Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mišić
    27. Srpanj 2021. 20:16

Missy uuu, bas kasno pregled! Ja sam prosli put rodila sa 37+5 🤣🤣🤣 
    Meni nisu htjeli dati fiksan termin pregleda nego ce ga odrediti prema ctg-u
    Jana tako bi i ja trebala malo preniti da rodim na rodjendan (djecak je stigao na tatin rodjendan pa je to sad svima glavna zafrkancija) 😆 
    A sestra govori da ce djevojcica na njezin (krajem 8.) 😆
    Bas me zanima hoce li ti baka biti u pravu 😁😁
    Zara tebe strah mog poroda, hahhaha? 🤣🤣
    Daklem, moje prvo iskustvo: puknuo vodenjak, dosla u bolnicu prst otvorena i bez trudova, uslijedila indukcija prostinom i ponovno busenje vodenjaka (nije sve iscurilo, puknuo mi je negdje s gornje strane), dobila svoje trudove i rodila skoro 12 h nakon dolaska. Mana je sto sam cijelo vrijeme morala lezati i nisam se smjela kretati 🙈

Mišić
    27. Srpanj 2021. 20:18

I cestitam svima na dobrim pregledima! 😚😚

Mišić
    27. Srpanj 2021. 20:19

I cure s gestacijskim - drzite se! 🤗🤗

• Mia38
    27. Srpanj 2021. 20:22

daniella2207

mala_ive

Mia38

daniella2207

Pozz cure, dali je koja imala iskustva da joj se cerviks u 8 tjedana skrati za skoro 2 cm,sa 46mm koliki je bio u 20 tt na 28mm u 28 tt, inace ginekologica mi nije nista rekla na zadnjem pregledu vidila sam tek nedavno na nalazu,nije mi preporucila nikakvo mirovanje ni nista.Sada kada citam preporucene duljine po tjednima ovo je dosta skraceno,tako da sam odustala i od joge do iduceg pregleda koji je 03.08.

Daniella meni se od jednog redovnog ptegleda do drugog skratio sa 40 na 28.

Daniella meni je u prvoj trudnoci s 28 krenuo kratiti se, bio je 3.2, s 32 tjedna 2.7, s 35 1.5cm. Do 35. je bio T oblika i zatvoren a tad Y i do kraja se malo pomalo otvarao i rodila sam s 39.1 dosla u rodilište otvorena 6cm. Mene doktorica nije stavila na strogo mirovanje ali je tvrdila da nisko nosim i imam sklonost prijevremenom otvaranju i da se moram umiriti jer zasto bih rodila s 34 ako ne moram. Ja sam bas puno hodala, previse i osjecala pritiske tad, mali je bio na glavi dosta rano, s 26tj, pa je to doprinijelo. Ozbiljno sam to sve shvatila i dosta se bila primirila (prestala raditi s 30tj i uglavnom po kuci nesto ceprkala do 35.). Mislim da je dosta individualna brzina priroda tih otvaranja i duzina cerviksa kod razlicitih zena, ali koliko sam shvatila, sve ako se primire mirovanjem odrze stanje i bude OK.

Ja sam 28+3 i danas imam pregled u 16h i ful me zanima sta ce ovaj put biti. Imam dojam da je pritisak ovaj put manji. Javim veceras :-)

Da meni je s 28 tt vec na 28mm a nije mi nista rekla niti da se primirim,ja je nisam pitala jer mi nije tamo ni rekla koliki je a pitala sam je dali mogu nastaviti s jogom i rekla je da mogu,inace i radim pa bas osjecam pritisak pa sam isla malo citati o cerviksu,nisam ni bila upucena u to da bih se trebala bar malo primiti.Sada sam 30+4tt ,drugi tjedan imam pregled u bolnici pa cu tamo sve pitati.Sretno na pregledu i drzim fige da sve bude ok😀👍

Nije ni meni posebno govorila dok nije doslo do takvog skracivanja. Meni je vec u 20 tt bio 28! Moja dokt napravila paniku, hitna, strogo mirovanje.... dok privatna kaze samo vise odmora i ne pretjerivati. Nova istrazivanja (malo sam googlala) cak pokazuju da mirovanje nema utjecaja na to. A tko ce ga znat.. ja za svaki slucaj mirujem jer sam tek 25 tjedan.

daniella2207
    27. Srpanj 2021. 20:29

Mia38

daniella2207

mala_ive

Mia38

daniella2207

Pozz cure, dali je koja imala iskustva da joj se cerviks u 8 tjedana skrati za skoro 2 cm,sa 46mm koliki je bio u 20 tt na 28mm u 28 tt, inace ginekologica mi nije nista rekla na zadnjem pregledu vidila sam tek nedavno na nalazu,nije mi preporucila nikakvo mirovanje ni nista.Sada kada citam preporucene duljine po tjednima ovo je dosta skraceno,tako da sam odustala i od joge do iduceg pregleda koji je 03.08.

Daniella meni se od jednog redovnog ptegleda do drugog skratio sa 40 na 28.

Daniella meni je u prvoj trudnoci s 28 krenuo kratiti se, bio je 3.2, s 32 tjedna 2.7, s 35 1.5cm. Do 35. je bio T oblika i zatvoren a tad Y i do kraja se malo pomalo otvarao i rodila sam s 39.1 dosla u rodilište otvorena 6cm. Mene doktorica nije stavila na strogo mirovanje ali je tvrdila da nisko nosim i imam sklonost prijevremenom otvaranju i da se moram umiriti jer zasto bih rodila s 34 ako ne moram. Ja sam bas puno hodala, previse i osjecala pritiske tad, mali je bio na glavi dosta rano, s 26tj, pa je to doprinijelo. Ozbiljno sam to sve shvatila i dosta se bila primirila (prestala raditi s 30tj i uglavnom po kuci nesto ceprkala do 35.). Mislim da je dosta individualna brzina priroda tih otvaranja i duzina cerviksa kod razlicitih zena, ali koliko sam shvatila, sve ako se primire mirovanjem odrze stanje i bude OK.

Ja sam 28+3 i danas imam pregled u 16h i ful me zanima sta ce ovaj put biti. Imam dojam da je pritisak ovaj put manji. Javim veceras :-)

Da meni je s 28 tt vec na 28mm a nije mi nista rekla niti da se primirim,ja je nisam pitala jer mi nije tamo ni rekla koliki je a pitala sam je dali mogu nastaviti s jogom i rekla je da mogu,inace i radim pa bas osjecam pritisak pa sam isla malo citati o cerviksu,nisam ni bila upucena u to da bih se trebala bar malo primiti.Sada sam 30+4tt ,drugi tjedan imam pregled u bolnici pa cu tamo sve pitati.Sretno na pregledu i drzim fige da sve bude ok😀👍

Nije ni meni posebno govorila dok nije doslo do takvog skracivanja. Meni je vec u 20 tt bio 28! Moja dokt napravila paniku, hitna, strogo mirovanje…. dok privatna kaze samo vise odmora i ne pretjerivati. Nova istrazivanja (malo sam googlala) cak pokazuju da mirovanje nema utjecaja na to. A tko ce ga znat.. ja za svaki slucaj mirujem jer sam tek 25 tjedan.

Naravno ako mozes svakako miruj,nije naodmet...ja mirujem koliko mogu,vjerujem da ce sve biti u redu😉

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

mala_ive
    27. Srpanj 2021. 23:42

Hej :-) evo ja bila danas, nista nije mjerio, samo rucno provjerio i rekao zatvorena, cerviks odrzan, nema nikakvih problema. Pitala sam za centimetre kojim su me pilali u prosloj trudnoci, on kaze da nema potrebe mjeriti i raditi vaginalni, da je sve OK. Inace mali je jos uvijek glavom gore pa je moguce da je u prvoj trudnoci bio tako nisko na cerviksu  i kratio ga jer se rano okrenuo, sa 26tj. 

Vidjet cemo s 33 tjedna sta ce biti na kontroli. Tebi svakako savjetujem da se primiris pogotovo ako je beba na glavici na cerviksu i osjecas pritisak. I bit Ce sve super :-) vjerojatno ti nije spominjala mirovanje jer je cerviks zatvoren? Pretpostavljam. Jel ti prva trudnoca? 

Mišić
    28. Srpanj 2021. 00:06

MARELA uf, koja prica, najezila sam se… prestrasno mi je to da to rade zbog “guzve” ili “kraja smjene”. 😩 od srca ti zelim drugi porod bez dripa! 🍀
    Koliko cujem od cura oko sebe, pustaju do puna 42. tjedna (ukoliko nema problema s bebicom, posteljicom i plodnom vodom). 

ivkica
    28. Srpanj 2021. 06:17

Sanjarka mene stavi za pregled 11.8. tad sam još kod ginekologa koji mjenja moju ginekologicu i 20.08. pregled u bolnici

🙎29 god., 👦muž 33 god.
    02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
    22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
    Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)

daniella2207
    28. Srpanj 2021. 06:54

mala_ive

Hej :-) evo ja bila danas, nista nije mjerio, samo rucno provjerio i rekao zatvorena, cerviks odrzan, nema nikakvih problema. Pitala sam za centimetre kojim su me pilali u prosloj trudnoci, on kaze da nema potrebe mjeriti i raditi vaginalni, da je sve OK. Inace mali je jos uvijek glavom gore pa je moguce da je u prvoj trudnoci bio tako nisko na cerviksu i kratio ga jer se rano okrenuo, sa 26tj.

Vidjet cemo s 33 tjedna sta ce biti na kontroli. Tebi svakako savjetujem da se primiris pogotovo ako je beba na glavici na cerviksu i osjecas pritisak. I bit Ce sve super :-) vjerojatno ti nije spominjala mirovanje jer je cerviks zatvoren? Pretpostavljam. Jel ti prva trudnoca?

Super ajde drago mi je da ti je sve ok,meni je ovo prva trudnoca da i bebica je vec sa 28 tt na pregledu bila s glavicom dole,tako da je vjerovatno pritisak od toga,nije mi nista rekla ali sigurno je onda zatvoren.Ja cu se svakako primiriti,pa se javim kako je prosao pregled 03.08.😉

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

Sanjarka88
    28. Srpanj 2021. 07:16

🍀Termin idućeg  pregleda 🍀
    SRPANJ:
    Lisa27 28.07.
    Lollypop 28.07.
    Haru 29.07.
    Pokloncic 29.07.
    Freya444 29.07.
    MadameI 29.07.
    Little baby 30.07.
    Tommyfame 30.07.
    Petoma93 30.07.
    KOLOVOZ:
    aAnchy 02.08.
    Naki123 02.08.
    Buhtlica34 02.08.
    Bumac95 02.08.
    Minnie25 03.08.
    Daniella2207 03.08.
    Bilja1212 04.08.
    Sanjarka88 04.08.
    Bubica_0706 04.08.
    Taya 04.08.
    Lyra 04.08.
    Sanjalica5 04.08.
    Sunce7 05.08.
    Orhideja13 06.08.
    Sanja0508 06.08.
    Tracy 10.08.
    Lovely 10.08.
    Keto35 11.08.
    Ivkica 11.08.
    LadyD 12.08.
    Ivona1505 12.08.
    Endzrue 12.08.
    Zara7 16.08.
    Nyssa_ 16.08.
    Lješnjak 16.08.
    Lorre 17.08.
    Preggo_Life 17.08.
    Traveller 17.08.
    Anuška 18.08.
    Mateja31 19.08.
    Ana25 19.08.
    Ponosnamama 19.08.
    Leah 20.08.
    Jana25 20.08.
    Missy88 20.08.
    Ivkica 20.08.
    CarpeDiem 25.08.
    Mateja2602 26.08.
    Ani92 27.08.
    LilM 30.08.
    Jackie27 31.08.
    RUJAN:
    Meaa. 07.09.

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.