Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Keto35
    07. Srpanj 2021. 16:35

ponosna.mama

Love2021

Kiky nisam znala da se već mora zvati patronažna.To ide prema domu zdravlja gdje je ginekolog ili kvartu prebivališta? Vidim da si ti iz Ri a ja sam iz Zga pa ne znam da li vrijede uopće ista "pravila". U prošloj trudnoći sam se javila nekih 2tj nakon poroda pa se zgražala, ja skroz zaboravila na nju

Ja ni ne znam da se zove patronaznu? Koliko ja znam kod nas u splitu ne zovemo nego ti je valjda dodjele nakon poroda (po kvartu ili kako to vec ide). Bar je tako bilo prije, osim ako se nije sta mijenjalo.

Ne znam kako je bilo prije,ali znam da mi je sad nedavno od muža sestra patronažnu upoznala i prije poroda,nazvala je tipa misec prije poroda,ova dosla kod nje,uputila je u sve i onda došla odma prvi dan kad su izašli iz rodilišta... bas cu se raspitat kod nje kako to ide s obzirom da je sve frisko

❤ 8.10.2021. Nina ❤

• MARELA
    07. Srpanj 2021. 16:59

Love2021

pozdrav žene, vidim da se piše o trudničkom jaatuku- meni je on spas, bez njega ne znam kak bi spavala. Samo kaj moj jako šuška pa samu sebe živciram kad se po noći skupa s njim ko kit okrećem
    Ivkica pridružujem se čestitkama ;)))
    japanka vi još ne znate ime a mi svakih par dana promijenimo mišljenje pa ispadamo ludiponosnamama jel si preživjela zubara?
    Ane_Ši super ti je OGTT nakon čokse :)
    Haru ja sam našla sve organizatore u IKEI, nešto tipa ovohttps://www.ikea.com/hr/hr/p/rassla-kutija-s-odjeljcima-bijela-40418082/
    Ja sam bila na OGTT i imam gestacijski dijabetes, dosta su povišene vrijednosti nakon 1h i nakon 2h i sada sam na dijeti 1800kcal do daljnjega. Sutra moram doma raditi guk profil i nositi dalje na VV, oh joy
    Plus imam dosta nisko željezo pa sam dobila kendural i sad se užasno patim sa zatvorom. Danas sam mislila da ću se porodit na wc-u
    Jel vi imate BH kontrakcije nakon šetnje ili neke aktivnosti? Meni se cijeli trbuh ukruti i to mi zna biti često pa me brine..

Love2021 ja ih imam unazad tjedan dana ako previse sjedim ili dulje hodam ili nesto radim dulje, ali svaki dan se pojave. Uzela sam magnezij 375mg, ali nebi rekla da je nesto razlicitije, cini mi se da se jednostavno sve priprema, samo mi je neobicno da vec u 26.tjednu, ali na par mjesta sam citala da u drugoj trudnoci to vec moze krenuti i od 20. tjedna. Uglavnim, meni se bas dosta stvrdne trbuh gore i bude mi kao jako tezak da moram leci i malo odmoriti. Taman mi je krenulo poslije pregleda, pa nisam nista prokomentirala s dr-om.🙄
    Jel koja zna za otvaranje komplikacija, bila je neka shema, 'nemojte otvarat tada, jer ce biti manja isplata', ima neke veze s izracunima. Uglavnom, meni ce GO biti do petka 23.7., a onda od 26.otvaram komplikacije. To bi valjda trebalo biti ok? Ova 2 dana vikenda ne igraju ulogu, jel? Do 23.me placa firma, a ostatak do 45 dana prije HZZO.

• MARELA
    07. Srpanj 2021. 17:03

E, da, i jel nekoj od vas korigiran datum poroda? Meni je u 13.tj privatnik korigirao da je tjedan starija trudnoca, pa bi mi datum poroda trebao biti 7.10., ali ne znam dal da se drzim toga, moja socijalna prati prema datumu ZM i prema tome je 14.10.😅
    Pa si sad ti misli...
    Privatnik je ugl rekao da u slucaju prenosenja nije svejedno jel tjedan starija trudnoca, pa radi toga treba pripaziti.

Mateja32
    07. Srpanj 2021. 17:11

Kako preživljavate ovu vrućinu, meni uzasno smeta noge me bole nakon 10 min stojanja. Dok skuham, mrtva umorna. Tuširanje pomaže na kratko, klimu ne smijem zbog suzeni kanala nosa, sinusa. Ventilator tu i tamo upalim, sve rolete spustene. Mislim da mi je i tlak pao zbog pritiska, vani je užas.. Volim ljeto, ali ne u trudnoći 😅

17.10.2009.👩‍❤️‍💋‍👨
    2010. 👶♀️
    2011. 👶♀️
    2015.👶♀️
    23.01.2021. ➕🤰
    6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
    Termin poroda 30.9. 2021.

Zara7
    07. Srpanj 2021. 17:31

MARELA

E, da, i jel nekoj od vas korigiran datum poroda? Meni je u 13.tj privatnik korigirao da je tjedan starija trudnoca, pa bi mi datum poroda trebao biti 7.10., ali ne znam dal da se drzim toga, moja socijalna prati prema datumu ZM i prema tome je 14.10.😅
    Pa si sad ti misli…
    Privatnik je ugl rekao da u slucaju prenosenja nije svejedno jel tjedan starija trudnoca, pa radi toga treba pripaziti.

Meni je korigirala moja socijalna (samo kod nje i idem) jer mi je od starta beba veća za tjedan dana pa mi je pomakla termin s 1.10. na 24.9. iako tjedne još uvijek prati po datumu zadnje M uz napomenu svaki put da je beba jedan tjedan veća i dalje. Pa sad evo ne znam 😁 znam da nekima ne korigiraju uopće nego samo kao beba je veća i to je to. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Kinderica
    07. Srpanj 2021. 18:04

Sanjarka88 🤍

Sanjarka88 🤍

Kinderica

Jao, C&A 🤩 Stvarno imaju super odjeću za bebe, ali nažalost do sada sam uzela samo čarapice jer još ne znamo spol pa sam kupovala samo neutralno. Evo čarapica:https://ibb.co/v38hFCw
    Nadam se da ću od danas žešće napadati trgovine s baby odjećom, računam da će danas na pregledu u poliklinici Harni vidjeti spol! Držite fige, ja sam jaaaako nestrpljiva! Ne mogu se više djetetu obraćati u srednjem rodu jednine. 😄

Ajmo bebi otkrij se sutra 🤞🤞🤞😁💙💞

Danas, sorry 🤭

Otkrio seeeee! Pišulinac mali! Nije nam htio baš pokazati lice, ali bitno da je sve u redu. Lijep, detaljan pregled i preslatki mali dečkić! 💙 I muž i ja smo još pod dojmom! 

Evo slikice kao dokaz, kaže doktorica: "Jel vam moram išta govoriti?" 😂
    https://ibb.co/qryVTCN

eemine4
    07. Srpanj 2021. 18:16

Drage trudnice da se javim trebala danas ići na pregled nisam stigla, išla do mame,auto se pokvarilo ,vani +40 🙄🙄 uglavnom pregled sljedeće srijede 14.07 
    Čestitam svima na urednim pregledima ❤️
    Kinderica čestitam na dečku 💙💙
    Mateja31 Ja cesto kažem da ne pamtim ovako vrelo ljeto niti da mi je ovak bilo teško i vruće. Pa onda skontam trudna si 🤦‍♀️ Roletne su spuštene čitav dan, tuširam se 3 put na dan i uglavnom nema riješenja do nekih 7 sati kad je prihvatljivo izac na balkon 😕

💝 ♀
    url=https://lilypie.com]

minnie25
    07. Srpanj 2021. 19:08

Kinderica, cestitke na deckicu 🥳👍 
    Littlebaby, definitivno su se jednodijelna odijelca meni s prvim djetetom pokazala kao pun pogodak, pogotovo u pocetku. 
    Ponosna.mama- odlican ulov! Sva robica mi se svida 😍 
    Za igracke da vam odmah kazem, nema potrebe pretjerivati jer uvijek gosti kad dolaze donesu neku sitnicu poput zveckice i bas se nakupi toga. 
    E da, meni su niske zalihe zeljeza i dobila sam Ferrum tablete za zvakanje. Nemam problema sa stolicom, ali gledam da jedem dosta zitarica, mlijecnih proizvoda i povrca. A na dane kad nista ne pali, popijem kavu i svi problemi sa zatvorom nestanu 😂 

Ane_ši
    07. Srpanj 2021. 19:17

Kinderica

Sanjarka88 🤍

Sanjarka88 🤍

Kinderica

Jao, C&A 🤩 Stvarno imaju super odjeću za bebe, ali nažalost do sada sam uzela samo čarapice jer još ne znamo spol pa sam kupovala samo neutralno. Evo čarapica:https://ibb.co/v38hFCw
    Nadam se da ću od danas žešće napadati trgovine s baby odjećom, računam da će danas na pregledu u poliklinici Harni vidjeti spol! Držite fige, ja sam jaaaako nestrpljiva! Ne mogu se više djetetu obraćati u srednjem rodu jednine. 😄

Ajmo bebi otkrij se sutra 🤞🤞🤞😁💙💞

Danas, sorry 🤭

Otkrio seeeee! Pišulinac mali! Nije nam htio baš pokazati lice, ali bitno da je sve u redu. Lijep, detaljan pregled i preslatki mali dečkić! 💙 I muž i ja smo još pod dojmom!

Evo slikice kao dokaz, kaže doktorica: "Jel vam moram išta govoriti?" 😂
    https://ibb.co/qryVTCN

Čestitke ❤❤❤❤. Slika me podsjeca na nas zadnji uzv isto se tako vidila pisa i jos je isla gore dolje 😂😂😂🙈🙈🙈

Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.

CarpeDiem.
    07. Srpanj 2021. 20:17

Pozdrav cure.🙌
    Čestitam uredne preglede, Kinderica tebi također i malog dječaka 💙. 
    Kod mene i dalje dnevna temperatura ne prelazi 17°C, i tako je zadnja 2.5 tjedna, ako se provozam malo juznije bude toplije, tako da meni fali ljeto, ali kako čitam vaše poruke mislim da će mi brzo prisjesti želja 🤣.
    23.7 startamo sa godišnjim pa ću bar stalno biti u vodi ili hladu ako se ne može drugačije. Nisam još ni sama sebi teška, lagana sam i puna energije, ALI za čas se to promjeni kako tjedni idu i stomacic skoči 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.