Bok, cure!
Da se i ja pridruzim, danas (subota) mi je ravno 11 tjedana.
Imam 37 godina, a prva trudnoca je bila biokemijska sada u prosincu.
Ostala sam trudna odmah iduceg ciklusa i eto nas.
Od pocetnih problema i laganog spottinga oko implantacije i tijekom dva tjedna poslije, duphastonea, eto me opet u krevetu.
Prije tjedan dana sam bila na ultrazvuku i sve je bilo savrseno, bebica 3 cm.
Da bih dva dana poslije dobila poprilicno jak smedji iscjedak, a u ponedjeljak i prokrvarila.
Odmah sam isla kod ginekologa zapravo pomirena sa situacijom, ali mi je rekao da je beba ok, narasla na 3.6cm i da ne vidi razlog krvarenju.
Rekao mi je da se vratim na duphastone 3x1 i strogo mirovanje.
Drzim se toga, i evo danas sam pomislila da je skroz sve prestalo kad me prije spavanja iznenadio opet smedji iscjedak :(
Tako sam bila sretna sto sve ide ok, ne muce me simptomi, nema mucnina ni nicega, ni prohtjeva, nista, nisu mi niti grudi bas narasle...
Ono sto sam htjela reci jest da te nitko ne upozori koliko je trudnoca teska.
Na filmovima ih vidis: pozitivan test, ultrazvuk gdje se sve odmah vidi, kupovina odjece za bebu, malo nesto poroda i onda isfenirana i nasminkana drzis bebu.
A ovo... za svako veselje slijedi jedna briga...
Moram na kombinirani probir za Down 19.03., zbog godina, i toga me isto jako strah...
Nismo jos nikome rekli (osim dvije dobre prijateljice koje su uz mene) upravo zbog tih krvarenja i doslovno stalno imam osjecaj da sam na nekom rubu te trudnoce. Imam i dosta ozbiljnu autoimunu bolest bubrega zbog koje mi prijeti preklampsija i raniji porod i svasta nesto, i evo bas mi se skupilo...
Jako sam i sretna, naravno, htjeli smo bebicu, tako silno zelim da sve bude ok i da je jednog dana drzim zdravu u rukama...
Kako se vaši muževi ponasaju? Moj je sve super nježan, radi sve po kuci, ne da meni ništa fizički da radim… Ali sto se financija tice tu je katastrofa. Dogovor je bio od moje plaće cemo stavljati maksimalno koliko možemo na stranu, pa da imam ciste kes pare i za kindu, i za kolica, robicu, ma sve sto treba za bebu… Međutim on odjednom ima ideju da bi mogao raditi ovo na autu, pa ono na autu, i tu je vec otislo 2000 kuna na njegovo popravljanje auta. Pa mi je maloprije dosao na ideju da bi mogli uzet nove felge i nove ljetne gume, a gume prosle godine kupljene, doslovno u savršenom stanju. I nonstop takve ideje, a cim nesto spomenem, on ne sekiraj se bit ce, ne sekiraj se bit ce, a ja mu lijepo govorim ja zelim novce sad i odmah imat ako odlučim bas sad ic kupiti nesto… Medutim on to ne shvaća i samo se svadamo oko novaca…
Moj dečko(/buduci muz) ne razmislja ni o cemu drugom nego o financiranju svatova i preuredenja sobe za bebu.
Da sam na tvom mjestu, pricala bih s njime zasto je nesto trenutno potrebno na autu, ali ne na način da ga napadam već čisto informativno. Ako već želi nešto za auto, ajmo krenuti od toga da kupimo neku kvalitetnu sjedalicu, a s time i kolica i ostalo. Možda će onda shvatiti koliki su troskovi pripreme za bebu i prestat mislit na auto.
Nešto ću morat poduzeti. Mislim naravno u auto treba uložiti i napraviti ga sigurnim za nas i dijete, al ono, pretjeruje…..
Gledam malo po netu i nasla sam Kinderbett 3 u 1 i baš mi se sviđa ta kombinacija…
Mi smo danas narucili online sklopivi kinderbet. Onaj koji se moze spojiti na krevet i makne mu se jedna stranica. Izgleda jako praktično i preporucuju ga mame.
Nego, zenice koje ste usle u drugo tromjesečje, osjecate li bebicu?
Ja sam evo, prvi put osjetila kao titraje bas u predjelu maternice i po svemu sudeći prilicno sam sigurna da su to ti prvi lagani pokreti❤️
Kako se vaši muževi ponasaju? Moj je sve super nježan, radi sve po kuci, ne da meni ništa fizički da radim… Ali sto se financija tice tu je katastrofa. Dogovor je bio od moje plaće cemo stavljati maksimalno koliko možemo na stranu, pa da imam ciste kes pare i za kindu, i za kolica, robicu, ma sve sto treba za bebu… Međutim on odjednom ima ideju da bi mogao raditi ovo na autu, pa ono na autu, i tu je vec otislo 2000 kuna na njegovo popravljanje auta. Pa mi je maloprije dosao na ideju da bi mogli uzet nove felge i nove ljetne gume, a gume prosle godine kupljene, doslovno u savršenom stanju. I nonstop takve ideje, a cim nesto spomenem, on ne sekiraj se bit ce, ne sekiraj se bit ce, a ja mu lijepo govorim ja zelim novce sad i odmah imat ako odlučim bas sad ic kupiti nesto… Medutim on to ne shvaća i samo se svadamo oko novaca…
Moj dečko(/buduci muz) ne razmislja ni o cemu drugom nego o financiranju svatova i preuredenja sobe za bebu.
Da sam na tvom mjestu, pricala bih s njime zasto je nesto trenutno potrebno na autu, ali ne na način da ga napadam već čisto informativno. Ako već želi nešto za auto, ajmo krenuti od toga da kupimo neku kvalitetnu sjedalicu, a s time i kolica i ostalo. Možda će onda shvatiti koliki su troskovi pripreme za bebu i prestat mislit na auto.
Nešto ću morat poduzeti. Mislim naravno u auto treba uložiti i napraviti ga sigurnim za nas i dijete, al ono, pretjeruje…..
Gledam malo po netu i nasla sam Kinderbett 3 u 1 i baš mi se sviđa ta kombinacija…
Mi smo danas narucili online sklopivi kinderbet. Onaj koji se moze spojiti na krevet i makne mu se jedna stranica. Izgleda jako praktično i preporucuju ga mame.
Nego, zenice koje ste usle u drugo tromjesečje, osjecate li bebicu?
Ja sam evo, prvi put osjetila kao titraje bas u predjelu maternice i po svemu sudeći prilicno sam sigurna da su to ti prvi lagani pokreti❤️
Jel ti prva ili druga trudnoća? Ja sam u prvoj sa ccc 20 tt osjetila. I većina oko mene u to vrijeme..
Sad u drugoj vjerujem da ću možda i prije.
Jutro cure!🌸
Citam stalno, ne komentiram bas jer se nista bas ne mjenja.
Jako mi je zao koliko nas je cura napustilo, a novima zelim dobrodošlicu i da sve prode u najboljem redu. 🤗
Kod mene nista posebno, cekam utorak i pregled i nadam se da ce se vidjeti plod i srce, nemam mucnina, samo me jajnici znaju jako zaboliti ali brzo prestane. Menibse u pon vidjela gestrijatrijska vtrcica i zumanjcana vrecica, ali beba ne, sto je normalno zbog ciklusa, pa se nadam da sad bude jer je vrijeme.
Ginekolog je jako optimistican.
Ja evo cim sam oci otvorila pravac wc, opet povracat... Imam grceve, bradavice nekad bole, nekad zare... Sve sam pod stresom i bas onako sjebana... Cekam 18.3.
Što je najtragičnije, u nedilju tribamo za Hrvatsku, ne znan dal da ostanem pa u svoje ginekologice ili da odem u Hrv i platim privatni pregled da znam na cemu sam…
Ja bih pricekala pregled u De, za svaki slucaj.. I onda na put ako je ok, a vjerujem da je ok, jer to je jos malii plod i ako je losiji ultrazvuk, kao sto kaze, vjerujem da se ne vidi dobro..
Ovo malo sad ode a za drugi naoisani mi pose orekrsiki ste pravila iako nema velikih sl niti podebljanih
Cure zasto mi nece da ode kom
Ako stavljas link nekakve stranice ili objavljujes sliku onda ti nece... Za slike idi preko ibb.co a linkove ne mozes, bar meni nije htjelo
Napokon🙈
Moj je isto ok sto se pomaganja tice, radi po kuci, gleda da ja sto manje radim i tako..sa djetetom se bavi, psom..
Sto se financija tice, jos nismo dosli do toga ali on je nekako vise za potrosit (oko svega) nego ja.. Pa vjerujem da nece biti problema. Samo mi je rekao da ne da tolike pare na Cybex Priam kad imam kolica na tavanu 🙈🙈Ali ima pravo..
ALI nema bas razumijevanja za moje promjene raspolozenja, za ludovanje hormona, ja imam te neke prebacaje koje on ne razumije a meni se ne da objasnjavati pa se cesto zbog toga kacimo.
Ali mislim da cemo se naviknuti jedno na drugo polako 🙈Tako i vi..
Sortiraj odgovore
Najstariji