plavabosanka ne brini zbog kolostruma, ne mora svima curiti u trudnoci. Evo ni meni ne ide, ni sad ni u prosloj, niti sam ikad imala problem s “curenjem” mlijeka, a dojila sam sina pune 2 godine. 🙂
I ne slusajte te bapske price tko ima, tko nema mlijeka nakon poroda. Sve cemo “dobiti” mlijeko, jedino bitno je hoce li se ili nece uspostaviti dojenje, a to ovisi o vise faktora (npr. bebinom hvatu, nasem psihickom stanju, itd., itd.). I da naglasim ono najbitnije: nitko nije bolja ili gora mama jer doji ili ne doji svoje dijete.
I pozdrav od nas dvije s prvog službenog dana porodiljnog https://ibb.co/4sv1ZQv
Dobro jutro okruglice ♥️
Ja se jos izležavam 😁
Zadnjih dana je nesto drugačije kod mene, najintenzivnije udarce i pokrete osjetim skroz nisko pa čak i u predjelu gaćica 😳 nemam pojma sta je to sad
To i tvrdi trbuh…..uf jedva Pregled čekam 😏
Littleblue21 kakvi su nalazi OGTT? 🤞 Kako ste vas dvoje? Piši nam češće 😊
Monalisa nemoj se brinuti. Bitno da je cura dobro, da se dobro razvija i da su proroci dobro. To sta će mozda biti manja bebica apsolutno ništa ne znači. Bebice se normalno rađaju od 2500g do 4500g , velik je raspon tako da 😊
Lorre čestitam na dvoznamenkastom odbrojavanju 🎉🎉🎉
Anuška budes navalila na slatko nakon poroda, brzo ce to 🤩😊🎉
Ponosnamama uzivajte na Braču 🌞
Kiky super si 🥰Little baby bravo za dobar OGTT 👏👏👏👏
Jackie uzivaj u mini stvarima, i ja ih obozavam stalno gledati 🥰
Spominjete kolostrum. Meni ne curi, nije ni u jednoj trudnoći 🤷
Ljesnjak kako kod tebe izgleda taj tvrdi trbuh? Stalno ili bas stiskanje/opuštanje kao kontrakcije?
LilM kako ste vas dvoje? Piši nam češće 😊
Haru čekamo slike sa se Ethereal ulova 👏
Dannna poprati tlak. Dobro pa si ubrzo na pregledu. Bit ce to ok. Bitno ga je imati pod kontrolom 😊 visoki tlak uglavnom nema simptome , zato i je opasan i inače.
Buba Bublica kod tebe je sindrom bijele kute 😁Sanjarkaja ne osjetim trenutak u kojem se stvrdne nego odjednom je tvrd i napet i onda mi je neugodno hodati imam osjecaj sa ce ispast, neki puta prode brzo neki puta je dulje i stalno kroz dan, ali svakim danom sve cesce. I onda recimo ako su mi crijeva punija onda me ona pocnu bolit. Ne osjetim to tipa kao kontrakciju- stezanje opustanje. Samo ili je tvrd ili nije, ali ctg pokazuje brezuljkice.
Ista stvar u mene! Identično kako si opisala. I to mi je od cca 20og tjedna..
I netko je pitao za higijenske potrepštine za bebu. Evo nekih:
- fiziološka otopina
- alkohol
- octenisept
- sterilne gazice
- toplomjer (temperatura se mjeri u guzi)
- čepići paracetamola za dojenčad (npr. Efferalgan ili koji vam već preporuče u apoteci)
- škarice za noktiće
Dodatak:
- aspirator za nos (ručna pumpica i/ili onaj koji ide u usisavač. Osobno sam koristila oba.)
Bilja1212
Cure, prije par dana jedna od vas je pisala za grupu za nosenje bebica na fejsu, kako se zove grupa? Nisam si zapisala 😬😀
💙 Šimun: 10/2021.
➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
💜 Mara: 11/2023.
I pozdrav od nas dvije s prvog službenog dana porodiljnoghttps://ibb.co/4sv1ZQv
Baš ste zgodne 😄😁 ja imam osjećaj da je moj trbuh daleko najveći ovdje kad gledam vaše slikice. Doduše, imam i najveću bebu 🤣
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Ženice znate šta me još zanima jel neka od vas imala problem da vas probada ili boli ispod desne sise, al ne u rebrima nego točno ispod sise onaj dio gdje inače dođe žica od grudnjaka jel. Ja sam mislila da je to od grudnjaka jer me nažulja al sad skužila da me krene bolit i kad ga nemam pa ne znam šta je. A bilo me popustilo malo to pa sam i zaboravila priupitati doktoricu zašto se to dešava...
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Hej curke. Vidim da i vas muci jel imate trudove jel se otvarate. Ja isto to mislim. Probada me dolje i stidna kost me boli i probada imam osjecaj da se pocelo siriti. Trbuh mi je ogroman bas mi je postao tezak. Kad moram na wc da imam stolicu bas imam cudan osjecaj kao da se sve siri. Iscjedak je uvijek isti. Kontrola za 2 tjedna. Valjda cu izdrzati do tada. Samo lezim nista ne radim. Spremila sam vec torbu za rodiliste i bebinu robicu sta imam oprati. I to cu u ponediljak sredit ne daj boze da krene otvaranje i zavrsim u bolnici na mirovanju. Bojim se da mi taj scenari slijedi nadam se da ce me pustiti bar do gospe. Sto se tice tvrdog trbuha to bude i meni i iskoci grba to nekako imam osjecaj da mali guzu izbaci i bas me onda sve zaboli i bude pritisak na zeludac i pluca i sve skoro zaplacem pa ga molim i mazim da se spusti dolje. Ne kazu uzalud da je trece tromjesece ajme u drugom sam bas uzivala i bila puna energije.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Hej curke. Vidim da i vas muci jel imate trudove jel se otvarate. Ja isto to mislim. Probada me dolje i stidna kost me boli i probada imam osjecaj da se pocelo siriti. Trbuh mi je ogroman bas mi je postao tezak. Kad moram na wc da imam stolicu bas imam cudan osjecaj kao da se sve siri. Iscjedak je uvijek isti. Kontrola za 2 tjedna. Valjda cu izdrzati do tada. Samo lezim nista ne radim. Spremila sam vec torbu za rodiliste i bebinu robicu sta imam oprati. I to cu u ponediljak sredit ne daj boze da krene otvaranje i zavrsim u bolnici na mirovanju. Bojim se da mi taj scenari slijedi nadam se da ce me pustiti bar do gospe. Sto se tice tvrdog trbuha to bude i meni i iskoci grba to nekako imam osjecaj da mali guzu izbaci i bas me onda sve zaboli i bude pritisak na zeludac i pluca i sve skoro zaplacem pa ga molim i mazim da se spusti dolje. Ne kazu uzalud da je trece tromjesece ajme u drugom sam bas uzivala i bila puna energije.
Tako i mene boli dolje, kad se sagnem ili kad se okrecem u krevetu ili tipa ustajem, a nisam sigurna jel bas kost ili samo stomak dolje, morat cu pitati doktoricu. Inace smo jednako trudne, ja sam isto 27+1. Meni iskoci onako kao grba s desne strane kraj pupka, ali me ne boli nista niti imam pritisak ikakav, ali mene vise ova bol brine u donjem dijelu stomaka.
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji