Banana zao mi je sto imas takvo razmisljanje! Ja bi ti htijela ispricati svoje iskustvo ali poslije poroda. Rodila sam rano, sa 21god., nisam znala nista o bebama ni o cemu..muz je bio stalno na terenu, ja sama sa sinom u stancicu od 28kvadrata, a sin je bio nemoguc, stalno na rukama i plac, nisam imala vremena ni minutu za sebe. Rodila sam ga pocetkom zime koja je cijela bila jako hladna pa nismo mogli ni biti vani u setnji, auto nisam imala. Dok su prijateljice slale slike iz provoda ja sam nocima plakala i razmisljala sta je meni ovo trebalo. Muz mi je pokusao pomoci pricom pa makar preko telefona a mene jento zivciralo jer sta mi on ima pricat a ne zna uopce kako je meni.. ali sve je to proslo! Sad imam 3 predivna sina koja obozavam i najbolji su mi na svijetu, cetvrto dijete je na putu a ja imam osjecaj da bi ih jos 5 mogla imati! Poslozila sam si sve, imam vremena za sebe i za sve sto mi je potrebno! Putujemo, zabavljamo se, veselimo, setamo..kuca je uvijek puna veselja! Na ono prije 11.godina gledam kao na neku krizu koja je prosla i bila teska jer mi se zivot okrenuo za 180stupnjeva, ali iz toga sam izasla jaca nego nikad prije. Nasla sam novi smisao zivota, djeca su mi sve na svijetu ali nisam zaboravila na sebe. Radim, zabavljam se, rolam, idem na kavice i ponekad u izlazak! Tako da nadam se da je i kod tebe ovo samo jedan ruzan period od kojeg ces se oporaviti i izaci jaca. Pokusaj spasiti svoj brak jer ce ti kasnije biti puno lakse i ljepse!
Draga Bananaupidami, kao prvo bravo što si se odlučila javiti. Vidim, svjesna si da ti je potrebna pomoć, mislim da znaš i sama da mi nismo oni koji ti mogu pomoći kako treba ali već je i to što si se ovdje javila važan korak. Isto tako mislim i da je tvoj partner svjestan toga, vjerojatno bi ti i on htio pomoći ali ne zna kako. Možda se i on osjeća bespomoćno i izostavljeno, a ne zna(te) izkomunicirati što vas muči. Kako bilo, drago mi je da si se nekome odlučila obratiti. Trudnoća se s razlogom zove drugo stanje, ne samo fizičko nego i psihičko, i mnogo žena se, često i na njihovo iznenađenje, ne zna nositi s njome. Sigurno ima još žena koje se nalaze u situaciji kao što je tvoja ali se boje ili srame reći. Nije svaka trudnica spremna odreći se svojeg stila života, no promjene su se već počele događati, bit će ih samo još više i nema druge nego to prihvatiti. Naći kompromis između sebe, svojih potreba i potreba djeteta. Koje ima i oca a i on ima želje i potrebe koje se ne smiju znemariti. Nažalost, za to što si zaglibila sama sa sobom tu gdje jesi nemam ti bolji savjet za dati osim - obrati se stručnjaku. Prvo ginekologu, nek ti preporuči nekog dalje, a možda i partneru također. Nemoj sve gužvati u sebi i kriviti sebe za ono što ne možeš promijeniti. Ako ne poduzmeš nešto u vezi onog što možeš promijeniti, to ćeš ipak biti ti kriva. Eto ovo javljanje je bio prvi korak naprijed, sad nemoj stati, nastavi dalje.
Veliš, dijete je željeno. To je lijepo, ohrabrujuće. Kako ste to zamišljali prije trudnoće? Čemu si se veselila?
Banana, slažem se sa curama u potpunosti. Nije sramota potraziti pomoc. Ne ides psihijatru, nisi luda... Dovoljan ti je razgovor sa psihologom, a opet ako te je sram, znaj da postoji liječnička etika, da ne smije doktor nikome reci ni da si bila, a pogotovo zasto si bila. Pokusaj razgovarati sa muzem, otvori se, placi, vrišti, ali pokusaj. Ne gledaj na sve crno, da kad dijete dode da neces moci nista. Tek onda ces moci sve! Bit ce kriza, uspona i padova. Ali mi smo zene, opće je poznato da možemo sve. Nemoj se bojati nicega i nemoj se uništavati psihički. Iza kise uvijek dode sunce, i toga budi svjesna.
Mi smo vratili s pregleda,sve je uredu odgovaramo 16tj.
124grama teski.
Stize nam decko,pa mozete mi stavite srce🌸
Sad sljedeci pregled imamo 18.6
I da vas pitam sta je to anomalija test,kaze sa 21.tj radicemo to.kod nje sta se to radi?
Ovako je sve super❤️
Slikice nema ovaj put.
Ostalim curama sretno na pregled tko ide❤️
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Pozdrav mame! Jutros sam napravila test,no medutim bune me jedna vodoravna jedna okomita crtica 🙄 htjela bi cuti vase misljenje
Mislim da su cure sve rekle za bananu u pidzami da se tu nema šta nadodati.
Svaka medalja ima dvije strane lica, onu dobru i onu lošu pa tako i sve u našem životu.
*
Princess Mimi odakle si naručila trudnički dnevnik? Baš je lijep
Unakit da tako nešto Huawei GT Watch Smartwatch (Prati otkucaje srca i san, broji korake, ima barometar, kompas, izvještava o vremenu, pokazuje notifikacije, tu je i svjetiljka, izdržljiva baterija… )
Mana_Mare di si ti kupila dnevnik? Tvoj mi se čini bolji
Gonal hvala ti puno. Izmjerila sam naš krevet i on je 50cm, za 15cm niži od krevetića. A nema veze, neda mi se kupovati još i nex to me jer iskreno ne znam di bi s time.A i skupi su za par mjeseci.
Matejja pročitaj dobro upustva ako nisi siguna ponovi za dva dana s istim proizvođačem testa.
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Stize nam decko,pa mozete mi stavite srce🌸
Sad sljedeci pregled imamo 18.6
I da vas pitam sta je to anomalija test,kaze sa 21.tj radicemo to.kod nje sta se to radi?
čestitam na uspješnom pregledu, stavim večeras ponovno listu jer sutra ujutro ja imam pregled, a danas još nisu gotovi svi s pregledom.
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Vita bravo za uspješan pregled i čestitam na dečkiću ! 🥳🥳😍
Anomaly test je detaljniji uzv pregled gdje se mjere svi organi kako bi se isključila mogućnost anomalija... Meni je jučer dr sve mjerio, ali opet sam pregled nije bio nešto puno duži nego prijašnji.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Vita cestitam na deckicu i uspjesnom pregledu 😊😊🍀anomaly sam ja jucer radila, to ti provjeravaju detaljnije organe bebine, protoke i to sve
Malo veci ultrazvuk
Sortiraj odgovore
Najstariji