, kruh i salama danas haha. Vecera je lagana, tipa juha i to u 17 sati. Ali.mozda je svaka bolnica takva. Doktori su svi bili mladi, specijalizanti, ali mozda jer sam dosla na praznik, a sad je vikend. Ali eto, da nisam bila tamo tih par dana prije mozda ne bih ni primijetila sve od trudova. I definitivno su dobri i brizni bili prema onoj mirnoj curi, a ona koja je vikala da ju boli i zapomagala je sve zivcirala, do te mjere da se ona sestra derala na nju, umjesto da netko priđe, pomogne, utjesi. Ja sam joj stavljala obloge, prskala ju termalnom i sjedila s njom. Ali generalno si u predrađaoni sam i silno sam htjela taj dio preskociti i biti doma sto duze, ali eto, Lana nije podrzala mamu 😂
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
A druga cura uz nju je bila toliko opustena da kad gledas nju izgleda da porod nije nista. Prodisala svaki trud i to je to. Doduse ona je isto tamo bila cijeli dan samo 1 cm otvorena i vec joj je bilo tesko i disati kad su krenuli jaki trudovi, ali nekako se drzala ok cijelo vrijeme i trudila se opustiti, ne grciti, disati. Nakon gledanja njihovih muka ja sam rekla da ipak ne bih rodila 😂 E da sam znala.da me isto ceka dva dana kasnije hahah. Ali evo, trudila sam se biti ova druga, opustati misice, ne grciti ruke i noge tijekom truda, prodisari svaki. Trudila se do kraja, ali kraj jedva jer je tesko, ali ajde ponosna sam na sebe jer sam mislila da cu umrijeti i raspasti se nakon prvih trudova, moj prag tolerancije boli je nikakav 😂
I trebas biti ponosna na sebe i sama stalno citam o tome kako ostat miran kako ne trosit energiju na puno vikanja i grcenje ne pomaze... Tteba slat kisik bebi i maternici da je kontrakcija manje bolna...... Sve znam disanje je prodisavanje je spas.... I svaka cast tko uspje u tome... Nadam se svim srcem da ce mi ici.... Prvi porod je i mala mora van a ja je jedva cekam zato se nadam da cu bit dovoljno motivirana dati sve od sebe i kad je najteze....
Hvala ti draga... ❤️❤️❤️ Divno si ti to sve uspjela stvarno poruke koje sve upisuju bas opustajua ne stvaraju paniku.. Hvala na tome.
Sad se raspisala, ali eto, jedina sam u sobi bez bebe, ona je na suncanju, osjecam se kao da nisam ni rodila, a svi s bebicama haha
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
🙃..
Kad sam dosla ubog bubrega, smjestili me u predradaonu i tamo sam provela dan i pol. Prvi dan s dvije curke, obje toliko razlicito bile u svemu tome, jedna chill do trena kad su krenuli jaci bolovi, tad se raspala, vikala, zapomahala, plakala, grcila se, nije disala, bas se mucila, pomagale smo joj koliko smo mogle. Nitko ju nije pregledao, sestra je vikala na nju jer je izguzvala sve s kreveta i pale joj maramice po podu jel se tako u doma ponasa, katastrofa i slicne izjave. Mi smo bile u soku pa zena rađa, boli ju. Ona je od kad je dosla ponavljala da zeli epiduralnu ali je cijeli dan bila otvorena 1 cm i onda ju dugo nitko nije pregledao, ni dok je umirala tamo, samo su ju u jednom trenu podigli, poslali u radaonu na klistir i ispalo da se otvorila skroz u međuvremenu i nisu joj stigli dati epiduralnu. Meni nisu jer je anesteziologinja bila.na rucku tad. Cimerici sad nisu jer je anesteziolog bio na carskom…
Kao da izbejgavaju dat epi….
Da, to je i meni palo na pamet kad sam čitala. Žene satima imaju trudove i traže epi 100 puta, a oni odgadaju i odgadaju, a onda odjednom bude prekasno. Hm...
Sortiraj odgovore
Najstariji