Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Makarska
    10. Travanj 2020. 23:34

Princess Mimi

Makarska

Princess Mimi

Ja bi definitivno voljela epiduralnu ali ne znam hoce li biti moguce zbog mojih problema s leđima (diskus hernija)🙈
    Znate li nekog tko ima slicno iskustvo?

Ja imam isto problema s leđima (jedan kraljezak mi je 9mm a drugi 4mm izletili) doktor mi je reka obavezno na carski,nikakvo naprezanje ne dolazi u obzir

E vidis slicna situacija kao kod mene, s time da meni neurolog kaze da ako ne bude problema u trudnoći, bolje prirodno roditi jer nakon carskog oslabi taj dio koji drzi kicmu i moglo bi biti vecih poteskoca kasnije… Za epi jedino ne znam daju li u ovakvim slučajevima posto se daje direktno u kicmu 🤔

A ne znam ,ja sam bila kod neurokirurga i kod doktora sta se bavi manualnom medicinom i oba dva su rekla na carski, jer ne mozemo znati koliko ce porod trajati i koliko ce mo se naprezati...tako da cu ja definitivno na carski

Maskota85
    11. Travanj 2020. 07:32

Larisa04

Evo da se i ja javim. Bila sam u srijedu kod gin na 1.pregledu (8+0) i kaže da je sve ok, čula sam srčeko i tek onda postala svjesna da je bebica stvarno tu ♥️
    poslala me na kontrolu krvi i urina i dala mi utrogestan jer mi se zadnja 4 dana javlja lagano smeđarenje. I još mi je dala da do idućeg pregleda odlučim da li bi išla na kombinirani probir ili možda privatno napraviti nifty test. Zanimaju me vaša iskustva, pa pliz pišite.
    Imam 33.god, prva trudnoća i mislila sam prvo na ovaj kombinirani, pa ako nalaz ne bude dobar onda na ovaj nifty 🤨
    E da i danas me odjednom ulovila dosta jaka vrtoglavica i morala sam sjesti 20-ak min. Poslije ko da ništa nije bilo. Pretpostavlja da je to normalno.

I mene to zanima, ja sam u 35oj...cak bi i riskirala odmah sad i isla bi na taj Nifty ili koji drugi al gin mi rekao da nema potrebe a opet me strah

• bulba
    11. Travanj 2020. 08:18

Cure ja sam već to pisala i ne želim nikom pametovati ali moj savjet je da idete na panoramu uMjesto niftya ili harmonya. Panorama radi bas bebin DNK a ostali mjesan bebin i mamin. Iz tog razloga zna često doći do pogrešnih rezultata kojih kod Panorame nema. Naši ginekolozi najčešće surađuju s Niftyem i onda na njega šalju jer dobiju deset posto od cijene. Razlog zašto ginekolozi nas šalju na to je isključivo zato da se ograde za svaki slučaj da ne bi ne vidjeli da netko ima dijete s teškoćom a oni nisu vidjeli. Ja osobno sam radila u Breyer labu i bila sam zadovoljna. Panorama se radi u Kaliforniji i nalazi dolaze unutra deset dana. Cijena većeg paketa je 4500 kuna. 

https://lilypie.com/Maternity_code.php#

• bulba
    11. Travanj 2020. 08:19

Sto se tiče poroda, ja se nadam da ću uspjeti dobiti epiduralnu i da s tim neće biti problema. Često sam znala čuti da cure nisu stigle dobiti a porod trajao satima. Nadam se da neće biti tako.

https://lilypie.com/Maternity_code.php#

Marta14
    11. Travanj 2020. 08:25

Da, za epiduralnu mislim da moras biti odredene cm otvorena.. Ja nisam bila pa su mi drip prvo dali, pa onda epi..
    Za Nifty ne znam sta reci, na zalost par strana prije se moze vidjeti da godine nisu vazne.. Ja sam mislila isto prekociti kombinirani pa odmah Nifty ali su mi tamo gdje bi radi rekli da nema potrebe, da idem na Nifty ak komb. nije ok.

happy_m
    11. Travanj 2020. 08:37

Moje misljenje je da nema potrebe raditi Nifty ukoliko su rezulatti komb dobri, ali naravno svako odlucuje za sebe 😃
    Curke jel vam rastu trbuscici?😍
    Kolko vas vec osjeti pokrete beba?🥰

Hannica0 👧
    11. Travanj 2020. 08:39

bulba

Cure ja sam već to pisala i ne želim nikom pametovati ali moj savjet je da idete na panoramu uMjesto niftya ili harmonya. Panorama radi bas bebin DNK a ostali mjesan bebin i mamin. Iz tog razloga zna često doći do pogrešnih rezultata kojih kod Panorame nema. Naši ginekolozi najčešće surađuju s Niftyem i onda na njega šalju jer dobiju deset posto od cijene. Razlog zašto ginekolozi nas šalju na to je isključivo zato da se ograde za svaki slučaj da ne bi ne vidjeli da netko ima dijete s teškoćom a oni nisu vidjeli. Ja osobno sam radila u Breyer labu i bila sam zadovoljna. Panorama se radi u Kaliforniji i nalazi dolaze unutra deset dana. Cijena većeg paketa je 4500 kuna.

Ja sam isla na nifty. I nisu mi mogli izvuci iz moje krvi bebin dna u onom postotku koji im treba.  I tako u dva navrata. Tu izgubis dobra 3tj na cekanje i na kraju nista. :/ kad sam poslije proucavala tehnologije drugih testova. Trebala sam harmony ili panoramu definitivno 

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Hannica0 👧
    11. Travanj 2020. 08:42

happy_m

Moje misljenje je da nema potrebe raditi Nifty ukoliko su rezulatti komb dobri, ali naravno svako odlucuje za sebe 😃
    Curke jel vam rastu trbuscici?😍
    Kolko vas vec osjeti pokrete beba?🥰

Meni je posteljica sprijeda. jos nista ne osjetim. Rekla dr tek iza 20tt :)

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Marta14
    11. Travanj 2020. 08:43

Hannica sta onda nisi nista napravila na kraju? Sta je sa Podobnikom?
    Happy meni je narasla trbusina 😅a ne trbuscic. Ali meni je druga trudnoca i cokolada.. Tebi se vidi? 

• Tea2807
    11. Travanj 2020. 08:48

Kolko su meni svi objasnili, kombinirani probir nije zapravo nikakav adekvatan test, nego se radi o rizicnim faktorima i grupama. Kakav god bio ishod ove trudnoce, zelim imat vise od 1 djeteta, i za drugo odma u 10tt idem na nifty, panoramu ili harmony. Sva 3 izvlace bebin dnk iz maminog, rezultati su za sve cekanje desetak dana. Ja sam se odlucila za nifty jer su samo za bazu podataka testirali 150000 trudnica i garantiraju tocnost preko 99%. Iz mojeg iskustvs, u 12tt radila kombinirani, nalaz za 3 dana bio gotov. 5 dana nakon narucili me na nifty.  10dana cekanja rezultata. I sad jos 8 (inace 2tjedna) cekanja rezultata amniocenteze. Mjesec dana zivcuranja, a nebi smjela jer bebac sve osjeti, mislim da nikom ne treba

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.