Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buba Bublica
    24. Srpanj 2021. 00:02

Dannna

Da prijavim još jedan problem a to je cijeli dan visok pritisak koji mjerim od 140/90 do 150/90. Odjednom bez ikakvih simptoma. ☹️☹️☹️
    Jedva čekam da prođu još ova dva dana da idem na kontrolu.
    Inače stigli su mi nalazi i sem bakterija u urinu sve uredno. Krvna slika dobra, bubrezi super, d-dimer super, šećer nikad bolji u zadnjih deset godina - 4.2, nema leukocita u urinu kao prošli put.
    I sad pritisak ☹️☹️☹️ pa uvjek neko s*anje 🥺😭

Meni se isto javio visok tlak, ne znam zasto ne osjecam nikakve promjene da se nesto loše osjećam i slično.
    Kupila sam tlakomjer i doma mi je u raznim situacijama uredan tlak oko 120/80 do 130/85 zna mi biti cak i nizak kad odmaram dosta, ali zato kad dodem na kontrolu to bude 145/95 150/90 puls preko 100. Doktorica mi je rekla da ovaj donji tlak je ok s tim vrijednostima da bi se inace zabrinila da je vise, a da ovaj gornji tlak moze biti uzrokovan nervozom ili nesvjesnim strahom pred pregled...

Ne znam sto bi rekla, ispadnem lažljiva kad kazem kakav tlak imam doma...sve mi dode da ponesem svoj tlakomjer da vidim jel do njega (a novi je) 😂🙆

Rodila se ljubav 18.10.2021.
    Šimun Limun 🍋👼💙

• Buba Bublica
    24. Srpanj 2021. 00:15

Dannna

Buba Bublica

Dannna

Da prijavim još jedan problem a to je cijeli dan visok pritisak koji mjerim od 140/90 do 150/90. Odjednom bez ikakvih simptoma. ☹️☹️☹️
    Jedva čekam da prođu još ova dva dana da idem na kontrolu.
    Inače stigli su mi nalazi i sem bakterija u urinu sve uredno. Krvna slika dobra, bubrezi super, d-dimer super, šećer nikad bolji u zadnjih deset godina - 4.2, nema leukocita u urinu kao prošli put.
    I sad pritisak ☹️☹️☹️ pa uvjek neko s*anje 🥺😭

Meni se isto javio visok tlak, ne znam zasto ne osjecam nikakve promjene da se nesto loše osjećam i slično.
    Kupila sam tlakomjer i doma mi je u raznim situacijama uredan tlak oko 120/80 do 130/85 zna mi biti cak i nizak kad odmaram dosta, ali zato kad dodem na kontrolu to bude 145/95 150/90 puls preko 100. Doktorica mi je rekla da ovaj donji tlak je ok s tim vrijednostima da bi se inace zabrinila da je vise, a da ovaj gornji tlak moze biti uzrokovan nervozom ili nesvjesnim strahom pred pregled…

Ne znam sto bi rekla, ispadnem lažljiva kad kazem kakav tlak imam doma…sve mi dode da ponesem svoj tlakomjer da vidim jel do njega (a novi je) 😂🙆

Tako je i meni bilo. Prije trudnoće cijeli život je bio nizak. Od 12tt negde se unormalio i bude 120/70, kada dođem na pregled izmjere 130/80 ili 130/90. Ali evo sad kući mjerim najprije 140 pa onda 150/90. Kako je moguće da nemam nikakav simptom. I kad odmaram bude niži 130/80 čim hodam, sjedim, stojim odmah pre 140. 😭

Ja sam sada usla u 30. tjedan, mozda je zbog veceg opterecenja i dobila sam vec 14 kg a zatrudnila sam s viškom.
    Jedino da tome prepišem, ili je stvarno nesvjesni strah od pregleda, još ona maska preko nosa a vruće 😒

Rodila se ljubav 18.10.2021.
    Šimun Limun 🍋👼💙

plavabosanka
    24. Srpanj 2021. 00:19

ivkica

Cure, da li vas koju boli kad krene kolostrum curiti. Mene krene užasno boliti kao da će krenuti curiti pa nikako da krene i onda me baš zna jako boliti

Meni još nije krenuo curit jel to loš znak? Najviše me strah toga da neću imati mlijeka i da neću iskustvo dojenja doživit😭

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

plavabosanka
    24. Srpanj 2021. 00:24

Ljesnjak

Pozdrav moje dame, evo mi obavili pregled, curica je oko 1.5 kg, isto je sitnija za nekih tjedan dana, pitala sam ga puno o tome i rekao je da se prati napredak i da je u onim krivuljama, isto na granici ali od 25+4 je tocno dobila duplo tako da je to bitno. Okrenuta je glavicom gore, tako da se nadamo da ce se uskoro okrenuti. Obavila i CTG radi tvrdog trbuha, ocitava blage trudove ali sam zatvorena. Mirovanje, magnezij i normabel. 16.8. Slijedeci pregled.

Glavno da si zatvorena i da je sve u redu❤️. I moj još nije okrenuo glavicu, odnosno bio je pa se ponovno vratio gore. A trbuh ovih dana mi je užasnoo tvrd i sve me boli kad me lupa, nadam se samo da neće izletit van prije reda koliko je nisko😱🤞🏻 il će sad zezat bit nisko pa kad će trebat van neće se dati🤣🤣

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️

plavabosanka
    24. Srpanj 2021. 00:32

Ljesnjak sorry na upadu, al zašto normabel?

Inače što se tiče iscjetka i mene prati od početka trudnoće, a taman sam ga par mjeseci prije toga uspjela unormalizirat jer sam godinama mučila muku s njim.

💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻

Endzrue
    24. Srpanj 2021. 00:46

Tracy_

Endzrue

Tracy trebaju ti doznake od ginekologinje i onda ih slikaš i pošalješ mailom u pisarnicu Split od zdravstvenog. Ima i njihov obrazac na netu koji se ispuni za otvaranje porodiljnog. Mogu ti slikat sutra kak izgleda da ti je lakše pronaći

Aha, doznake pretpostavljam mogu poslat muža da skupi. A u kojem trenutku i što nosim poslodavcu da mi da prosjek plaća? Jel to ide prije slanja u pisarnicu? Hvala tiii

Prosjek plaća si dala prije komplikacija, meni je rekla da ne treba ništa drugo osim obrasca njihovog i doznaka ginekologinje. Ja pošaljem mail-om kad dobijem na pregledu. U hzzo je predaje najkasnije do 5.tog u mjesecu. Može muž sve

• monalisa
    24. Srpanj 2021. 00:47

plavabosanka

ivkica

Cure, da li vas koju boli kad krene kolostrum curiti. Mene krene užasno boliti kao da će krenuti curiti pa nikako da krene i onda me baš zna jako boliti

Meni još nije krenuo curit jel to loš znak? Najviše me strah toga da neću imati mlijeka i da neću iskustvo dojenja doživit😭

Meni nikad nije curkalo u trudnocama, ali sam zato imala mlijeka ko krava haha, svaka zena je drugacija, nekome curka nekome ne, nema tu pravila, samo opusteno 😊

Endzrue
    24. Srpanj 2021. 00:57

Buhtlica34 nisam to morala ispunit

Tracy_
    24. Srpanj 2021. 04:29

Endzrue

Tracy_

Endzrue

Tracy trebaju ti doznake od ginekologinje i onda ih slikaš i pošalješ mailom u pisarnicu Split od zdravstvenog. Ima i njihov obrazac na netu koji se ispuni za otvaranje porodiljnog. Mogu ti slikat sutra kak izgleda da ti je lakše pronaći

Aha, doznake pretpostavljam mogu poslat muža da skupi. A u kojem trenutku i što nosim poslodavcu da mi da prosjek plaća? Jel to ide prije slanja u pisarnicu? Hvala tiii

Prosjek plaća si dala prije komplikacija, meni je rekla da ne treba ništa drugo osim obrasca njihovog i doznaka ginekologinje. Ja pošaljem mail-om kad dobijem na pregledu. U hzzo je predaje najkasnije do 5.tog u mjesecu. Može muž sve

Nisam ja na komplikacijama, na godišnjem sam, tek sam prestala radit ima tjedan dana.

Zara7
    24. Srpanj 2021. 07:46

Jutro cure 🌞
    Hvala i ostatku cura na lijepim riječima podrške 🥰🤗🤗 
    Bol u leđnim rebrima 😂 nažalost imam i ja i daleko najgore mi je kad vozim ili duže sjedim, prođe čim malo legnem na leđa. Nadam se da će nakon poroda otić kako je i došla 😥
    Orhideja to je moja boljka već zadnjih par mjeseci. Mene doslovno od prvog dana trudnoće muče gljivice bez prestanka i poboljšanja iako sam isprobala sve moguće vaginalete. Isto imam jak iscjedak bijeli/vodenasti bez mirisa, bol prilikom jačeg dodira, čak i neku bol prilikom male nužde, o seksu da ni ne govorim. Pretpostavljam da mi se sluznica i sve okolo oštetilo ili od stalne candide ili od vaginaleta. Sve ostalo je školski, papa, brisevi, cerviks, beba, al ovoga se ne mogu riješit. Nadam se da će proć nakon trudnoće kad ću moći koristiti i neku malo jaču terapiju. Na dane me baš deprimira jako jer mi simptomi divljaju na svaki malo jači iscjedak. Jedino što mi donekle pomogne je spavanje bez donjeg rublja, ekspresno mijenjanje gaćica nakon jačeg iscjetka i mazanje izvana uljem gospine trave. Tješi me jedino što nema utjecaja na bebu. Čak je i moja gin rekla da ćemo sad pauzirati sa svim terapijama i pomirit se da je sad tako da ne napravimo više štete nego koristi. Ugl, mislim da ti je sve radi gljivica i/ili vaginaleta i nadam se da će ti brzo proć, ne moraš se brinuti za bebu, ona je dobro zaštićena. 😊

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.