Cure koje imaju bolove u donjem dijelu leda, kod guze... i mene boli! Isto je pocelo negdje u 14 tt i zna bit grozna bol! 😒 i to isto sa lijeve strane.. nemogu se ni dignut ni cucnut ko covjek... a kad kihnem... boze pomozi.
Isla sam citati sto je to i kako stvari stoje - pocela se zdjelica (tamo gdje se spaja sa krajem kraljeznice) siriti i nemoze se bas puno napraviti osim raditi ciljane vjezbice (pronasla neke na youtube-u) i pazit na pokrete koje radimo...
Inace se to zna pojaviti kasnije u trudnoci ali eto, nama ‘sretnicama’ se ponavilo sad.
S koliko tjedni ste osjetile bebe? Prvoj sam osjetila oko 19tj , kazu da druga trudnoca nesto prije
Rosha, točno si dobro opisala i pojasnila bolove u donjem dijelu leđa. Ja sam se na početku bila malo i uplašila, ali pošto vidim da je to sve normalno, izdržat ću i probati makar neke vježbice da si olakšam.
Što se tiče poroda, voljela bih da bude prirodni iako vjerujem da će biti nezamisliva bol... ne znam još bi li uzela epiduralnu... Zar ona nije rizična za kralježnicu?
Kada bi trebalo krenuti na tečaj za trudnice? Valjda će i ova Korona proći uskoro.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Porod nisam imala epiduralnu na prvom porodu, prvi porod mi je bio za poželjeti. Došla sam u bolnicu kad su mi trudovi bili na 4minute (živim minutu od bolnice), klistirali me, koristila sam Dianatal porođajni gel, svega dvije ampule. Došla otvorena sa 4cm, u roku sat vremena sam bila skroz otvorena i malac je došao za 50min. Tako da svega sat i 50.
Meni trudovi nisu bili ne izdrživi jer sam imala svoje trudove, a bilo mi je lakše nego menstrualni bolovi zato sto sam bar imala pauzu između. Dobila sam anesteziju dolje samo kad me rezao te me nakon poroda najviše bolio rez i dobiveni hemeroidi, nisam mogla se uspraviti, a pogotovo ne sjesti.
Uglavnom opet ću si uzeti Dianatal porođajni gel, a radi nedostatka anesteziologa vjv ću i ovaj put ostati bez epiduralne.
Porodnisam imala epiduralnu na prvom porodu, prvi porod mi je bio za poželjeti. Došla sam u bolnicu kad su mi trudovi bili na 4minute (živim minutu od bolnice), klistirali me, koristila sam Dianatal porođajni gel, svega dvije ampule. Došla otvorena sa 4cm, u roku sat vremena sam bila skroz otvorena i malac je došao za 50min. Tako da svega sat i 50.
Meni trudovi nisu bili ne izdrživi jer sam imala svoje trudove, a bilo mi je lakše nego menstrualni bolovi zato sto sam bar imala pauzu između. Dobila sam anesteziju dolje samo kad me rezao te me nakon poroda najviše bolio rez i dobiveni hemeroidi, nisam mogla se uspraviti, a pogotovo ne sjesti.
Uglavnom opet ću si uzeti Dianatal porođajni gel, a radi nedostatka anesteziologa vjv ću i ovaj put ostati bez epiduralne.
Kod mene je pukao vodenjak i prirodnim trudovima sam se otvorila do 6cm i onda su odlucili ubrzati dripom. Razlika izmedu umjetnih i prirodnih trudova je nebo i zemlja. Svoje prirodne sam sve prohodala i nisu bili tako strasni ali drip je bio komaaaa. I da na kraju kad sve skupa zbrojis najgore boli oporavak od rezanja doli... Tako da cure ako imalo moze pomoci masaza medjice (ima navodno neko ulje od welede bas za to) moj savjet-masirajte! Ali to tek ide od kasnijih tjedana 😊 sve za izbjeci epiziotomiju
Epiduralna je rizicna kao i opca anestezija, bubam. Sve ima svoj rizik, naravno.
Osobno mislim da se epiduralne ne treba bojati.
Svaka cast zenama koje zele priridni porod, doista.
Ali. Kad se ja sjetim cure koja je bila box do mog u radaoni (i koja je kasnije bila samnom u sobi) i koja je radala bez epiduralne... Blagi boze, mene je bolilo kolko je ona vristala sirota.
Ne zelim nikoga plasiti ali za potpuno prirodan porod, u danasnje vrijeme kada je zenama omoguceno da si olakasaju, treba snage i volje. 🤷🏽♀️
Hej cure.. Ja sam se dosla pohvaliti sa svojih 20 tjedana danas!! 🎊🎊🎉🎉🎉
[link=https://lilypie.com][/link]
Hej cure.. Ja sam se dosla pohvaliti sa svojih 20 tjedana danas!! 🎊🎊🎉🎉🎉
Pola puta, cestitam! 😊💪🎉🎉
Cure koje imate ovaj bjelkasti iscjedak, jel vam se učini nekad da su gaćice prvo mokre pa tek kad se osuši vidiš da je bjelkasto???😂 meni nije jasno, ja nekad osjetim da iscuri kao mokro i onda služim da je to bjelkasto ali me nervira. Znam da je pitanje ludo ali čisto da provjerim .17 tjedan sam danas
https://lilypie.com/Maternity_code.php#
Sortiraj odgovore
Najstariji