.P.S. uz to i casu ledenog caja Zero 😂😂
Hrabro od tebe 😀 😀
PREGGO_LIFE daaa taj caj me spasava...jer od konstantnog konzumiranja vode mi je vise zloo...ne smijes slatko, ne smijes hljeb,ne smijes sok pa sta smijeeeem 😠😠🤷🤷 i nasla sam si utjehu u Eistee Zero 💞💞
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Meni je inače kvrga s desne strane od početka baš su me zezali kako je malcu tu glava ja sve onako ma da vi znate😂😂 kad ono stvarno. I to što kažete čim legnem odma kvrga iskoči🙈
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
I ja prijavljujem da se naguzi na desnu stranu i uopće nemrem procijeniti jel to onda dupe,noge,kičma,glava..🤣🤷♀️
ali onak bas nelagodno,nategnuto.. bas bi rado vidjela kaj se to odigrava tada unutra 🤭🥰
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
Jbt Mokosh da ti neotices zbog visokog tlaka.
Kakv ti je inace?
Meni su isto stopala otekla 2,3 dana do te mjere da sam jedva hodala koliko me boljeo. Doslo mi je da placem.
Pocela sam pit mininalno 2l vode (popijem sigurno i 3l) apsolutno sam izbacila sol. Nista ne solim, sve mi je bljutavo 🤣 cak mi se vise ni slatko ne jede ko prije.
Nazvala jednu fizijatricu i ona mi poslala 3 vjezbe za stopala, kao drenazu. Radila sam to 1 dan sat i pol ispred tv. Naslagala jastuke digla noge i svaku vjezbicu 20 min.
Ujutro sam imala svoja stara stopala, ali sam cijeli, cijeli dan isla na wc.
Nadam se da ti nije tlak pa da ce ti mozda ovo pomoc. Samo budi sigurna da ti nije od tlaka pa da i ti mozrs vjezbice 😃
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
LadyD i ostale šećerne trudnice - kak si mjerite šećer? Jeste išle radit GUK profil?
Ja bi trebala u Vuk Vrhovec, al odgađam stalno.
Danas osjećam kao da mi je trbuh čudno težak i napet pa ću najvjerojatnije opet odgodit odlazak na ono predavanje i po pribor 😀
Ja se jos svercam s dijetom 🙈 ..trebala bi bit na dijeti nekih 4 tjedna, pa ponovit OGTT prije sljedeceg pregleda koji je 19.08.da vide oce me slat na GUK. Nekako se nadam da je dovoljno tjedan dana prije pocet s tom "dijetom" i da bi rezultati trebali bit vidljivi na OGTT-u 🙈🙈. Probala jesam dan-dva, al meni je to stvarno kolicinski previse hrane pa sad nekako improviziram, jedem vise puta dnevno, al po svome, ne pratim jelovnik 😏
Mislila sam da sam jedina kojoj je to previše hrane 😂
Ah, ja sam se nadala da ću možda i ja tako ko ti, dijeta pa opet OGTT, al nažalost zavrsih odmah na GUK profilu.
A kakav ti je bio rezultat OGTT-a?
A dogovorila sam se s gin.da cu probat jest 5-6 obroka jer mislimo da mi je mozda povecana prva vrijednost nataste zbog malog unosa hrane tokom dana pa cemo ponovit OGTT. Inace jedem 2 obroka u danu, od kojih je jedan voce, tako da je to sigurno premalo. Sad se silim pojest vise obroka, al i dalje je to pretezito voce, pa sad ne znam kakvog bas to ucinka ima.
Sto se tice vrijednosti OGTT-a, prva mi je 5.5, a druge dvije ne znam, kaze gin.da su super.
Pokušaj ubacit umjesto voća više povrća, kao nekako ih zamijenit. Tipa kad poželiš jabuku, radije si napravi zdjelu zelene salate, ili paradajz krastavac salatu. Ako u salatu dodaš još malo sira, tu si već na super putu. Barem ja tako samu sebe tješim i ohrabrujem 😀
Držim ti fige da uspiješ popravit ogtt pa da ne trebaš prolazit kroz ovu dodatnu gnjavažu s guk profilima… 🙂
Uf to je vec problem s obzirom da imam gastritis i intoleranciju na laktozu pa pola stvari ne smim ni pogledat 🙄
Al guram nekako, i ovo mi je vec veliki pomak, s dva obroka sam dosla na 5 🎉🎉
Jutros za dorucak fetu crnog kruha s philadelphiom i kavu bez secera, uzina 4 sljive, rucak vrat s gradela i leso tikvice, uzina lubenica i kava bez secera, i sad jogurt. Slatko ni inace bas ne jedem, kruh isto, eventualno fetu crnog sa sjemenkama tako da ne bi trebalo sad to nesto bit strasno 🤷🏻♀️
I ja prijavljujem da se naguzi na desnu stranu i uopće nemrem procijeniti jel to onda dupe,noge,kičma,glava..🤣🤷♀️
ali onak bas nelagodno,nategnuto.. bas bi rado vidjela kaj se to odigrava tada unutra 🤭🥰
Hahah i mene živo zanima 😂😂 nekad baš vidim da se pomiče i namješta a nekad samo na jednom nabrekne i baš neki nelagodni osjećaj doslovno ko da se rasteže
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Jbt Mokoshda ti neotices zbog visokog tlaka.
Kakv ti je inace?
Meni su isto stopala otekla 2,3 dana do te mjere da sam jedva hodala koliko me boljeo. Doslo mi je da placem.
Pocela sam pit mininalno 2l vode (popijem sigurno i 3l) apsolutno sam izbacila sol. Nista ne solim, sve mi je bljutavo 🤣 cak mi se vise ni slatko ne jede ko prije.
Nazvala jednu fizijatricu i ona mi poslala 3 vjezbe za stopala, kao drenazu. Radila sam to 1 dan sat i pol ispred tv. Naslagala jastuke digla noge i svaku vjezbicu 20 min.
Ujutro sam imala svoja stara stopala, ali sam cijeli, cijeli dan isla na wc.
Nadam se da ti nije tlak pa da ce ti mozda ovo pomoc. Samo budi sigurna da ti nije od tlaka pa da i ti mozrs vjezbice 😃
Meni stopala inace oticu, ljeti mi bude najgore. Bas mi se zadrzava voda u nogama. Sve je to krenulo oko moje 13. godine. Moja majka ima isti problem i njoj su bas dijagnosticirali da ima limfedem nakon sto me rodila. Ta bolest je neizljeciva, ali se moze drzati pod kontrolom s limfnim drenazama, bandazom, masazama, brigom o prehrani, brigom o njezi same koze, suhim cetkanjem i naravno posebnim carapama koje bi morala nositi i ljeti po ovim vrucinama. Jako se malo o tome zna. U hrv koliko znam nema specijalista za limfedem/lipedem, no zahvaljujuci Heleni Jaholis, sve se vise o tome prica, cak je bila i reportaza na tv o tom problemu.
Meni je tlak inace super, no u trudnoci mjesec dva pred kraj pocne lagano rast. Ovo kod mene je zacarani krug. Sigurno da svo to nakupljanje vode u organizmu izaziva povisen tlak, kao sto i sama trudnoca utjece na mene tako da uz moje klasicno oticanje jos dodatno oticem i to izgleda koma. Do sada kada sam davala urin, nije pokazivao proteine i sto vec moze ukazivati na preeklamsiju. Nadam se da ce tako i ostati. 🤞 Trudim se piti sto vise vode, piskim stalno jer mi je uzasan pritisak na mjehuru.
Drago mi je da su ti vjezbice pomogle i da si uspjela sve ispiskit. 😊 Meni je problem i to drzanje nogu na povisenom. Tj ne mogu lezati na ledima i dici noge visoko u zrak i npr naslonit na zid. Gusi me. U prosle dvije trudnoce mi je to bio spas. Sad jedino kad sjedim na kutnoj stavim si jastuk pod noge i to je to. A navecer pred spavanje si olaksam hladnim tusem. Sto to godi. 😄 Ono ful hladna voda.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Jutro trudnice. Mene su jutros probudili lagani menstrualni bolovi koji su trajali a sigurno 5-10 min već sam se uplašila da je krenulo. Jel koja od vas ima takve bolove?
🙎29 god., 👦muž 33 god.
02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)
Jutro svima, čitam vas kad god imam priliku jer i nemam šta drugo za raditi osim što ispunjavam ukrstene riječi, čačkam po telefonu i čitam vas. Vrijeme ovdje stoji, dan je godina. U petak, kada sam primljena, imala sam vaginalni pregled i ultrazvuk, uzeli su krv i urin na analizu. Ovdje je milion doktora i niko ništa ne govori osim ako nije neophodno. Pacijenti se smjenjuju kao po traci, kroz moju sobu je od petka proslo osam žena. Za vaginalni su rekli da je sve ok, zatvorena sam, cerviks postoji cijelom svojom dužinom, tvrd, malo uloživ. Na ultrazvuku beba dobro, malo smanjeni ti protoci ali nije strašno za to su mi rekli aspirin da pijem jer je to do mog pritiska. Za nalaze krvi, urina i briseva ništa nisu rekli, vidim da stoje u fascikli istorije bolesti pa pretpostavljam da nešto nije uredu rekli bi i uveli neku terapiju ali za sada nisu ništa. Čekam još onaj nalaz urina za koji se urin skuplja 24h, da vide gubim li proteine.
Danas imam ultrazvuk ponovo i nadam se da je samo on jer mrzim vaginalne preglede meni su uglavnom bolni. 🙄
Mišić hvala ti na pitanju, trudim se ostati dobro ali da vam iskreno kažem teškom mukom to uspijeva ili ne uspijeva jer daleko sam od svih mojih, nedostaju mi svi a muž naročito, i kad mi dođu ne mogu ih vidjeti samo s prozora sa trećeg sprata im mahnem i oni ostave stvari za mene. Vec je deveti dan kako sam u bolnici i pojma nemam do kad ću ostati, panika mi je kad pomislim da bih mogla mjesec dana biti tu a u isto vrijeme molim boga da budem što duže da beba što duže može ostati i rasti, da ne mora van. Uuuuh, konfuzija. 🥺
Uh Dannna ja kao pokvarena ploca nemam sto dr reci osim drzi se i bit ce sve na kraju u redu.... Ne mogu ni zamislit kako je tesko biti odvojena sada od svojih pogotovo muza.. Ali bebica je tu mazi stomak telefoniraj sa svojima i pokako sve ce se rijesit.. Nekako vjerujem.....
❤️ Saljem podrsku.
Sortiraj odgovore
Najstariji