Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Evana
    06. Ožujak 2020. 22:52

Hvala vam cure, sad ste me malo umirile :) inače rekla je da je plod odgovarajuce veličine i da se sve cini uredno. Samo da jos vidim srce kako kuca da se može moje srce smiriti :) 

• Evana
    06. Ožujak 2020. 22:56

Sara2020

Ej žene da vam se ja javim da vidim jeste vi imali ovaj problem. Ja san trenutno na Hitnoj, ugl, danas smo dosta setali i sad kad san dosla kući vidjela sam smeđi iscjedak i nekakve blijedo roze komadice na papiru nakon sta sam se obrisala. Stvarno ne znam sta to znaci. Uzasno sam zabrinuta.

Javi sto je bilo. Probaj se smiriti, puno žena ima smeđe iscjetke u ranoj trudnoći. Jučer sam pričala s ginekologicom o tome jer sam i ja u srijedu imala smeckasti iscjedak i cijeli tjedan me malkice boli kao da cu dobiti menstruaciju, ali blaze. Kaže nije to ništa strašno, maternica se širi i takve stvari se znaju događati. Rekla mi je to sve normalno dok ne krvarim za stvarno i dok se to ne događa u poodmakloj trudnoći.  Razmišljaj pozitivno ❤️

• Evana
    06. Ožujak 2020. 23:04

Napokon 2804

Kako se vaši muževi ponasaju? Moj je sve super nježan, radi sve po kuci, ne da meni ništa fizički da radim… Ali sto se financija tice tu je katastrofa. Dogovor je bio od moje plaće cemo stavljati maksimalno koliko možemo na stranu, pa da imam ciste kes pare i za kindu, i za kolica, robicu, ma sve sto treba za bebu… Međutim on odjednom ima ideju da bi mogao raditi ovo na autu, pa ono na autu, i tu je vec otislo 2000 kuna na njegovo popravljanje auta. Pa mi je maloprije dosao na ideju da bi mogli uzet nove felge i nove ljetne gume, a gume prosle godine kupljene, doslovno u savršenom stanju. I nonstop takve ideje, a cim nesto spomenem, on ne sekiraj se bit ce, ne sekiraj se bit ce, a ja mu lijepo govorim ja zelim novce sad i odmah imat ako odlučim bas sad ic kupiti nesto… Medutim on to ne shvaća i samo se svadamo oko novaca…

Moj dečko(/buduci muz) ne razmislja ni o cemu drugom nego o financiranju svatova i preuredenja sobe za bebu. 
    Da sam na tvom mjestu, pricala bih s njime zasto je nesto trenutno potrebno na autu, ali ne na način da ga napadam već čisto informativno. Ako već želi nešto za auto, ajmo krenuti od toga da kupimo neku kvalitetnu sjedalicu, a s time i kolica i ostalo. Možda će onda shvatiti koliki su troskovi pripreme za bebu i prestat mislit na auto. 

• Tea2807
    06. Ožujak 2020. 23:05

Evana

Pozdrav svima :)
    U ponedjeljak sam napravila test jer mi je kasnila i vidjela sam dvije crtice jasne i odmah su se pojavile. Jučer sam bila na pregledu kod ginekologinje i rekla mi je da sam trudna 5 tjedana i 6dana (znaci danas 6 tjedana), ali da ne moze sa sigurnoscu reci vidi li otkucaje ili ne i da dodem opet za 2 tjedna. Je to normalno? Rekla je da je sve ostalo na ultrazvuk uredno na uzv. Tsh koji sam vadila prije nego sto sam znala da sam trudna (14.2.) mi je 3.5 sto je ok za normalno stanje, ali za trudnice je previsoko. Je li netko imao problema zbog toga? U utorak bih trebala na pregled kod endokrinologa a mene je strah da nesto ne bude do tad. Prva mi je trudnica pa mi se sve cini kao strasna i velika stvar.

Cestitam na plusicu, dobrodosla. Pise se dosta o tsh i problemima stitnjace.  Ja imam hipotireozu+hashimoto vec par godina, tsh mi je zadnje u trudnoci bio 2.4, moj endokrinolog je rekao da se preporuca u ranoj trudnoci 2.5 ili ispod. Medjutim ovisi o godinama, kilazi i jos puno faktora te je svaka zena prica za sebe. Da vas sve utjesim, moja mama je prije par godina tek saznala za probleme sa stitnjacom i tsh joj je bio preko 10, te joj je doktor rekao da s obzirom da imaju svi zenski clanovi sa njene str obitelji od mladih godina probleme, vjerojatno je imala i ona, 2 trudnoce prosla bez ikakvih rizika/problema..tad se stitnjaca nije ni kontrolirala kod svake trudnice. Gledam po sebi, sto vise citam o losim stvarima, odma si u glavi povezen simptome da ih imam jer sam ih procitala. Bez preopterecivanja nepotrebnih, endokrinolog ce vam rec s obzirom na vasu situaciju sta je potrebno dalje.

• Evana
    06. Ožujak 2020. 23:12

Tea2807

Evana

Pozdrav svima :)
    U ponedjeljak sam napravila test jer mi je kasnila i vidjela sam dvije crtice jasne i odmah su se pojavile. Jučer sam bila na pregledu kod ginekologinje i rekla mi je da sam trudna 5 tjedana i 6dana (znaci danas 6 tjedana), ali da ne moze sa sigurnoscu reci vidi li otkucaje ili ne i da dodem opet za 2 tjedna. Je to normalno? Rekla je da je sve ostalo na ultrazvuk uredno na uzv. Tsh koji sam vadila prije nego sto sam znala da sam trudna (14.2.) mi je 3.5 sto je ok za normalno stanje, ali za trudnice je previsoko. Je li netko imao problema zbog toga? U utorak bih trebala na pregled kod endokrinologa a mene je strah da nesto ne bude do tad. Prva mi je trudnica pa mi se sve cini kao strasna i velika stvar.

Cestitam na plusicu, dobrodosla. Pise se dosta o tsh i problemima stitnjace. Ja imam hipotireozu+hashimoto vec par godina, tsh mi je zadnje u trudnoci bio 2.4, moj endokrinolog je rekao da se preporuca u ranoj trudnoci 2.5 ili ispod. Medjutim ovisi o godinama, kilazi i jos puno faktora te je svaka zena prica za sebe. Da vas sve utjesim, moja mama je prije par godina tek saznala za probleme sa stitnjacom i tsh joj je bio preko 10, te joj je doktor rekao da s obzirom da imaju svi zenski clanovi sa njene str obitelji od mladih godina probleme, vjerojatno je imala i ona, 2 trudnoce prosla bez ikakvih rizika/problema..tad se stitnjaca nije ni kontrolirala kod svake trudnice. Gledam po sebi, sto vise citam o losim stvarima, odma si u glavi povezen simptome da ih imam jer sam ih procitala. Bez preopterecivanja nepotrebnih, endokrinolog ce vam rec s obzirom na vasu situaciju sta je potrebno dalje.

hvala ti, baš si me smirila :) nadam se da će sve bit u redu s bebom. :)) 

nada23
    06. Ožujak 2020. 23:15

Sara, smeđi iscjedak može i ne mora biti opasan. Dobro da si otišla na hitnu. Vjerujem da će sve biti OK! 🙏 Javi nam.

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

06. Ožujak 2020. 23:25

Vratila sam se, na kraju je taj iscjedak najmanji problem, izgleda da se beba uduplala od proslog tjedna, sad je 6 mm velika al sad ne vidi srčanu akciju. Kaže da je aparat lošiji tu u bolnici (pričamo i hitnom prijemu najveće bolnice u ovom gradu). Prosli tjedan smo vidili da pumpa, sad nema... Rekla je da odem ponovo do ginekologice u ponedjeljak.

• Evana
    06. Ožujak 2020. 23:38

Sara2020

Vratila sam se, na kraju je taj iscjedak najmanji problem, izgleda da se beba uduplala od proslog tjedna, sad je 6 mm velika al sad ne vidi srčanu akciju. Kaže da je aparat lošiji tu u bolnici (pričamo i hitnom prijemu najveće bolnice u ovom gradu). Prosli tjedan smo vidili da pumpa, sad nema… Rekla je da odem ponovo do ginekologice u ponedjeljak.

Vjerujem da je iscekivanje stresno, ali probaj se opustiti do ponedjeljka. Kao što su ti i rekli, moguće da je to samo do lošeg aparata.
    Koliko dugo si trudna? 

06. Ožujak 2020. 23:41

Evana

Sara2020

Vratila sam se, na kraju je taj iscjedak najmanji problem, izgleda da se beba uduplala od proslog tjedna, sad je 6 mm velika al sad ne vidi srčanu akciju. Kaže da je aparat lošiji tu u bolnici (pričamo i hitnom prijemu najveće bolnice u ovom gradu). Prosli tjedan smo vidili da pumpa, sad nema… Rekla je da odem ponovo do ginekologice u ponedjeljak.

Vjerujem da je iscekivanje stresno, ali probaj se opustiti do ponedjeljka. Kao što su ti i rekli, moguće da je to samo do lošeg aparata.
    Koliko dugo si trudna?

a pa eto, prosli tjedan mi doktorica govori da sa 3 mm velikkm plodom bi trebala bit 6+0 a sad mi govori da po sadasnjoj velicini ploda sam koji je 6mm sam 6+3 dana.. nezz ko je tu lud majkemi

06. Ožujak 2020. 23:42

Što je najtragičnije, u nedilju tribamo za Hrvatsku, ne znan dal da ostanem pa u svoje ginekologice ili da odem u Hrv i platim privatni pregled da znam na cemu sam...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.