Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bosco
    20. Ožujak 2020. 21:37

Napokon 2804

Bosco

Vecer curke!
    Procitala sam sve sad, nisam imala vremena cijeli dan, obavljala sve vezano za komplikacije.

Uglavnom, dosao mi nalaz krvne grupe, B negativna. Rekla mi jedna cura da je to najgore moguce za bebu.. Sad neznam jel to istina, tek mi je 02.04 pregled..

Ja sam b negativna sa pozitivnim rh i nitko mi ništa nije rekao

Meni pise : ABO krvna grupa: B
    Rh(D) krvna grupa : negativna 

Hannica0 👧
    20. Ožujak 2020. 21:39

Tea2807

Hannica0

Tea2807

Hannica0

Tea2807

Hannica0

Tea2807

Doso mi je rezultat kombiniranog probira za down sindrom biokemijski rezultat 1:30. Odlucila sam se za nifty da dobijem neke konkretne rezultate. Zanima me kolko treba paketu da dode kad se plati, kolko se cekaju rezultati i jel u njemu pise konkretno za sindrome rezultat da ili ne ili isto pise ovako sanse da se dobije. Nebi prekidala trudnocu ali zelim znati sa sigurnoscu ako je moguce da se mozemo pripremiti kakav nas zivot ocekuje….

I nifty dodje u postotku. Od 6 do 10 radnih dana. Ja bas cekam nalaz. Ali koliko god imate? Kakav je nio nuhalni i nosna kost. Jedino tocna je amniocenteza za kromosomske pogreske.

25, nuhalni 1.1mm. Amniocentezu necu nikako radit jer mi je gin rekla da je to agresivna zastarjela metoda, moze se svasta zakomplicirati

Ne kuzim kak je tak los kombinirani :/ nit si u kriticnim godinama. Nit nuhalni debeo. To ti je neka greska. Napravi nifty pa ces vidjeti da nece biti takav rezz. Ovi u kombiniranom uzimaju krv i mjere papp neki i beta hcg. I omjere . Uzmu godine i nuhalni i to naprave kao omjer za down. Tak da je bas cudnoo da ti je 1:30.

https://ibb.co/FYbSTz0

Nista ovo meni nije jasno :/ previse tu brojeva i omjera. Sto ti je dr rekao? U nifty dobijes samo low risk ili high risk

Rekla mi je da od svih trudnica, moje dobi i moje krvne slike je sansa 1:30 da ce dijete imati down. Preporuca mi ukoliko sam u mogucnosti da odem napravit nifty jer je pouzdan 99%

Ja sam jucer vadila krvza nifty. Cekam nalaze iduci tj valjda. Nije mi svejedno iskreno. Imam 29. Nn bio ok i nosna. Al eto to ocito nista ne znaci.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Hannica0 👧
    20. Ožujak 2020. 21:41

Napokon 2804

Bosco

Vecer curke!
    Procitala sam sve sad, nisam imala vremena cijeli dan, obavljala sve vezano za komplikacije.

Uglavnom, dosao mi nalaz krvne grupe, B negativna. Rekla mi jedna cura da je to najgore moguce za bebu.. Sad neznam jel to istina, tek mi je 02.04 pregled..

Ja sam b negativna sa pozitivnim rh i nitko mi ništa nije rekao

Kako si i pozitivna i negativna? Ja sam 0 pozitivna. 0 je krvna grupa, a pozitivno ili negativno su rh. 

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

• malisa
    20. Ožujak 2020. 21:43

Bosco

Vecer curke!

I pravilu u prvoj trudnoci ne bi trebao bit problema, ako je beba rh+, jer se ne moze razviti dovoljno protutijela. A ako je be a rh- svakako ne moze bit problema. Samo nakon poroda odma dobijes injekciju da u daljnim trudnocama ne bi bilo problema.
    Ako sam slucajno nesto pogresno rekla neka me netko ispravi, ali poprilicno sam sigurna da je tako bilo

Bosco
    20. Ožujak 2020. 21:52

Evo saljem:
    https://ibb.co/bBsXfpH

Hannica0 👧
    20. Ožujak 2020. 22:02

Bosco

Evo saljem:

Ti si B negativna
    A ovo dolje je indirktni antiglobulinski test. Negativan. 
    Kod Rh negativnih trudnica se traži INDIREKTNI ANTIGLOBULINSKI TEST. Tvoj je negativan – što je uredan nalaz.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Bosco
    20. Ožujak 2020. 22:05

Hannica0

Bosco

Evo saljem:

Ti si B negativna
    Kod Rh negativnih trudnica se traži INDIREKTNI ANTIGLOBULINSKI TEST. Tvoj je negativan – što je uredan nalaz.

Hvala! Ma samo su me svi prestrasili bezveze. 😔

• kokica37
    20. Ožujak 2020. 22:10

Tea, ja sam bila jucer na kombiniranom. 
    Kombinirani se zove zato sto rizik od Downa izracunava kombinacijom dva faktora: biokemijski i ulttazvuk. 
    BIOKEMIJSKI -analiza dva markera iz krvi koji mogu ukazivati na Down. Beta hcg i papp. 
    Tebi je beta hcg koliko vidim 4 puta veca od ocekivane. MoM oznacava nekakav meridijan (dakle uobicajenu kolicinu), a ti imas dakle dosta povecanu. 
    D
    S druge strane, papp ti je koliko vidim dosta nizi od ocekivanog (pise ti 0,nesto od MoM, da ne otvaram sad tvoj nalaz ponovo). Znaci 1 bi bilo idealno i kog jednog i kod drugog. 
    E sad, kad je beta povecana, a papp smanjen, to ukazuje na down, ali samo biokemijski. Zato ti pise na dnu nalaza da ti je biokemijski rizik 1:31. 

• kokica37
    20. Ožujak 2020. 22:10

ULTRAZVUK - nuhalni nabor je ocito u redu. Ne znam da li su ti na ultrazvuku uspjeli provjeriti ostale fizicke markere za Downa- srce, mozak, nazalnu kost itd. Ne pise ti na ultrazvuku. Steta.
    Uglavnom kada se KOMBINIRAJU losiji biokemijski nalazi i dobar ultrazvuk, tebi je totalni rizik 1:184, kao sto ti pise. Nije sjajno, ali nije ni 1:31. 
    Pise ti isto da se rizici iznad 1:250 smatraju niskima, dakle ti si visoki. 
    Amniocenteza je danas puno puno manje riskantna nego sto je bila prije. 
    Ako mozes, odi kod dr. Kosa u kliniku Ginekos, on je najbolji strucnjak za amnio, ali i ovakve trudnoce u Hrvatskoj. Bar na pregled i misljenje. Mislim da je apsolutno strašno da te doktorica ostavila u mišljenju da si 1:31 generalno, kad lijepo piše da nisi.
    Zelim ti svu srecu i mir i zdravu bebu.

Hannica0 👧
    20. Ožujak 2020. 22:11

Bosco

Hannica0

Bosco

Evo saljem:

Ti si B negativna

Hvala! Ma samo su me svi prestrasili bezveze. 😔

A sve smo isplasene i preplasene. :/ grozna vremena dosla. Ni M od mirne trudnoce nemam. A necu imati mira dok ne rodim.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.