Pokloncic onda lijepo tako pričaš sa doktorom i sigurna sam da će te razumijet. To su ipak neke druge stvari od običnog straha. Ne vidim razlog ako imaš indikacije da te šalju na vaginalni 🤷🏼♀️🥰
Zao mi je zbog bebice :(
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Mislim da me niste bas shvatile,ali uopće Vas ne krivim..naime meni je beba preminula nakon normalnog poroda u terminu,nenadano,neočekivano i ubiti i imam indikacija,ne mislim pritom na usku zdjelicu niti visok tlak nego xy toga naknadno uočeno. Meni je ovo treća trudnoća i prošla sam dva vaginalna poroda i nemam strah od tiskanja,epiduralne,dripa i ostalih čuda,nego nešto peto sto trudnica koju očekuje donošenje bebe na svijet ne može znati isto kao sto ni ja nisam znala u trenutku poroda ako me kuzite. Ali dobro,krivo sam se izrazila,a niti u potpisu ne stoji nešto previše na temelju čega bi ikoja zaključila dubinu zašto “želim” izbjeći vaginalni.
Potpuno te razumijem i tvoj strah. Bas mi je grozno cuti kad zene to dozive. Moja svekrva, pa i baka mog supruga su rodile dijete koje je preminulo nakon jednog dana zivota. Ne mogu ni zamisliti tu bol...
Ja opet imam strah od carskog jer sam na proslom jako krvarila i oporavak mi je bas bio dugacak i bolan. Pocinje me sada lagano hvatat panika. Ni sama ne znam kako bi se psihicki pripremila na sve to...
Sve mi imamo neke svoje strahove, iskustva...nema tu osuda...ja samo zelim reci da se ne treba zavaravat da je carski rez laksi nacin.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Hvala Vam na lijepim riječima..ja samo “želim” da ne proživljavam svaku sekundu svakog dana i onda taj strah od prolaska istog na dan poroda.
Sto se vise to približava to intenzivnije razmišljam. I da se razumijemo,niti u jednom trenutku nisam umanjivala težinu carskog Reza niti uvećavala vaginalni,svjesna sam rizika i komplikacija oba slučaja,ali eto ovo je meni bas trauma..
Nego ❤️ Oprostite na unesenoj negativi,kako provodite nedjelju,jesu bebice mirne ili aktivne kad je kiša?
Moja malicka divlja samo tak od jučer 🥰
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
Hvala Vam na lijepim riječima..ja samo “želim” da ne proživljavam svaku sekundu svakog dana i onda taj strah od prolaska istog na dan poroda.
Sto se vise to približava to intenzivnije razmišljam. I da se razumijemo,niti u jednom trenutku nisam umanjivala težinu carskog Reza niti uvećavala vaginalni,svjesna sam rizika i komplikacija oba slučaja,ali eto ovo je meni bas trauma..
Nego ❤️ Oprostite na unesenoj negativi,kako provodite nedjelju,jesu bebice mirne ili aktivne kad je kiša?
Moja malicka divlja samo tak od jučer 🥰
Nisi ni najmanje unjela negativu, na kraju krajeva zato imamo ovu grupicu 😄
Ja sam sigurna da je tvoja dr. upoznata sa stvojom sitacijom i da cete vas dvije navi najbolje rijesenje. Nemoj se brinut 🥰
.
Sto se bebe tice, nije stao od sinoc 🙄 tako me izmlatio poslje ponoći da sam 3 puta povracala 😐
Ne smijem ga krivit bas za sve, i ja imam isto osjetljiv zeludac. Al sinoc je bas bio lud 🤣
I hvala bogu da je tako, ne zelim ni znat kakvu bi paniku napravila da se smiri moj debeljuco 😃🤣
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Svaka žena ima strah od poroda, bio njoj to prvi ili peti.. Eto meni je treći porod bio za poželjeti, a tko mi garantira da ce i ovaj. Bojim se, ali izdrzat cu, samo bez panike.. Žene mislite da je lak taj carski, vjerujte nije ni malo. Samnom u sobi je bila žena koja je rofila carskim rezom, ajme koja muka. Od katetera, infuzije, jela, ne smije se kruta hrana 2 dana. Do ustajanja iz kreveta, moraju te previjati ranu. Ona je kukala jadna, uh mene zabolilo samo gledati. Lakse je prirodno, boli taj tren i poslje polako. Dok na carski rez boli poslje, nemožes radit pola toga, sagnut se, dizat tesko.. Svaki porod je drugačiji, i svaka od nas ima razlicit prag boli..
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Ako se mene pita a ne pita 😂, oba poroda imaju svoje prednosti i mane.
Ja bi s gustom izbjegla trudove , pod cijenu težeg oporavka 😁 koji meni uopće nije bio lagan naprotiv muke i patnja nakon vaginalnog.
No carski je operacija koju nikad nebi svjesno izabrala.
Imam indikaciju - uska zdjelica. No to samo ako beba bude baš velika.
Uza sve. Ipak se nadam vaginalnom 👍
Poklončić tebe jako grlim. Sve znas 💙
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Bebač je više manje uvik aktivan.
Upravo sam dobila po mjehuru i rebru istodobno 😂
Neka njega 🥰
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ja sam se isto mislila stalno vaginalni ili carski, pa vagala za i protiv. Naravno da ne mogu znat kako je na carski kad sam imala oba vaginalna poroda, ali oko mene su sve moje prijateljice rodile na carski i niti jedna nije imala tezak oporavak, naprotiv, nikakvih problema s ranom, puntima, dizanjem, krvarenjem...
Svaka operacija je rizik za sebe, tako i carski, al ima i vaginalnih poroda koji su grozni i isforsirani bezpotrebno tako da bi carski na kraju bio osvjezenje.
Sad sam nekako odustala od carskog i sve vise razmisljam o epiduralnoj i ocu li stic na vrijeme da mi je daju i oce li MM moc bit sa mnom ili ce opet doc glupa korona i zabrana pratnje 😏🙄
E da, neko je spomenio da u RH nema dog carskog 🙈 naravno da ima, bar u splitu, platis 500€ i rodis na carski 😊
Kako znate da imate usku zdjelicu?
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Ja idem isto na dogovoreni carski ako beba ne krene sama prije. Lorenu sam rodila na dripu za sat i pol ali tih sat i pol i tih bolova uopce se ne zelim sjecati 🙈. Jos su me rezali pa punti ali to nije bilo strasno. Sad na carski idem radi leđa. Disk mi je 10 mm iskocio i gnjeci zivac lijeve noge tako da je preporuka neurokirurga da bude carski ili epiduralna. Epiduralnu nemogu jer me strah tog da ne osjecam noge jer mi je brat invalid pa te povezano sa psihom nemogu to prolazit. Ja sam cula vecinom odlicna iskustva nakon carskog super brzi oporavak neke su vec 10 dan isle u soping. Neke vec 3 dan kad su dosle kuci isle u setnjicu 🤷♀️. Ima i one koje mjesec dana sebi nisu dosle ali te kad ih glava zaboli umiru. Nemamo svi isti prag boli. Mene vise plasi kad se beba rodi hocu li ja to sve znati kako cu se snaci. Hocu li bebu moci nositi zbog leda. Za sada dobro podnosim trudnocu i leda me ne bolu ali kad dode beba koju stalno treba dizati i nositi. Sta cu ako me ukoci 😱
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Sortiraj odgovore
Najstariji