Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kikic
    13. Svibanj 2020. 18:39

Happymom tako je i meni isto, pa nisam sigurna uopce je li to kolostrum jer na internetu pise da je zuckaste boje... nemam pojma, pitat cu dr sutra.

Tejic mozda ti je to od umora.. meni tako zna bit kad se ne naspavam ili kad se bas umorim. Kako spavas po noci? Mozda da nazoves svoju dr i pitas za savjet.

Naša vesela lista novorođenih bebica se nalazi na stranici 901.
    17 curica 👶🏻 i 29 dečkića 👶🏻
    Do 28.09.2020. lista “u iščekivanju” se nalazi na stranici 884.

Napokon 2804
    13. Svibanj 2020. 18:41

Tejic

Happymom daa tak i meni 😆
    Curke kak se osjecate danas? Ja se ovak lose nisam osjecala od pocetka trudnoce 😩 od jutra neka vrtoglavica malaksalost i nemoc i pomislila s da je tlak.. Izmjerim 113/77 i 87 otkucaja, zna mi biti i nizi i dobro mi bude znaci da tlak nije… Dosla sam neekako malo sebi nakon sto sam pojela malo slatkogi popila casu vode sa secerom. Al i dalje sam sva osamucena i kao pijana i ajde legla sam i malo odmorila i nakon tog mrvicu bolje. Jela rucak jedva nekako, znaci bez apetita i samo neka cudna mucnina.. I sad na to sve jos osjecam i kontrakcije, odnosno svaki cas mi se onako stvrdne dolje trbuh i lagano bolucka.. Luda sam vec jer neznam kaj je normalno a kaj ne 😩😩 sve me nesto steze u trbuhu, bolucka pomalo al nist strasno, samo lezim i nisam sposobna za nista danas 😢😞

Svakako nazovi dr i pitaj za savjet

Tejic
    13. Svibanj 2020. 18:45

Napokon 2804

Tejic

Happymom daa tak i meni 😆
    Curke kak se osjecate danas? Ja se ovak lose nisam osjecala od pocetka trudnoce 😩 od jutra neka vrtoglavica malaksalost i nemoc i pomislila s da je tlak.. Izmjerim 113/77 i 87 otkucaja, zna mi biti i nizi i dobro mi bude znaci da tlak nije… Dosla sam neekako malo sebi nakon sto sam pojela malo slatkogi popila casu vode sa secerom. Al i dalje sam sva osamucena i kao pijana i ajde legla sam i malo odmorila i nakon tog mrvicu bolje. Jela rucak jedva nekako, znaci bez apetita i samo neka cudna mucnina.. I sad na to sve jos osjecam i kontrakcije, odnosno svaki cas mi se onako stvrdne dolje trbuh i lagano bolucka.. Luda sam vec jer neznam kaj je normalno a kaj ne 😩😩 sve me nesto steze u trbuhu, bolucka pomalo al nist strasno, samo lezim i nisam sposobna za nista danas 😢😞

Svakako nazovi dr i pitaj za savjet

Sutra u 18h imam pregled pa cu pitati, samo treba psihicki izdrzati do tad. Jos i neki bijeli gusci iscjedak mi se pojavio danas u jednom momentu 😒

Tejic
    13. Svibanj 2020. 19:20

kikic

Happymomtako je i meni isto, pa nisam sigurna uopce je li to kolostrum jer na internetu pise da je zuckaste boje… nemam pojma, pitat cu dr sutra.

Tejicmozda ti je to od umora.. meni tako zna bit kad se ne naspavam ili kad se bas umorim. Kako spavas po noci? Mozda da nazoves svoju dr i pitas za savjet.

Kikic, spavala sam dobro do pola 5 i od tada sw samo vrtila po krevetu, mozda je i umor... Svakako sutra idem na pregled pa cu spomenuti.. Brinu me najvise te kontrakcije / menstrualni bolovi. 

Princess Mimi
    13. Svibanj 2020. 20:48

Tejic, jesi popila magnezij danas?
    Mi smo sklopili kolica, stavili smo odmah košaru, pošto sjedeći dio još dugo ne budemo koristili, pa sam fotkala:
    https://ibb.co/8dSsfX7
    Kolica su jako pokretna i baš sam zadovoljna 😊🤗

2020
    13. Svibanj 2020. 20:59

Princess Mimi

Tejic, jesi popila magnezij danas?
    Mi smo sklopili kolica, stavili smo odmah košaru, pošto sjedeći dio još dugo ne budemo koristili, pa sam fotkala:
    https://ibb.co/8dSsfX7
    Kolica su jako pokretna i baš sam zadovoljna 😊🤗

👌👌 Super izgledaju, pogotovo kako se uklapaju u dnevni boravak 😁 
    Ja sam na kraju naručila nova, čekam da stignu, jer su me izludili da ne kupujem našem dugoočekivanom prvom djetetu polovno 🤷‍♀️ ali hajde možda su u pravu, koristit ću i za drugo dijete. 
    Izabrala sam iCandy Lime, mislim da odgovaraju našim potrebama. 

plavo_nebo
    13. Svibanj 2020. 21:07

bebacica

Lepepa

Znate li postoji li neki maksimum za iznos naknade kada smo na rodiljnom?
    Komplikacije su 4250kn, jel tako?
    45 dana prije rodenja mozemo ic na rodiljni, ali koliko on iznosi? 🤔 Prvih 6.mjeseci cijela placa, a onda drugih 6 mjeseci 5650kn?

Da prvih 6mj je cijela placa i tih 45 ilo 28 dana prije poroda. A drugih 6mj dobivat ces 5650 ako imas placu vecu od tog iznosa. A ako imas manju od tog iznosa onda opet dobivas svoju cijelu placu. Barem sam ja tako skuzila. Al za sve je uvjet staz. 9mj neprekidnog ili 12 mj u posljednje dvije godine. Ako netko ne ispunjava uvjet staza svejedno ima pravo na rodiljnu naknadu u iznosu od 2300 otprilike.

E ovo i mene zanima. Jel zna netko koliko su komplikacije?

bebacica
    13. Svibanj 2020. 21:37

plavo_nebo

bebacica

Lepepa

Znate li postoji li neki maksimum za iznos naknade kada smo na rodiljnom?
    Komplikacije su 4250kn, jel tako?
    45 dana prije rodenja mozemo ic na rodiljni, ali koliko on iznosi? 🤔 Prvih 6.mjeseci cijela placa, a onda drugih 6 mjeseci 5650kn?

Da prvih 6mj je cijela placa i tih 45 ilo 28 dana prije poroda. A drugih 6mj dobivat ces 5650 ako imas placu vecu od tog iznosa. A ako imas manju od tog iznosa onda opet dobivas svoju cijelu placu. Barem sam ja tako skuzila. Al za sve je uvjet staz. 9mj neprekidnog ili 12 mj u posljednje dvije godine. Ako netko ne ispunjava uvjet staza svejedno ima pravo na rodiljnu naknadu u iznosu od 2300 otprilike.

E ovo i mene zanima. Jel zna netko koliko su komplikacije?

Za komplikacije isto uzimaju uvjet staza i ide ti po prosjeku zadnjih 6 placa. Cini mi se da na tom listu dolje u desnom kutu imas cijenu sata npr 20kn. To pomnozis sa 8 (sati rada) i brojem radnih dana u tom mjesecu i toliko bi ti trebali isplatiti. Maksimalno je 4250. Nisam sigurna tocno.

• LoMa
    13. Svibanj 2020. 21:41

Mimi kolica su super 👌 ali mi je za oko zapeo stolić u boravku 😂 di je kupljen, bas tako nešto tražim...mi trenutno imamo stakleni, ali kockasti...to mora prije bebe svakako van...

bebacica
    13. Svibanj 2020. 21:41

Ne znam da li sam propustila ali mislim da je netko vec pitao za babyphone. Koji imate ili bolje koji mislite kupiti? Vidjela sam da je u onoj grupi aukcija igracaka par dana bila Motorola. Muz bi odmah bidao, a ja nedam dok sve ne proucim 😂 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.